Blog Çekilişleri Ve Hediyeler

Blogunuzu kısa sürede daha fazla kişiye duyurmanın en etkili yollarından biri blog çekilişi düzenlemek. Bayan blogları arsında çok popüler olan ve neredeyse gelenekselleşen blog çekilişlerini bence tüm blog yazarları denemeli. Neden mi?

- Kısa sürede blogunuzun tanınırlığını arttırırsınız.

- Blogunuzun izleyici sayısını artırırsınız.

- Sosyal medya hesaplarınızdaki takipçi sayınızı arttırırsınız.

- Backlink inşası yaparsınız.

- Online çevrenizi genişletirsiniz.

Yukarıda listelediğim şeyleri gerçekleştirmek için ciddi zaman ve para harcamanız gerekebilir ama bunları blog çekilişleri ve etkinlikleri düzenleyerek çok kısa sürede, çok düşük maliyetlere yapabilirsiniz.

 

hediye
Ben de bugüne kadar Blog Hocam’da bir kaç çekiliş düzenledim. Bazılar etkili oldu, bazılarında ise beklediğim sonuca ulaşamadım. Tüm bu deneyimlerden çıkardığım dersler ise şunlar:

 

- Verdiğiniz hediyelerle katılım şartları birbirini dengelemeli. Yani maddi değeri çok yüksek  bir hediye vermek istiyorsanız katılım şartları biraz daha fazla olabilir ama küçük hediyeler için çok şart koymamalısınız.

 

- Verdiğiniz hediyeler okuyucu kitlenizin ilgisini çekecek türde olmalı. Teknoloji bloguysanız sizi takip edenlerin ilgi alan teknoloji, moda bloguysanız takipçilerinizin ilgi alanı modadır. Hediyeleriniz de bu yönde olmalı.

İşte bu yüzden blog çekilişlerinde en büyük problemlerden biri hediye belirleme işidir. Blog çekilişlerinde verilecek hediyeleri 3 sınıfa ayırıyorum.

 

1. Okuyucu odaklı hediyeler: Bu gruptaki hediyeler okuyucunun ilgisini çekecek, onları memnun edecek ve çekilişe katılım yönünde teşvik edici hediyelerdir. Blogunuzun türü ve okuyucu kitlenizin profiline bağlıdır. İşte bu gruptan birkaç hediye önerisi:

 

- Teknoloji blogları mouse, klavye, USB bellek, taşınabilir bellek, mouse pad, tablet bilgisayar, yazılım, telefon aksesuarları, fotoğraf makinesi, MP3 çalar gibi okuyucu odaklı hediyeler verebilirler.

 

- Moda & kadın blogları çeşitli giyim ürünleri, kozmetik ürünleri, aksesuarlar, parfümler, kişisel bakım ürünleri, küçük ev aletleri gibi okuyucu odaklı hediyeler verebilirler.

 

- Spor blogları maç bileti, spor malzemeleri, spor kitapları, spor DVDleri, spor merkezi üyelikleri, taraftar ürünleri ve outdoor ürünler gibi okuyucu odaklı hediyeler verebilirler.

 

- Kişisel bloglar kitap, film, hobi ürünleri, isme özel yastık, mouse pad, kişiye özel fotoğraf baskılı puzzle, kupa bardak gibi okuyucu odaklı hediyeler verebilirler.

 

2. Sponsor odaklı hediyeler: Bu gruptaki hediyeler çekilişinize sponsor olan firmanın ürünlerini kapsamaktadır. Bazı firmalar blogunuz üzerinden bir çekiliş düzenleyerek kendi ürünlerini veya hizmetlerini hediye etmek böylece tanıtımlarını yapmak isterler. Bu durumda yapabileceğiniz fazla bir şey yok. Sponsorun verdiği hediyelerle yetinmek zorundasınız.

Bazı sponsorlar ise size belli bir bütçe verip hediyeleri sizin seçmenizi isterler. Eğer böyle bir sponsora rastlarsanız çok şanslısınız. Çünkü bu şekilde hem blogunuz, hem sponsor firma, hem de okuyucu nun memnun olacağı sonular elde edebilirsiniz.

 

3. Blog odaklı hediyeler: Bu gruptaki hediyeler ise tamamen blogunuzun tanınırlığını ve itibarını arttırmaya yönelik hediyelerdir. Üzerinde blogunuzun loosunun ve adresinin bulunduğu promosyon kupa, duvar saati, mouse pad, tişört, USB bellek, kalem, anahtarlık, çakmak, şapka gibi hediyeler blog odaklı hediyelerdir.

Blog odaklı hediye verdiğiniz çekilişlerden verim almanın püf noktası ise katılımı kolay tutmaktır.

27 yorum:

  1. 1 madde Okuyucu odaklı hediyeler bana daha cazip gelmiştir :) Güzel yazı olmuş

    YanıtlaSil
  2. Yine faydalı bir yazı paylaşmışsınız teşekkürler. Peki sponsor bulmak nasıl oluyor bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  3. Çok faydalı bir yazı olmuş... Ben daha çok yeniyim blog hayatında 2 ay bile olmadı:))
    Ama hediye çekiliş yapmak istiyorum biraz daha zaman geçtikten sonra tabi... Yazınız çok yararlı oldu benim için tşk ederim Mutlulukla kalın
    http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. @Jale Güney Sun
    Bana firmalar kendileri sponsor olmayı teklif etmişlerdi ama artık çoğu marka bu olaya sıcak bakıyor. Siz de okuyucu kitlenizle ilgili marka veya firmalarla çekiliş düzenlemek istediğinizi ve sponsor olup olamayacaklarını sorabilirsiniz. İsteyenin bir yüzü :)

    YanıtlaSil
  5. Hocam sponsorlarımı hediyeyi gönderiyor yoksa siz mi onlardan alıp takipçilerinize gönderiyorsunuz ?

    YanıtlaSil
  6. @Sosyaltus.com | Sosyal Medya Haberleri
    Firmadan firmaya değişiyor. Bazıları direkt kazananlara gönderiyor hediyeleri, bazıları ücretini bana gönderiyor.

    YanıtlaSil
  7. Bloğum yeni açıldığında bir çekiliş düzenledim tam anlamıyla fiyaskoydu :)) Maddi değeri pahalı bir hediye vermiş olsam da katılımcı sayısı maalesef çok az oldu. Bir yıl sonra yaptığım çekilişim ise beni mutlu etti diyebilirim. Bloğu bir çekiliş bloğu haline getirmemek lazım diye düşünüyorum. Belirli aralıklarla veya özel günler için düzenlenenler kesinlikle çok mantıklı. Ama sırf çekiliş amaçlı açılmış o kadar çok blog var ki. Neredeyse blog literatürüne 'çekiliş blogları' adını bile yazdıracak düzeyde :))

    YanıtlaSil
  8. bence fikir güzel..
    buda benim blogum
    http://mediainfuluence.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. kesinlikle bu cekilis isi blogun populeritesini artirir bu olayi en cok bayan blogcular yapiyor erkeklerde raslamadim ben :)

    YanıtlaSil
  10. Ekonomi blogunda ne hediye edelim:)

    en mantıklısı para. :)

    YanıtlaSil
  11. Benim bloğum internetten kazanç sistemleri üzerine. Ve okuyucu kitlesine uygun hediye bulamıyorum. Çekiliş sonucu direkt banka hesabına ya da PayPal'ına para göndersem o şekilde olabilir mi acaba. Artık evlenen çiftlere bile ev eşyası yerine para veriyorlar ihtiyacı olan şeyleri alsınlar diye :)

    http://www.harclikyap.com

    YanıtlaSil
  12. Peki izleyici sayimiz dusuk ise yapacagimiz cekilisi nasil duyurabiliruz?
    Grilady.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. @GRİ LADY GÜNLÜKLERİ
    Sosyal medya kanallarını ve forumları kullanabilirsiniz. Ya da ücret karşılığı popüler bloglardan duyurmalarını isteyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  14. 1 tb hdd içinde 1000 e yakın film var çekilişe onu mu koysam :)

    YanıtlaSil
  15. Her nevi kişiye özel hediye, gümüş veya gümüş kaplama plaketler üzerine pantograf yazım çizim işleri, Gümüş veya altın kolye, künye, yüzük üzerlerine pantograf ile yazı, logo işleme, burçlar, spor takım amblemleri yapımı, özel dizayn altın yada gümüş harf ve şekil kesimleri, kolye bileklik künye ve yüzük yapımı, zippo çakmaklar yada kolye uçlarına metal aşındırma yöntemi ile fotoğraf baskı yapımı, Metal görünümlü plastik levhalardan yaka isimlikleri, kapı isimlikleri, yönlendirme levhaları yapımı, künyeye isim yazma, sanayi veya elektrik pano etiketleri imalatı, mimik diyagram panel yapımı,

    Anneler gününde Annenize alabileceğiniz çok özel isim yazılı ve kişiye özel hediyelik tekil satışlarımız için lütfen www.idealhediye.com tıklayınız.

    YanıtlaSil
  16. Her nevi kişiye özel hediye, gümüş veya gümüş kaplama plaketler üzerine pantograf yazım çizim işleri, Gümüş veya altın kolye, künye, yüzük üzerlerine pantograf ile yazı, logo işleme, burçlar, spor takım amblemleri yapımı, özel dizayn altın yada gümüş harf ve şekil kesimleri, kolye bileklik künye ve yüzük yapımı, zippo çakmaklar yada kolye uçlarına metal aşındırma yöntemi ile fotoğraf baskı yapımı, Metal görünümlü plastik levhalardan yaka isimlikleri, kapı isimlikleri, yönlendirme levhaları yapımı, künyeye isim yazma, sanayi veya elektrik pano etiketleri imalatı, mimik diyagram panel yapımı,

    Anneler gününde Annenize alabileceğiniz çok özel isim yazılı ve kişiye özel hediyelik tekil satışlarımız için lütfen www.idealhediye.com tıklayınız.

    YanıtlaSil
  17. Her nevi kişiye özel hediye, gümüş veya gümüş kaplama plaketler üzerine pantograf yazım çizim işleri, Gümüş veya altın kolye, künye, yüzük üzerlerine pantograf ile yazı, logo işleme, burçlar, spor takım amblemleri yapımı, özel dizayn altın yada gümüş harf ve şekil kesimleri, kolye bileklik künye ve yüzük yapımı, zippo çakmaklar yada kolye uçlarına metal aşındırma yöntemi ile fotoğraf baskı yapımı, Metal görünümlü plastik levhalardan yaka isimlikleri, kapı isimlikleri, yönlendirme levhaları yapımı, künyeye isim yazma, sanayi veya elektrik pano etiketleri imalatı, mimik diyagram panel yapımı,

    Anneler gününde Annenize alabileceğiniz çok özel isim yazılı ve kişiye özel hediyelik tekil satışlarımız için lütfen www.idealhediye.com tıklayınız.

    YanıtlaSil
  18. Her nevi kişiye özel hediye, gümüş veya gümüş kaplama plaketler üzerine pantograf yazım çizim işleri, Gümüş veya altın kolye, künye, yüzük üzerlerine pantograf ile yazı, logo işleme, burçlar, spor takım amblemleri yapımı, özel dizayn altın yada gümüş harf ve şekil kesimleri, kolye bileklik künye ve yüzük yapımı, zippo çakmaklar yada kolye uçlarına metal aşındırma yöntemi ile fotoğraf baskı yapımı, Metal görünümlü plastik levhalardan yaka isimlikleri, kapı isimlikleri, yönlendirme levhaları yapımı, künyeye isim yazma, sanayi veya elektrik pano etiketleri imalatı, mimik diyagram panel yapımı,

    Anneler gününde Annenize alabileceğiniz çok özel isim yazılı ve kişiye özel hediyelik tekil satışlarımız için lütfen www.idealhediye.com tıklayınız.

    YanıtlaSil
  19. İkinci maddede değindiğiniz sponsorları nereden bulabiliriz hocam? Bunun için forumlarda konu falan mı açmalıyız yada beklemeli miyiz onları bizi bulacağı anı?

    YanıtlaSil
  20. @Dost Biri
    Bekleyebilir veya direkt firmalarla iletişime geçerek fikrinizi anlatabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  21. Bende 3 ay'dır '' Prematüre Anneleri '' isimi Anne-Bebek Blogu kategorisinde bir Blog yazyorum. Kendim 6 ay'lık doğan ikiz çocuk Annesiyim. Bu ara beden hediye çekilişleri yapıcam, tabiiki okuyucu odaklı.

    YanıtlaSil
  22. blog yazmadan sponsor bulmaya gırısmek mantıklı mıdır?kabul sansı varmıdır?

    YanıtlaSil
  23. @Nazlican İhtiyar
    Hiçbir marka veya firmanın buna sıcak bakacağını sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  24. Blogdan Facebook sayfasında yapılan çekilişin haberini yapmak ne kadar verimli olur bilmiyorum ama aslında blog ve facebook tanıtım sayfası aslında bir bütün olarak görülmeli diye düşünüyorum ! :)

    Bu nedenle bende facebook sayfasında (paylaşanlar arasından hediye verme taktigini kullanıyorum)
    Ama asıl önemli olan sponsorların yapılan işe inanması ve bunun markaların işine yaradıgını anlaması diye düşünüyorum.
    http://www.omactivities.com/2016/02/odul-ve-hediyeler-takipcileri-ve.html

    şimdi düşünün blog icin yazının duyulması önemli (yani fazla okuyucu kazanmak)
    Marka icin markanın duyunurlugunu arttırmak onemli
    Okuyucu icin de ödüllendirilmek hediye kazanmak guzel olan.

    3 taraf da kazanıyor... Daha ne olsun? :)

    Örnek:
    http://www.omactivities.com/2016/02/odul-ve-hediyeler-takipcileri-ve.html

    YanıtlaSil
  25. Merhaba cahilliğimi maruz görün size bir sorum olucak çekilişi yaptık katılım oldu açıklandı diyelim kazanan kişiye hediyeleri nasıl ulaştırıyoruz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mazur görün diycektim yanlış yazmışım

      Sil
    2. Kargo ile ulaştırıyoruz.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.