Blog Tanıtımı: En Son Neler Oldu?

Blog Hocam’ın ikinci yazısında “blog” kavramından ve blog türlerinden bahsetmiştim. Bu türlerden en yaygın olan kişisel blogların yerini zamanla sosyal medya medya platformları aldı ama temasal yani belli bir konu hakkında yayın yapan bloglaın gücü ve popülerliği gün geçtikçe arttı.

Günümüzde aklınıza gelebilecek hemen her konuda yayın yapan bir blog bulmak mümkün. Temasal bloglar diğer blog türlerine göre daha kolay takipçi edinebildikleri gibi gelişime de çok daha açıklar. Öyle ki temasal blogunuzda yarı zamanlı veya tam zamanlı yazarlık yaparak ciddi paralar da kazanabilirsiniz.

Fakat rekabet üst düzeyde olduğu temasal bloglarda başarı için de çok sayıda kriter var. Bunların başında yayın yapılan konu hakkında düzenli ve taze içerik üretmek, fark yaratacak bir tasarıma sahip olmak, yayın yapılan konuyu sevmek ve sosyal medya kanallarını etkili kullanmak sayılabilir.

Magazin Temalı Başarılı Bir Blog: ESNO

esno
Bu yazıda tanıtacağım blog olan En Son Neler Oldu? da kendini geliştirmiş,  geniş bir takipçi kitlesine ulaşmış, yayın yaptığı alanda öncü bloglardan biri olmayı başarmış.

 

Büşra ve Meltem’in kurmasıyla yayın hayatına başlayan ESNO yani En Son Neler Oldu, zamanla kadrosuna yeni yazarlar katarak bir blogdan çok dış magazin haberlerinin yer aldığı Türkiye’nin en büyük ve en güncel magazin sitelerinden biri haline gelmiş.

Açıkçası magazinle falan pek ilgim yok ama sieyi bir blogger gözüyle incelediğimde hem Blog Hocam’a hem de çok farklı konularda yayın yapan diğer bloglara uygulanabilecek pek çok başarılı özellik gördüm.

 

- Siteyi ziyaret ettiğimde dikkatimi çeken ilk şeylerden biri gizlilik politikası sayfası oldu. Google AdSense reklamlarına başvuran çoğu kişinin ihmal ettiği bir konudur ama Google’ın çoğu başvuruda bir gizlilik sayfasının olup olmadığını kontrol ettiği biliniyor. Siz de ESNO’nun gizlilik sayfası gibi bir statik sayfa oluşturabilirsiniz.

- Ödül törenleri ve favori ünüler bölümlerindeki kategorilendirme de hem şık hem de kullanışlı olmuş. Görsellere tıkladığınızda o tören veya ünlüyle ilgili etiketlenmiş yazılar listeleniyor. Biz de blogumuzdaki bazı önemli kategoriler için bu şekilde statik sayfalar oluşturabiliriz.

- ESNO ‘nun düzenli olarak başlattığı anketler magazinle ilgili olduğu için oldukça rağbet görüyor. Biz de blogumuzun konusuyla ilgili anketler düzenleyerek, bloglarımızı daha interaktif hale dönüştürebiliriz.

- ESNO başarılı bir magazin blogu olmasının yanında sosyal ağlardaki takipçi sayısıyla da dikkat çekiyor. Facebook ve Twitter’da binlerce takipçisi var ve bu takipçilerin parayla alınan takipçi olmadığı belli. Zira yorumlarla, beğenilerle ve paylaşımlarla sayfada sürekli aktifler. Sosyal ağlardaki bu başarının sırrını blog yöneticileriyle konuşmak gerekir :)

10 yorum:

  1. Harika bir teması var başarılar dilerim

    YanıtlaSil
  2. Benim blogumu da eleştirir misiniz lütfen... Tarafsız bir gözle. Eksiklerimi gidermek istiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bi tasarımı var ama biz düşmüşüz ekmek parası derdine magazin bizim neyimize :)

    YanıtlaSil
  4. Benim için bir bloğun yalnızca biçimsel olarak öne çıkması hicbir anlam ifade etmez. Eğer bir bloğu takip edeceksem içinde yazanları dikkate alırım.

    YanıtlaSil
  5. Sol Tarafta Adsense Reklamı Var Sinir Bozucu Duruyor.Hemen Terkettim Siteyi.Ama Genel Olarak Tema Hoş

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir tasarımı varmış daha yeni gördüm siteyi. Güzel öneriler için teşekkürler BlogHocam..

    YanıtlaSil
  7. Blog içimi döktüğüm, yazdıkça rahatladığım, yeni yazılar yazmak için sabırsızlandığım bir olgu. Blog fikrini ilk ortaya çıkaran kişiye teşekkürlerimi sunuyorum.

    YanıtlaSil
  8. blog hocam merhaba
    sitem açıldığında çalması için nasıl müzik ekleyebilirim ve ana sayfadaki yazıları nasıl kısa gösterebilirim?

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar bir blog açmayı düşünüyorum fikirlerinizi almak istiyorum bu konuda yardımcı olurmusunuz blog amacım kitap ve film paylaşımı

    YanıtlaSil
  10. Bende yeni açtım bloğumu ve nasıl tanırım hiç bilmiyorum.e okuya okuya öğrencez.yazı için tesekkürler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.