Blogunuz Ramazan’a Hazır Mı?

Ramazan Ayı’yla birlikte pek çok alışkanlığımızda olduğu gibi bloglarımızda bazı farklılıklar olacak. Bazılarımız bloglarıyla hiç ilgilenmeyerek Ramazan Ayı boyunca blogunu kaderine terk edecek, bazılarımız Ramazan Ayı’nı fırsata çevirerek blogunun başarısına başarı katacak. Siz ikinci tarafta yani Ramazan’ı fırsata çevirenler tarafında olmak istiyorsanız çalışmaya hemen başlasanız iyi olur.

ramazan

Blogunuzu Ramazan’a Nasıl Hazırlayabilirsinz?

 

Ramazan Ayı için yapılacak hazırlaklar blogun türüne göre değişiklik gösterir elbette ama geçmişteki tecrübelerimizden yola çıkarak genel birkaç öneride bulunabilirim sanırım.

- Öncelikle bir editöryal takvim oluşturun ve içerik planlaması yapın. Ramazan boyunca kaç yazı yayınlayacağınızı, ne sıklıkla yayınlayacağınızı, hangi konularda yazılar yazacağınızı belirleyin ve bunları editöryal takvim üzerine yerleştirin.

- Planlı hareket ettiğiniz için artık önünüzü daha rahat görüyorsunuz. Editöryal takvimde yayınlanma günü yaklaşan yazıyı yazın ve kaydedin. Günün geldiğinde yayınlar, böylece ne yazsam diye düşünme ve yazıyı yetiştirememe derdinden kurtulursunuz.

- Blogunuzu Ramazan’a hazırlamak için yapabileceğiniz bir diğer şey ise blogunuzun tasarımında küçük değişiklikler yapmaktır. Bu aya özel bazı küçük eklemeler ve düzenlemeler okuyucunuzun hoşuna gidecektir. Fakat bu değişiklikleri yaparken geri alınabilir değişiklikler olmasına dikkat edin zira sadece Ramazan’a özel bir değişim yapıyorsunuz.

- Sizlere son önerim Ramazan’a özel aktiviteler yapmanız olacak. Aktivite derken Ramazan’a özel içerikler, belki bir yazı dizisi, belki Ramazan paketi ödüllü bir etkinlik. Aklınıza ne gelirse.

Ramazan Ayı Yemek Blogları İçin Fırsattır!


Ramazan Ayı’nın en güzel yanlarından biri özenle hazırlanan, sevdiklerimizle oturulan sahur ve iftar sofralarıdır. Herkes misafirlerine güzel bir sofra hazırlamak, leziz yemekler sunmak ister. Bu durum yemek bloggerları için büyük bir pazar yaratır. Zira herkes çeşitli yemek tarifleri ve menü önerileri için yemek bloglarına hücum edecek. Bu yüzden yemek blogları Ramazan Ayı’nda herkesten çok çalışmalı.

Blog Hocam’ın eski takipçilerinden ve Türkiye’nin en başarılı yemek bloggerlarından biri olan Kevser Hanım’la blogu için yaptığı Ramazan hazırlıkları hakkında sohbet ederken hepimize örnek olacak profesyonel bakış açısını ve yaklaşımını gördüm. Başta yemek bloggerları olmak üzere tüm bloggerlara örnek teşkil etmesi açısından yaptığı hazırlıkları paylaşmak istiyorum.

- İftar Ve Sahur Menüleri: Yazının başında blogunuzu Ramazan’a hazırlamak için yapılacaklar arasında içerik planlaması ve Ramazan’a özel aktivitelerden bahsetmiştim. İşte Kevser’in Mutfağı’nda bu planlama tek kelimeyle mükemmel yapılmış. Ramazan’a özel gün gün iftar menüleri ve sahur menüleri oluşturularak “bugün ne yapsam” diye düşünen ev hanımlarına çözüm üretilmiş.

- Mobil Uygulamalar: Kevser Hanım Kevser'in Mutfağı adlı yemek blogu ile profesyonel seviyeye geçmiş diyebilirim. Yemek tariflerine daha pratik ve kolay ulaşmak isteyen hanımlar düşünülerek oldukça kullanışlı mobil uygulamalar geliştirilmiş. İncelemek isterseniz: Tarif Küpü IOS UygulamasıTarif Küpü Android Uygulaması

 

- Tanıtım Videosu: Kevser’in Mutfağı’nın artık bir blogdan daha fazlası olduğunu, profesyonel seviyeye geçerek online bir küçük işletmeye dönüştüğünü anlatmaya çalışmıştım. Bu vizyona uyacak şekilde oldukça başarılı bir tanıtım videosu da hazırlanmış:

 

 

Söz Sizde:

Gördüğünüz gibi bloguna sahip çıkan, onu önemseyen bloggerlar olaya profesyonel bakış açısıyla yaklaşarak bir değil, birkaç adım öne çıkmayı başarıyorlar. Peki sizin blogunuz Ramazan’a hazır mı? Blogunuzu Ramazan’a hazırlamak için neler yaptınız veya yapmayı düşünüyorsunuz? Kevser’in Mutfağı’nın attığı adımları ve geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Paylaşırsanız sevinirim.

9 yorum:

  1. Ramazan ayının yemek blogları için altın bir dönem olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Aynen öyle. Muhtemel çoğumuzun ziyaretçi sayısı düşecek ama yemek bloglarının organik trafiği tavan yapacak.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş. Hem uyarı,hem öneri niteliğinde..
    Ben mesajı aldım.Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Başlığı görünce şaşırdım açıkcası, biraz okuyunca Devletşah'ın bir programda en fazla ziyaretçiye Ramazan aylarında ulaştığını söylediği aklıma geldi. Sonrasında siz Kevserinmutfagi'ni tanıtınca heh tamam cuk oturmuş dedim. Bu sayede Kevser Hanım'ın sitesiyle de tanışmış oldum, tebrik ediyorum kendisini bu kadar geliştirdiği için. Ayrıca videolarından birini de seyrettim gerçekten de çok pratik bir anlatımı var ve pratiklik günümüz şartlarında mutfakta telaffuz edilecek en geçerli kelime.

    Tabi bunun yanında ziyaretçi sayısının ya da organik trafiğin hangi mevsimsel şartlardan etkilendiğini de ayrıca merak etmedim değil. Mesela kış aylarında tv ekranları hayli renkli ve aktif yazın gelmesiyle ise adeta bir kuraklık yaşanıyor bu durum internete nasıl yansır acaba?
    Editöryal takvim konusu da ayrıca önemli, çünkü blog yazarlarının yaşadığı en büyük sorun sürekliliği sağlayamamak, yine bir blog yazarının arayı açtığı zaman ziyaretçi sayısında önemli düşüş olduğunu söylediğini duymuştum. Arayı açmaktan kastı ise 2-3 gün yerine haftada bir güncelleme yapmasıydı. Bence bu konuda da daha derinlemesine bilgilendirmede bulunmanız blog yazarlarına çok fayda sağlayacaktır. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Ramazanın bereketi bloglara da yansır inşallah...

    YanıtlaSil
  6. :) Hocam 26 hazirana geçmeden bize 26 haziranı yaşadığınız için teşekkürler :)

    Yemek blogları için altın ay olacaktır.

    YanıtlaSil
  7. Hocam çok iyi bir konuya el atmışsınız tebrik ederim. Size katılıyorum blog siteleri düşecek yemek siteleri tavan yapacak ya müzik blogları ne olacak. Mesela ilahilerle bezenmiş müzik blogları onlarda ramazandan nasiplerini alacaklar mı dersiniz.

    YanıtlaSil
  8. Yemek ve bakım blogları her zaman önümüzde olacak. Bundan kurtulamayacağız:)

    YanıtlaSil
  9. İş bilenin kılıç kuşananın . Tebrikler ne diyelim. Bizim gibi amotörler belki biraz eğitimle sizlerinde sayesinde yol alırız .Parad akazanamadığımız için ayrıntılı işlerde yapamıyoruztabii. Sadece hobi olarak kalıyor şimdilik.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.