Arşivinizle Yapabileceğiniz 3 Şey

Muhtemelen hepinizin bildiği, basit fakat blogunuza büyük fayda sağlayacak küçük bir blog egzersizini hatırlatmak istiyorum.

 

Bazılarımız aylardır, bazlılarımız yıllardır blog yazıyor. Kimimizin arşivinde yüzlerce, kimimizin arşivinde binlerce yazı var. Çoğu emek harcanmış, değerli yazılar. Peki üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra bu değerli yazıların üzerini örecek miyiz? Elbete hayır!

 

Arşivinizi zaman zaman ziyaret ederek hem blogunuzu geliştirecek, hem konu sıkıntısı yaşadığınızda size yardımcı olacak, hem de trafiğinizi artıracak aksiyonlarda bulunabilirsiniz. Bunlar neler mi? İşte blogunuzun arşiviyle yapabileceğiniz şey:

 

arşiv

 

1. Yazılarınızı Güncelleyin

 

Eski tarihli yazılarınızda pek çok güncelleme yapılabilir. Yazıda yer alan kırık linkler düzeltilebilir, eksik veya yeni bilgi varsa ilave edilebilir, silinmesi gereken bölümler silinebilir.

 

Bunu her yazı için yapmak elbette mümkün değil ama özellikle çok okunan yazılarınızı sürekli güncel tutabilir, diğer yazılarınıza bağlantı verebilir, hatta bu yazıların içerisine reklamlar ekleyebilirsiniz.

 

Tabi işin bir de diğer boyutu var. Anahtar kelime araştırması yaptığınız ve çok fazla organik trafik hedeflediğiniz yazılarınıza Google’dan pek ziyaretçi gelmiyorsa da bu yaınızı güncelleyebilirsiniz.

 

Görseller ekleyip alt ve title etiketleri eklemek, yazı başlığını değiştirmek, yazıya anahtar kelime içeren yeni ve faydalı metinler eklemek yazınızın SERP performansını arttırabilir.

 

2. Sosyal Medyada Paylaşın

 

Çoğumuz çeşitli otomasyon araçlarını kullanarak yazılarımızı yayınlar yayınlamaz sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyoruz. Peki sonra? Unutmayalım ki hergün yeni ve farklı kişiler sizi takip etmeye başlabilir. Bu kişlere veya yazınızı bir şekilde okumamış eski takipçilerinize hatırlatmak amacıyla eski yazılarınızı sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

 

Bu yöntemi tüm azılarınıza uyguladığınızda, her defasında farklı başlıklar kullandığınızda ve farklı tarihlerde paylaştığınızda trafiğinizde hiç ummadığınız kadar artış olacağının garantisini verebilirim.

 

3. Yeni Bir Yazı Oluşturun

 

Hepimizin yazacak konu bulamadığı dönemler olmuştur. Bu dönemlerde arşivinizi kullanarak ve çok az zahmete girerek ilgi çekici yazılar oluşturabilirsiniz. İşte size eski yazılarınızı kullanarak yeni yazılar oluşturabileceğiniz birkaç fikir:

 

  • 2014’te en çok okunan X yazı
  • En çok yorum alan X yazı
  • Okuyucuların en çok sevdiği X yazı
  • Google’ın en çok ziyaretçi gönderdiği X yazı

 

Bu örnekler çoğaltılabilir elbete. Sizin de konuyla ilgili öneri, fikir ve deneyimlerinizi okumak isteriz. Paylşırsanız sevinirim.

21 yorum:

  1. Ben 2013 yılının sonunda o yıla ait en çok tıklanan bloglarımından oluşan bir yazı yazmış ve var olan blogların trafiklerini de arttırmıştım... http://serdarilefutbol.blogspot.com.tr/2013/12/2013-ylnn-en-iyileri.html

    YanıtlaSil
  2. Arşiv olacak kadar yazmayı başarırsam söz bu sayfaya döner paylaşırım:)

    YanıtlaSil
  3. çok faydalı bir paylaşım olmuş.. teşekkürler Blog hocam...

    YanıtlaSil
  4. Harika bir paylaşım çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. İlk sayfalarda çok güzel yazılarım vardı. Ama hiçbiri okunmadi
    Birer güncelleme yapmam lazım.
    Haklısınız

    YanıtlaSil
  6. Benim sitemde en çok ekstra sosyal medya paylaşımlarından trafik alıyorum. Özellikle Twitter ve Facebook paylaşımları, çok fazla kişiyi izleyen takipçilerin gözünden kaçabiliyor. Bu mecralarda yapılan tekrarlar (daha önce görmüş olanları biraz kızdırsa da) oldukça iyi geri dönüş getiriyor. Yüksek trafikli pekçok sitenin de bu yöntemi denediğini görüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Hocam AndroidMAG temayi paylaşabilirmisiniz blog içinde iyi olur

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık hocam yine faydalı ve güzel bir yazı olmuş bende kırık linkler tespit etmekte başlayacam işe

    YanıtlaSil
  9. merhaba serdar bey iyi bir yazı olmuş elinize saglık.
    benim blogumda bu blog gibi yayınlar paylaşıyor istiyen bi baksın.
    www.teknodr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Tekrardan makale paylaşımları hızlandı gibi :) Mantıklı bir yazı olmuş, uygulamak gerek..

    YanıtlaSil
  11. teşekkürler faydalı bilgiler ve zahmetleriniz için

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler , çok yararlı bir konu gerçekten ...

    YanıtlaSil
  13. Birde şu temanızı paylaşsanız :))

    YanıtlaSil
  14. Elinize sağlık serdar hocam. Yine çok faydalı bir yazı

    YanıtlaSil
  15. Gözden kaçan noktalara değinmişsiniz serdar hocam. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. biz acemilere ışık oluyorsunuz hocam teşekkürler
    http://dantel-yap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. Güzel bir yazı beğendim :)

    YanıtlaSil
  18. Üçüncü öneriyi en kısa süre içinde değerlendireceğim. :)

    YanıtlaSil
  19. Çok güzel bir fikir olmuş. Büyük bir arşiv oluşturabilirsem ben de bu öneriyi uygulayacağım. http://birguzellikhikayesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.