Bloglar Ve Renkler

Blogunuzda kullandığınız renkler blogunuzun başarısını etkileyebilir! Blogunuzun yayın yaptığı alana uygun renklerin kullanımı, bu renklerin birbiriyle iletişimi ve renklerin blogunuzla özdeşleşmesi önemlidir. National Geographic ve sarı rengi düşünün, ya da Starbucks'la yeşili. Başarılı bir blogunuz olursa ve renk kullanımına da dikkat ederseniz neden sizin blogunuzla özdeşleşen bir renk ziyaretçilerinizin aklında kalmasın. Örneğin Blog Hocam turuncu ve yeşil renkle özdeşleşmiştir.

 

blog ve renk

 

BLOGUNUZA UYGUN RENK NASIL SEÇİLİR?

 

Öncelikle en sevdiğiniz rengi, tuttuğunuz takımın renklerini unutun! Blogunuzun yayın yaptığı alanı düşünün. Hemen her sektörle ilgili kalıplaşmış renkler vardır bu renkleri kullanmaktan korkmayın. Evet klişe olanı yapın gibi bir anlam çıkıyor fakat yapın! Neden mi? Blogunuza bakıldığı zaman neredeyse tek satır dahi okunmadan yayın yaptığınız alan anlaşılmalı.

 

BLOG ÇEŞİTLERİ VE RENKLER

 

Kişisel bloglar: Renk seçimi bakımından en özgür olduğunuz blog türüdür. Bununla birlikte başta belirttiğimiz renk seçimi ihmal edilmemelidir. Seçtiğiniz renklerde bir süreklilik olmalıdır. Kişisel blogunuz sizi yansıttığı için ististna olarak en sevdiğiniz renk, sizi yansıtan renkler seçilebilir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise şu olmalıdır; temanızı belirlerken o anki ruh halinizi bir kenara bırakın, o gün çok neşeliyseniz neşeyi çağrıştıran sarı, turuncu gibi renkleri seçmeyin aynı durum moraliniz bozukken de geçerli. Uzun vadede düşünün.

 

Teknoloji blogu: Teknoloji üzerine bir blog düşünüyorsanız mavi, gri gibi renkler en güçlü seçeneklerinizdir.

 

Kültür Sanat blogu: Bu alanda yayın yapan bir blogunuz varsa sarı, kahverengi, kırmızı, turuncu gibi renkler ve tonları uygun olacaktır.

 

Moda blogu: Renk seçimi konusunda diğer alanlara göre daha özgür olduğunuz bir alandır. turuncu, siyah, mor gibi renkleri tercih edebilirsiniz.

 

Alışveriş blogu: Alışveriş bloglarında kırmızı, mavi tercih etmeniz gereken renkler arasında. Sarı ise alışveriş temasına oldukça uygun.

 

Sağlık blogu: Renk seçimi konusunda fazla seçeneğiniz olmadığı bir alan diyebiliriz. Beyaz, kırmızı renkleri mutlaka olmalıdır desek abartmış olmayız. Yeşil de doğayı, sağlığı çağrıştırdığı için tercih edilebilir. Mavi ve siyah da kullanılabilir.

 

Yemek blogu: İştah açan kırmızı rengi kullanmanız gereken renklerden. Yemek tariflerinizin sağlıklı olduğunu vurgulamak için beyaz, doğal olduğunu işaret etmek için yeşili kullanabilirsiniz.

 

Eğlence blogu: Renk seçimi konusunda özgür olduğunuz bir blog türüdür. Sıkıcı, ciddi görünen renklerden kaçındıktan sonra başarılı seçimi yapmak çok kolay. Sarı, turuncu, mor tercih edilebilecek renklerden.

 

Spor: Mavi, gri, siyah, kırmızı uygun seçenekler. Blogunuzun içeriği belirli bir spor üzerineyse o sporu temsil eden renkler aşağı yukarı bellidir onları tercih etmek de doğru bir seçenek olacaktır. Örneğin futbol için çim yeşili, basketbol içinse kahverengi ilk olarak tercih edilebilecek renklerdendir.

 

SONUÇ

 

Doğru ya da yanlış seçimler olsa da blogun renklerinin belirli olması her zaman avantajdır. Renklerin tonlamalarında değişiklikler yapabilirsiniz. Çok sık olmamak şartıyla bu renkleri değiştiredebilirsiniz. Yukarıdaki renk önerilerinin tam zıttını da yapabilrsiniz bu direkt başarısız olacağınız anlamına gelmiyor. Sıra dışı bir blog tasarımı yaparak şaşırtabiliir, bu dezavantajı lehinize de çevirebilirsiniz. Sadece işiniz biraz daha zor olacaktır, ama imkansız değil.

 

Yazar Hakkında: Haber Tava ekibi 13 kişiden oluşur ve habere hem sunum hem de içerik bakımından farklılık katmak ister. Haber Tava tarafsız gazeteciliği ve basın ilkelerini benimsemiş her geçen gün daha da ileriye gitme amacıyla çabalarını aralıksız sürdürmektedir.

Haber Tava'yı okumak için http://www.habertava.com

Facebook: https://www.facebook.com/habertava

28 yorum:

  1. Serdar hocam yine başarılır bir yazı olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Ayrıca her bölümü ayrı ayrı takip edemiyorsunuz anladığım kadarıyla işlerinizin yoğunluğundan dolayı. O yüzden buradan sormak istedim. Bu sementit temanızda Header resmini boş alanı tam kaplayacak şekilde yüklemek istiyorum. Bunu nasıl düzenleyebiliriz acaba. Bloga girerek bakarsanız daha net anlayacaksınız sorunumu.. Şimdiden teşekkür ederim. Yeni yazılarınızı merakla bekliyorum.. uyumsuzuz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Algıda seçicilik diye birşey var cogu sevdiğim blogun renkleri aklımdadır hakkaten buyuk etken mesela blogun cart renklerinden yazılarını okuyamadan kactıgım bloglarda gordum.Dikkatli karar vermek gerekli.güzel yazı olmus tebrikler.
    www.gulsahonen.com

    YanıtlaSil
  3. Bence de önemli bir konu keyifle okunacak izlenecek yayınları koyu zeminlerde görünce açıkçası gözlerimi rahatsız ettiği için okuyamadan çıkıyorum.
    Teşekkürler paylaşımınız için.

    YanıtlaSil
  4. Renk seçimleri konusunda somut bir yazı Yazmış olmanız çok güzel.

    Ben de son zamanlardır kafam oldukça Karışık. LGBT genelinde transeksüellik özelinde bir blog yazmaktayım. İçeriğimin çok büyük bir kısmı da trans KADINLAR ile alakalı. Pembe, ten rengi ve koyu gri üçlemesi kullanıyorum.

    Bir de seo yu kullandığımız renkler etkiler mi? Sonuçta tasarım seo yu etkilemekte.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir konu renkler her daim etkiler insanı haliyle renk çok önemli her yerde..blogda ise uyum da önemli..bazen renk içeriği gölgeleyebilir özelliklerini arkaplana atabilir yayınları ise gerçekten de okunmaz hale getirebilir..güzel geçişli olmalı kanımca :)

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle süper bir tespit. Mesela blog hocam denilince aklıma turuncu ve yeşil renklerden oluşan blog başlığı geliyor. Ama bence renk seçimini çok iyi yapmak gerekiyor boğucu ve cart renkler okuyucuyu blogtan uzaklaştıracaktır. Bunun yanında iki renk seçmişsek eğer bu renklerin birbiriyle uyumuda çok önemlidir. Ben blogum da mavi ve beyaz renkleri kullandım.

    YanıtlaSil
  7. Aslında kategori olarak böyle sınırlamak biraz dar kapsamlı olabiliyor günün moda renklerine ayak uydurmak daha iyi bence

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten faydalı bir yazı olmuş fakat benim gibi kararsız insanların kafasını iyice karıştırabilir. :) Benim blogum ilk açtığımda gri ve tonları şeklindeydi zamanla bunu kırmızıya çevirdim ve en son yapılandırmamdan sonra mavi ve tonlarında karar kıldım. Geniş kapsamlı bir blog olduğu için biraz boğucu gibi gelmeye başladı gözüme ama kararsızım. :)

    http://suhanalp.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  9. Farklı bir yazı olmuş. Temayı seçerken deneme blogunuzda mutlaka yükleyin ve bir kaç satır da olsa yazı yazın. Başlık Falan tam olsun. Böylece temanın gerçek renk oluşumunu görmüş olursunuz. Başlık rengi, link verdiğinizde oluşan yazının rengi ve tema ana hat renkleri.

    @Miss Tiffany, Seo hakkında sormuşsunuz. Müsaadeniz ile cevaplayayım arkadaşlar. Tema yada yazılarında kullandığınız renklerin SEO ya bir etkisi olmaz. Bu anlamda istediğiniz rengi kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  10. Şu konuda yardımınıza ihtiyacım var: http://www.erkekneister.net/2015/01/bumerang-uyeligim-hakknda.html

    YanıtlaSil
  11. bilgiokulum.blogspot.com Arkadaşlar size zahmet bir bakıp blog teması hakkında bir şeyler söyleyebilir misiniz ? Simple Şablonu Blogger Teması

    YanıtlaSil
  12. Başarılı bir yazı olmuş ki tahminlerinizde dogru eglence blogum var ve turuncu rengi beni temsil eden ve insanların bilinç altına yerleştirilmesi gereken renklerin tercihi önemli. İyi günler

    YanıtlaSil
  13. Çok başarılı bir web siteniz var. Yakından takip ediyorum. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  14. Gerekli bir yazıydı, teşekkürler. Sürekli takip ettiğim bir site.

    YanıtlaSil
  15. Renk seçiminin yanında blog başlığı ve logo da önemlidir. Bloğunuza özgü bir blog başlığı yada logo seçerseniz blogunuza kimlik kazandırmış olursunuz bence.

    YanıtlaSil
  16. Renk uyumuna dikkat ediyorum fakat su hiti bi turlu yukseltemedim herseyi dogru yaptigima eminim suana kadar tanitim yazilariydi linklerdi ic seoydu vs.

    YanıtlaSil
  17. ben sürekli değiştiriyorum renklerimi . kişisel blogum var , ve değişikliği çok seviyorum ama takipçilerim sever mi bilmiyorum *-*
    az önce her telden çalıyordu renkler biraz oynadım. bir de sizin blogunuzdaki başlık stillerini uyguladım , ama yok oldular . sürekli oynuyorum ve hala hiç mutlu değilim blogumun tarzından:( coşkuyu veremiyor. belki de bloggerdan kaynaklıdır . teşekkürler ben sizin sitenizden çok şey öğreniyorum.

    YanıtlaSil
  18. Ilginc, güzel bir yazi ve dikkate alinasi tavsiyeler. Tesekkürler. Bende yeni basladim ve farkettim ki blogun sirf görünüsü bile cok ugras ve zaman gerektiriyor.

    YanıtlaSil
  19. Harika bir blog ben gerçekten bayıldım yazılarınız dahil. İyi Çalışmalar.

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz .Lakin renk seçimlerinde dikkatimi çeken bayanların en çok tercih ettiği renk olan pempe yok bir sebebi var mı? merak ettim :))
    Pembe neşenin,güvenin ve rahatlığın rengidir.
    Başarılar dilerim :)

    YanıtlaSil
  21. çok güzel bir yazı teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  22. okudum ve takdir ettim.teşekkürler

    YanıtlaSil
  23. Ben de bilmeden güzel renkler seçtim galiba

    YanıtlaSil
  24. çok başarılı bir yazı teşekkürler ilham vermekte çok iyisiniz ;)

    YanıtlaSil
  25. Web programlama ve internet ile alakalı bir blog yazıyorum. Yeşil rengini sevdiğim için, tasarımda yeşilin tonlarını kullanmıştım. Ama bu yazınız sayenizde bunun biraz saçma olduğunu fark ettim ve hemen renkleri mavinin tonlarıyla değiştirdim. Zaten mavi de güzel renkmiş. :) Yazı için teşekkürler bu arada.

    YanıtlaSil
  26. İstedeki tüm linklerin rengini nasıl değiştirebiliriz

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.