Blog Hocam 4 Yaşında!

Şuıan okumakta olduğunuz blogu ne zamandır takip ediyorsunuz bilmiyorum ama bu blog tam 4 yıl önce “Blog Hocam’a Hoşgeldiniz!” başlıklı yazıyla başlamıştı yayın hayatına. 4 yıl önceki o yazımda kendimden, Blog Hocam’ı neden ve nasıl kurduğumdan, neler paylaşacağımdan vs. bahsetmiştim. O günlerde BH’nin bu kadar uzun zaman aktif olarak yayında kalacağını ve bu kadar geniş bir kitleye ulaşacağını hayal bile etmemiştim. Zira o günlerde ne bloglar ne de blog yazarlığı bu kadar yaygın değildi.

 

BH’nin bu dördüncü doğum gününde teşekkür etmek ve sizlerle paylaşmak istediklerim var elbette ama bunlara geçmeden önce BH ile yeni tanışanlara geçtiğimi 4 yılda benim ve BH’nin başından geçenleri kısaca hatırlatmak istiyorum.

 

dogumgunu

 

4 Yıl Böyle Geçti…

 

Şubat 2011’de kurduğum Blog Hocam, dönemin blog yazarlığı hakkında güncel yayın yapan ilk blogu olduğu için ve yoğun netwoking çalışmalarım sonucunda kısa sürede ciddi ziyaretçi sayılarına ulaşmıştı. Zamanla yorumlar ve mailler ile okuyucu-yazar etkileşimini kurmayı da başarmıştım ve herşey yolundaydı. Okuyuculardan gelen istekler ve benim çizdiğim yol haritası doğrultusunda düzenli olarak özgün yazılar yazıp yayınlıyor, karşılığında güzel tepkiler alıyordum. Blog yazarlığı hakkında blog yazmak oldukça keyifliyken ve herşey yolunda giderken mahkeme kararıyla Blogger’a erişimin egellenmesi ben dahil tüm Blogger platformunu kullan blog yazarlarının ziyaretçilerini ve heveslerini kaybetmeye neden olmuştu.

 

Erişim engelinin kalkmasının ardından kısa sürede eski aktifliğine ve güncelliğine kavuşturmayı başardığım Blog Hocam, gün geçtikçe okuyucu sayısını, ziyaretçi sayısını, nitelikli yorum sayısını arttırdı ve ülkenin önde gelen bloglarından biri oldu. Bununla birlikte reklam ve sponsorluk teklifleri de arkaya arkaya geldi doğal olarak. Önce çeşitli çekilişler düzenleyerek kendim kazanmak yerine okuyuculara çeşitli hediyeler dağıttım. Onlarca kişiye ufak tefek bazı hediyeler dağıttım sponsorların destekleriyle. Fakat bu iyi niyetimin suistimal edildiğini ve ilginin azaldığını görünce reklam ücretlerini kendi cebime atmaya başladım :) Çünkü bu ücretler aylık 700-800 liranın üzerine çıkmaya başlamıştı. Bu devirde fena para değil.

 

Daha sonra blogun sahibi tek sabit yazarı olan benim hayatımdaki ciddi değişiklikler Blog Hocam’ı da ister istemez etkiledi. Bu değişiklikler neler miydi? Öncelikle 2003 yılında tanıştığım ve o günden beri her şartta beni seven, yanımda olan kadınla evlendim. Hak verirsiniz ki bekar ve tek yaşayan bir erkeğin bloga veya özel zevklrine ayırdığı vakitle evlendikten sonra ayırdığı vakit aynı olamıyor. Yeni düzenime alışana kadar da  BH’yi ihmal ettim haliyle.

 

Fakat Blog Hocam’a hem okuyucuların, hem de sponsorların ilgisi giderek artmaya devam ediyordu. Bu yüzden bazı fedakarlıklar yaparak blog yazmaya ve yönetmeye tekrar vakit ayırmaya başlamıştım ki bir radikal gelişme de iş hayatımda oldu. Mevcut işimi, okulunu bitiren kız kardeşime devrederek bambaşka bir sektörde yepyeni bir maceraya atıldım. Ne yazık ki hala istediğim düzeni oturtamadım. Bu nedenle halen Blog Hocam’a yeteri kadar vakit ayıramıyorum.

 

Fakat herkes şunu bilsin ki 4 yıllık emeği kaderine terk etmeye hiç niyetim yok. Er ya da geç Blog Hocam eski aktif günlerine dönecektir.

 

 

Var Olun…

 

Rakamlara, istatistiklere hiç girmeden BH’nin 4 yılını kısaca özetledikten sonra teşekkür kısmına geçmek istiyorum. 4 yıl boyunca Blog Hocam’ı ziyaret edip yazılarımı okuyan, okuduğu yazıları değerli bulup tekrar ziyaret etmek üzere sık kullanılanlarına ekleyen, sosyal medya veya diğer kanallar aracılığıyla takip eden, yorumları ve mesajlarıyla beni motive eden tüm Blog Hocam ziyaretçilerine teşekkür ederim.

 

Blog Hocam’ı değerli görüp sponsor olmak veya reklam vermek isteyen tüm firmalara, site sahiplerine, dijital pazarlama çalışanlarınaGoogle’a ve Bumerang’a teşekkür ederim.

 

Blog Hocam için içerik üretmeye yeteri kadar zaman ayıramadığım son dönemde misafir yazılarıyla blogu ayakta tutan tüm değerli blogger arkadaşlarıma teşekkür ederim.

 

Son olarak blog yazarlığına olan ilgimi ve Blog Hocam’a ayırdığım vakti anlayışla karşılayarak hiç bir gün sorun çıkarmayan eşime sonsuz teşekkür ediyorum.

81 yorum:

  1. Merhabalar, tebrik ediyor ve basarilarinizin devamını diliyorum.Henüz bir aylik ,yepyeni ve acemi bir bloğum var. BH. dan okuyup uygulamaya calisarak kategori actim pin it buttonu ekledim.ne oldugunu bile bilmedigim kodları soylediginiz gibi kopyaliyor, yapistir dediginiz yerlere yapıstiriyorum kolaylikla yapmak istediklerimi gerceklestiriyorum.Benim gibi bilgisayarla iliskisi 30 larinda baslayan ve sadece basit seyler yapabilen 48 yasinda emekli bir kisinin bile blog acabilmesine yardimci olan yazilariniz icin binlerce tesekkur ediyorum.Mutluluk dileklerimle saygı ve sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Hocam, nice 44 yıllarınız olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Blog Hocam varlığı daim olsun. Neşeniz hiç eksik olmasın hocam. :))

    YanıtlaSil
  4. Tebrik ederim, nice başarılı yıllara... Yazılarınızdan bloggerler olarak çok faydalanıyoruz paylaşımlarınız için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  5. Hocam ben yaklaşık bie haftadır takipteyim yeni yasiniz kutlu olsun

    YanıtlaSil
  6. Mutlu yıllar olsun,iyi ki varsınız.Nice 4. yaş günlerini kutlamaya:)

    YanıtlaSil
  7. Yeni yaşınız kutlu olsun:):):) daha ilk aylarını kutlayan ben umarım yıllarımıda kutlarım, özenmedim desem yalan olur:):):)

    http://hadifikrinisoyle.blogspot.com/

    sevgilerle....

    YanıtlaSil
  8. ayy ne güzeel , tebrik ediyorum sizi hepimize faydanız oldu. nice güzel yaşları olsun blogunuzun ;) Ben de kendi adıma size teşekkür edeyim.En son blogumda "alıntı" ayarını sizden ekledim ve çok güzel oldu. son 2 postumda kullandım. Paylaştığınız bilgilerden epey bir faydalanıyoruz. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Blog Hocam, Nice yıllara :)
    Bilgi kirliliğinin azami düzeyde olduğu bu dijital hayatta objektif bilgi ve önerilerinizle bu sektörde gerçek bir okul ve gerçek bir hoca gibi oldunuz. Teşekkürler!..

    mustafapektas.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. İyiki bu Blogu açmışsınız , iyiki varsınız ve daha nice yıllara ,başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
  11. Abi i̇nşallah uzun yıllar daha blogun aktif olur. Seni bu blogla tanımak ve yazılarını okumak çok keyifli. Sınavdan vakit ayıramıyorum. Başarıların devamını dilerim Abi :)

    YanıtlaSil
  12. İyi ki doğmuş Blog Hocam :) Sayenizde bilmediğimiz o kadar çok şey öğrendik ki ne kadar teşekkür etsek az. Her yeni blogger'a tavsiye ettiğim ilk blog olmanız başarınızın en iyi açıklamasıdır herhalde. Nice başarılara...

    YanıtlaSil
  13. Nice bloglamalara..Benim blogum da 5 yaşında:)

    YanıtlaSil
  14. Tebrikler. Nice nice uzun senelere inşaAllah. Teşekkürler blog hocam

    YanıtlaSil
  15. Blogumu açtığımda ve sonrasında gösterdiğiniz ilgi ve ettiğiniz yardımları unutmam mümkün değil..
    . İyi ki varsınız, hep buralarda olun ve hep beraber yeni yaşlar kutlayalım.

    YanıtlaSil
  16. Nice yılların olsun Blog Hocam :) Bilgi ve doğru aktarım ardından başarıyı getiriyor şüphesiz
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Nice uzun yıllara Serdar Bey,

    YanıtlaSil
  18. Nice mutlu 4 yıllara Serdar Bey, bize verdiğiniz bilgiler için biz de size teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  19. yardımlarınız için teşekkürler. inş bu blokta bir gün ortalığı kasıp kavurur http://www.metlek.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  20. Benim de nur topu gibi bir bloğum var. Desteğinizden ötürü çok teşekkür ediyorum. Daha nice nice yıllara o halde;)
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  21. bir çok blogger için ilham kaynağısınız ;) birlikte nice yıllara hocam :)

    YanıtlaSil
  22. İlk olarak blog hocam'ı 2 yıl önce blogger'ı öğrenmek için açtığım ve açtığım blog için aradığım bir eklenti fark ettim ve başladım bazı içerikleri okumaya okudukça bu adam çok iyi ve blogu takip edeyim dedim kendi kendime ve o gündür bu gündür halen severek ve örnek alarak takip etmeye devam ediyorum ve devam edecem Nice güzel yıllara BH....

    YanıtlaSil
  23. Daha nice yıllara. Bloğunuzdan çok faydalandım, hala da faydalanmaya devam ediyorum. Sürekli yeni bir şeyler öğreniyorum. Dilerim ki uzunca seneler daha, burada bizimle olursunuz. Başarılarınızın devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  24. Blog hocam, kendi blogumu açmaya ilk karar verdiğim aşamada çıkmışti karşıma. Ogünden beri blogumun her basamağına rehber oldunuz. Hala da arşivinizde en başa dönüp dönüp aman atladığım bir yazı olmasın endişesindeyim... Güncel yazılarınızı merakla beklemeye devam edeceğim. Nice yıllara Blog Hocam...
    http://boncukgozungunlugu.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
  25. Bize uzun süredir hocalık yaptığınız için asıl biz teşekkür ederiz. Nice yaşlara Blog Hocam.

    YanıtlaSil
  26. Blogumun oluşmasında sizden çok şey öğrendim. Herhangi bir şeye sıkıştığımda aklıma ilk siz geldiniz ve sizin söyledikleriniz benim için çok güvenilir ve değerli idi. Teşekkür etmemek olmazdı. Her şey için çok çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız Blog Hocam, Serdar Hocam. Nice yıllar dilerim...
    http://www.e-bebekce.com

    YanıtlaSil
  27. Nice senelere başarılarınızın devamını ve sitenizin sürekliligini takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  28. neredeyse ilk açıldığı günledn bu yana, son zamanlarda biraz aksatarak da olsa takipteyim. çok faydasını gördüğüm blog hocam'a uzun uzun yıllar diliyorum. BH olan yoğun ilgi artarak devam etsin dilerim.

    YanıtlaSil
  29. Daha nice senelere BH . Gerçekten yorumlarda gördüğüm gibi yazılarınız benim gibi bir çok blog sahibine yol gösterdi. Bloğınuzdan çok faydalandım. Sorularıma her zaman yanıt verdiniz çok teşekkür ederim. Bilgisayar konusunda çok acemi olmama rağmen sizin sayenizde bazı düzenlemeleri kolayca yaptım. Her zaman yorum yazmasamda takikteyim. Bütün yazılarınızı okuyorum..

    YanıtlaSil
  30. ooooo parti varmış:))))
    Nice yıllar diliyorum. İlk takip ettiğimden bu güne bilgilendirmelerinizden o kadar çok yararlandım ki çok çok teşekkürler.
    İyi ki BH var .
    Sevgiler Serdar, hem blog da hem yaşamınız da nice başarılar canım.

    YanıtlaSil
  31. blog hocam daha nice uzun yıllarınız olsun insallah tesekkurlerde eşinizide unutmamanızı takdir ettim ;) sevgiler..

    YanıtlaSil
  32. Nice güzel ve dolu yıllarınız olsun. Olsun ki biz de daha fazla nasiplenelim :) Yazılarınız sayesinde bloğumla ilgili bir çok şeyi geliştirdim. İyi ki varmışsınız !

    YanıtlaSil
  33. Nice güzel yıllara Serdar Bey.

    YanıtlaSil
  34. 4 senedir bizlere destek olduğun yanımızda olduğun için biz teşekkür ederiz. Son zamanlarda yeni yazıları heyecanla beklemiştim ve sonunda geldi. Darısı hepimizin bloguna , 4 sene az mı

    YanıtlaSil
  35. Blog yazmayı başladıktan itibaren sizin bilgilerinizden çok faydalandım. Önemli bir yol gösterici oldunuz. Ben de size teşekkür ediyorum. Nice 4 yıllara.

    YanıtlaSil
  36. Nice yaşlara Serdar hocam. Sizden öğreneceğimiz çok şey var...

    YanıtlaSil
  37. Hayırlı olsun, inşallah uzun yıllar yazmaya devam edersiniz.

    YanıtlaSil
  38. başarılarınızın devamını dilerim hocam :)

    YanıtlaSil
  39. Tebrik ederim Blog Hocam Serdar Bey :)Nice uzun yıllar ve değerli paylaşımlarla bizlerle birlikte olmanızı dilerim..

    YanıtlaSil
  40. Tebrik ederim Blog Hocam Serdar Bey :)Nice uzun yıllar ve değerli paylaşımlarla bizlerle birlikte olmanızı dilerim..

    YanıtlaSil
  41. Bende yeni yaşınızı kutluyorum :)
    Nice yıllar, eşinizle ve blog'unuzla birlikte...

    YanıtlaSil
  42. blog hocam gerçekten hocam oldunuz sayenizde blogger konusunda bilmediğim kalmadı,nezaman yardıma ihtiyaç duysam yardımettınız Allah sizden razı olsun hakkınızı bize helal edin .nice yıllar dılıyorum Rabbim size saglık güzel bir ömür versin de sizde blog hocamız olarak hep var olun insallah.

    YanıtlaSil
  43. Güzel dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Var olun.

    YanıtlaSil
  44. Helal Olsun Size İnşallah Daha iyi olucaksınız

    YanıtlaSil
  45. Nice senelere:) 4 yıl büyük bir özveri gerektirir genelde ilk 6 aydan sonra bloglar kapanır:)

    YanıtlaSil
  46. Hiç kimse bu bloga uğramadan başarılı bir blogger olamaz. İyi ki varsın BH Yeni yaşın kutlu olsun. :)

    YanıtlaSil
  47. Nice uzun senelere blog hocam :) Uzun yıllardır farklı blogger hesaplarımla sizi takip ettim ,etmeye devam ediyorum.Tüm bilgiler için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  48. Nice yaşlara... Ben bir de şey soracağım: Facebook'ta bir sayfayı beğenmeye davet et butonu kalktı mı? Bende çıkmıyor...

    YanıtlaSil
  49. Başarılarınızın devamını dilerim...

    YanıtlaSil
  50. hocam daha uzun yıllar bloglaman dileğiyle..seviliyosun..

    YanıtlaSil
  51. Allah hayırlı bir ömür geçirmenizi nasip etsin.
    Hocam tasarımınız blogunuzla özdeşleştiği için mi değiştirmiyorsunuz?

    YanıtlaSil
  52. nice mutlu senelere hocam başarılanızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
  53. Siz bir harikasınız varolun :)

    YanıtlaSil
  54. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  55. Yaklaşık 3 yıldır sizi takip ediyorum. Gerek Wm Aracında Gerekse Burada Sizin Yürüdüğünüz Yollardan Yürüyorum Hatta Sizden Bahsederken Türkiye'nin Milli Gururu Diye Bahsediyorum. İyiki Varsınız Hocam .

    Başarılarınızın Devamını Dilerim.

    YanıtlaSil
  56. Başarılarınızın devamını dilerim
    http://idriskaratas.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  57. Nice nice 44 yıllara Serdar Bey özgün olan her blog birgün başarıya ulaşacaktır benim blogum www.makalee.net inde 4. Yılini girmeyi Allah nasip eder insallah tekrar tebrikler

    YanıtlaSil
  58. Hayırlı olsun blog hocam nice yıllara darısı bizim başımıza :)

    YanıtlaSil
  59. Çok teşekkürker ve nice yıllara! Gerek konu anlatımlarınız gerek yorumlarınızla gerçekten iyi bir eğitmensiniz. Başarılarınızın devamını dilerim!

    YanıtlaSil
  60. nice yıllara.. blogger hakkında güzel bilgi paylaşımlarda bulunuyorsunuz devamını dilerim

    YanıtlaSil
  61. Blog'u Sizle Öğrendik Be Hocam :)

    YanıtlaSil
  62. Nice güzel yıllarınız olsun inşallah. Bende yeni başlamış acemi blogculardanım:) sizlere çok ihtiyacımız var. Yönlendirmeleriniz ilginiz mükemmel. Her şey için teşekkürler

    YanıtlaSil
  63. Gerçekten farklı bir heyecan blog yazarlığı yapmak ama bir yandan da insanın beynini çok yoruyor. Yeni başladım ve o hevesle başından ayrılamıyorum bir türlü. Uzun sürede çok yıpratıcı olsa gerek.

    YanıtlaSil
  64. Başarılarınızın devamını diliyorum nice nice başarı dolu yıllara inşallah.

    YanıtlaSil
  65. Nice senelere samimi blog yazarı ve özgün blog sayfası...

    YanıtlaSil
  66. Bir blog yazarı olarak Blog Hocam hakkında şunları söylemek istiyorum.

    Blog Hocam bir çok blog yazarının uğrak yeridir. Sadece tasarımdan ziyade blogun gelişimi ile ilgili bir çok değerli yazılar paylaşmıştır. Bu yüzden en eski yazıları bile hala güncelliğini korumaktadır.

    İnternet ortamında blogger hakkında çok fazla içerik bulunmaktadır. Fakat Blog Hocamın farkı geçen 4 yıl içinde özveri ve okuyucuya istediğini veren içerikte yazılar paylaşmış olmasıdır.

    Son olarak verdiğiniz emekten ve yardımlarınızdan ötürü size saygı duyuyor ve çok teşekkür ediyorum.

    Nice senelere..

    YanıtlaSil
  67. Başarılarınızın devamını dilerim zevkle takipteyim :)

    YanıtlaSil
  68. Bloğunuzu yeni tanıdım. Katkınız olacağına inanıyorum. Devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  69. Henüz Bloğunuzun Yarısını Bile Okumamışken Size Binlerce Kere Borçluyum Çok Teşekkürler 4 Yıl Boyunca Yapılacak En İyi Şeyleri Yapmışsınız.

    YanıtlaSil
  70. Nice senelere hocam başarılarınızın devamını dilerim :)

    YanıtlaSil
  71. Belki inanmazsınız ama 3 yıldır takip ettiğim bir blog :) En çok yardım aldığım sitelerden bir tanesi.

    YanıtlaSil
  72. başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
  73. Sayenizde çok şey öğrendim
    http://lezzetlipratiktarifler.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  74. Sayenizde çok şey öğrendim, Allah razı olsun,
    Bkz; harunistenci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  75. Yazı ile yorum yapmamak ne mümkün, 4 yıl diye bahsetmişsiniz bu sizin artık duayenler arasında olduğunuzu ve sizi gönülden takip etmemiz gerektiğini anlatıyor bize. Emeklerinize sağlık kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.