Adsense Esnek Reklam Birimi Oluşturma

Bu misafir yazı; Sosyaldahi isimli blogun sahibi İsmail tarafından Blog Hocam için yazılmıştır.

Adsense 1 kaç yıl önce akıllı telefonların, tabletlerin kullanımı artmasıyla birlikte esnek reklam birimine geçiş yaptı. Esnek reklam birimi yokken ziyaretçiler reklamların mobil'de ekranı kapladığını ve gezinmenin zorlandığını söylüyor ve siteyi terk ediyordu. Ayrıca kazançlar'da epey düşüyordu.

Responsive ( Esnek ) tasarım nedir ?

Responsive tasarım duyarlı anlamına gelmekte. Resim, yazı gibi alanların tablet veya telefonun genişliğine bağlı olarak boyut değiştirerek ziyaretçilerin daha rahat dolanmasına yardımcı olur. Ayrıca bunun yanında menü gibi eklentiler'de aynı şekilde küçülerek daha kullanışlı hale gelir. Responsive tasarım ilk olarak 2010 yılında yapılmıştır. Responsive tasarım ise 3 şekilde yapılır. Mobil, tablet ve bilgisayar.

Responsive ( Esnek ) Reklam Birimi Nedir ? Nasıl Çalışır ?

Aynı şekilde eklenen reklamın telefon veya tabletin boyutlarına göre boy değiştirerek ortama ayak uydurmasıdır. Bir örnek verecek olursak, bilgisayar'dan 728x90 boyutlarında reklam alanı düzgün görünürken telefon veya tabletler'de kötü bir görünüşe yol açıyor. Adsense Responsive tasarımı ile birlikte 728x90 boyutunda bir reklam telefon ve tabletin boyutlarına göre boy değiştirerek ortama ayak uydurarak rahatsızlık vermiyor ve kazancı arttırıyor.

Responsive ( Esnek ) Reklam Birimini Oluşturalım

Adsense hesabınıza giriş yaptıktan sonra üst menüden şu yolları izleyin; Reklamlarım >  Yeni Reklam Birimi  > Gösteriliyor bölümünden Esnek seçiyoruz ve gerekli ayarları yaptıktan sonra kayıt ederek kodları alıyoruz.


İşlem bittik den sonra kodları blogunuzda ki boş alana yapıştırarak kayıt edebilirsiniz. Kayıt ettik den sonra telefon veya tablet'den kontrol edebilir ve deneyebilirsiniz.

Hakkımda: Adım İsmail ve uzun süredir blog yazarlığı yapmaktayım. Şuana kadar bir çok blogum oldu fakat hatalar'dan kapattım ve son olarak sosyaldahiyi açtım. Bu blog'da hatalara yer yok. Yazılarıma düzenli olarak girmeye başladım. Siz'de takip ederek ipuçlarını okuyabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Sitem; Sosyaldahi

31 yorum:

  1. Çok güzel ve faydalı bir misafir yazısı olmuş. Eline sağlık İsmail. Ben kendi sayfamda 1 adet esnek reklam kullanıyorum zaten.

    YanıtlaSil
  2. Blog Hocam'ın nedense mobil desteği yok. sıradan blogger şablonu gözüküyor. Halbuki herkese mobil ile ilgili bilgiler veriyor :)

    YanıtlaSil
  3. ben mobil desteğini açtığım zaman adsense reklamlarımın hiçbiri görünmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Poyraz Şahin hocam gerekli bilgileri vermiş. Eğer blogunuz mobil uyumlu değilse media screen etiketlerini araştırarak blogunuzu mobil uyumlu hale getirebilirsiniz.

      Sil
  4. @selinin blogu
    İşte bu yüzden esnek reklam birimlerini kullanıyoruz. Mobil versiyonda da reklamların gözükmesi için.

    YanıtlaSil
  5. @1 Delinin Günlükleri
    Güzel yorumun için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. @selinin blogu
    Temanız responsive değilse blogger mobil şablonunda adsense reklamlarınız görünmeyebilir.Ya responsive kullanmaya devam etmelisiniz ya da mobil için ayar yapmalısınız.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir yazı kullanacağım.

    YanıtlaSil
  8. Ben de bloğumda paylaşacaktım ki burada gördüm.Esnek reklam gerçekten çok önemli.Özellikle responsive temalarda şart;)

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel ve faydalı bir misafir yazısı olmuş. Eline sağlık İsmail. Ben kendi sayfamda 1 adet esnek reklam kullanıyorum zaten.

    YanıtlaSil
  10. adsesens dışındaki banner reklamlar örnek reklam store ın reklamları blogger tabanlı sıtemde mobil sablon açık oldupğu halde mobil cihazlardan girişte gözükmüyor bunun için ne yapılabilir? yani blogger tabanlı sitelere mobil cihazlardan girişlerde sadece adsens reklamları mı gözükür. admatic reklam store gıbı reklam firmalarının reklamları blogger tabanlı sitelerin mobil cihaz girişlerinde gözükmez mi? bunun için yapabilecek bir şey var mı? www.sinifevraklari.com ders ve çalışma kitabı cevapları

    YanıtlaSil
  11. @Sınav Evrakları
    Siteniz'de her hangi bir reklam göremedim. Sitenizin mobil haline baktığımda ise reklamlar için uygun olmadığını fark ettim. Sidebar tamamen ortadan kalkmakta ve reklam store veya başka reklam firmalarının adsense gibi responsive kullandığını sanmıyorum. Biraz daha uğraş vererek ve ipuçlarını okuyarak adsense kayıt olabilir, daha iyi sonuçlar alabilirsin. Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  12. @Keiko Kitagawa (Ita)
    Güzel yorumun için teşekkür ederim. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  13. @Kitap Cumhuriyetim
    Makalem'de de dediğim gibi bir çok artı yönü var. Kullanmak şart denilebilir. Güzel yorumun için teşekkürler. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  14. @Tek Natto
    Güzel yorumun için teşekkürler. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  15. Sitelerimde hep standart ölçülü reklam birimlerini kullanırım, sadece sitelerimin mobil versiyonlarında esnek reklam birimini kullanıyorum, acaba oralarda da esnek reklam birimini kullanmanın bir faydası görür müyüm ? zaten sitelerin çoğunun mobil versiyonuda yok.

    YanıtlaSil
  16. mobil versiyonunuz yoksa istediğiniz kadar esnek reklam birimini seçin fayda etmez,yani anlatmışsınız ama boşuna anlatmışsınız çünkü işe yaramaz işe yarasaydı sizin blogunuzda işe yarardı,mobilden sizin blogunuza girdiğinizde reklamlar gözükmüyor!...

    YanıtlaSil
  17. @Kazım :) Bey,
    Bana diyorsanız dikkatinizi çekerim blogum uzun süredir kapalıdır ! Serdar hocam ise blogger standart mobil versiyonunu kullandığı için reklamlar görünmemektedir. Temanın mobil versiyonu olmayabilir doğal bir şey. " Boşuna anlatmışsınız " lafı ise çok kabaca olmuş. Ben burada bir çok kişiye yardımcı olduğumu düşünüyorum. Yine de yorumun için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  18. @Yapboz Oyunları :
    Sitenizin sadece mobil versiyonu dışında standart olarak'da kullanmanızı öneririm. Nedeni ise, tarayıcınızı küçülttüğünüz taktirde temada küçülmekte ve tema küçülünce doğal olarak reklamlar'da da kaymalar olabilir. Önlemek adına kullanmanızı öneririm. Yorumun için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  19. Blog Hocam'ın mobil versiyonunda reklam gözükmemesinin nedeni benim esnek reklamları eklememiş olmam. Yoksa yazı gayet net ve doğru.

    YanıtlaSil
  20. ismail özkan Bey,
    Alınganlık konusunda çok kişiyle karşılaştım fakat sizin kadar alıngan olanını görmedim :) yorumumda "blog hocam"dan bahsettim sizden bahsetseydin adınızı telaffuz eder yada yorumumu sizin blogunuz vasıtasıyla yapardım...
    Blog hocam: Size gelince sebebi "esnek reklamları eklememiş olmam" diyorsunuz,neden eklemiyorsunuz?..Kim adsenseden daha çok gelir elde etmek istemez ki,gelecek mobilde diye yazılar paylaşıyorsunuz ama mobile uygun esnek reklam tercih etmiyorsunuz,gerçekten şaşırdım :)

    YanıtlaSil
  21. @Kamil :) :
    Fakat yazıyı ben yazdım, alınmam normal olabilir fakat alıngan biri değilim ve bu tür yorumları kaideye almam. Sadece görüş belirttim ve bu tartışma uzamasın boşuna. İyi günler ve yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. @ismail özkan : kaide ye almayın zaten kaide üzerinde hoş durmaya bilir :) ama kale alırsanız alınganlık konusunda bir şeyler öğrenebilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  23. @kamil :) :
    İyiymiş, iyi günler

    YanıtlaSil
  24. Hocam merhaba. Yukarıda bahsetmişsiniz ama. Netleştirmek için soruyorum. Örneğin ben bloguma adsense değil de sabit bir reklam eklemek istiyorum. Bunu da kod olarak ekledim. Fakat masaüstü sürümde görünen reklam mobilde görünmüyor. Acaba bunun nedeni mobil şablonda bu şekilde reklamın desteklenmemesi mi? Şablonu mu değiştirmek gerekir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MBlogger!ın mobil şablonlarını aktifleştirdiyseniz görünmez. Responsive bir blogger teması kullanıp, Blogger mobil şablonlarını kapatırsanız gözükür.

      Sil
  25. Serdar Kara yanıtın için çok teşekkür ederim. Şu an kullandığım şablon mobil uyumlu. Mobil cihazlarda mobil şablon görünsün istiyorum. gooyaabitemplates.com şablonu kullandım. Ama bu ücretsiz bir şablon. Acaba ücretli bir şablon alsam sorun çözülür mü? Bir de bazı şablonların özelliklerinde "ads widget ready" yazıyor. Acaba böyle bir şablon mu seçmek gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger kumanda panelinde şablon sekmesine tıkladığınızda mobil şablon açık mı kapalı mı? Kapalı olması gerekiyor.

      Sil
    2. Serdar bey valla bravo :) Tamam şimdi oldu. Kaç gündür bir sürü forumda araştırdım, yanıtı bulamamıştım. Bu kadar basitmiş.

      Sil
  26. reklamlarım bloğumda görünmüyor anlamadım

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.