AdSense’den Neden Ban Yedim Ve Banı Nasıl Kaldırdım?

Farkettiniz mi bilmiyorum ama bir süre önce Blog Hocam’daki Adsense reklamları kaybolmuştu. Adsense reklamlarının gözükmesi gereken yerlerde boşluk vardı. Ne olup bitiyor, sorun nedir diye Adsense hesabıma giriş yaptığımda Adsense reklamlarının devre dışı bırakıldığı yazıyordu ve sebep olarak da kopyalanmış içerik gösteriliyordu :)

 

Siz de benim gibi şaşırdınız değil mi? Benim gibi içerik üretmeye bu kadar önem veren bloggerın blogunda kopyalanmış içerik nedeniyle reklamların devre dışı bırakılması ilginç :) Fakat ortada bir gerçek vardı Blog Hocam 4 yıllık hayatında ilk kez Adsense’den BAN yemişti!!

 

Adsense’den Neden Ban Yedim?

 

Adsense hesabımda politika ihlalleri bölümüne baktığımda yukarıda da bahsettiğim gibi kopyalanmış içerik ihlalinin saptandığı yazıyor, bununla birlikte kopya içeriğe ait olduğunu sandığım bir örnek url ve sorun kimliği diye bir numara vardı.

 

Bahsi geçen url benim yazıma ait bir url değildi. Blog Hocam’da yayınladığım misafir yazılardan birine aitti. Genellikle misafir yazı yayınlamadan önce yazının daha önce başka br mecrada yayınlanıp yayınlanmadığını muhtelif araçlarla kontrol ederdim fakat bu yazıyı atlamış olmalıyım ki böyle bir problemle karşılaştım.

 

Adsense Ban’ı Nasıl Kaldırdım?

 

Artık hastalığı teşhis etmiştim ve sıra tedaviye gelmişti.

 

1. İlk olarak söz konusu içeriği blogumdan sildim.

2. Ardından Google Webmasters Tools’a girerek Google Dizini > URL’leri Kaldır bölümünden sildiğim bu urlnin Google dizininden kaldırma yönünde bir istekte bulundum.

3. Şu adrese giderek politika ihlalini düzeltmek adına içeriği sildiğimi ve bundan sonra aynı sorunun tekrarlanmaması için önlem aldığımı belirten bir bildirimde bulundum.

4. Ve mutlu son! Ertesi gün Adsense’den aşağıdaki maili aldım.

 

adsense-ban

Bu AdSense maceramı sizinle paylaşmak istedim. Başınıza benimki gibi bir durum gelirse panik olmaya ve endişelenmeye gerek yok. Benim izlediğim adımları izleyerek AdSense reklamlarını tekrar göstermeye başlayabilirsiniz.

 

Söz Sizde

 

Blogu AdSene’den banlanan ve bu banı kaldıran blogger arkadaşların başından geçen AdSense maceralarını ve banı kaldırmak için yaptıklarını okumak isteriz.

44 yorum:

  1. Geçmiş olsun. Bende geçen yılın haziran ayında geçersiz etkinlik başlıgıyla banlandım daha sonra 7-8 defa itiraz formu göndermeme rağmen hesabimi acmadilar.

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun Serdar bey, yine yararlı bir post, ban yemedim umarım hiç yemem :)

    YanıtlaSil
  3. Serdar Bey,
    yakın zamanda benim sitem de ilk onaydan geçti, reklam kodlarını yerleştirdim. Ancak ikinci onaydan geçemedi ve onaylanmadı. Gerekçe olarak ;
    -benzersiz ve alakalı içerik sunmalı
    -orjinal içerik olmalı
    -site içi gezinme düzeninden bahsedilmiş.
    açıkçası tamamen özgün ve ilişkili bilgileri barındıran bir site olmasına rağmen
    neden ban yediğimi ben hala anlayamadım.
    vaktiniz olursa sitemi ziyaret edip yorumunuzu paylaşırsanız mutlu olurum
    http://felsefe-alemi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun Serdar Bey, sizin blogunuzun banlanması cidden ilginç ama çözülmesine çok sevindim. Benim eski blogum Google'dan ban aldı nedenini bilmiyordum ama indexlenmiyordu çözemeyince, size sordum ancak sanırım çok yoğunsunuz cevap veremediniz. Ben de yeni blog açtım. Umarım böyle sorunlar yaşamayız o kadar emek verdiğimiz bloglarımızın Google'dan ban yemesi cidden üzüyor insanı.

    YanıtlaSil
  5. ben iki defa başvurdum ve ikisinde de kabul görmedim hatırlamıyorum niyeydi ama klasik itiraz nedenlerini sıralamıştı sanırım. sitemin içeriği orijinal hiç kopya yazım yok buna rağmen niye kabul görmediğimi alamadığım esasen de reklama çok önem vermediğim için ısrarcı olmayacağım artık..

    YanıtlaSil
  6. Ben ilk başvurumda kabul olmama rağmen daha sonrasında (yanlış hatırlamıyorsam kendi reklamıma tıkladığım için ) ban yemiştim. uzun uğraşlar sonunda senden gelecek para gelmesin dediğimi ve bıraktığımı hatırlıyorum.
    Nedense bir iki ay önce tekrar aklıma düştü ve adsense mail attım ve banın kaldırılmasını talep ettim.
    Şuan reklamların üstünden mouse u geçirmiyorum bile, ne olur ne olmaz :)

    YanıtlaSil
  7. @Kitap Kurdu
    Sizinki ban yemek sayılmaz aslında, onaydan geçip reklamlar görüntülenmeye hiç başlamamış. Açıkçası içeriğiniz bana da yeterli geldi ama bu iş siteyi inceleyen editörden editöre göre de değişiyor inanın. Size 2 önerim olacak:

    1. Blogunuza bir gizlilik sayfası ekleyin. Google'da arama yaparsanız örnek gizlilik sayfalarını inceleyebilirsiniz.
    2. Blogger panelinden değilde şu linkden başvuru yapın: https://www.google.com/adsense/signup?sourceid=asos&subid=ww-ww-et-HC_entry&medium=link&gsessionid=QoIeWShqPSjOBNDjW3eMvw

    YanıtlaSil
  8. Vakit ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkürler, tavsiyelerinizi deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  9. Bloghocam ve Kopya içerik :) :) Çok geçmiş olsun hocam harika bir yazı olmuş sizin bu postu herkes paylaşamaz hata böyle adsense banı kaldırsalar hemen paraya işi dökerler adsense banı kaldırılır diye yaygara yaparlar :)

    Bende Geçen Gün Google Adsense Başvurusu Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ŞEKLİNDE BİR post paylaştım adsense alamayan arkadaşların incelemeleri faydalı olabileceğine inanıyorum..

    YanıtlaSil
  10. bende blogger panelinden defalarca başvuru yaptım ve sonuç alamadım genelde klasik nedenler sıralanıyor sonra adsense hesabından başvuru yaptım kabul edildi :)

    YanıtlaSil
  11. Çok geçmiş olsun Serdar Bey; bir daha yaşanmamasını diliyorum hepimizin bloğu için.
    http://duygugoker.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. Serdar bey benimde uzun zamanda beri adsense rekamım çıkmıyor. Kazançlar bölümünden neden çıkmadığına baktığım zaman ise şunlar yazıyor :
    (Google AdSense'e gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Başvurunuzu incelerken hesap bilgilerinizin veylunli@gmail.com adresiyle ilişkili olan onaylı bir AdSense hesabıyla aynı olduğunu fark ettik. Politikalarımız birden çok hesaba izin vermediğinden, yeni başvurunuzu şu anda kabul edemiyoruz.) yazıyor.
    Ben orada ki mail adresini bilmiyorum. ve neden böyle bir şey oldu anlayamadım doğrusu...

    YanıtlaSil
  13. merhaba serdar bey , gökkuşağı hikayesini kurduğum günden beri sizi de takip ediyorum. blogger aleminde oldukça yeni ve tecrübesizim. benim size sormak istediğim 2 soru var
    1.blogger her açtığımda bx-w7tr63 hata kodunu görüyorum v ene anlama geldiğini bir türlü çözemedim yardımcı olursanız çok çok sevinirim.
    2. adsense başvuru yaptım sanıyorum ilk onayı geçtim sayfama reklam kodlarımı yerleştirdim fakat ikinci onayı beklerken yayıncı kimliğiyle ilişkili olan hesap onaylanmadı şeklinde bir uyarıyla karşı karşıyayım. şimdi ben ban lanmış mı oluyorum :) bir de sitemi incelerseniz çok sevinirim. fikir ve yönlendirmeniz benim için önemli
    http://yedirenktekhayat.blogspot.com.tr
    gökkuşağı hikayesi

    inşallah ilgilenirsiniz .
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Serdar Hocam valla bu apaçık iyi niyeti suistimal etmek. Yani siz adamın misafir yazarlıgını kabul ediyorsunuz sonra adam resmen yamuk yapıyor. Google'nin kopya içerik olarak algılamasının nedeni de sanırım o kişinin misafir yazısını kendi blogunda daha önceden yazıp taslak olarak tutması.

    Ben bundan şu dersi çıkardım. Misafir Yazarlık yapıyorsak buna dikkat etmeliyiz.
    Siz yine iyisiniz. Benim başıma böyle bir şey gelseydi. O misafir yazısının sahibini de bu üçkağıtçı davranıştan dolayı karalardım.

    Ayrıca benimde bir ara adsense hesabım kapatılmıştı. Ama benimkisi biraz trajikomik bir vaka oldu. Öyle olduğu için ben de blogumda paylaşmıştım. :)
    Bkz. http://goo.gl/zlZd9G

    YanıtlaSil
  15. adsense ye öyle zor üye oldum ki hani bir faydası da bana ama hırs işte. benim başıma gelse oturur ağlardım :) çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  16. Ben de geçersiz etkinlik nedeniyle ban yemiştim ve bir daha da açılmadı hesabım.

    YanıtlaSil
  17. Geçmiş olsun serdar abi
    http://blogkulis.com

    YanıtlaSil
  18. Pes ya arkadaş. Sabah akşam boşuna mı kafa patlatıyoruz. Hocam büyük geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  19. Merhaba. Ben de geçersiz etkinlik yani reklamlara tıklama yüzünden ban yedim. Daha sonra başvurmama rağmen kabul edilmedi.

    YanıtlaSil
  20. Çok geçmiş olsun halledilmiş olması sevindirici:) sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. çok geçmiş olsun serdar bey

    YanıtlaSil
  22. Büyük geçmiş olsun. Bundan sonra, misafirleri daha bir incelersiniz. :)

    YanıtlaSil
  23. Ben Adsanseye başvuru yaptım ama kabul edilmedim bir türlü -_- Bende reklamstore'a yöneldim.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba hocam;
    Bazı arkadaşlarım bloğuma girdiklerinde çeşitli virüs tarama programlarının virüs uyarısını verdiğini söyledi.

    Ama bloğa hiç bir eklenti eklemedim(Tema eklentileri dışında) ve virüstotal ile taradığımda yandex dışında diğer virüs taramalarında temiz çıktı.

    Konuyla ilgili tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

    bloğum:http://blogcutayfa.blogspot.com.tr

    Kusura bakmayın hocam iletişim bölümünde doğrulama düzgün çalışmadığı için burdan gönderdim.

    YanıtlaSil
  25. Geçmiş olsun abi ama ne blgolar var çoğu alıntı yazı olmasına ragmen ban yemiyor tek içerikle ban yemen garip geldi bu bir komplo olmasın ? :D

    YanıtlaSil
  26. Geçmiş olsun Serdar Bey, bende bir kaç ay önce AdSense'den ban aldım. Mailde şöyle yazıyordu;

    Sizin durumunuzda, AdSense hesabınızda geçersiz etkinlik saptanmış ve hesabınız devre dışı bırakılmıştır.

    Ne olduğunu anlamadım. Araştırma yaptım bu konuyla ilgili bir şey bulamadım, daha sonra itiraz mektubumu gönderdim ama maalesef olmadı. AdSense hesabım açılmadı.

    YanıtlaSil
  27. Ortada bir şikayet var mı yoksa google taramalar sonucu mu sizi cezalandırdı?Ayrıca bumerang reklamları için görüşünüz nedir?Çoğu blog o zaman ceza almalı sanırım

    YanıtlaSil
  28. 6 senedir adsense kullanıyorum, 3 kere uyarı aldım
    ilk başladığım zamanlarda sağlık bilgisi verdiğim bir sayfa için uyarı geldi, ama cinsel sağlık, faydalı bir yazı olmasına rağmen kurallara aykırıymış
    bir chat uygulamasını tanıtmıştım sayfamda, madem tanıtıyoruz embed kodunu o sayfaya ekledim buna da uyarı geldi.
    en son bir websitemi banladı, sitede dış bağlantı olayını fazla abartmıştım. Düzeltmeyi yaptıktan sonra sitede reklam yayınlamama izin verdiler.

    YanıtlaSil
  29. @tokideki ses
    https://support.google.com/adsense/contact/cant_log_in buradaki formu doldurdunuz mu? Bir deneyin isterseniz.

    @ÇiğDEm Tahtasız
    O hata kodu kullandığınız tarayıcının çerezleriyle ilgili olabilir. Çünkü ben girdiğimde herhangi bir hatayla karşılaşmadım. Bşka bir tarayıcıyla girin veya tarayıcıdaki çerezleri, eklentileri vs. silin.

    AdSense ile ilgli sorunuza gelince banlanmış veya ceza almış değilsiniz zira henüz onay alıp AdSense yayıncısı olmadınız. İlerleyen zamanlarda başvurmayı tekrar deneyin.

    @Poyraz Sahin
    Şikayet oldu mu olmadı mı bilmiyorum. Herhangi bir mail ulaşmadı bana. Reklamların boş gözüktüğünü görüp adsense hesabıma girince anladım durumu.

    YanıtlaSil
  30. Bu arada geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ederim :) Fakat çok büyütmemek lazım. Zira adsense reklamları koyduğum yerleri başka site veya firmalara versem sanırım adsense kazancımdan 3-4 kat fazla kazanırdım. Fakat adsense kullanıp, çeşitli deneyimler yaşamalıyım ki bunları blogumda paylaşayım. Bu yüzden yayınlıyorum adsense reklamlarını.

    YanıtlaSil
  31. ellerinize sağlık. çok yardımcı oldu bu yazı.

    YanıtlaSil
  32. Serdar bey,
    1-)Gizlilik ile ilgili yazılara ve örneklere göz attım, Daha önce hiç dikkatimi çekmemiş olmasına şaşırdım. Bu tarz bilgiler Çok faydalı oluyor, teşekkürler.
    2-) Google adsense için aktif bir üyeliğim var ve bir kaç gün öncesine kadar reklamlarım gösterimdeydi. Şimdi tekrar yeni üyelik mi açmamı önermektesiniz, bu kısmı anlayamadım.

    Ayrıca danışmak istediğim bir konu daha var, Blogumda reklamlar belli yerlerde gösterimdeydi. dün .com alan adına yönlendirme yaptık. .com olan adresimde reklamların gösterimi yok.
    A) sitemin incelenmesini mi beklemeliyim?
    Yoksa yanlış veya eksik bir şey mi var?
    (kontrol panelinde gadget ekleme yaptığımda boş alan olarak da gözükmüyor)
    B) Blogun .com a geçmesinden ötürü kopya içerik olarak algılanır mıyım?
    C) adsense ana sayfasında aşağıdaki uyarıyı almaktayım.
    "Kendi web sitenizde reklam gösterme isteğinizin yerine getirilmesi için, reklam kodunu www.yenigelinyenihayat.com/ adresindeki siteye uygulamanız gerekir. Yeni sürüme geçme isteğiniz yalnızca, reklam kodunuz söz konusu alanda gösterimler elde ettiğinde incelenebilir."

    YanıtlaSil
  33. Yine Güzel Bir Yazı Hocam Bu Aralar Yazılar Ardı Ardına Gelmeye Başladı :D
    http://ibrakpinar.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  34. Merhaba adsense yeni üye oldum ama hiç bilgim yok kendimce reklam koymaya çalışıyorum ama beceremiyorum sanırım buna dair yazınız var mı diye blogunuzda epey dolaştım ama yine de beceremedim yardım ederseniz çok mutlu olurum . Reklam koymak için yapmam gereken aşamalar neler

    YanıtlaSil
  35. Serdar bey aklıma gelmişken sormak istedim çünkü daha öne böyle bir şeyi denemedim.
    Benim onaylı şu anda kullandıgım etkin bir adsense üyeliğim var. Fakat farklı bir blogda ya da web sayfasında kendi reklam kodlarımı koyarsam herhangi bir sorun olur mu?
    Ve farzedin ki o web sayfasının da adsense üyeliği yok ya da onaylanmamış.

    YanıtlaSil
  36. @1 Delinin günlükleri
    Fark edilene kadar sorun yaşamazsınız ancak fark edilirse hesabınız devre dışı bırakılır.

    YanıtlaSil
  37. Gayet faydalı bi konu. Ben de önceleri bu konudan muzdarip olmuştum. Sıkıntısı olan arkadaşlar için yardımcı olabilecek bir içerik.

    YanıtlaSil
  38. Merhabalar. Süper bir başlık her zaman olduğu gibi benimde sıkıntım ise başka bir mail adresi ile bilgilerim aynı olduğuna dair ve ben bu mail adresine ulaşamıyorum çözüm yolu olarak bu adrese giriş yapmam gerektiği. Ve ben bu adrese giriş yapmadığım için sıkıntı benim için aktif edemiyorum ne yapabilirim bir fikriniz var mı ?

    YanıtlaSil
  39. Sağolun valla, aynı taktiği uygulayarak arkadaşıma yardımcı oldu. Arkadaşımın adına Allah razı olsun :)

    YanıtlaSil
  40. Teşekkürler Bu Bilgili Makaleyi Yazdığınız için Hayırlı calışmalar Dilerim...

    YanıtlaSil
  41. Harika Ve Açıklayıcı Yazı olmuş Teşekkürler

    YanıtlaSil
  42. İyi Konu nereye mesaj yazacağmı Öğrenmiş oldum

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.