Türkiye’nin En İyi Makyaj Blogları

Hanımlar, özellikle de genç kızlar arasında moda bloglarıyla başlayan blog yazma çılgınlığı gerek markaların bloggerlara ilgisi, gerek de ziyaretçilerin ilgisi nedeniyle makyaj bloglarına doğru kaymış durumda. Artık blog dünyasında trend moda blogu açmak.

makyaj blogları


Makyaj Blogları Neden Popüler?

Neredeyse tüm hanımların makyaj ve kozmetiğe ilgisi aşikar. Bir ürün kullanmadan önce veya yeni bir ürün keşfetmek istediklerinde öneriler ve deneyimler için Google’da sıkça arama yapıyorlar. Bu da makyaj bloggerları için büyük bir fırsat ve pazar demek. Kullandıkları ürün ve tekniklerle ilgili deneyimlerini paylaşarak hem blog yazma keyfini yaşıyorlar, hem de insanların makyaj ve kozmetik konusuyla ilgili içerik ihtiyacını karşılamış oluyorlar.

Makyaj bloglarının çoğalması ve popüler olmasının altında yatan bir diğer neden ise markaların ve firmaların bu bloglara gösterdiği ilgi. Artık kozmetik sektörünün pazarlama faaliyetlerinde bloglar ilk sıralarda yer alıyor.

Türkiye’nin Önde Gelen Makyaj Blogları

Biliyorum makyaj bloglarının sayısı son zamanlarda çok arttı. Ben de konuyla hiç ilgisi olmayan bir erkek olarak bu blogları değerlendirme şansına sahip değilim doğal olarak. Bu yüzden danıştığım hanımlardan gelen cevaplara dayanarak en iyi 4 moda blogunu tanıtmak istedim. Gerisini siz yorum bölümünden getirirsiniz :)


Merve Özkaynak

Yaklaşık 1 yıl önce Vlogger olarak YouTube kanalıyla paylaşımlarına başlayan Merve Özkaynak, çektiği videoların yanında hazırladığı metin içerikleri paylaşmak için bir blog kurmuş. Sadece bir senede YouTube kanalının 183binden fazla takipçisi olmuş bile. Kendisi bir fenomen olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Sebi Bebi

Fenomen olmayı başarmış, onbinlerce takipçisi olan Sebi Bebi ile devam edelim. Sebi Bebi 280binden fazla abonesi olan YouTube kanalı için çektiği videoları ve kullandığı ürünler hakkındaki görüşlerini blogunda paylaşıyor. Birçok gazete köşesine ve televizyon programına konuk olan Sebi Bebi, Türkiye’nin en önde gelen makyaj bloggerlarından.

Görkem Karman

Bu yazıyı hazırlamak için yaptığım küçük araştırmada en objektif makyajı bloggerlarını sorduğumda çoğu kişi Görkem Karman’ın ismini verdi. Kozmetik ile ilgili çektiği videoları 155binden fazla abonesi olan YouTube kanalında paylaşan blogger, blogunda paylştığı içeriklerle de oldukça ilgi görüyor.

Makyaj Çantam

Makyajlailgili en eski bloglardan biri olmasından mütevellit hanımların favori makyaj bloglarından biri de Makyaj Çantam. Sıkça güncellenen içeriğinde, makyaj malzemeleri, kozmetik ürünler, ünlüler dünyasından makyaj trendleri ve yeni makyaj ürünlerinin yanı sıra, çeşitli kozmetik ürünlerin değerlendirilmesine de yer verilmektedir.


Daha önce yaptığım blog derlemelerini incelemiş miydiniz?

- Kişisel Bloglar
- Yemek Blogları
- Kitap Blogları
- Gezi Blogları
- Teknoloji Blogları
- Moda Blogları

17 yorum:

  1. makyaj çantam 2014 'den beri yeni post yayınlamamış sanırım artık yazmıyor. Bu blogların dışında başarılı bir sürü blog var sadece istenilen hedefe ulaşmakta zorlanıyorlar.
    Her şeyde olduüu gibi bu işlerde de reklam ve para konuşuyor.

    YanıtlaSil
  2. Hocam, tarih blogları hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

    YanıtlaSil
  3. @Cumhuriyet Tarihimiz
    Hiç tarih blogu ziyaret ettiğimi hatırlamıyorum. Sayısı pek fazla olmasa gerek.

    YanıtlaSil
  4. makyajçantam iyilerden biriydi ama 2014 hazirandan beri paylaşım yapmamış onun yerine güncel bloglardan birini koysaydınız keşke

    YanıtlaSil
  5. Hocam merhaba. Bir insan ve kamu sağlığı konusu olan, yüzme havuzu bakımı ve dezenfeksiyonu konusunda, havuz sahipleri, bakımcıları ve kullanıcılarına faydalı olmayı hedeflediğim bir blog hazırlıyorum. Ziyaret edip uygun görürseniz tanıtımını yapmanızı rica edebilirmiyim?
    Selam ve saygılarımla

    YanıtlaSil
  6. Belki kişisel bloglar listenizi güncellemek istersiniz. O zaman geldiğinde aklınızda olmak isterim. Selamlar.

    YanıtlaSil
  7. SİZDEN BİR RİCAM OLACAK SERDAR KARA BLOGGER HAKKINDA NASIL ULAŞABİLİRİM??

    YanıtlaSil
  8. Aycan ve audrey arkadaşıma katılıyorum

    YanıtlaSil
  9. Hocam kişisel bloglar yazınıza yorum yaptım cevap verirseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
  10. Görkem Karman ve Merve Özkaynak'ı severek takip ediyorum. Ben de bir moda blogu yazarıyım bu yola çıkmama vesile olanlardan biri de Görkem Karman'dır, işini iyi yapıyor :)

    YanıtlaSil
  11. bize de bekleriz: birrujbiroje.blogspot.com

    yenileri desteklemek gerek diye düşünüyorum.
    neticede herkesten öneri almak yorum okumak bizlere fayda getirir.

    sevgilerimizle.

    YanıtlaSil
  12. bence en üste duygu özaslan gelmeliydi şuan kadın makyaj vloggerı denince aklıma ilk gelen isim. Tabi ipini koparan kanal açıyor ve işin tuhafı her açanda büyüyor , bakalım neler olucak bir kaç yıl içerisinde youtube nerelere gidecek..

    YanıtlaSil
  13. Çoğu takibimde. Bilmediklerim vardı bu yazı ile öğrenmiş oldum. :) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba! Belirttiğiniz bu bloggerları uzun zamandır takip ediyorum ve faydalandığım pek çok konu oldu. Ben de kullandığım ürünler, gezdiğim yerlerle ilgili kişisel bir blog açmaya karar verdim. İlginizi çekerse beklerim. Görüşleriniz ve yorumlarınızın faydalı olacağına inanıyorum ☺️

    https://fullinblog.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfanızı ziyaret ettim ve takibe aldım. Sizde sayfamı ziyaret ederseniz memnun olurum

      http://yaziperest.blogspot.com.tr/

      Sil
  15. Merhabalar. Blogumu daha evvelden açmıştın fakat kişisel yazı güncellemesi yapıyordum. Fakat kısa zaman önce değişiklik yaptım ve birçok konu hakkında tecrübelerimi ve önerilerimi yazmaya karar verdim. Eğer blogumu ziyaret eder, destek verirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

    http://yaziperest.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.