Alan Adını Blogger'a Yönlendirme

Bir önceki yazıda anlattığım domain yani alan adı satın alma konusundan sonra sıra satın aldığımız bu domaini blogumuza uygulamaya geldi. Bu yazıda anlattıklarım sayesinde alan adınızı Blogger’a yönlendirerek  blogismi.blogspot.com şeklinde olan blogunuzu blogismi.com şeklinde kullanabileceksiniz.

Ben anlatımı daha önce belirttiğim gibi IHS sitesi üzerinden yapacağım ama diğer domain sitelerinde de benzer adımları uygulayarak alan adını bloggera yönlendirebilirsiniz.

Haydi başlayalım…

1.Adım: Domaini satın aldığımız firma olan IHS’nin kullanıcı girişi bölümünden e-destek paneline giriş yapıyoruz ve alan adlarım kısa yoluna tıklayarak satın aldığımız domainlerin olduğu sayfayı açıyoruz.
alan adı


2.Adım: Bu sayfada satın aldığımız alan adlarının listesini görebiliriz. Blogumuzda hangi alan adını kullanacak isek onun yanındaki yönet butonuna tıklıyoruz.
domain ayarları


3.Adım: Açılan sayfanın alt tarafındki yönetim işlemleri bölümünden pasif olduğu için renksiz gözüken DNS Zone servisi (kapalı) yazan yere tıklıyoruz.
dns ayarları


4.Adım: Pasif olduğu için renksiz gözüken DNS ikonuna bir kez tıkladığımızda servis aktif olacak ve DNS ikonu renkli hale gelecektir.
dns zone


5.Adım: Bu sayfada DNS kayıtları ekleyeceğiz. Kayıt tipi olarak CNAME seçtikten sonra altta açılacak olan domain adı bölümüne www yazıyoruz, CNAME bölümüne ise ghs.google.com yazıyoruz ve devam butonuna tıklıyoruz.
cname ayarları


6. Adım: Aynı işlemi tekrarlayarak yeni bir CNAME kaydı daha ekleyeceğiz fakat bu kez domain adı bölümünü boş bırakıyoruz. CNAME bölümüne yine ghs.google.com yazarak devam butonuna tıklıyoruz.
cname ekleme


7. Adım: Blogger kumanda panelimize giderek Ayarlar > Temel > Yayıcılık bölümündeki blog adresimizin altındaki “Blogunuz için üçüncü taraf bir URL ayarlayın” linkine tıklıyoruz.
blogger alan adı yönlendirme


8. Adım: Açılan kutuya kullanacağımız alan adımızı başında www olacak şekilde www.blogismi.com gibi yazıyoruz ve kaydet butonuna tıklıyoruz.
blogger domain yönlendirme


9. Adım: Kaydet butonuna bastıktan sonra “Bu alan adına ilişkin yetkinizi doğrulayamadık. Hata 12” şeklinde bir hata mesajı alacağız. Endişe edilecek bir şey yok çünkü her şey olması gerektiği gibi. Bu sayfayı kapatmayın çünkü aşağıda yazan kodları IHS paneline gireceğiz.
blogger cname


10. Adım: Aynı 5. ve 6. adımda olduğu gibi tekrar bir DNS kaydı ekleyeceğiz. Kayıt tipi olarak CNAME seçtikten sonra altta açılacak olan domain adı bölümüne bir önceki adımda 1 olarak gösterdiğim www satırının altındaki kodu yazıyoruz. CNAME bölümüne ise 2 olarak gösterdiğim ghs.google.com satırının altında yer alan ve googlehosted.com ile biten kodu ekliyoruz. Ve devam butonuna tıklıyoruz.
blogger dns ayarları


11. Adım: Tekrar hata mesajının olduğu Blogger  paneline dönerek bir kez daha kaydet butonuna tıklıyoruz. Bu kez hata vermeden kaydettiğini  ve blogspot adresimizin yanında “yönlendiriyor” yazdığını göreceğiz.
ihs blogger yönlendirme


12. Adım: Son olarak www.blogismi.com olan alan adımızın anındaki düzenle linkine tıklıyoruz ve alan adımızın yazdığı bölümün altındaki blogismi.com öğesini www.blogismi.com konumuna yönlendir kutucuğunu işaretleyip kaydediyoruz. 
blogger .com kullanma


Son: Artık yeni alan adınızı kullanmanız için gereken tüm ayarlar yapılmıştır. Yönlendirme işlemi genellikle birkaç dakika içerisinde gerçekleşse de 24 saate kadar sürebileceğini hatırlatmak isterim. Eğer 24 saat geçmesine ve IHS panelindeki CNAME kayıtları aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi olmasına rağmen yeni alan adınızla blogunuz hala açılmıyorsa tarayıcınızın çerezlerini temizlemeyin.
blogger alan adı yönlendirme


Alan adını Blogger’a yönlendirmeyi, DNS ve CNAME ayarlarını olabildiğince sade ve net bir şekilde anlatmaya çalıştım ama umarım başarabilmişimdir. Alan adını IHS dışında bir firmadan aldıysanız yine benzer şekilde DNS servisini aktifleştirecek ve resimdeki 3 adet CNAME kaydını ekleyeceksiniz.

84 yorum:

  1. Alan adı almayı düşünen ve bu konuyu nasıl yapabileceğini bilemeyen arkadaşlarımız için faydalı bir paylaşım olmuş. Emeğinize Sağlık

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler hocam... Ben de aynı yöntemle kendi alan adımı yönlendirmiştim. Alan adı satın alacakların kesinlikle İHS firmasını tercih etmelerini öneriyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ayrıntılı ve güzel anlattımışsınız, teşekkürler.
    İHS firması alan adı alınacak önemli kuruluşlardan. Nitekim, alan adı(domain) almak isteyen blog yazarları; aynı zamanda uluslararası ve oldukça güvenilir; ucuz olan GoDaddy firmasından da alan adını kolaylıkla alabilir. Eğer almak isterseniz: GoDaddy firmasından nasıl alan adı alınabileceğini blogumda anlattım; oradan yararlanabilirsiniz. :)

    YanıtlaSil
  4. hosting beleşe geliyor yani kısacası :D

    http://zompir.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Bilgi için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. bloghocamı çok sevdim. Galiba türkiyenin en önde bloglarından birisi. Çok teşekkürler her şeye. emeğe, bilgiye, paylaşıma...

    YanıtlaSil
  7. Bilgi için teşekkürler hocam

    YanıtlaSil
  8. Beceremzsem blogum silinir mi veya kaybolur mu diye tereddüt yaşıyorum...8 senedir devam eden bir blogum var ve ben daha yeni geçen sene google reklamı aldım...Ancak adsense den yasaklandım sebebi geçersiz tıklanma yani kendi sayfamdaki reklamlara tıklamamdan dolayı...tekrar reklam alamıyorum ve blogumu sizde incelerseniz bayağı bir takipçim var...com uzantısı 1 yıllık cüzzi bir miktar ama bana getirisi ne olur bilgilendirirseniz çok mutlu olurum teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle şunu belirteyim; blogunuzun silinmesi vs. söz konusu değil. Eğer siz de benim gibi uzun süredir blogspot olarak kullanıyorsanız ve bu şekilde kıllara kazındıysanız özel alan adı kullanmanıza hiç gerek yok. Hiç boşuna takipçilerinizin kafasını karıştırmayın :) Ben de bu nedenle hala blogspot olarak kullanıyorum ve böyle devam edeceğim.

      Sil
  9. Çok teşekkür ederim Serdar Bey...Bende ona kıyamadım zaten...ancak başka türlü reklam nasıl alabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz reklam alabilmek için çoğu reklam veren özel alan adına bakıyor. Yalnız Serdar Bey biraz istisna. Blog dünyasında bilindiği için insanlar pek .com alan adına bakmıyor. Size tavsiyem yine de kendi alan adınıza geçmeniz

      Sil
  10. Birde şunu öğrenmek istiyorum ; yeni bir adsense hesabı için farklı bir mail adresi gerekli değil mi bende farklı bir mail adresinden eski dekoratif blogumu başka bir blog açarak taşıdım ama 6 ay geçmesi lazımmış reklam almak için...şu anki mevcut blogum 8 senelik ve takipçisi çok fazla demiştim ya acaba bu blog için mail adresi değişikliği yapsam adsensede den reklam alabilirmiyim ki böyle bir imkan var mı?teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  11. İhs den şekilde başka biyerden alsakda aynimi olacak

    YanıtlaSil
  12. Serdar bey,
    Sizlere önemli bir sorum olacak. Ben belirtmiş olduğunuz gibi kayıtları gerçekleştirdim. Fakat yönlendirme olmadı. Silip adımları baştan alarak tekrarladığımda ise blogger yönetim panelinde hata kodu vermeden direkt yönlendirdi. Yani sizin belittiğiniz 9. adım gelmeden 11. adım görüntüsü ekrana geldi. Yani bana kod vermedi. Ki ıhs kontrol panelinde şuan iki adım görünüyor. Son madde diye belirttiğiniz durumdan sonuncusu yok. Yani iki adet CNAME kaydı oluştu. Üçüncüsü için blogger kod vermeden yönlendirdiği için bir işlem yapamıyorum. Bunlara rağmen site yönlendirme işlemi yapıyor. Fakat bu adımlar tam olmadığı için içime kuşku düştü. Bu ileride sorun oluşturur mu? Güvenlik açısından bir sıkıntı teşkil eder mi? Ya da herhangi bir blog istediği zaman benim adresime yönlendirme yapar mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarayıcının çerezlerini temizleyip tekrar denerseniz muhtemelen yönlendirme gerçekleşecektir.

      Sil
  13. Serdar bey biraz önce IHS den alan adımı aldım.Blog adresimi ise geçen hafta değiştirdim.Yani hit gibi bir sorunum yok.Her şey baştan başladı.Bloggerdeki yayınlarımı xml dosyası ile yeni alan adıma ekleyip yayınlayabilirmiyim.bu ilk alan adımı alışım.dolayısıyla yeterli bilgim yok.Ne yapabilirim.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Hocam alan adini alinca hostinge gerek yokmu diyelimki yok aynisi wordpress icinde gecerlimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger'da ve worddpress.com da hostinge ihtiyaç yok. Ancak wordpress.org'dan yazılımı indirip onu kullanacaksanız hosting gerekli.

      Sil
  15. Alan adını yönlendirdim.yeni alan adına ait yeni bir sitemap göndermelimiyim?.

    YanıtlaSil
  16. hocam peki yönledirdikten sonra site haritasını nasıl öndereceğiz. ben yönlendirdim ama site haritası sürekli hata veriyor. yine blogger haritası olan /atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=150 tarzında mı göndereceğim yoksa başka bir yolu mu. eğer bu şekilde ise sürekli hata veriyor bunu nasıl düzeltirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişen bir şey yok yine şu şekilde göndereceksiniz:

      atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=150

      Sil
    2. Http bulunamadı 404 hatası veriyor hocam. Düzelmedi bir türlü. Yönergelere uymuyor diyor. Robot txt den kaynaklı bir sıkıntı olabilir mi?

      Sil
    3. Robots.txt dosyasında değişiklik yapmış mıydınız?

      Sil
    4. Evet buradan aldığım robot txt dosyasını kullaniyorum

      Sil
    5. Buradan derken ben robots.txt ile ilgili bir paylaşım yapmamıştım. Orijinal dosyayı kullanmanızı öneririm.

      Sil
    6. http://bloghocam.blogspot.com/2012/03/yeni-arama-tercihleri-ile-bloggerda-seo.html adresinde ki ayarlardan yaptım hocam. ayrıca orjinal dosya hangisi hocam.

      Sil
    7. Ben robot başlık etiketlerinde rastgele bir ekran görüntüsü alıp koymuştum. Ayarlar o şekilde yapılacak dememiştim. Siz onu etkinleştirmeyin, pasif kalsın.

      Sil
  17. seo ve sıralama hakkında ne gibi artıkları ve eksileri olabilir domain yönlendirmede.

    YanıtlaSil
  18. Çok temiz bir anlatım hocam eline sağlık

    YanıtlaSil
  19. Hocam o kadar güzel anlatmışsın ki kolaylıkla yaptım. Ellerine sağlık çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  20. Birebir uygulayarak domaine geçiş yaptık . Teşekkürler

    http://www.yaziyorumyazdim.com/

    YanıtlaSil
  21. Merhaba, benim isimtescil tarafından gelişmiş dns sıfırlanmış blogger'da yeniden o özel alan adı oluştururken verdiği kodları en geç ne zaman verir ?

    YanıtlaSil
  22. Çok başarılı bir yazı en yakın zamanda kendi blogumda yapmayı düşünüyorum. MucGlob http://mucglob.blogspot.com

    YanıtlaSil
  23. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  24. Bende alan adımı alalı daha 15 dakika oldu verdiğiniz adımları uyguyalı yaklaşık 5 dk oldu ama hala www.berkalem.com ana makinesinin sunucu DNS'İ BULUNAMADİ DİYOR. Acaba ne zaman aktifleştiriler cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. hosting almamız gerekiyormu yoksa sadece domain almamız yeterli midir

    YanıtlaSil
  27. Sıralama konusunda etkisi mutlaka olacaktır.

    YanıtlaSil
  28. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. 10 numara 5 **** yıldız anlatmışsın hocam.. Aynen adım adım yaptım oldu. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  31. Merhabalar,

    Yönlendirme yaptığımızda adsense barındırma hesabını yükseltmemiz gerekecek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunun cevabını ben de merak ediyorum. araştırdım fakat bulamadım. bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?

      Sil
  32. 0 bilgiyle anlattıklarına yabancı bir hosttan yönlendirme yaptım. Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  33. Emeğinize sağlık teşekkürler gayet açıklayıcı olmuş :)

    YanıtlaSil
  34. Serdar Bey gerçekten müthişsiniz. Anlattıklarınızı harfiyyen uyguladım ve oldu. Siz bu işin pîri olmuşsunuz. Sıra bizim gibi çömezlerde. :))

    Emeğinize sağlık, gerçekten dopdolu bir blogunuz var.

    YanıtlaSil
  35. Serdar hocam donanımı ihs den alıp anlattığiniz gibi yönlendirmeyi yaptım.site adı www la ile aratinca isim tescil tarafından yapım aşamasındadır yazıyor tıklayıp girince sitem var.yapim asamasi uyarısini nasıl kaldırabiliriz.birde neden isim tescil böyle bir uyarı veriyor domaini ihs den aldim

    YanıtlaSil
  36. Yokmu yardımcı olabilecek birisi.isimtescilin sayfa yapım aşamasındadır uyarısından nasıl kurtulurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www siz olark aynı hatayı bende alıyorum yokmu çözümü bilen?

      Sil
  37. Hocam merhabalar ihsde bulunan bir domain için bunu uyguladım. Daha önce 9. adımdaki hatayı bir türlü düzeltemiyordum ve vazgeçmiştim. Şimdi tekrar adımları uygulayarak devam ettim ve 9. adımdaki hatayı hiç almadım sadece ghs.google.com ile oluşturduğum cname ile domain yönlendi ve herhangi bir hata çıkmadı.

    Şuan sıkıntı yok fakat benim anlamadığım benim 9. adımdaki hata alıp blogun bana ait olduğunu doğrulamam gerekiyor.. Bu şartlarda herhangi biri benim blog domain adresimi yazıp yönlendirmiş olmaz mı?

    Yanıtınızı acil bekliyorum hocam sizin vereceğiniz bilgi doğrultusunda blogu devam ettireceğim iyi çalışmalar..

    YanıtlaSil
  38. Strato'dan Domain Aldım Nasıl Yönlendirme Yapıcam ve Kaç Gün İçerisinde Onaylanır ?

    YanıtlaSil
  39. İyi aksamlar blggerdan yonlendirme yapiyorum sorun yok sadece www yi yonlendir kutucuguna tikladigimda bu alan adini kullanma yetkiniz yok diyor, kaldirdigimda onayliyor ne yapmalıyım? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  40. ihs domainde bir numaradır. kayıtlı 6 domainim oldu. 5'i wordpress. sayenizde blogspot da oldu hocam

    YanıtlaSil
  41. Yazı için teşekkürler. Bende hemen alan adımı alıp belirttiğiniz şekilde bloguma uyguladım. Lakin bir arkadaşım yazılarınızın google'ye ulaşması için hostinge gerek var tarzında bir şeyler geveledi. Blogda da gerçekten de hostinge ihtiyaç var mı?

    YanıtlaSil
  42. serdar bey ben anlattığınız gibi yaptım. ama hala yönlendiriliyor yazıyor.
    bir yerde hata mı yaptım yoksa hep yönlendiriliyormu yazıca

    YanıtlaSil
  43. hocam merhaba ben IHS TELEKOMDAN hostinger paketi satın aldım ve aktif oldu ama alan adlarım kısmına geliyorum hiç bir alan adım bulunmuyor ben ilk başta alan adı tanımladım hosting paketini satın alırken neden alan adlarım gözükmüyor bir yetkiliyle iletilşime geçtim DNS kayıtlarınızı bize iletin diyor bu DNS kayıtlarını nasıl ileteceğim bilgilendirirmisiniz şimdiden teşekürler

    YanıtlaSil
  44. Muhteşem anlaşılır ve açık bir anlatım olmuş.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  45. Blogger hata vermiyor. Dolayısı ile üçüncü defa Cname kaydı oluşturamadım. Yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  46. İyi günler hocam yardımınıza ihtiyacım var yardım edebilir misiniz lütfen

    YanıtlaSil
  47. Muhteşem anlaşılır ve açık bir anlatım olmuş.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  48. Merhaba,
    Geçtiğimiz ay blogum adsense tarafından kabul edildi ve sitemde adsense reklamları gözükmeye başlandı bende sitem.blogspot.com u değiştirmek istedim ve .comlu alan adına çevirdim şimdi ise siteye girince reklamların olduğu yer bembeyaz boş duruyor,Yardım ederseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsense panelinde sitelerim kısmına yeni aldığınız .com lu domaini eklemelisiniz.

      Sil
    2. Ekledim ama yine boş gözüküyor reklamlar.

      Sil
  49. Öncelikle selam. Blog için domain yönlendirme işlemini yaptım. Ancak blogger özel alan adlarına yönlendirme yapınca SSL(HTTPS) desteği vermiyor. Araştırma sonucunda CloudFlare ile bunun yapılabildiği öğrendim. Sizce yaptırmalı mıyım, SEO açısından zararlı olur mu?

    YanıtlaSil
  50. güzel bir açıklama olmuş çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  51. Bende bir hosting firmasında alan alıp blogumu yönlendirmiştim. Fakat google reklamları bir türlü aktif olmamıştı alan adı ile bağlantıyı kestim anında reklamlar aktif oldu. http://ehlideyazar.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  52. Bu arada çok temiz bir anlatım olmuş hocam teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  53. Hocam anlatım için teşekkürler. bloggerı domaine yönlendirdiğimizde herhangi bir hit veya sıralama kaybı yaşar mıyız? Bu konu hakkında tecrübesi olan var mı? Domanine geçiş yaparsak + bir seo katkısı olur mu?

    YanıtlaSil
  54. blogspot adresimi satın aldığım alan adıma yönlendirdim. Sorunsuz bir yönlendirme oldu fakat merak ettiğim birkaç şey var. Search Console'a yeni alan adıyla kayıt yapmam gerekirmi? google a yeni alan adımı site olarak eklemem gerekirmi bundan sonraki siteyle ilgili çalışmalarda alan adımı mı kullanmalıyım ?

    YanıtlaSil
  55. Hocam selamlar. VERİDYEN firmasından domain aldım ama benden a record ve cname ayarlarımı istediler blogger için. Bloğumu hazırladım ama bu konu ile ilgili hiçbir bilgim yok. kullanıcı paneline girip alan adını yönet dediğimde özet - dns yöetimi - whois - transfer kilidi - transfer kodu - otomatik yenileme baslıkları var. galiba dns yönetimine tıklamam gerekiyor. ordada nameserver yönetimi ve özel nameserver yönetimi var. tıkladıgımda NS1 NS2 NS3 NS4 yazan yerler var. buraya kadar anlayabildim bu olayı sadece. ne yapmam gewrekiyor, firma benden tam olarak ne istiyor anlamadım. yardımcı olurmusunuz ? teşekkürler

    YanıtlaSil
  56. Hocam alan adını Blogger'a yönlendirdim 2 gün önce ve 2 gündür AdSense rekalmlarını görüntüleyemiyorum. Alan adını AdSense'e ekledim ve siteyi doğrulayıp reklam göstermesine izin verdim ama halen reklam alanları boş, beyaz görünüyor. Bu geçici bir sorun mudur? Geçiciyse kaç gün sürer? Geçici değilse ne yapabilirim bu sorunu çözmek için?

    YanıtlaSil
  57. hocam yeni domain eklediğimizde search console da ne yapmamız gerekiyor? blogspot.com domainleri nasıl kalkıcak googledan ya da başka arama motorlarından ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı sorunu bende yaşıyorum. Yöntemi buldunuz mu?

      Sil
  58. Eyvallah işime yaradı.

    YanıtlaSil
  59. merhaba hocam ben cname kaydını unuttum nasıl tekrar oluşturabilirim.

    YanıtlaSil
  60. Merhabalar, paylaşım ilk defa yönlendirme için süper.
    ben de bu şekilde yönlendirme yapmıştım ancak cname kayıtlarını yaptığım hosting firmasındaki hizmetimi durdurdum, domain aldığım firmadan cname kayıtlarını eklemesini istedim. ancak 9 adımda belirtiğiniz (resimde 1 ve 2 olarak görünen) gibi cname bilgilerini yeniden blogger'dan alamıyorum. Site daha önce yönlendirildiği için yeniden bu kodu vermiyor. bu kodu domain firmasına veremediğim içinde yönlendirme gerçekleşmiyor. bu kodu yeniden öğrenmenin bir yolu var mı? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  61. security cname'i tekrar nereden öğrenebiliriz?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.