AdSense'den Yeni Sayfa Düzeyi Reklamlar

Dün sosyal medya hesaplarımda AdSense’in yeni reklam türünden bahsetmiştim. Gördüğüm kadarıyla çoğu Blogger kullanıcısı ve AdSense yayıncısı yeni reklamlar hakkında bilgi sahibi değil, bloguna nasıl ekleyeceğini bilmiyor. bu nedenle AdSense’in mobil yeni reklam türleri olan sabit/yer paylaşımlı ve vinyet reklamlarından bahsetmek istiyorum.


Sayfa Düzeyi Reklamlar Nedir?

Mobil cihazlarda internet kullanımı arttıkça çoğu reklam ağı buna uygun çözümler üretmesine rağmen AdSense’den bugüne kadar böyle bir hamle gelmemişti. Sonunda AdSense yayıncısı olan web sitelerinin mobil versiyonları için sayfa düzeyi reklamlar adı altında bir çözüm sundu Google bize.

Sayfa düzeyi reklamlar normal adsense reklamlar birimlerinin aksine sadece sitenizi mobil cihazlardan ziyaret edenlerde görülür. Bu nedenle AdSense’in sayfa başına 3 reklam birimi kuralı kapsamında değillerdir. Yani sayfanızda 3 adet reklam olsa bile sayfa düzeyi reklamları kullanabilirsiniz.

  • Sabit/Yer Paylaşımlı Reklamlar


    sabit yer paylaşımlı reklamlar



    Bu reklam türü ekranın alt tarafında sabit bir kutu şeklinde gözükür ve sayfa aşağı yukarı kaydırıldığında aynı yerinde sürekli kalır. Köşesindeki X işareti sayesinde ziyaretçiler dilediğinde bu reklam kutusunu kapatabilirler.

         
  • Vinyet Reklamlar
    vinyet reklamlar


    Bu reklam türü ise sitenizdeki bir sayfadan başka bir sayfaya geçiş yapıldığına tam ekran olarak gözükür ve istenildiğinde “Reklamı Geç” diyerek atlanabilir.
!!! Sayfa düzeyi reklamlar sadece uygun zamanlarda ve uygun cihazlarda gösterilir.

Sayfa Düzeyi Reklamlar Nasıl Oluşturulur? Blogger’a Nasıl Eklenir?

Sayfa düzeyi reklamların ne olduğunu anladınız sanırım. Şimdi gelelim bu reklamların kodunu oluşturmaya ve Blogger’a eklemeye.

1. Adım: AdSense hesabınıza giriş yaparak Reklamlarım > Sayfa Düzeyi Reklamlar yolunu takip edin ve eklemek istediğiniz reklam türlerini aktifleştirin. Ardından alt taraftaki Kodu Al butonuna basarak verilen kodu kopyalayın.

AdSense sayfa düzeyi reklamlar


2. Adım: Kodu kopyaladığınız şekilde Blogger’a eklemeye çalışırsanız hata mesajı alırsanız ve kodu ekleyemezsiniz. Bunun için öncelikle küçük bir convert işlemi yapmamız gerekiyor. Şuradaki AdSense reklam dönüştürücüye kopyaladığınız kodları yapıştırarak Convert Ad Code butonuna basın. Convert edilmiş kodlar Blogger’a ekleyeceğimiz kodlar. Bu şekilde eklersek hata mesajı ile karşılaşmayız.

adsense code converter


3. Adım: Blogger kumanda panelinize giriş yaparak Şablon > HTML’yi Düzenle yolunu takip edin ve kopyaladığınız convert edilmiş reklam kodlarını <head> kodunun hemen altına ekleyin ve şablonu kaydedin.

blogger sayfa düzeyi reklamlar



Sayfa Düzeyi Reklamların Çalışıp Çalışmadığını Test Etme

Sayfa düzeyi reklamların sadece uygun zamanlarda ve uygun cihazlarda göründüğünü yukarıda hatırlatmıştım. Bu nedenle yukarıdaki tüm işlemleri yapmanıza rağmen reklamlar görüntülenmeyebilir. Bu durumda reklamların çalışıp çalışmadığını test etmek isterseniz mobil cihazın tarayıcısını açın ve adres satırını blogunuzun URL’sini sonuna /#googleads ekleyerek yazın. Örneğin: bloghocam.blogspot.com#/googleads

sayfa düzeyi reklamlar test


Blogunuzu bu şekilde ziyaret ettiğinizde üst tarafta bir test kutucuğu çıkacaktır. Burada yükleme bittikten sonra sekmeler arasında geçiş yaparak her iki reklam türünün de çalışıp çalışmadığını test edebilirsiniz. Vinyet reklamları test etmek için gösterilen linklerden birine tıklamanız gerektiğini hatırlatırım.

Son Sözler

AdSense sayfa düzeyi reklamlar ile ilgili söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Umarım faydalı olabilmişimdir. Tüm AdSense yayıncılarına bol kazançlar, henüz AdSense yayıncısı olamayanlara ise bol şans dilerim.

Bu arada sayfa düzeyi reklamları kullanıp kazancınıza etkisini gözlemledikten sonra sonuçları yorum bölümünden paylaşırsanız sevinirim.

67 yorum:

  1. Güzel yazı olmuş ama banane :) Bende adsense yok.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler.Faydalı bir paylaşım olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler siz paylaşınca haberim oldu bu yenilikten en kısa zamanda uygulamaya geçmeyi düşünüyorum.

    http://bilgidenizimiz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim. Blog şablonumu değiştirdiğimden beri adsense reklamları bilgisayar ekranında görüntülemeyi başaramamıştım. Umarım mobil reklamlar görüntülenir. Etkisini de mutlaka yazarım.

    YanıtlaSil
  5. Şablonunuzu HTTP ile HTTPS'yi karışık olarak kullanacak şekilde düzenlemek, HTTPS üzerinden görüntülendiğinde blogunuzun güvenliğini ve sunduğu kullanıcı deneyimini etkileyebilir.

    Reklam kodunu dediginiz gibi düzenleyip head kodunun altına ekledim yukarıda ki uyarı çıktı.Sizce bu reklamı kaldırmam mı gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba o uyarı siz bişey değiştirmesenizde var sadece sizi hata yapmamanız konusunda uyarıyor.

      Sil
  6. benim youtube ve en önemlisi üç dört tane blog sayfam var ancak kendi reklamlarımı tıklamadığım halde sayısını dahi unuttum adsense her defasında bloke oldu en fazla bir ay dayanabildi bir tanesi hiç bir şekilde kuralda ihlal etmiyorum hesabımı güvende tutmam için ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim artık

    YanıtlaSil
  7. 2 defa e-mail attım cevap veremediğiniz için buraya yazıyorum,özürdilerim...
    Merhaba Serdar Hocam,
    Öncelikle blogunuzda bizlerle paylaştığınız değerli bilgiler için çok teşekkür ederim...
    Ben blogunuzda bir şey fark ettim;Ana sayfada yazı başlıklarınız H2 olarak gözükürken,yazıyı tıklayıp açtığımızda yazı başlığı H1 oluyor bunu nasıl yaptınız?Aynısını kendi blogumuda uygulamak istiyorum bu yüzden sordum...
    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.İyi günler!..

    YanıtlaSil
  8. Ben blogumda mobil şablonu kapattım . Yine de görünür mü reklamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mobil şablon açık olmalı. Eğer kullandığınız tema responsive özellikli ise kapalı olabilir.

      Sil
  9. Hocam Birşey Sorucam sizi yeni yeni takip etmeye başladım. Önceden mutlaka bu konu üzerine değinmişsinizdir ama ben biraz yeniyim bu blog olayında yani geçen sene bi başladım daha sonra kaldı pek bildiğim söylenemez. Reklamları paylaştım ama henüz reklamlar gözükmüyor bunun bir sebebi var mı bir şeyleri yanlış yapmış olabilirmiyim . Yoksa belli bir süre sonra mı geliyor reklamlar.

    http://turkiyegh.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  10. Adsense gün geçtikçe gelişmekte. Kısmet olursa bende bir adet adsenseli site yapmak istiyorum.

    YanıtlaSil

  11. Güzel yazı abi başarılarının devamını dilerim
    http://ucaktechnology.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  12. The viewport is not between 320 and 420 pixels wide. diyor ve çalışmıyor

    ne demek istiyor anlamadım

    YanıtlaSil
  13. Teşekkürler iyi bir yazı olmuş. Sayenizde blog yazmayı öğreniyoruz.

    http://objectivecogren.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  14. merhabalar ilk önce herkese kolay gelsin benim bir sorum var ben bloğuma girdiğim zaman görüntülenme artıyor bunu bir kod ile kapatabiliyorduk yani bloğuma girdiğim zaman görüntülenme sayısı artmıyordu bunun kodu vardı bilen varsa veya başka yollarını bilen varsa yazarsa çok sevinirim

    YanıtlaSil
  15. Tşk benim blogger 2 aylık 40 üzeri yazım var google adsense başvurmalı mıyım sizce

    YanıtlaSil
  16. beyler bana yardım edecek yokmu ?

    merhabalar ilk önce herkese kolay gelsin benim bir sorum var ben bloğuma girdiğim zaman görüntülenme artıyor bunu bir kod ile kapatabiliyorduk yani bloğuma girdiğim zaman görüntülenme sayısı artmıyordu bunun kodu vardı bilen varsa veya başka yollarını bilen varsa yazarsa çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstatistikler bölümünden > Kendi sayfa görüntülemelerinizin izlenmesini yönetin... buraya girerek kendi sayfa görüntülemelerinizi devre dışı bıraka bilirsiniz.

      Sil
  17. Hocam size birşey sorucam.Şimdi benim blog sayfam benim bilgisayarın çözünürlüğüne göre çok iyi gözüküyor.Fakat 1350x'in üzerine çıkan çözünürlüklerde arkaplan çok kötü duruyor.Acaba buna otomatik bir html kod ile düzenleme yapabilirmiyiz? Yani kim hangi çözünürlükte girerse otomatik ayarladığımız şekilde gözüksün.Lütfen acil yardımınıza ihtiyacım var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger Adresim: http://ttoyci.blogspot.com.tr/

      Sil
  18. Hocam yazılarınız için teşekkürler sizin sayenizde ufak miktarlarda para kazanmaya başladım.

    YanıtlaSil
  19. şu bloğa youtube eklemeyle ilgili yazınıza bir el atsanız yapıyoruz ama boş beyaz bir ekran görünüyor sadece :(

    YanıtlaSil
  20. Adsense gelişiyor ki öyle olması da şart. Bizlerde bu gelişmelere ayak uydurmalıyız.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba,dediginiz adimlari yaptm lakin,

    "The page-level ad tag was not the first ad loaded on the page"

    Hatasi aliyorum.Opera ve chrome ile deedim sonucc ayni telden.

    http://cracksizprogram.blogspot.co.uk/

    Nerede hata yapiyorum acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Test yaparken mi alıyorsunuz hatayı? Sayfayı refresh yapın ve sitedeki her hangi bir yazı başlığına tıklayın.

      Sil
    2. Merhaba,
      Evet,test yaparken bu sonuclari aliyorum.Defalarca yeniden baslattim refresh restart ettim sonuc hep ayni.Baska sayfalarida tikladim blogumdaki gene olmadi.
      Uzun bir suredir adsense reklam da vermiyor sayfama politikaya da baktim banlamamislar. Bloggerin kendi temalarindan birinide kullaniyorum.

      https://1.bp.blogspot.com/-rnh4l1_3g74/VyukJp2_29I/AAAAAAAAARo/z8ozCs1midg4V-CGFzgd3PWNSWg1PP2fgCLcB/s320/Screenshot_2016-05-05-13-56-47.png

      https://1.bp.blogspot.com/-DvhhTbKuyUE/VyukPf_7WCI/AAAAAAAAARs/Jr14LLUABsYg7s-ktKj4ke02MLozAPw0QCLcB/s320/Screenshot_2016-05-05-13-54-47.png


      http://cracksizprogram.blogspot.co.uk/

      Sil
    3. Sanirim,yeni bir gelisme oldugu icin, siz de bu konuya pek hakim degilsiniz, is basa dustu gene neyse tesekkur ederim gene de...

      Sil
  22. Mrb Serdar bey uyguladım anlattıklarınızı şu an çalışıyor teşekkürler başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  23. Serdar bey benim blogda karma içerik hatası veriyor.yardımcı olursanız sevinirim.

    blog adresi: https://tamfilmkeyfi2.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  24. test de sorun yok fakat bir türlü gerçek ortam da reklamları göremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AdSense hesabınızdan görüntülenme ver tıklanma sayılarını kontrol edebilirsiniz.

      Sil
  25. Teşekkürler... artık ben de burada ve takipteyim...

    ***

    https://ahmetaskin.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  26. Vinyet reklam pek tıklanmıyor. Ama sabit yer paylaşımlı reklamlar daha iyi. Tabi daha iyi derken,onlarında performansı çok değil. Sabit/yer paylaşımlı reklamımdan tıklanma başına tahmini kazanç olarak ilk 0,07 kuruş aldım. Daha sonraki tıklanma ücreti olarakta 0,28 kuruş verdi. Ancak çok fazla kazandırdığı söylenemez. Biraz daha deneyeceğiz bakalım. Bu arada yazınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de verilere baktım dediğiniz gibi vinyet reklamın gösterimi bile çok düşük. Sabit reklam daha iyi kazandırıyor.

      Sil
  27. Gerçekten yararlı bir paylasım olmuş. Özellikle vinyet reklamlar oldukça etkili. Bunun bir seçenek olarak sunulması önemli bir adım ve gelişme ben de sitemde çeşitli vinyet reklamları koymayı düşünüyorum. Adsense hesabi olan bloggearı mutlaka kullanması gereken bir seçenek olduğu kesin özellikle etkisi göz önüne alınırsa...

    YanıtlaSil
  28. Eskiden bu tarz şeyler google politikalarına ters kalırdı hesap kapatılırdı. Google'da artık çağa ayak uydurmaya çalışıyor galiba iyi olmuş bu olay :)

    YanıtlaSil
  29. Serdar Bey, Benim blogumda reklamlar görünmüyor.
    Ancak mobil versiyonda bloga girdiğimde adsense reklamları görünüyor
    sizce sorun nedir?

    YanıtlaSil
  30. Teşekkürler değerli açıklamalarınız için, Yazılarınızdan yola çıkarak haberlere kendi değerlendirmelerimi katmış olduğum 2 blog hazırladım, bakarsanız sevinirim.
    https://haberebakcaydemle.blogspot.com
    https://newsdayinmycountry.blogspot.com

    YanıtlaSil
  31. bu adsense reklamlarını bir türlü sitemde yayınlatmayı başaramadım. ne yapmam lazım.

    YanıtlaSil
  32. iki adet sitem var, ikisindede adsensi yayınlatamıyorum. bu işin çözümünü birinin söylemesi lazım.

    YanıtlaSil
  33. Teşekkürler, yardımcı oldu

    oyunajansi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  34. Merhaba hocam ben bu blogumda uyguladimm soylediklerinizde eksiz bir sekilde yerine getrdim lakin test ettigimde mobil. Tarayici calismiyor dedi sizin kendi sitenizde de baktim yine calismadi ikisinde de aymi hatayi aldim . www.incisoz.com bu benim sitem reklaamlari ekledim fakat calismamamisinin sebebi ne olablr . mail adresimden bilgilendirirseninz cok minnetar olrum palulu2389@gmail.com

    YanıtlaSil
  35. Çok faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz ve ilgiyle okuyorum, teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  36. Güzel bir yazı olmuş teşekkür'ler.Google Adsense işi sıkı tutuyor sanıyorum bir türlü açılmadı içeriklerim ile alakalı bir durum olduğuna ilişkin email geldi.Bu hususla ilgili ne gibi bir öneleriniz olacaktır internet üzerinde çok değişik eski belkide upgrade edilmemiş güncel olmayan çok konu var bazıları yenide olsa blogger için ve kullanıcısına yeterli gelmemekte kısaca blogger kullanıcılarına yönelik,bu konudaki gibi farklı alternatif kaynak yayınlamayı düşünüyormusunuz yada hangi yolu izlememiz gereklidir saygılarımla.

    YanıtlaSil
  37. Yararlı bir makale olmuş hocam teşekkürler. Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  38. adamın dibi elıne koluna saglık kardesım dedıklerını takıp ederek gereklı bılgıye ulastım ve yaptım saolsın

    YanıtlaSil
  39. Test ettiğimde;
    This page cannot display anchor ads for the following reason(s):
    The viewport is not between 320 and 420 pixels wide.
    The device is not in portrait mode.
    The current browser is not supported.

    Ne yapmam gerekir? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda not olarak belirttiğim gibi bu reklamlar sadece uygun cihazlarda görünüyor. Sanırım sizin denediğiniz cihazla ilgili bir durum.

      Sil
  40. Serdar hocam kodları aynen dediginiz gibi Convert yapıp şablona yapıştırdım. Html sonuna googleads'yide ekledim.
    Sorum şu ; ben Sayfam girip googleads eklediğim html'i tıkladığımda hem sabit hemde viynet reklamlar görünüyor. Ama normal sayfalarda gezinirken bu reklamlar görünmüyor. Bir yerde yanlışmı yapıyorum. Sayfama bir bakarmısınız?
    Bilgiler için teşekkürler. ..

    YanıtlaSil
  41. çok faydalı oldu yazınız aylardır ben vinyete e bakıyorum vinyet bana bakıyordu sonunda kurdum fakat vinyetler bazen çıkıyor bazen çıkmıyor biraz keyfi çalışıyor. belkide bazı sayfalarımda sayfa basına 4-5 adet reklamım var buda etkiliyor olabilirmi acaba ?
    http://aydinsehirrehberi.com/

    YanıtlaSil
  42. Merhaba ben bloguma domain kaydettirdim. Artık adsense.comdan html kod olarak yapıştırcak mıyız yoksa bloggerdaki panele adsense mi ekleceğiz?

    YanıtlaSil
  43. adsense bunu otomatik yapıyor zaten sadece vıynet reklam yayınlanma klavuzundaki alt yapıyı destekleyen cihazlrda çıkıyor.

    YanıtlaSil
  44. merhabalar yazınız güzel olmuş faydalı oldu benim için bu yüzden reklamlarınıza teşekkürümü sunmak için iki kez tıkladım :) iyi çalışmalar www.emasuu.com

    YanıtlaSil
  45. Teşekkürler güzel bilgi. Blogumda uygulayacağım.
    http://www.7saniye.com

    YanıtlaSil
  46. Güzel yazı

    www.davetsizhayat.com sitemde kullanıyorum

    YanıtlaSil
  47. ya bende şöyle yazı çıkıyor bir türlü reklamı yerleştiremedim. Bu ne anlama geliyor? mevcut site adresimin yanına /#googleads&lang=tr eki koyduğumda;

    Bu sayfa aşağıdaki neden(ler)den ötürü sabit reklam gösteremiyor:
    Görüntü alanı genişliği 320 ve 420 piksel arasında değil.
    Cihaz dikey modda değil.
    Mevcut tarayıcı desteklenmiyor.

    bu yazılar çıkıyor. ne anlama geliyor bunlar?

    YanıtlaSil
  48. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorum içinde script yazıldığında uyarı aldığım için, eksik anlatımdan dolayı silmek zorunda kaldım yazdığım yorumumu,
      Dönüşüm konusunu öğrenmiş oldum sayenizde, teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. :)

      Sil
  49. Merhaba kodları ekledim vinyet ve sabit yer paylaşımlı reklamları aktif hale de getirdim ama adsense sayfa düzeyi reklam biçimi devre dışı bırakıldı uyarısı alıyorum.
    Sitem www.depresyontestiyap.com bu sorunu nasıl çözeceğim konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  50. "Tüm AdSense yayıncılarına bol kazançlar,"
    Sevgili Blog Hocam.Öncelikle hayırlı yayınlar dilerim.Beni tanıdığınızı ümit ediyorum. Ben sadece yazan ama teknolojiden hiç anlamayan biriyim.Bir oğlum bana bu reklamları ekledi. Yani kodlarını ayarladı. Teklif adsensten gelmişti. Ama O oğlum ufak bir kızgınlıkla benimle ilgilenmeyi bıraktı. Adsens reklamlarından kazanıp,kazanmadığımdan haberim bile yok.Tabii ki de bu reklamlara boşuna izin vermiyoruz. Suistimal edilmek de istemem.Bana anlayacağım dilde izah edebilir misiniz? Size gmailimi veriyorum.Kolay gelsin oğlum... eceevren20@gmail.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.