Tüm Uğraşlarınıza Rağmen Blogunuzdan Para Kazanmamanızın 8 Nedeni

Bu yazı bir misafir yazıdır ve bilgilizce.com blogunun sahibi Ömer Faruk Bati tarafından yazılmıştır...

Günlerinizi hatta haftalarınızı blog yazarak geçirmiş olmanıza rağmen sonuç olarak herhangi bir şey elde etmediniz mi? Cevabınız “evet” ise bu yazımız sizler için…

blogumdan para kazanamıyorum


Son zamanların en popüler fikirlerinden biri olan internetten para kazanma fikri, günün birinde sizin de aklınıza geldi ve siz de internetten gelir elde etmek istediniz. Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra internetten para kazanma yöntemlerinden olan blog yazma fikri üzerinde karar kıldınız. Bir blog açtınız ve yazmaya başladınız. Ama sonra işler planladığınız gibi gitmedi değil mi? İşte blog sitenizden para kazanmamanızın 8 sebebi…


1- Gerekli Araştırmaları Yapmadınız!

Evet, ilk başlarda her şey çok güzeldi değil mi? Bir blog kuracak ve yazı yazdıkça da gelir elde edecektiniz. Ama ne yazık ki işler göründüğü gibi o kadar da kolay değil! Her şeyde de olduğu gibi blog yazmaya başlamadan önce de mutlaka ama mutlaka araştırma yapmanız lazım. “Ne üzerine yazabilirsiniz, nasıl yazabilirsiniz, gerekli olan nitelikler nelerdir?” bu ve daha buna benzer birçok soruyu kendinize sormadan ve gerekli cevapları vermeden yola çıktıysanız kusura bakmayın ama o yolda takılıp kalmanız çok da geç olmayacaktır. bilgilizce.com blogunun sahibi olarak söylüyorum ki her şeyden önce gerekli araştırmaları yapmalısınız.


2- Bloğunuz Sizin İçin Bir Öncelik Değil!

O kadar kolay mı bu işler? “Bi blog açayım da girer arada sırada üç beş paylaşım yaparım sonra da gelsin paracıklar.” Hayır kardeşim hayır, öyle üç beş paylaşımla olmuyor bu işler. Blogunuz sizin için bir öncelik teşkil etmediği sürece bu işten düşündüğünüz miktarları kazanamazsınız. Hem bir de yazmayı sevmeniz lazım. Eğer yazmayı seviyorsanız emin olun ki gerisi çok kolay.


3- Bloğunuz İçin Zaman ve Para Yatırımı Yapmıyorsunuz!

Zaman konusunu bir önceki maddede açıkladık. Bu işin bir de maddi harcama boyutu var. Bu bilinen bir gerçektir ki emek ve para harcanılmadan para kazanılmaz. “Para harcamaktan” kastım on binler yüzbinler değil elbette ki. Fakat iyi bir domain, iyi bir hosting ve gerekli reklam harcamaları yapmadan bir yerlere gelebilmeniz ne yazık ki çok zor. Bu harcama örnekleri daha da arttırılabilir fakat temel olanlarından bahsediyorum.


4- Gelsinler ve Bulsunlar Mantığındasınız!

Yine söylüyorum “o işler öyle olmuyor kardeşim!” Sadece yazarak insanların sizi bulmasını sağlayamazsınız. Yazmanın dışında bir de insanların size rahat bir şekilde ulaşmasına yönelik çalışmalar yapmalısınız. Mesela sosyal medya hesaplarını ve reklam stratejilerini kullanmalısınız. Yani kısaca sesinizi birileri duyana kadar bas bas bağırmalısınız.


5- Bir Planınız Yok!

Her alanda olduğu gibi blog yazarlığı konusunda da bir plana sahip olmanız gerekmektedir. Pazartesi iki yazı, Salı on yazı, Çarşamba günü ise hiç yazı paylaşmıyorsanız yine kaybedenler arasında olursunuz. Düzgün bir plana ve tabi ki de iş disiplinine sahip olmalısınız. Okuyucularınız tek bir gün bile sizi paylaşım yapmamış şekilde görmemeli. Günde bir tane ama her gün!


6- Kendi Kabuğunuza Çekilmişsiniz!

“Tabi ki de kendi kabuğuma çekileceğim, yazı yazıyorum sonuçta” dediğinizi duyar gibiyim. Fakat kastım o değil. Yine iyi bir blogger olabilmek için sadece yazmanız yeterli değil. Aynı zamanda diğer blog yazarlarıyla da etkileşim içinde olmanız lazım. Bu birçok açıdan gereklidir. Bu hem blog gündemini takip edebilme hem de backlink alıp-verme konularında gerekli bir husustur. Mesela ben! Yukarıda da dediğim gibi bilgilizce.com bloğunun sahibiyim ve orada içerik üretiyorum. Bu içeriği ise bloghocam için ürettim ve kendisine bu imkanı sağladığı için de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.


7- Kötü Yazıyorsunuz!

Bir blog sahibi olmanın altın kuralıdır iyi bir yazma kabiliyetine sahip olmak. Eğer yazma konusunda istekli ve yetkin değilseniz bu işten vazgeçin derim. Fakat bu “yazmasını bilmiyorsunuz, olmaz” anlamına gelmiyor. Elbette ki kendinizi geliştirebilir ve çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Fakat dediğim gibi istek şart!


8- Bildiklerini Aktaramıyorsunuz!

Gerekli her şeyi yaptınız ve her şey hazır. Ama yine olmuyor değil mi? Eğer bunun sebebi yukarıda saydıklarımdan biri değilse sebebi muhtemelen iyi bir aktarma kabiliyetine sahip olmayışınızdır. Yani çok okumuş ve çok biliyor olabilirsiniz. Fakat bu yetersizdir. Bu bilgi ve becerilerinizi iyi bir şekilde nasıl okuyucuya aktarmanız gerektiğini iyi bilmelisiniz.

Evet, bu yazımızda blog yazımında başarıya engel olan faktörlerden bahsettik. Umarım bu saydıklarımızı düzeltir ve hedeflerinize sağlam adımlar ile ulaşırsınız.

Yazar Hakkında: Ben Ömer Faruk Bati. İngilizce Öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Daha önce başkaları için makale yazarlığı yaptım. Fakat daha sonra yazılarımı sadece kendim için üretme kararı aldım ve bilgilizce.com bloğunu kurdum. Aktif olarak burada içerik üretmekteyim.

60 yorum:

  1. alan adi cok hosuma gitti :)

    YanıtlaSil
  2. Hocam bloğun adını yanlış yazmışsınız!
    ***bilgisizce*** değil ***bilgilizce*** olacak.

    YanıtlaSil
  3. Sadece yukarıdakileri yapmak yetmez birde eksik ve yanlışsız temiz bir yazı yazmalısınız, arkadaş gibi tanıtım amaçlı reklam yazısında bile ' bilgilizce yerine bilgisizce' yazarsanız vay halinize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Yazımda da belirttiğim gibi "reklam" öncelik açısından ilk sıralarda yer alır. Diğer husus ise o hata benden yani yazı sahibinden kaynaklanmıyor. Site adminin abartılmayacak, ufak bir hatası. Düzeltme için kendisine bilgi verdim.

      Sil
  4. Içerigi neyle üretiyorsunuz? Arastirmak bilgilenmek okumak gezmek gibi faaliyetlerde gerekli. Ben turkce blog ile para kazanilmayacagina kanaat getirdim ve gunluk 250 tekil hit ortalamasi olan blogumda google reklamlari kapattim ben kazanmayacaksam google da kazanmasin dedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız. İnsanlara bir şeyler aktarabilmek için öncelikle kendimize aktarmamız yani okumamız, gezmemiz, bilgilenmemiz lazım. Fakat her şeyden önce bir blog yazarının kendisine sorması gereken bir soru var: "Ne için yazıyorum?" Bu soru cevaplandıktan sonra hareket edilmeli. Kendi adıma cevaplayayım. Yazmayı seviyorum. Hem de çok. Bilgi sahibi olduğum konularda yazıyorum. Bilgi sahibi olmadığın konularda ise gerekli araştırmayı yapıp öyle yazıyorum. Bu araştırma dediğim bir iki siteye girip bilgi toplamakla sınırlı kalmıyor. Detaylı bir araştırma. Yani yazarken öğreniyorum. Öğrenirken yazıyorum. Fakat yazarken de okunmak ve sonrasında da kazanmak istiyorum. Temel olarak böyle üretiyorum içeriği.
      Ayrıca Türkçe sitelerin pek bir kazanç getirmediği de su götürmez bir gerçek. Bu yazımı da maddi kaygıları olanlar için ürettim. Kendimce faydalı olmaya çalıştım. Sizin gibi blog yazıp bir kazanç elde etmeyenler de var. Bu kişisel bir tercih. Fakat size tavsiyem üç beş de olsa reklamları aktif hale getirmeniz. Blogunuzun büyüyüp çok hit almayacağı ne malum! Teşekkür ederim

      Sil
  5. Ellerinize sağlık ama Google Türkiye'ye verdiği az gelir ile işimiz gerçektende çok zor hocam

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim efendim. Tam emin olmamakla beraber Türkçe içerik gelirlerinin az olmasının nedeni Google'dan ziyade reklam verenlerden kaynaklanıyor.

    YanıtlaSil
  7. 3. maddeye sonuna kadar katılıyorum hocam. Para kazanmak için açılan sitelere para yatırmadan bir şey beklenilmez. Ayrıca, Para kazanmak için blog açılıyorsa kişisel olmaması ve tek bir şeye hitap etmesi gerekir.

    Hocam, bu arada artık şu temayı değiştir ya, yeminle ben senin için tema işini hallederim. Yeter ki "he" de :)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir anlatım olmuş. Para kazanmak için para harcamak da gerekiyor. Direk ben blog yazayım kazanayım hemen diye bir şey de yok. Tekrardan teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Hocam blog için illa makale mi yazmak gerek Mesela ben yazmaktan ziyade sınavlar için soru hazırlayan bir blog kurmak istiyorum bunun için makale mi yazacağım Bunun bir yöntemi varmı bilgi verir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Eğer amacınız Google ile gelir elde etmek ise dikkat etmeniz gereken hususlar olacaktır. Özgünlük, yeterli sayıda takipçi, düzenli çalışma vs vs. Bu konu hakkında başta blog hocam olmak üzere belli başlı sitelerden bilgi alabilirsiniz. Buraya yazmaya kalksam çok uzun olacaktır. Fakat şu da bir gerçek ki eğer yayınladığınız sorular daha önce bir yerde yayımlanmamış ve yayınladıklarınız insanlar tarafından takip ediliyorsa yine kazanmanız mümkün olacaktır. Ama üç ama beş orasını bilemem. Yani kısaca hedefinizi belirlemelisiniz önce

      Sil
  10. paylaşımınınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. Ben cevabımı tam olarak alamadım ama neyse yinede tşk

    YanıtlaSil
  12. Makale için teşekkür ederim.Gayet bilgilendirici yazı olmuş.Bende bir blog açtım daha yeniyiz http://bilgijurnali.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel sıralamışsınız hocam dikkate almakta fayda var kesinlikle.

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürler güzel anlatmışsınız yeni başlayanlar için iyi bir yazı.

    YanıtlaSil
  15. Hocam bu benim sitem bir eksiği var mı?
    www.gencaykete.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. Adsense geliri için vergi vermek gerekiyor mu? Cevap verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternette birçok sitede adsense geliri için vergi bildiriminde bulunmak gerektiği yazıyor.Eğer bu gelirin vergisi verilmezse gelecekte vergi borcu gibi bir şeyin ortaya çıkabileceği söyleniyor.Net bir bilginiz var mı?

      Sil
  17. güzel yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  18. İnternet alemini takip ettiğim kadarıyla Bloggere küçümser gözle bakıyorlar.
    Gerekçe olarak da bünyesinde haddinden fazla çöp site barındırıyor olmasını ve kalitesiz blog sayısının çok olmasını gösteriyorlar.
    Bu konuda haksız da sayılmazlar, bence blogspot'tan site açmak sınava tabi olmalı, belki öyle olursa olumsuz bakış açısı da değişebilir diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Serdar bey sizden bir ricam olacak benim bir web sitem var ve her denemem ve defalarca düzenlememe rağmen Google Adsense başvurularım olumsuz sonuçlanıyor. www.alininsayfasi.com adlı siteme bir göz atabilir ve önerilerinizi aktarabilirseniz çok sevinirim.Tabi vaktiniz var ise...

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Ömer Faruk Bati çok yaralı bir yazı kaleme almışsınız. Çok yararlı oldu teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yararlı olabildiysem ne mutlu bana! Çok teşekkür ederim efendim.

      Sil
  21. Blog yazarları için gerçeği yansıtan ve aydınlatıcı bir yazı olmuş. Burada maddelerin çoğunu ne yazık ki uygulamıyoruz anlatılanlar doğru özellikle blogumuzun reklamını yapmıyoruz en büyük hatalardan bir tanesi diyebilirim

    YanıtlaSil
  22. hocam yine faydalı bir yazı olmuş, reklam olmazsa eğer bizde bir blog açtık https://bizdeparayok.blogspot.com.tr/ teşekür ederim

    YanıtlaSil
  23. Blog yazarlığının ne kadar meşakkatli bir iş olduğunun, işe bir hevesle girip yarıda bırakacak olanların görmesi için güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  24. Gerçekten blogtan para kazanmak için uğraşmak gerekiyor. Umarım emeklerimizin karşılığını alırız.

    YanıtlaSil
  25. Faydalı bilgiler kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  26. Selamlar. Yazdıklarınızın hepsi doğru. Her zaman derler "blogger olmak kolay, blogger olmak zordur." Bence altın kural çok özgün bir veya birkaç konuda yazmak ya da sıradan konular hakkında etkileyici ve akıcı yazmak, yazdığını okuyucuya okutmak. Öyle ki merak edip tekrar gelecek. Ama iş sadece yazmakla bitmiyor. Google senden seo ister, düzenli içerik ister, okuyucu her zaman ilgi çekici içerik ister, konu ne olursa olsun, yeni şeyler öğrenebileceği ya da eğleneceği yayınlar ister. Kısacası uzun ve meşakkatli bir yol. Herkese kolay gelsin. Blog hocam'ın misyonu apayrı. Bunca insana işin inceliklerini karşılık beklemeden anlatır, sabırla dinler, yorum yapar. Kendisine selamlar. İyi bloglar..<3

    YanıtlaSil
  27. Hocam cok güzel anlatmışsınız domain ve host olmadan sadece blogger sağladığı kaynaklarla para kazanmam zormu görünüyor?

    YanıtlaSil
  28. Muhteşem bir yazı hocam burada eksiklerimi de fark ettim. En kısa zamanda bu eksikliklerimi tamamlayacağım.

    YanıtlaSil
  29. Güzel noktalara değinmişsiniz, uygulamak lazım.

    YanıtlaSil
  30. Blog dünyasında yasamsarmali.blogspot.com.tr ile hem faydalı olma hem de para kazanma isteğinde olan biri olarak yazınızı beğenerek okudum; yazdıklarınızı dikkate alarak bloguma yansıtacağım.

    YanıtlaSil
  31. İnternetten para kazanmak amaçlı olarak blog yazarlığı girişimi başlattı iseniz öncelikle amacınızın fayda sağlamak olmalı. Birilerine fayda sağlarsanız bir kitleniz oluşacaktır. Oluşan kitle candır ve para kazandırır.
    O nedenle bu blog açmak ve para kazanmak yolunun bir iş gibi değerlendirilmesi, gayret, tutku ve uzun emek istediğini untmayın. Başarı genelde tam olmaz artık dediğinizde geliyor. O nedenle vazgeçmeyin ve azmedin.

    YanıtlaSil
  32. Keşke yazınızda olduğu gibi biraz para harcayıp ücretli bir tema alsaydınız. Çok daha güzel ve yazdıklarınızla pekiştirilmiş olurdu.

    YanıtlaSil
  33. Çok güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  34. Yazı oldukça güzel noktalara değinmiş kaleminize sağlık birazcık daha detaylı olabilir mi diye düşündüm ben bu tür yazılardan her zaman faydalanıyor düşünüyorum tamamı bana uymasa bile mutlaka istifade ettiğim bir şeyi oluyor değişime de açığım yeniliğe de aklımı kurcalayan bir tek soru vâr her gün yeni yayın girmekten bahşedilmiş bu sürekli mi olacak ve sizin bunu uygulayıp ne tür sonuçlar aldığınız ile ilgili deneyimlerinizi paylaşırsanız bilgilerinizden daha çok faydalanırız.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  35. Faydalı bit yazı olmuş. Emeğinize teşekkürler.

    YanıtlaSil
  36. Nedenleri iyi seçerek yazmışsınız.
    Blogundan para kazanamayanların neden kazanamadığını öğrenmeleri için hatalarını görmeleri için faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  37. Çok yararlı bir yazı olmuş bende nacizane bir eğitim ve teknoloji blogu açtım bakmak isterseniz http://notumundunyasi.com

    YanıtlaSil
  38. Bazilari 2 saçma paylaşım yapıp siteyi banka gibi kullanacağını zannediyor.Birde site ile uğraşmayı sevmemiz lazım ayn

    YanıtlaSil
  39. Gayet doğru söylemişsiniz sefa sürmek isteniyorsa önce cefası çekilecek sonra başarı çok teşekkürler ellerinize sağlık.
    http://www.bakmalisin.net

    YanıtlaSil
  40. Armut piş ağzıma düş yok. Çalışmak lazım.

    YanıtlaSil
  41. Makale için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.