Godaddy İle Ucuza Domain ve Hosting Almak

Son günlerde televizyonda denk geldiğim bir reklam çok ilgimi çekti. Hiç alışık olmadığımız bir şekilde GoDaddy isimli domain firmasının reklamları televizyonlarda yayınlanıyor. Sanırım bu ve benzeri gelişmeler bir zamanlar internet teknolojisinde emekleme çağında dediğimiz ülkemizin geldiği noktayı da gösteriyor. Yoksa GoDaddy gibi büyük ve kurumsal bir firma Türkiye pazarında bu denli ciddi bir yatırıma gitmezdi.

Zira gözlemlediğim kadarıyla Blogger kullanıcısı blog yazarları da domain konusunda oldukça bilinçlenmeye başladılar. Genellikle blogismi.blogspot.com şeklinde blogspot uzantısıyla açılan blogların çoğu bir süre sonra domain satın alarak blogismi.com şeklinde yayın hayatına devam ediyorlar.

Domain satın almayı düşünenler eminim GoDaddy reklamlarına ilgi göstermişler ve firma hakkında bilgi almaya çalışmışlardır. Ben de eski bir GoDaddy kullanıcısı olarak GoDaddy hakkında bilgi vermek, GoDaddy’den ucuza nasıl domain alınacağından ve başka bir firmadaki domaini GoDaddy’ye nasıl transfer edeceğinizden bahsetmek itiyorum.

Go Daddy


GoDaddy Nasıl Bir Firmadır? Neden Tercih Etmeliyim?

GoDaddy dünya genelinde pek çok ülkede faaliyet gösteren, başta domain olmak üzere web sitelerine dair çeşitli hizmetler sunan, 14 milyondan fazla kullanıcısı bulunan global bir firmadır.

4.500 çalışanı ve yönettiği 62 milyondan fazla alan adı ile dünyanın en büyük domain kayıt kuruluşu olan GoDaddy, müşteri desteği ve uygun fiyatları ile dünyanın en güvenilir, en çok tercih edilen domain firmasıdır

GoDaddy’den Ucuza Nasıl Domain Alınır?

GoDaddy firması işi ortakları aracılığı ile piyasaya dağıttığı kampanya kodlarını kullanan kişilere çeşitli fırsatlar ve indirimler vermektedir. Örneğin Türkçe yayın yapan GoDaddy tanıtım kodu sitesinde alan adı ve diğer hizmetler için çeşitli kampanyalara ait indirim kodları bulabiliriniz.

Bu indirimlerden yararlanarak ucuza domain almak için sitedeki kodu kopyalayarak GoDaddy satın alma sayfasındaki kampanya kodu bölümüne yapıştırmanız yeterlidir. Bu indirim kodları ve kampanyalar ile çok uygun fiyatlara domain satın alabiliyorsunuz.  Özellikle birkaç yıllık alımlarda ciddi oranda kar etmiş oluyorsunuz.

GoDaddy Domain Transferi Nasıl Yapılır?

Yukarıda GoDaddy’nin müşteri desteğinden ve çok güvenilir bir firma olduğundan bahsettim. Mevcut domain firmanızdan memnun değilseniz, sorularınıza yanıt alamıyorsanız, çeşitli sıkıntılar yaşıyorsanız o firmadaki domaininizi GoDaddy’ye transfer edebilirsiniz. Bunun için az önce bahsettiğim sitedeki GoDaddy domain transfer sayfasındaki detaylı anlatımı okuyabilirsiniz.

Üstelik GoDaddy’de Blogger kullanıcılarına özel alan adı yönlendirmenin anlatıldığı bir destek bölümü de mevcut. Bu sayede GoDaddy’deki alan adınızı blogunuza kolayca yönlendirebiliyorsunuz. Takıldığınız yerlerde ise müşteri hizmetlerindeki uzman arkadaşlar size yardımcı oluyor.

GoDaddy ve diğer domain firmalarına ait indirim kuponlarını ve kampanyaları takip etmek için http://www.domainkampanyakodu.com/ sitesini ziyaret edebiliriniz.

33 yorum:

  1. GoDaddy benim de kişisel blogum için kullandığım bir domain kayıt firmasıdır. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Godady'i hiç denemedim. Ama tv'de reklamlarda da boy göstermeye başlayınca, muhtemelen önümüzdeki günlerde deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. Godady'den domain almayı düşünüyorum.Ama bloğum yeni gerek varmı ki?
    Serdar acaba sen neden bloğuna domain almıyorsun.Blogspot.com daha mı iyi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim hem GoDaddy'de hem de diğer 1-2 firmada domainlerim var ama Blog Hocam'ı blogspot olarak kullanmaya devam edeceğim. Sebebi ise şu:

      Blog Hocam 5 yıldır bu şekilde yayında artık herkes tarafından böyle biliniyor. Bu saatten sonra özel alan adına geçersem çok problem yaşayabilirim.

      Eğer bu kadar çok takipçim olmasaydı geçerdim. Aslında en doğrusu blogu açar açmaz domain yönlendirmesini yapmak.

      Sil
    2. Serdar yanıtın için teşekkürler :)Benim bloğum yeni olduğun için aradığım cevabı buldum : )

      Sil
    3. Serdar hocam, bende 10 yılı aşkındır, wordpress'te blog tutuyorum, kayıtlı yazı sayım 440'ı geçti, yorumlar 6500 üzerinde. Sorunsuz bir taşıma yöntemi olsa komple blogger'a geçerdim. Hosting parası hobi olarak yaptığım işte ağır gelmeye başladı. Geçen xml ile wordpress'den aktarıp blogger'a yüklemeyi denedim, 440 yazıdan 100 küsüratını yükledi, onların da yorumlarını gelişi güzel yükledi.

      Bu işe keşke güzel bir çözüm olsaydı.

      Sil
    4. Serdar hocam bir bilginiz var mı bahsettiğim konu hakkında. Olumlu, olumsuz cevaplarsanız iyi olur.

      Sil
    5. Aslında en iyi çözümü denemişsiniz ama wordpressten bloggera xml import ettiğinizde oluyor böyle gariplikler.

      Tek tek yazıları yeniden yayınlamak yapılabilir ama çok uğraştırır. Tabi yorumlar için bir şey yapılamaz.

      Sil
  4. Ben de GoDaddy kullanıyorum.Facebook'la giriş yaptığımdan dolayı domain parası yıllık 2 liraya düştü.Bence bu oldukça harika.
    http://www.siberyol.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilk basta boyle uygun fiyat veriyorlar sonra tel nonuzu saga sola satiyorlar mesela beni istisnasiz ay 1-2 kere domain almissiniz ama siteyi daha duzmemissiniz size bu konuda yardimci olalim mi diye web tasarim sirketleri ariyor bikkinlik geldi vallaha. Ucuz etin yahisi iste...Natro da hic boyle sorunlarim olmuyordu.

      Sil
  5. peki ParkDomain Neden Yapmıyorsunuz Sitenize

    YanıtlaSil
  6. Serdar Bey,
    Konuyla ilgili birşey sormak istiyorum. Cevap verebilirseniz memnun olurum.
    Benim Tasitmekanigi.blogspot.com isminde blogum mevcuttu. Bu adresi www.otomobilrehberim.com adına taşımıştım. Google için önemli olduğu sürekli vurgulanan domain authority sorguladığımda blogspot olan adresin değeri aşağıdaki gibi çıkıyor. Yönlendirilen com'lu adresi sorguladığımda ise değerler 1 çıkıyor.

    DOMAIN AUTHORITY
    91 /100
    PAGE AUTHORITY
    27 /100

    Sormak istediğim bu değerler birbirine bağlımıdır? Yoksa blogspot olarak kullanmak google'da yükselmek vs. için daha mı değerlidir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogspot uzantılı sitelerin authority değeri gerçeği yansıtmaz. Yeni kullanılmaya başlanan domainin değerinin 1 çıkması da normal.

      Sil
  7. Ben de blogspotla başlayıp godaddy alan adı satın aldım ama blogspotla devam ediyorum. Godady gayet iyi bir sorun çıkmadı.

    YanıtlaSil
  8. Bende Godaddy'den domain aldım hizmetlerini çok beğendim. Hosting için aynı şeyi söyleyemeceğim.

    YanıtlaSil
  9. Godaddy hosting ve domain konusunda benim de favorim. Yukardaki siteden baya bir indirim yakaladım. Aylık $1'a hem hostumu hem domainimi aldım. Daha ne olsun :) Saol...

    YanıtlaSil
  10. İlk sene verdikleri bir nevi girişimci desteğidir. Sevimli bir firma.

    YanıtlaSil
  11. Faydalı bir yazı olmuş hocam. Bende 2014 yılında isimtescil'den almış olduğum domainimi godaddy'e transfer etmeyi çok uzun zamandır düşünüyordum. Fakat bir türlü bu işe girişemiyordum. Edindiğim bu bilgiler süreci hızlandırabilir. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. merhaba Serdar Bey,bende blog kurdum ve adını godaddy den aldığım bir domaine taşıdım.ancak görünen "domainadı.blogspot.com.tr" olarak devam ediyor.ben başardığımı sanıyordum ancak olmamış heralde.kısa bi anlatım yapabilir misiniz bu konuda? teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Şahsen, bende alan adımı Godaddy'den aldım. Bir ara taşımayı düşündüm. Türkiye'de ki firmalardan daha önce çalıştığım bir isimtescil vardı. Onunda adı olaylara karışınca alan adımı oraya taşımaktan vazgeçtim.

    Geçen bir sıkıntı olmuştu bende Godaddy müşteri hizmetlerini aradım. Sağ olsun ciddi anlamda yardımcı oluyorlar.

    Godaddy ile bir sıkıntınız olursa mail ile falan uğraşmayın: Pzt-Cu 9:00 - 19:00 arası 0 850 766 14 90 nolu numarayı arayın.

    Bu firma ile ilgili verebileceğim tek tavsiye şimdilik budur.

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Serdar bey .blog uzantılı bir domain alan adı almak mantıklı mı? Tecrübelerinize dayanarak düşünceleriniz nelerdir?

    YanıtlaSil
  16. Hocam Godaddy de kampanya ile aldığımız ürün bir dahaki ödemedede kampanyalı mı olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GoDaddy'den yeni hesap açmış ve ilk kez domain alıyorsanız indirimli almak mümkün ama bir sonraki yıl yenilemek için normal fiyatını ödemeniz gerekir.

      Sil
  17. Godaddy iyi güzel de indirim kodları her hesapta bir kez çalışıyor.

    YanıtlaSil
  18. Godaddy kalitesiyle birçok firmaya fark atıyor zaten. Kod olmasa bile forever godaddy.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba,Serdar bey.Benim iki tane blogger hesabim var.Yeni açtım.Çok şeyleri sizin sayenizde ve diğer blogcu arkadaşların sayesinde öğrendim ve bu yüzden sizlere teşekkür ediyorum.Sorum şudur,1.ben domain ve hostingi ikisini de mi almaliyim? 2.blogumun ismi bence çok uzundur bu domain aldiğimda google arama motorlarında çok mu çirkin gözüke bilir? 3.Wordpress kullanıyor çoğu insan,ama ben ücretsiz olanlarını denedim beceremedim.Domain aldığımda illa Wordpress kullanmalımıyım?Biliyorum çok fazla soru sordum,ama Cevaplarsanız pek memnun olacağım.Önceden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      1. Blogunuzu blogismi.com olarak kullanmak için sadece domain almanız yeterli. HOstinge gerek yok Blogger'da.

      2. Çok uzun isimler evet hem görüntü hem de akılda kalıcılık açısından sıkıntı yaratır. Kısa bir isim seçmenizde fayda var.

      3. Domain aldığınızda Blogger kullanmaya devam edebilirsiniz. Tek fark blogismi.blogspot.com yerine blogismi.com olarak kullanacaksınız. Blog yazılarınızı yine aynı şekilde Blogger panelinden yazmaya devam edebileceksiniz.

      Sil
  20. Bilgileriniz için çok teşekkürler.

    Sitemize bekleriz www.bim-aktuel.site

    YanıtlaSil
  21. Selamlar Serdar bey,
    ben yaklaşık 3 gün öncesinde godaddy den alan ismi aldım... Yönlendirme işlemini yaptıktan sonra reklamlarım kayboldu... sitemi tekrardan yapılandırma aşamasındayım... yorumlar bölümünde da blogspottan vazgeçmediğinizden bahsetmişsiniz... benimde uzun süreli trafiği yoğun olan sitem olduğu için mi sorun olmuştur... Google adsessenin süresi ile ilgili olabilir diye düşündüm ancak 3 tam gün dolmasına rağmen reklamlarım gözükmüyor... nedeni nedir? yanıtlarsanız çok sevinirim ... Sevgiler ,saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Adsense paneline giriş yapıp siteler bölümüne yeni alan adınızı eklemelisiniz.

      Sil
    2. Hemen cevapladığınız için çok müteşekkirim... Sağ olun var olun... Alan adının yönlendirmesinden sonra adsensede ayarlar bölümü sitelerim kısmın da doğrulanmış site olarak hemen eklemiştim zaten. sadece orada ki eski blogspot olanı silmedim... diger blogger hesaplarımda etkin doğrulanmış olarak orada gözüküyor ancak o sitelerim de de artık reklamların yeri boş... İnşaAllah çözülebilecek bir şeydir... Alan adı aldığım için çok heyecanlanmıştım... bu sorun canımı sıktı :((

      Sil
    3. Selamlar... Tekrar ben:)) googleden araştırınca bir yazı ilgimi çekti ve uyguladım... adsense hesabına girip reklamlarım bölümünden diğer kısmında url mi girdim ve bana kod verdi kodu html de head altına yapıştırdım... sonra tekrar adsensede reklamalrımdaki diğer kısma girip kodu koplayadım kısmını işaretleyip bitirdim... bana mesaj olarak 3 gün içinde mail adresime bilgi verileceğini bildirdi... şimdi beklemedeyim... gelişme olduğunda size bildireceğim... İnşaAallah bu sefer çözülür... İşerinizde kolaylıklar,sevgiler ,saygılar...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.