Reklam Alanı Satarak Blogdan Para Kazanma

Blogdan para kazanma yöntemleri arasında benim favorilerimden biri olan “banner yani reklam alanı satarak para kazanma” yönteminden bahsedelim. Yüksek ROI (yatırım getirisi) ve ödeme garantili bu yöntemi kullanarak nasıl para kazanabilirsiniz? Hangi adımları takip etmelisiniz? Bu konudaki deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım.

Blogunuzda boş bir reklam alanı varsa bunu 2 şekilde değerlendirebilirsiniz. AdSense reklam birimi yerleştirebilir veya o reklam alanını satabilirsiniz. Eğer ilk tercihiniz AdSense reklam birimi yerleştirmek ise öncelikle banner atışı yapmanın AdSense ve benzeri PPC programlara göre avantajlarını okumanızı öneririm.

Blogunuzdan Reklam Alanı Satışı Yaparak Para Kazanmanın Avantajları

1. Ödemeyi peşin olarak aldığınızdan “acaba paramı verirler mi?” ya da “paramı ne zaman öderler?” gibi kaygılar yaşamazsınız.

2. Reklamların kontrolü sadece sizde olur. Herhangi bir problemde anında müdahale edebilirsiniz.

3. Reklamların tıklanması için beklemek zorunda kalmazsınız. Kazanacağınız para önceden bellidir.

4. Diğer para kazanma yöntemlerine göre daha fazla kazanç elde edersiniz. Kazancınızda hiçbir komisyon kesintisi olmaz.

5. İnsanlarla iyi ilişkiler kurmak ve yeni işbirlikleri için fırsatlar yaratır.

Bana kalırsa en ideali AdSene reklamları ile banner reklam atışını birlikte uygulamak. Bildiğiniz gibi AdSense’de her sayfada maksimum 3 reklam kullanma kuralı var. Ana sayfada tıklanma oranı en yüksek yere 1, yazı içlerine 2 reklam yerleştirip ana sayfadaki diğer alanları banner satışı yaparak değerlendirebilirsiniz. Tabi blogunuzun yapısına uygun farklı kombinasyonlar geliştirilebilir.

Şimdi adım neler yapmanız gerektiğine ve blogunuzdaki reklam alanlarının satışını nasıl yapacağınıza geçelim.

1. Adım: Blogunuzu İyi Tanıyın Ve Veri Toplayın

Öncelikle blogunuzla ilgili bazı verileri toplamanız gerekir. Bunlar reklam verecek kişiyi ikna etmek ve onlara blogunuzun reklam için uygun bir mecra olduğunu göstermek içindir. Bu veriler blogunuzun trafiğini, sosyal medyadaki gücünü, trafik kaynaklarını, okuyucu kitlesinin personasını, güçlü olduğu anahtar kelimeleri gösteren verilerdir.

- Blog İstatistikleri: Blogunuzun aylık ortalama trafiği, sayfa gösterimi, hemen çıkma oranı gibi bilgileri toplamak için Google Analytics aracını kullanabilirsiniz.

Google Analytics hesabınıza girip Kitle > Genel Bakış ekranında sağ üst taraftan tarih aralığını seçtikten sonra sayfanın altında oturum, kullanıcı, sayfa görüntüleme, hemen çıkma oranı gibi verileri görebilirsiniz. Bu verileri bir yere “Ocak 2017 istatistikleri” olarak kaydedin. İlerleyen adımlarda bu verileri kullanacaksınız.

- Trafik Kaynakları: Blogunuzu kaç kişinin ziyaret ettiğinin yanı sıra bu ziyaretçilerin nereden geldiği de bazı reklam verenler için önem arz etmektedir. Bu bilgiyi öğrenmek için de Google Analytics aracını kullanabilirsiniz.

Google Analytics hesabınıza giriş yapıp Edinme > Genel Bakış ekranında sağ üst taraftan tarih aralığını seçtikten sonra sayfanın devamında direkt, organik, sosyal, e-mail, referral gibi hangi kanallardan ne kadar ziyaretçi geldiğini görebilirsiniz. Bu verileri de ileride kullanmak için “Ocak 2017 trafik kaynakları” olarak bir yere not edin.

- Alexa Sıralaması: Web sitelerinin popülaritesi hakkında bilgi veren Alexa sıralaması da reklam verenler için önemli bir veridir. Blogunuzun Türkiye’de ki ve dünyadaki web siteleri arasında kaçıncı sırada yer aldığını görmek için tarayıcınızın adres satırına http://www.alexa.com/siteinfo/bloghocam.blogspot.com (bloghocam yerine kendi blog adresiniz gelecek) yazmanız yeterlidir.

Alexa sayfanızda verileri ve reklam verenlerin doğruluğunu kontrol etmeleri için bu sayfanın linkini yine ileride kullanmak üzere not edin.

- Sosyal Medya: Sosyal medyadaki takipçi sayınız, yazılarınızın okunma potansiyelini gösteren verilerden biridir. Zira her blogger yazılarını sosyal medya hesaplarında takipçileriyle paylaşıyor. Her yazı için blogunuza yapılan ziyarette ise reklam verenin bannerının görüntülenme ve tıklanma ihtimali o kadar artar.

Aktif olarak kullandığınız sosyal medya hesaplarınızın o tarihteki takipçi sayısını da ileride kullanmak için “Ocak 2017 itibari ile takipçi sayısı” şeklinde not alın.

- Persona: Okur kitleniz hakkında bilgi sahibi olmak ve bu bilgiyi paylaşmak reklam verenlerin ilgisini çekebilir. Örneğin blogunuzun okuyucuları genellikle 30-40 yaşlarındaki bayan kullanıcılar ise bu kitleye yönelik ürün/hizmet veren firmaların daha çok ilgisini çekebilirsiniz.

Okur kitlenizi net olarak belirlemek ne yazık ki o kadar kolay değil. Google Analytics hesabınızda Kitle > Demografi bölümünden ziyaretçilerin yaş, cinsiyet ve ilgi alanı verilerini yaklaşık olarak görebilirsiniz. Fakat asıl kitle bilgisi sizde saklı. Yorumlardan, mesajlardan vs. okuyucularınızı gözlemlemeniz gerekmektedir.

- Anahtar Kelimeler: Her blogun iddialı olduğu, Google aramalarında üt ıralarda çıktığı anahtar kelimeler vardır. Bu anahtar kelimeleri ve sıralamalarınızı paylaşmak da değerli bir veridir.

Search Console’da oturum açıp Arama Trafiği > Search Analytics bölümünü açtıktan sonra Konum seçeneğini işaretlerseniz hangi anahtar kelimelerde kaçıncı sırada çıktığınızı görebilirsiniz.

2. Adım: Reklam Alanlarını Ve Fiyatlarını Belirleyin

Bu adımda blogunuzda hangi alanlara, hangi boyutlarda banner reklam yerleştirebileceğinize ve bunların fiyatına karar vereceksiniz.

- Reklam Alanları: Blogunuzda hangi alanlara banner reklam yerleştireceğinize karar verirken göz önünde bulundurmanız ilk şey ziyaretçiyi rahatız etmeyecek, içeriğin önüne geçmeyecek yerleri tercih etmek olmalıdır.

En çok tercih edilen alanlar blog logosunun yanı, yazı alanının üstü, kenar çubuğunun üstü ve ortası ile footer alanlarıdır.

Blogunuzdaki her boşluğa reklam alanı yerleştirmek de doğru olmaz. Blog tasarımının içerisine kolay entegre edilebilecek, blogun bir parçasıymış gibi görünebilecek, ziyaretçiyi kaçırmayacak yerlere uygun boyutlarda bannerlar yerleştirmeye çalışın.

Bu çalışmayı yapmak için sırasıyla şu işlemleri takip edin:
  • Chrome tarayıcı için Nimbus uzantısını kurarak blogunuzun tam sayfa ekran görüntüsünü alın.
  • Kaydettiğiniz bu ekran görüntüsünü PicMonkey ile açarak görüntüye siyah-beyaz efekti verin.
  • Banner reklam almayı düşündüğünüz alanlara, olana uygun renkli geometrik şekiller ekleyerek üzerlerine banner boyutlarını yazın.
  • Tamamladıktan sonra bu görüntüyü reklam sayfasında kullanmak üzere bilgisayarınıza kaydedin. Sonuçta şöyle bir görüntünüz olacaktır:
reklam alanları



- Banner Ücretleri: Artık yerleştireceğimiz reklam alanlarının ücretlerini belirleyebiliriz. Ücret politikanızı belirlerken gerçekçi olmalısınız. Birinci adımda topladığınız verilerle doğru orantılı fiyatlar belirlemelisiniz. Eğer hiçbir fikriniz yoksa benzer siteleri gezerek ücret yoklaması yapabilirsiniz.

Ben ilk çalışmalarda fiyatı oldukça düşük tutmayı, gelen talep ve ilgiye göre fiyatları revize etmeyi öneririm.

Reklam alanlarının fiyatını belirlerken blogunuzun verilerinin yanı sıra şu üç hususu da dikkate almanız gerekir:
  • Bannerın yeri: Görüntülenme ve tıklanma ihtimali daha yüksek olan yerlerdeki reklam alanlarının ücreti daha fazla olurken, görüntülenme ve tıklanma ihtimali daha düşük olan yerlerdeki reklam alanları daha ucuz olur.
  • Banner boyutu: Ekleyeceğiniz bannerın boyutu ne kadar büyük ise ücreti de o kadar yüksek olmalıdır.
  • Gösterim Süresi: Banner reklamı blogunuzda ne kadar tutacağınız da fiyatı etkiler. Aylık ücreti 100 TL olan bir reklam alanı için 3 aylık bir anlaşma yapılacaksa fiyatı 100x3=300 TL yapmak yerine 90x3=270 TL gibi indirimli verebilirsiniz. Böylece reklam alanlarınız boş kalmaz.
Tüm bu faktörler doğrultusunda örnek çalışmamıza devam edelim ve Blog Hocam için belirlediğim reklam alanlarını fiyatlandıralım:
  • 120x600: Bu alan sol sidebarın en üstünde dikey olarak 600 pixellik yer kaplayan, görüntülenme ve tıklanma oranı oldukça yüksek bir alan olduğu için en yüksek ücreti buradan isteyeceğim. (100 TL/Ay)
  • 250x250: Bu alan sağ sidebarın üst taraflarında görüntülenme ve tıklanma oranı fena ayılmayacak bir yerde ve boyuttadır. (50 TL/Ay)
  • 125x125: Bu alana 25x250 ile aynı yerde olsa da daha küçük boyutta olduğu için isteyeceğim ücret doğal olarak düşük olacaktır. (35 TL/Ay)
  • 250x600: Bu alana boyut olarak en geniş/yüksek bannerı koyak da yeri diğerlerine göre daha kötü olduğundan fiyatı da ona göre belirleyeceğim. (70 TL/Ay)
Belirlediğimiz bu fiyatlar aylık fiyatlar olup uzun dönem çalışmalarda indirim yapacağımızı ayrıca reklam sayfasında belirteceğiz.

3. Adım: Reklam Sayfası Oluşturun 

Reklam sayfasında banner reklam seçeneklerinin  yanı sıra text link, tanıtım yazısı, satış ortaklığı, proje bazlı çalışmalar gibi diğer sponsorluk ve reklam seçeneklerine de yer verilir fakat konumuz banner reklamlar olduğu için ben sadece banner reklamlardan bahsedeceğim.

- Başlangıç Yazısı: Reklam sayfasına etkileyici bir başlangıç yazısı ise başlayabilirsiniz. Bu giriş metninde blogunuz hakkında kısa bilgi verebilir, misyon ve vizyonundan bahsedebilirsiniz. Örneğin Blog Hocam için şöyle bir başlangıç yazısı yazabilirim:

Blog Hocam; belirlediğim kalite standartları çerçevesinde, blog yazarlığı ana başlığı altında bilgi ve deneyimlerimi paylaşarak, insanların kendi bloglarını oluşturmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlayan bir blogdur. İçeriği bilgi, deneyim ve gözleme dayalıdır, okuyucu odaklıdır, okuyucuya ihtiyacı olan, faydalı bilgiyi sunmayı amaçlamıştır.

- Neden Siz?: Başlangıç yazısını yazdıktan sonra 1. adımda topladığımız verilerden bir derleme yaparak reklam verenin neden bizi tercih etmesi gerektiğine dair somut datalar sunacağız.

Bunu yazılı olarak yapabileceğiniz gibi bir infografik haline getirebilir ya da screenshotlar ile destekleyebilirsiniz. Infografik hazırlamak biraz uğraştırıcı olduğu için ben Blog Hocam için yaptığım örnek çalışmamda görsellerden faydalanarak metin ağırlıklı bir “Neden Blog Hocam?” bölümü oluşturacağım.

reklam sayfası


İkonlardan ve HTML tablolardan faydalanarak gördüğünüz gibi oldukça dikkat çekici bir “Neden Blog Hocam?” bölümü oluşturdum.

!!! Eğer benim oluşturduğum “Neden Blog Hocam?”  bölümünün kodlarını kullanmak isterseniz kodların yer aldığı dosyaya bir Twitter paylaşımı ve bir Facebook paylaşımı yaparak erişebilirsiniz.

Facebook'ta paylaşarak indir | Twitter'da paylaşarak indir

Eriştiğiniz kodları kopyalayarak reklam sayfanızın HTML ekmesine yapıştırmanız ve kendinize göre düzenlemeniz yeterlidir.

- Reklam Alanları Ve Ücretler: Blogunuz hakkında bilgi verdikten sonra sıra az önce oluşturduğumuz görseli de kullanarak reklam alanları ve ücretleri hakkında bilgi vermeye geldi.

Reklam alanlarını gösteren görseli ekledikten sonra altına o görselde yer alan reklam alanlarını ve bu alanların ücretlerini yazın. Örneğin:
  • 12x600: Tüm sayfalarda gözükür. Aylık 100 TL. (Uzun dönem çalışmalarda indirim uygulanır)
  • 250x250: Tüm sayfalarda gözükür. Aylık 50 TL. (Uzun dönem çalışmalarda indirim uygulanır)
  • 125x125: Tüm sayfalarda gözükür. Aylık 35 TL. (Uzun dönem çalışmalarda indirim uygulanır)
  • 250x600: Tüm sayfalarda gözükür. Aylık 70 TL. (Uzun dönem çalışmalarda indirim uygulanır)
Bir kez daha altını çizmek isterim ki konumuz banner reklamlar olduğu için bu sayfada yer alması gereken diğer reklam ve sponsorluk seçeneklerinden bahsetmedim. Tüm bu seçeneklere de reklam sayfanızda detaylı bir şekilde değinmeniz gerektiğini unutmayın.

4. Adım: Potansiyel Müşterilere Ulaşın

Blogunuz popüler değilse ve Google aramalarında görünürlüğü düşükse reklam verenlerin size ulaşması epey beklemek zorunda kalabilirsiniz. Fakat azimli ve çalışkan bir blogger iseniz beklemek dışında yapabilecekleriniz de yok değil.

- Bloglardan Müşteri Çalmak: Bakmayın çalmak dediğime, elbette kimseden bir şey çaldığımız yok. Sadece izinle benzer konulu blogları ziyaret ederek o bloglara banner reklam veren kişilere/firmalara ulaşacaksınız. Muhtemelen bu kişiler/firmalar size reklam vermekle de ilgilenir ama blogunuzdan bihaber oldukları için size kim bilir ne zaman ulaşır yada ulaşır mı :)

Yapmanız gereken ilk şey sizinle benzer konularda yayın yapan blogları bulmak için Google’da biraz arama yapmak. Örneğin blogunuz bir moda blogu ise “moda blogu, moda blogları”  gibi aramalar yaparak benzer blogları ziyaret edin. Bu blogların sağına, soluna, altına, üstüne bakarak banner reklamlar olup olmadığına bakın. Daha sonra bu bannerlara tıklayarak reklam verenlerin sitelerine ulaşın ve bunların iletişim bölümlerinden kendileri ile iletişime geçerek blogunuzdan bahsedin. Eğer iyi bir unum yapabilirseniz bu reklam verenleri müşteriniz yapabiliriniz.

- Google’dan Müşteri Çalmak: Bildiğiniz gibi AdWords ile pek çok firma Google’a reklam vererek arama sonuçlarında yer alabiliyor. Siz de blogunuzla ilgili aramalarda çıkan reklamlardan hedef müşterinize ulaşabilir yani Google’dan müşteri çalabilirsiniz :)

Örneğin düğün, gelinlik gibi konularda yayınlar yapan bir blogunuz varsa Google’da ilgili aramaları yaparak çıkan reklamlardan hedef müşterilerinizi görebilir ve onların sitesini ziyaret ederek blogunuzla ilgili sunum yapabilirsiniz.

google müşteri


- İletişim Ve Sunum: Yukarıdaki yöntemlerle hedef müşterilerinizi tespit edip iletişim bilgilerini topladıktan sonra sıra onlara etkileyici bir mail yazmaya geldi. Daha önce de söylediğim gibi bu mailde blogunuzun o firmanın reklamı için uygun bir mecra olduğundan, blogunuzun özelliklerinden bahsedeceksiniz.

Bu maili yazarken çok resmi ve ciddi bir dil kullanmanıza gerek yok. Samimi, sıcak, ama lakayıtlıktan uzak, net cümleler kurmanızı öneririm. İsterseniz örnek bir mail yazalım:

Merhaba,

Ben Blog Hocam isimli blogun yazarı Serdar Kara. 5 yıldır yayında olan güncel ve özgün blogumda blog yazarlığı ana başlığı altında bilgi ve deneyimlerimi paylaşarak, insanların kendi bloglarını oluşturmalarına ve geliştirmelerine yardımcı oluyorum.

Blogumun ilginizi çekeceğini, yapacağımız reklam çalışmasının size görünürlük, trafik, backlink ve itibar anlamında faydalı olacağını, yüksek geri dönüşler ağlayacağını düşünüyorum.

Blogum hakkında bilgilerin yer aldığı dosyayı ekte gönderiyorum. Her türlü fikre açık olduğumu bilmenizi isterim. Olumlu/olumuz geri dönüşünüzü bekleri, çalışmalarınızda  başlarılar dilerim.

Serdar Kara
Blog Hocam

Yazıda ve örnek mailde sunuma gelelim. Sunum hazırlama fikri sizi korkutmasın. Aslında sizin sunumuz hazır. 3. adımda oluşturduğunuz reklam sayfası sunumunuzun içeriğini oluşturuyor. Yapmanız gereken tek şey bunu mailde ek olarak gönderilebilecek hale getirmek.

Bunun için reklam sayfanızda yer alan verileri kullanarak bir PowerPoint sunumu hazırlayabilir ya da reklam sayfanızdaki verileri Word doyasına aktarıp bunu PDF olarak kaydedebilirsiniz. Ben sunumları mail ekinde pdf olarak göndermeyi tercih ediyorum. Size de böyle yapmanızı öneririm.

- Ücretlendirme: Ne kadar şeffaf ve dürüst olduğunuzu göstermek için reklam sayfanızı oluştururken fiyatları yazmanızı da önermiştim. Böylece kime sizin adamına göre muamele yaptığınız düşüncesine kapılmaz. Fiyatlar reklam sayfanızda herkese açık olarak yer almaktadır.

İşte yukarıda belirttiğim nedenden dolayı Reklam verenlerle 1 aylık çalışmalarda ücret konuşmanıza gerek yok. Tabi sizden indirim isteyen olursa değerlendirip değerlendirmemek izin takdirinize kalmış.

Uzun dönem çalışmalarda indirim uygulamanızın iyi olacağını söylemiş, bunu reklam sayfanızdaki ücretlendirme belirtmenizi de önermiştim. Kişi ya da firma size reklam verme kararı aldıysa izden 3 aylık, 6 aylık gibi dönemler için fiyat isterse bu aşamada mutlaka indirim uygulamanızı öneririm. Yoksa kimse uzun dönem çalışma için para bağlamaya yanaşmaz.

5 Adım: Banner Kodlarını Ekleyin

Eğer reklam veren ile her konuda anlaştıysanız ödeme için banka hesap numaranızı karşı tarafa verin ve anlaştığınız ücretin hesabınıza geçmesini bekleyin. Para transferinin sorunsuz gerçekleşmesi için hesap sahibi yani alıcı ismi ile IBAN numarasını karşı tarafa vermeniz yeterlidir. EFT mi havale mi yapılacağının bilinmesi açısından hesabınızın hangi bankada olduğunu karşı tarafa söylerseniz daha iyi olacaktır.

Ödeme hesabınıza geçtikten sonra reklam verenden banner görselini, bannerın yönlendirileceği URL’yi ve kullanılacak anahtar kelimeyi isteyin. Daha sonra anlaştığınız reklam alanına aşağıdaki gibi kodları ekleyin:

<a href='https://url' title='keyword'><img alt='keyword' height='125' src='https://banner.png' title='keyword' width='125'/></a>

Kodlarda kırmızı ile gösterdiğim yere bannera tıklayınca açılması istenen sayfanın adresi, mavi ile gösterdiğim yerlere anahtar kelimeleri, mor ile gösterdiğim yere banner görselinin urlsi, yeşil ile gösterdiğim yerlere banner boyutları girilecek.

Reklam verenin koymanızı istediği bannerın hareketli olmasını tercih etmemenizi öneririm. Ziyaretçileri rahatız edebilir. Benim pek hoşlandığım bir durum değil.

Ayrıca bannerın urlsini Google Fotoğraflar gibi kendi upload ettiğiniz bir yerden alın. Böylece her şey sizin kontrolünüzde olur ve bir problem yaşandığında müdahale edebilirsiniz.

6. Adım: Reklam Çalışmalarınızı Yönetin

Yapmış olduğunuz reklam anlaşmalarını kaydettiğiniz dijital bir tablonuz veya defteriniz mutlaka olun. Kimle, hangi alan için, ne kadar süreliğine, hangi fiyattan anlaşma yaptığınızın notunu alın.

Kendi çalışmalarımda kullanmak için oluşturduğum basit excel tablosunu kullanmak isterseniz dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

Anlaşma yaptığınız bir firma/kişi için reklam süresi sona ermeden birkaç gün önce kendisine bir mail göndererek sürenin dolduğunu hatırlatabilir, devam edip etmeyeceğini sorabilirsiniz. Örneğin şöyle bir mail yazabilirsiniz:

Merhaba,
Siteismi.com siteniz için Blog Hocam’a eklediğimiz 125x125 banner reklamın süresi 2 gün sonra dolacaktır. Aynı şartlarda devam etme opsiyonunuz mevcuttur. Çalışmaya devam edip edilmeyeceği ile ilgili kararınızı bildirmenizi rica ederim.


Ben reklam çalışması yaptığım kişi ve kurumlarla iyi ilişkiler kurmak ve uzun vadeli çalışmalar yapmak adına kendilerine aynı şartlarda çalışmaya devam etme opsiyonu sunuyorum. Yani 50 TL’den anlaştığım bir reklam alanının fiyatına zam yapsam bile  o kişi isterse 50 TL’den devam etme opsiyonuna sahip oluyor.

Son Sözler

Banner reklam konusunu detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Sanırım 2.000 kelimeyi geçen bir yazı oldu. Umarım yeterince açıklayıcı ve bilgilendirici olmuştur.

Banner reklamlar çoğu zaman AdSense’den bile daha fazla kazandırabiliyor. Bu nedenle üzerinde durmanızı önerir, bol kazançlar dilerim. Fakat her şeyden önce inan kazanın!

Bu arada madem konu bannerlardan açıldı, bir kişiye de Blog Hocam’dan 1 aylık 125x125 banner reklam hediye edelim :) Google Friend Connect ile Blog Hocam’ı takip ediyorsanız takip ettiğiniz üye ismi ile yorum yazmanız ve ücretiz banner reklam istediğinizi belirtmeniz yeterli. (GFC ile takip etmeyenler lütfen istekte bulunmasın, bu etkinlik GFC takipçilerim için.)

İyi bloglar!!!

37 yorum:

  1. beş param yok girisim yapamam malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsterseniz sitenizin tanıtımını yapabilirim yazı içi link olarak aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.
      https://notumundunyasi.com/misafir-yazarlik/

      Sil
  2. soslubadem olarak takipteyim. banner istiyorum :) sevgiler ve güzel paylaşımlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Dilerseniz sitemizde banner reklamınızı uygun fiyata yayınlayabiliriz. Detaylar için http://www.bisosyo.com/reklam/

      Sil
  3. Çok güzel bir makale daha yazmışsın blog hocam.
    Sitemizde de reklam alanı satarak kazanç sağlamaya çalışıyoruz. Bakalım ilerleyen günlerde belki birşeyler yapabiliriz. (:

    YanıtlaSil
  4. Çok faydalı bir yazı olmuş. Teşekkürler. Bu arada klavyenizin s harfinde sorun var sanırım. Bende banner istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bravo gözünüzden kaçmamış :) Evet klavyenin S harfi içeri göçmüş durumda. Ne kadar dikkat etsem de hızlı yazdığım zaman s harfine basamayabiliyorum.

      Sil
  5. Banner reklamlarından para kazanmak bencede bloglar için adsense'den daha kârlı(hem reklam veren hem reklam alan için) :) Yazınızın hepsini okudum, kaliteli ve bir çok blog yazarının işini görebileceğine emin olduğum bir yazıydı :) Teşekkürler...
    Bu arada "izleyiciler gadgeti" olarak bloğunuzu takip ediyorum GFC'den kasıtınız buysa şayet; ücretsiz 125x125 banner alanı kampanyasından faydalanak isterim :)
    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  6. bende bloğumda sağ sidebarın en üst kısmına reklam verilebileceğini gösteren çok güzel bir görsel koydum.

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık Serdar Bey.

    En az diğer yazılarınız kadar faydalı bir içerik olmuş. Spesifik bir konuda içerik ürettiğimden dolayı reklam alanı satmak ya da kiralamak benim için şu an çok uzak bir ihtimal. Ancak içeriğimi zenginleştirip trafiğimi artırdığımda yukarıdaki adımları uygulayacağım.

    Ama mevcut durumda tanınabilirliğimi artırmak ve belki takipçilerinizin ilgisini bloguma çekmek için bende 125x125 reklam alanını hayır demem.

    YanıtlaSil
  8. size tavsiye edeceğim hediyefabrikasi iş ortaklığı ve ferolle iş ortaklığı şimdilik yeni bloglar idare etsinler :) www.kitaptanbunlar.blogspot.com :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog üzerinde birkaç iyileştirme yaptıktan sonra tavsiye ettiğiniz sitelerle temasa geçeceğim. Teşekkür ederim :)

      Sil
  9. Reklam önemli, özellikle reklamcılık kavramının bloglarla birlikte değişime uğraması, Youtube ile birlikte anlam kazanması, çok şeyler getirdi.

    YanıtlaSil
  10. yine döktürmüşsün takipteyiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.bilencevaplasin.com Soru Sor veya Sorulan sorulara Cevap Ol Soru Cevap Forumu

      Sil
  11. Uzun ama kendini okutan bir yazı olmuş, bilgiler için teşekkürler. (Bende ücretsiz banner istiyorum.)

    YanıtlaSil
  12. Serdar Hocam çok büyük bir sorunum var ben ne yaptıysam bloğum google da gözükmüyor.Lütfen yardımcı olur musunuz?Haftalardır uğraşıyorum,ste haritası google gibi getir,robotx.x ne yaptıysam fayda etmedi

    YanıtlaSil
  13. Site haritası gönderdim 28 eklendi diyor dizine eklenmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pingleme yapmak işe yarayabilir. Pingleme, arama motoru örümceklerini sitenize çağırır. En çok kullanılan pingleme siteleri: https://goo.gl/3T88wF

      Sil
  14. Blog Tecrübem, bende banner isterim :) Detaylı güzel bir anlatım olmuş elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Harika bir yazı daha. Tabi Blog Hocam farkıyla :) Bence birdunyakravat.com çoğu bloga reklam veriyor ben de iş için bu siteyle konuşmanızı tavsiye edeyim :)

    YanıtlaSil
  16. Yazı tabiki mükemmel olmuş. Serdar Hocam son birkaç gündür Blogger panelinde değişiklikler gözüme çarptı, sen ne düşünüyorsun bu konuda güzel değişiklikler görebilirmiyiz. Ayrıca bitmediyse banner kampanyasında bende varım :)

    YanıtlaSil
  17. Her yaziniz da oldugu gibi buda cok guzel bir bilgi yazisi nekadar tesekkur etsek azdir.

    YanıtlaSil
  18. Çok detaylı bir yazı olmuş Serdar Bey. Elinize sağlık, bu arada hazırlamış olduğunuz excel tablosu da çok güzel olmuş reklam verenleri takip etmek açısından çok iyi olacak.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  19. GFC olarak takipteyim hocam.
    Uygun görürseniz iyiarastir.com için ücretsiz banner reklam modelinize talibim.

    YanıtlaSil
  20. Blogundan para kazanmak isteyenler için banner reklam alanı satmak çok iyi fikirler.Reklam alanı satmak isteyenler mutlaka yazınızdan faydalanacaktır.Muhteşem bir bilgi kaynağı olmuş.
    GFC'de Sosyal Medya Kafe olarak uzun zamandır takipteyim :)

    YanıtlaSil
  21. Yazıya o kadar emek verilmiş ki tek tek okudum..Gözden kaçırdığım bazı detayları düzenlemek için hemen işe koyuluyorum..GFC'de takipçiyim ve banner isterim tabi ki..Teşekkürler

    YanıtlaSil
  22. Çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık burada da biz yazı var okumanızı tavsiye ederim goo.gl/RuztFc

    YanıtlaSil
  23. çok beğendim öğretici bir bilgi olmuş.
    umarım herkesin aklındaki soru işaretine çözüm olmuştur teşekkürleradmin :)

    YanıtlaSil
  24. Pop-up reklamlarına Google büyük cezalar vermeye başladı, ne kadar getirileri yüksek olsa da kullanmaktan çekinmelisiniz.

    YanıtlaSil
  25. Ben de http://danismanhocam.blogspot.com/ reklam alırım bitmediyse?
    Farketmez istediğiniz yere eklerim hocam

    YanıtlaSil
  26. Konu hakkında çok güzel ve derinlemesine bir yazı olmuş. Baner reklam ile para kazanma konusunda tek uyaracağım, açar açmaz gelir peşinde koşulmaması gerektiğidir. Önce bir kitleniz olsun ki reklam geliri elde edebilin.

    YanıtlaSil
  27. Yazılarınızın devamını beklerim.

    YanıtlaSil
  28. Pop-up reklamlarına Google büyük cezalar vermeye başladı, ne kadar getirileri yüksek olsa da kullanmaktan çekinmelisiniz.

    YanıtlaSil
  29. Web sitelerinin geliştikten ve belli bir kitleye ulaştıktan sonra yayın hayatına rahatlıkla devam edebilmesi için yapması gereken bir mecburiyet reklamdan kazanç elde etmek.

    Bu konuda çok detaylı ve sabırlı hareket ederek web sitelerini geliştirmeye ve ziyaretçilerine aradığını sunmaları konusunda çok iş düşüyor site sahiplerine.

    Yazınızda reklam konusunda engin tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  30. Bilgilendirici yazınız için sağolun. blogspot uzantılı sitelerde banner reklam kodlarını nereye (hmtl/gadet) kopyalacağımız ile bilgi verieseniz çok memnun olurum.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.