AdSense Onayı Almanın Püf Noktaları

İnternet dünyasının en çok konuşulan ve üzerinde araştırma yapılan konularından biridir AdSense onay konusu. AdSense onayı nasıl alınır, bu işin bir hilesi var mıdır, onay almak için neler yapılmalı gibi konular yıllardır yazılır, çizilir, aranır. Ben de bu konu ile ilgili naçizane bilgi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak isterim.

adsense onay


AdSense Nedir?

AdSense’in ne olduğunu bilmeyeniniz yoktur sanırım. Dünya’nın en popüler reklam ağı olan AdSense, web sitenizde reklam göstererek o reklamlara tıklandıkça hem kendisine, hem de site sahibine para kazandırır.

Daha önce hem Blog Hocam’da  hem de diğer mecralarda AdSense’den defalarca bahsedildiği için tekrar detaylı bir tanım yapmaya gerek duymuyorum. Eğer internet dünyasında ve blog aleminde yeniyseniz, blogdan para kazanma konulu makaleler okuyup “ben de kazanmak istiyorum” demeye başladıysanız daha önce paylaştığım AdSense kılavuzunu okuyarak işe başlamanızı öneririm.

AdSense Nasıl Çalışır?

AdSense’in nasıl çalıştığını olabildiğince sadeleştirerek açıklamak istiyorum. Bunu da bir örnekle yapmak en mantıklısı sanırım.

X firması reklamının “blog” aramasında gözükmesini istesin ve reklamına her tıklandığında 1 TL ödeyeceğini bildirsin. Benim sitem de “blog” aramasında üt sıralarda çıkan bir site olsun. Bir ziyaretçi “blog” aramasından benim siteme girdiğinde X firmasının reklamı gözükecektir. Ziyaretçi sitemdeki o reklama tıkladığında X firmasının hesabından 1 TL kesilir. Bunun 75 kuruşu benim hesabıma aktarılırken, 25 kuruşu Google’ın hesabına aktarılır.

Gördüğünüz gibi AdSense’de reklam veren firma, reklamı yayınlayan site ve aracı Google olmak üzere üç taraf var. Üç taraf da kazançlı alında bu sistemde. Yayıncı olarak biz tık başına belli bir miktar kazanıyoruz. Google her tıklama için %25 komisyon kazanıyor. Reklam veren firma da müşteri kazanıyor.

AdSense Yayıncısı Olmak Neden Önemlidir?

Bu konuda resmi bir açıklama veya somut bilgi olmamasına rağmen benim bazı teorilerim var. Bunları sizlerle de paylaşmak istiyorum ama okurken bunların şahsi fikirlerim olduğunu lütfen göz ardı etmeyin.

* Teori 1: Bildiğiniz gibi AdSense onayı almak oldukça zor. Google bir siteyi AdSense yayıncısı yapmak için pek çok kriter koyuyor. Diğer taraftan arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmak için de pek çok kriter var. Peki AdSense onayı alan bir site Google’ın kriterlerine göre kaliteli bir siteyse ve Google kaliteli siteleri arama sonuçlarında üst sıralarda çıkartıyorsa AdSense yayıncısı olan bir site, AdSense yayıncısı olmayan rakibine göre daha üst sırada çıkmaz mı?

* Teori 2: Google nasıl para kazanıyor? Kullanıcıların reklamlara tıklaması ile. Bu tıklamalar ya arama sonuçlarındaki sponsor bağlantılara yapılıyor, ya da AdSense yayıncısı olan sitelerdeki reklamlara. Peki Google daha fazla kazanmak istemez mi? Bunun için AdSense yayıncısı olan bir siteyi ilk sırada çıkarırsa ve kullanıcı o siteye erişip sitedeki bir reklama tıklarsa Google da daha fazla kazanmış olmaz mı?

Şeytanın avukatlığını mı yapıyorum bilmiyorum ama yıllardır işin içinde biri olarak bu teorileri düşünmeden edemiyorum. Bu teoriler doğru olmasa bile AdSense yayıncısı olmak önemlidir çünkü bilinen hiç bir reklam ağı AdSense kadar kazandırmıyor. Tek bir tıklamaya 20 TL aldığımı bilirim :)

AdSense Onay Süreci Nedir?

AdSense onayı 2 aşamalı bir süreçtir. İlk aşamada başvuru yapan siteye özel programlanmış robotlar gönderilir ve bunları siteyi tararlar. Teknik açıdan yeterli olup olmadığını otomatik olarak kontrol ederler. Eğer site teknik açıdan yeterli ise ilk onay verilir ve ikinci onay aşamasına geçilir.

İkinci onay sürecinde site AdSense ekibinde çalışanların manuel denetlemesine tabi tutulur. Bu aşamada siteniz insanlar tarafından kontrol edilir ve yayıncı kriterlerine uygun olup olmadığına bakılır.

İkinci aşamada onay almak için bazen şans faktörü de devreye girer. Şöyle ki başvurunuz A kişisi tarafından incelenirse ve A kişisi o gün tersinden uyandıysa, canı bir şeye sıkkınsa ya da başka problemleri varsa başvurunuzu reddedebilir. Fakat aynı site için yaptığınız başvuruyu şansınıza iyi niyetli, babacan ve sevecen B kişisi değerlendirirse başvurunuzu onaylayabilir.

* İpucu: Yaklaşık 3-4 sene evvel başımdan geçen bir olayı anlatayım. Blogger’da açılmış bir blog için Blogger kumanda panelindeki kazançlar sekmesinden AdSense başvuru yapmıştım. Başvuruya olumsuz cevap alır almaz bu kez AdSense’in kendi sitesine girdim ve bir başvuru da oradan yaptım. Başvurum birkaç gün içerisinde onaylanmıştı. Blogger kullanıcıları Blogger panelinden yaptıkları başvuruları reddedildiyse şanlarını bir kez de AdSense’in sitesinden denemelerinde fayda var.

AdSene Başvuruları Neden Reddedilir?

Yukarıda bahsettiğim şans faktörünü bir kenara bırakırsak başvurunuzun kabul edilmemesini sağlayacak bazı katı AdSense kuralları var. Ve muhtemelen başvurunuza olumsuz yanıt alırken sebep olarak size bunlardan biri sunulacaktır.

1. Yetersiz İçerik: AdSense’in başvuruları onaylamamasının en yaygın nedeni içeriğin yeteriz oluşudur. AdSense’e başvurunuz esnasında blogunuzda AdSense ekibinin inceleyeceği sayıda içerik yoka başvurunuz reddedilir. 100 tane kıytırık yazı yayınlayıp bu sebeple reddedilebilirsiniz ama minimum 20 tane kaliteli, eşsiz içerik ile yetersiz içerik nedeniyle reddedilme ihtimaliniz düşüktür.

2. Site Google AdSense Politikalarına Uymuyor: Sitenizin kullanıcı deneyimi kötü ise, ziyaretçilerin site içerisinde gezinmesi zor ise, tasarımı zayıf ise, içerik sağdan soldan alınmış ise, Google’dan gelen trafik çok az ise sitenizin Google AdSense politikalarına uymadığı gerekçesiyle başvurunuz reddedilir. Başvuru yapmadan önce sitenizin Web Yöneticisi yönergelerine ve AdSense program politikalarına uygun olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var.

3. Site Çok Yeni: AdSense uygunluk yönergelerinde sitenizin en az 6 ay boyunca etkin olması gerektiği yazıyor. İstisnai durumlar söz konusu olsa da Google reklam ağının kaliteli sitelerden oluşmasını istediği için böyle bir kriter koymuştur. Zira bir sitenin 6 aylık performansı o itenin geleceği ve kalitesi için fikir vermeye yeterlidir.

4. Uygunsuz İçerik: Google AdSene’e göre uygunsuz içeriklerin neler olduğunu yasaklanmış içerik sayfasından okuyabilirsiniz. Eğer sitenizde bu tür içerikler mevcut ise AdSene onayı almanız imkansızdır. Sitenizden uygunsuz içerikleri kaldırmadan zahmet edip başvuru yapmanıza hiç gerek yok :)

AdSense Onayı Almak İçin Neler Gereklidir?

Google AdSense’in resmi sayfalarında yazılanlar, bizzat onay aldığım hesaplar ve diğer AdSense kullanıcılarının paylaştıkları deneyimlerden yola çıkarsak AdSense onayı almak için yapmanız gereken temel şeyler şunlardır:

1. Kaliteli İçerik: Konu ne olursa olsun tamamen kendi cümlelerinizden oluşan, okuyan kişiyi bilgilendirecek ve ona katkı ağlayacak, imla ve yazım hatalarından arınmış, orijinal içerikler üretip paylaşmalısınız.

2. İçerik ayısı: AdSense yardım forumlarında bu konu ile ilgili sorulan bir soruya AdSense ekibinden bir yetkili “başvurmadan önce en az 25-30 kaliteli içeriğiniz olmalı” cevabını vermiş.

3. Blog Tasarımı: Blog temanızın responsive, sade, gereksiz eklentilerden arınmış bir tema olmasına dikkat edin. İnanlar blogunuzda zorlanmadan gezinebilmeli, içeriğe kolayca ulaşabilmeli.

4. Site Hızı: Google son yıllarda hız konusuna fena halde takmış durumda. Gerek masaüstü, gerek mobil cihazlarda sitelerin hızlı açılmasını istiyor. Başvuru yapmadan önce blogunuzun yüklenmesini yavaşlatan öğeleri aldırmanızda fayda var.

5. Domain: AdSense onayı almanız için elbette bir domaine ihtiyacınız yok. Örneğin Blog Hocam blogspot domainini kullanmaya devam etmesine rağmen AdSense onayını çok kısa sürede aldı. Fakat kendi domaini olan sitelerin spamden uzak, kaliteli olma ihtimalleri yüksek olduğu içi AdSense başvurunuzun kabul edilmesinde avantaj sağlayabilir.

6. Gerekli Sayfalar: Bir sitenin kaliteli, ciddi ve profesyonel olduğunun göstergelerinden biri de bazı önemli sayfalara sahip olması. Başvuru yapmadan önce gizlilik politikası, hakkında ve iletişim sayfalarını oluşturmanız gerekmektedir.

7. Diğer Reklamlar: Eğer başka reklam ağlarına üye iseniz ve onların reklamlarını sitenize eklediyseniz başvuru yapmadan önce onları kaldırmanız iyi olur. Özellikle affiliate ve PPC ağlarına ait banner reklamları kaldırmanızı öneririm.

Hızlı AdSense Onayı Almanın Püf Noktası Nedir?

Henüz kanıtlanmasa da birkaç yerde okuduğum, hızlı bir şekilde AdSense onayı almanın bir hilesi daha doğrusu açığı olduğu ile ilgili makale görünce sizlerle paylaşmak istedim. Fakat dediğim gibi benim denediğim ve garanti verdiğim bir yöntem değil. Ne yaptıysam olmadı, AdSense onayı alamadım diyenler bir de bu yöntemi denesin diye paylaşıyorum :)

!!! Öncelikle yeni bir gmail hesabı açın. Başvurunuzu bu yeni hesapla yapacaksınız. Fakat başvuru yapmadan önce telefon numarası doğrulama işlemini yapın. Ardından olabildiğince mobil trafik almaya çalışın. Yani cep telefonlarından ya da tabletlerden sitenize bol bol giriş olsun. Tabi bunun farklı cihazlardan yapılması gerekiyor. Eş, dost, akraba çevrenizde kim vara telefonlarından Google’da sitenizi aratın ve ziyaret edin. Bakalım başvurunuz kabul edilecek mi?

AdSense Başvurunuz Yine Mi Reddedildi?

AdSense başvurunuz yine reddedilmiş olabilir. Zira AdSense başvurularının %96’sı onaylanmıyor. Bu durumda yapacağınız 2 şey var:

1. Başvuru sonucunuzun geldiği maildeki reddedilme nedenine bakın ve bunu düzeltmeye çalışın. 2 hafta sonra ise tekrar başvuru yapın. Yeni başvurunuzun, önceki başvurunuzdan farklı gün ve saatte olmasına dikkat edin. Yani önceki başvurunuzu 2 hafta önce salı günü sabah saatlerinde yaptıysanız yeni başvurunuzu Cumartesi günü akşam saatlerinde yapmak gibi.

2. Evet AdSense çok kazançlı, güvenilir ve avantajlı bir reklam ağı olabilir ama sitenizden para kazanmak için tek yöntem AdSense değil. Benzer mantıkta çalışan AdSense alternatiflerinden birini deneyebilirsiniz.

Son Sözler

AdSense onayı almanın çok zor olduğunun farkındayım. Blogunuzdan para kazanmak istediğinizi biliyorum ama önceliğiniz blogunuzu geliştirmek, daha kaliteli, daha iyi bir blog sahibi olmak olmalı. Bu durumda AdSene onayı için uğraşmanıza zaten gerek kalmayacaktır.

Umarım bu yazının size faydası olur ve Adense başvurunuzun neticesi olumlu olur. AdSense başvurusu ile ilgili deneyimlerinizi, başvuru sonuçlarınızı yorum bölümünden tüm blogger arkadaşlarla paylaşırsanız sevinirim. Herke faydalansın.

Bol Şans!!!

60 yorum:

  1. Merhaba,

    "Sitenizin incelenmesi 3 güne kadar tamamlanacak ve size e-postayla bilgi verilecektir." mesajını yaklaşık 3 aydır almaktayım. yasamsarmali.blogspot.com.tr adresli blogum 8 aydır yayında... Bu aşamayı nasıl geçebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.efrasiyapblog.blogspot.com adresim de aynı. Aslında red maili geldi ama adsense sayfasında bu uyarı var

      Sil
  2. Blogtaki içerikler bilgilendirici nitelikte mi olmalı? Yani içeriklerde geçen kelimeler reklam değeri taşıyacak ve reklamla bağdaştırılacak türden mi olmalıdır? Mesela hikayeler ile reklamları ben pek bağdaştıramıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zira biz 4 ayda onay aldık ama dediğiniz gibi istisnalar kaideyi bozmaz. Yetersiz içerik konusunda ise Google sizin yaptığınız gibi sadece birkaç konu üzerinde yoğunlaşan siteler daha çok sıcak baktığını düşünüyorum. Aslında Adsense onayı almak için gerekenler bölümünde yazdığınız yazıların hepsini yapsalar hiç takılmadan onaylanır.

      Sil
    2. Şöyle örnek vereyim. Blogunuz hikayeler ile ilgili aramalarda Google'da çıkıyorsa fakat hikayeler ile ilgili reklam veren hiçbir firma yoksa AdSense için pek de uygun bir yayıncı sayılmazsınız.

      Sil
  3. 4 yildir yayinda olan bloguma bir turlu adsense onayi alamadim. Gina getirdi yeminle daha sonra da yeni bir blog actim artik onunla ilgileniyorum :)) belki onda alirim. Yeni bloguma yorumlarinizi bekliyorum...

    YanıtlaSil
  4. Te Allahım yaa Adsenseyi bıraktm hürriyet yazar kafeye bile kabul etmiyolar efendim.O kadarmı hiçizz anlamadım.😃 Okunma sayımda hep aynı.Nasıl artar acaba bilemedim.ki

    YanıtlaSil
  5. Blog yazmaya başladığım ilk zamanlarda sanırım 8 ay sonraydı başvuru yapmıştım ama kabul edilmemiştim ondan sonra da hiç başvuru yapmadım. Fakat anlattıklarınızı dikkate alıp ileri ki zamanlarda tekrar başvuru yapacağım. Teşekkür ederim Serdar bey, bir çok blogger için çok faydalı bir içerik.

    YanıtlaSil
  6. Aslında birazda sistemleri karışık gibi Serdar bey benim Boyama ilk aldığım hesap sebebini bile bilmeden kapattılar tekrar başvuruda bulundum bu sefer çok kesin bir dille bir daha başvurmayı denemeyin dediler,acaba suçum neydi diye hala merak ediyorum sonra bir yemek blogu açtık 6 yayın girdim bi daha da hiç yayın girmedim o blog'a giriş dahi yapmıyorum o blogun hesabı ile başvurdum onaylandı ve o hesabı kullanmaktayım..inanılmaz değil mi?
    Yani 6 yayın ile nasıl olur ki dedirtti ki boyada ne var ne de kural ihlali..anlamış değilim başka arkadaşlarım da pırıl pırıl blogları özgün içerikleri ile başvurdular ancak onay alamadılar..adsense şaşırtmaya devam ediyor.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  7. Çok az yayınla onay aldığını söyleyenler yanında, hepsi orjinal ve organik 150' ye yakın bir çoğu 600 kelimeden fazla yayınımla yasamsarmali.blogspot.com.tr adlı blogumda 8 aydır reklam göremedim. Sitenizin incelenmesi 3 güne kadar tamamlanacak ve size bilgi verilecektir diyor ama kaç üç gün geçti artık sayamıyorum. Sanırım google bu konuda rakipsiz olmanın keyfini çıkarıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence tasarımı değiştirin. Bu tasarımla ben yetkili olsam ben de onaylamazdım sanırım.

      Sil
    2. Nasıl bir şey tavsiye edersiniz?

      Sil
    3. Responsive temaları araştır ücret ödemeden kendi bloğuna yerleştirebilirsin. Uğraşmak istemiyorsan yeni gelen temalara bak istersen...

      Sil
    4. Teşekkür ederim. Bir deneyeceğim. Aslında başka bir temaya geçtim ve ilginçtir ünlük ziyaretçi sayım 20-25' lerden 200-250' ye doğru sıçramış görünüyor. Aradaki fark temaların hangi özelliğinden kaynaklanıyor olabilir acaba?

      Sil
    5. Onun nedeni kullanicilarin yani blogunuza giren kisilerin blogda daha rahat hareket edebilir hale gelmesidir. Normalde normal blog sablonlarinda kullaniclar cok rahat hareket edemez goruntu acisindan da iyi olmadigindan hemen cikis olur ama tema guzelse gorsel acidan goze hitap ediyorsa ve her sey acik ve secici bie durumdaysa kullanicilar sitenizde daha fazla durur ve duger yazilara da bakma olanagi artmis olur ve bunun yaninda bi sitenin hizli acilmasida onemlidir hizli avilmayan site kullanicilari biktirir ve cabuk cikmalarina neden olur. Benim blogum size bir ornek teskil edebilir.

      Sil
  8. Çok faydalı bir yazı olmuş, emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Adsense onayı alamayanlar için bizimde kullandığımız bir sistem var AdMatic. Reklam yayıncısı olmak isteyenler sitemizden reklam modellerini inceleyebilir.
    www.bisosyo.com

    YanıtlaSil
  10. Aradığım sorulara yanıt buldum Teşekkürler Hocam...

    YanıtlaSil
  11. Merhaba hocam bende 2 yıldır uğraşmama rağmen halen alabilmiş değilim blogum harunlog.blogspot.com anlattıklarınızdan yola çıkarak bakacağız artık

    YanıtlaSil
  12. Tamda olanı anlatmış.Yok ben böyle gidersem özgün içerik pek az bende yani ne bileyim yazan yalnızdır da ki o yalnız olmak istemiyorum galiba,bu yüzden basacam parayı .com veya .net yaparsam yaparım.Yada öyle takılırım kendimce.Benimde size tavsiyem aynen özgün içerikler paylaşın bu da sıkı bir takip ve sürekli güncellemelerle olur.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Kolay Gelsin Konu ile alaklı değil ama https://haberlertatvan.blogspot.com.tr/ yeni kuruyorum sayfalar arasında geçiş yaparken yükleniyor işareti çıkıyor ama 2.sayfaya geçmiyor.Nasıl düzeltebilirim acil yardımlarınızı bekliyorum ve önerebileceğini bir manşet slayt alanı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba yayınlarınız çok güzel bloğumu geliştirmej için bir numaralı blogsunuz.
    Lütfen bloğuna bakın ve bana geliştirmen gerekenleri söyleyin.
    https://islamalimleri2561.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
  15. Hocam o püf noktayı denedim ve gerçekten işe yaradı.

    YanıtlaSil
  16. Benim sitemede yetersiz ıçerik diyip duruyor cok yayinim var. sebebini anlamadim bir de siz bakar misiniz? lezzetlipratiktarifler.com

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Serdar bey öncelikle güzel bir yazı.Benim sizden bir yazı istegim olacak.gunumuzde ampnin Google için önemini biliyorsunuz.Blogger a amp özelliği gelir mı sizce amp var mı yada varsa amp yı nasıl uygulariz bunu anlatan bir yazı yazar mısınız

    YanıtlaSil
  18. Uygunsuz içerikli sitelere adsense reklam vermiyor diyorlar ama gözümle wm aracında şahit oldum alanların sitesine ben bu google ın mantığını çözemedim.
    http://www.bakmalisin.net

    YanıtlaSil
  19. Google anlamak zor bazen 1 günde onay veriyor. Bazen de 6 ay gibi süre bekletiyor sitelerin içeriğine bakmıyor artık bence

    YanıtlaSil
  20. Sürekli reddedildiği için artık başvurmaktan vazgeçtim alternatif kanallarla çalışıyorum. Ya da başka iyi bir web sitesi ile denemek lazım.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba, google ın kendi oluşturduğu yeni responsive temalar var malum, onları tercih etmek gerekir mi yoksa diğer özel temamdan devammı etmeli. KEndi temaları olunca daha mı iyidir diye düşündüm ama cevabını bulamadım nette. Bir de REsponsive menü ekledim, menü mü daha kullanışlı olur yoksa taglerle menü oluşturmak mı. Dikkat ettiğimde bir çok blog yazarı taglerden faydalanmış. Fikrimce menü daha kullanışlı. Düşüncelerinizi merak ediyorum. Ayrca hala onaylanmayan bir blog da benim ki :-) hevesimi kaçırıyor google.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mrb, aynı şekilde bende onaylatamadım. benim sitem responsive tema özel ama menü olarak çok kullanışlı göze hitap ediyor benim görüşüm, ondan hariç mobil uyumludur. kısaca yeni çıkan blogger temaları mobil uyumlu fakat standart bir blog teması ondan ilerisine gidemez blog sitesi kısaca ama ileriye dönük olarak düşünürsen özel bir vip tema yada editleme ile güzel temalar çıkabilir.

      Sil
  22. Merhaba! Sizi uzun zamandır takip ediyorum ve bende adsense başvurusu yapmaya karar verdim. Sitem 1.5 yıllık adresine http://aliytrklkmz.blogspot.com sizce adsense için uygun olmayan bir şey var mı? (Başvurumu yaptım hala beklemede. Birde fazla zaman gecmesi Red edileceği anlamına mı gelir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam yanlış anlama fakat blog ismin çok harf birleşiminden ötürü karışık akılda kalıcı degil ne bileyim farklı bir ad ile bu paylaştıgın gönderileri yayınlayabilirsin bence örn: herteldentekno gibi akılda kalıcı olması bence önemli site tasarımın zayıf gibi hani görsel olarak normal blog ona bişey diyemem ama göze hitap etmiyor siten mobil uyumlu büyük ihtimal ondan hariç ziyaretçi gözüyle gördüklerimi aktardım. teşekkürler

      Sil
    2. Yorumunuz için teşekkürler adım soyadım olduğu için malesef alan adında haklısınız soyadım uzun ve karışık:/. Tema da Blogger kendi teması normalde bunu kullanmıyorum ama adrese başvurusu yaparken buna döndüm :). Tekrar yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  23. www.bilencevaplasin.com siteme başvuru yapalı 5 ay oldu adsense artık mesaj vermeye bile tenezzül etmiyor bu püf noktaları uygulasak nasıl olur ki önce bu sorun halledilmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 Ay mı :/ Bende 6. gün oldu diye kızıyordum demekki daha bekleyecek çok zmaanım var :/

      Sil
  24. Merhaba Hocam. Şimdi böyle bir şey oldu, ben adsenseye baş vurdum,1 ci onayı geçdim,reklam ayarları falan açıldı. Hesap kimliği ve müşteri kimliği hepsi var. Fakat bir yanlış var. Adsense ana menüde ,reklamlarım-diğer ürünler bölümünde sitemin ismini yanlış yazmışım. o da öylece kaç gündür bekliyor. reklam falan da çıkmıyor,e-postaya da bildirim gelmiyor. Bunun sonu ne olacak ? bir çıkış yolu gösterin mümkünse.Başka bir hesapla aynı siteyle adsenseye baş vurdum-ama bu site yakın zamanda başka hesapla oyanlanmış durumdadır diyor.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. Merhaba. Bizim bir kişisel gelişim blogumuz var. Mayısta 1 seneyi dolduracağız. Adsense'te ilk onayı geçtik, ikincide red yiyoruz her seferinde. Blogda reklam göster kısmı hayıra işaretli, reklam alanı da oluşturamıyoruz. Günlük görüntülenme de 80-100 arası genelde zamanla daha iyi olacağına inanıyoruz. Ama reklam konusunda ne yapmalıyız yardımcı olursanız çok seviniriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, blogunuzun adresini verebilirmisiniz merak ettimde yani 1 sene içinde sadece özgün şeyler mi paylaştınız yoksa alıntı + görsel olarak mı bir şeyler paylaştınız ? ben daha ilk seferi geçemedim yani anlamıyorum 2. aşamasında ne gibi hata alıyorsunuz ki ?

      Sil
    2. Www.ruhunarenkkat.blogspot.com.tr sitemiz. Özgün içerik hepsi, fakat içeriklerin içerisinde görsel ekleyip alıntı birer cümlede gösteriyoruz, kaynak belirterek... Adsense'te ise yetersiz içerik uyarısı alıyoruz. Wordegoya da başvurmuştuk, ama o da yetersiz trafik diyor. Neyde hata olduğunu anlayamadık. Site trafiği google da etkili midir?

      Sil
  27. Sosyalium.blogspot.com siteme hala onay alamadım :) yani ne bileyim masaüstü+mobil hızı çok iyi site tasarımı bence güzel ee günlük 100 150 ziyaretçi tabi bu başlangıç yani yaklaşık 4 aylık bir site bu yerleşimler kanımca iyi reklam ads olarak konum yerleşimleride bence düzgün ama ama ama ...... bir türlü google abla onaylamıyor anlamıyorum. siteme bakıp bana yardımcı olabilirmisiniz. yada yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise bana ulaşabilir ise sevinirim. teşekkürler. facebook sayfam üzerinden bana ulaşırsanız daha hızlı cevap verebilirim. https://www.facebook.com/sosyalium

    YanıtlaSil
  28. merhabalar hocam http://teknohatti.blogspot.com.tr sitem adsense başvurusu yaptım inşallar onay alır, bide siz baksanız siteye nasıl bulacaksınız :)

    YanıtlaSil
  29. iyi günler hocam http://www.kolayogrenim.org/ daha üç aylık sitem için adsense başvurmayı düşünüyorum verdiğiniz tavsiyeleri dikkate alacağım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  30. https://technomakademi.blogspot.com.tr/ Blog sitemizde bizlerde aynı sorunları yaşıyoruz. Adsensenin bir an önce onay vermesi gerekiyor. İçerik üretmekte kısıtlamalar yaşıyoruz. https://technomakademi.blogspot.com.tr/ Saygılarımızı arz ediyoruz. TECHNO Akademi C.Y.T.A.

    YanıtlaSil
  31. Bende birinci onayı geçtim darısı ikinci onayda :)

    YanıtlaSil
  32. Hocam adsense hesabımı youtube ile aktif ettim. Ve o gmail hesabımda da bir blogger sitem var. İlerde domain almadan adsense reklamları alabilir miyim blogumda

    YanıtlaSil
  33. Sitenizi bağlamak için çalışıyoruz.
    Sitenizin incelenmesi 3 güne kadar tamamlanacak ve size e-postayla bilgi verilecektir.
    yazısı yaklaşık 3 haftadır duruyor. İlk onayı almış mı oluyorum.Selamlar

    YanıtlaSil
  34. 100 küsur orijinal içeriğe "yetersiz içerik" diyor üç keredir. Bir daha başvurmayı düşünmüyorum ama sorunun ne olduğunu deli gibi merak ediyorum. Keşke sorabileceğim biri olsa... Sitede hiç alıntı yok, hepsi orijinal içerik, tema responsive, mobil görünümü fena değil. Sorun nedir anlayamadım ve dediğim gibi keşke sorulabilecek bir mecraları olsa.

    YanıtlaSil
  35. slm arkadas adenseden baska sıtelerde var onu kullannın

    YanıtlaSil
  36. Merhaba
    Birçok konuda yazılarınızdan faydalanıyorum o nedenle bir teşekkür ile başlamak isterim. lysedebiyat.org adıyla kullandığım bir sayfam var. Yazıları daha doğrusu konu anlatımlarını kendi ders notlarımdan ya da ilgili makalelerden yararlanarak yazıyorum. (kopyala yapıştır işinden uzak duruyorum yani) Beni asıl derdim sayfama uygun şablon bulamamak.Bu konuda fikrinizi almak isterim.

    YanıtlaSil
  37. Klasil olacak ama adsense için bloğumun uygun olup olmadığına siz karar verseniz yani bir kez ziyaret etseniz
    Lezzetliblogs.blogspot.com

    YanıtlaSil
  38. Faydalı yazı için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  39. youtube kanalından adsense onayı almış arkadaşlar bu kanaldaki adsense kodunu tek sayfalık bitane içerik ekleyip bu blog adresine onay kodunu ekleyip bi bekleyin bakalım reklam kodlarınız gözükmeye başlayabilir benim böyle açtığım bitane blog sayfasında şuanda reklam kodları gözükmekte.

    YanıtlaSil
  40. Size iyi haberlerimiz var. Kaydolma işlemini Blogger'da daha hızlı yapabilirsiniz. Lütfen işleme orada devam edin. Adsense kayıt olurken bu sorunla karşılaşıyorum ve iki tane de seçenek sunuyor
    BLOGGER'DA DEVAM ET FARKLI BİR URL KULLAN ikisinide denedim olmuyor blogumu adsense kaydetmek için ne yapmalıyım yardımcı olur muusnuz?

    YanıtlaSil
  41. Adsense onayı alana kadar Admatic kullanılabilinir.

    https://sosyoclub.com

    YanıtlaSil
  42. benim açımdan çok faydalı bir konu oldu teşekkür ederim
    https://www.tolum.site/2019/02/en-hizli-adsense-onayi-nasil-alinir.html

    YanıtlaSil
  43. Gördüğüm kadarı ile birçok arkadaş bu konuda belli bir seviyeye gelmiş, benim sorum sizlere göre daha basit ve teknik olacak :-) Adsense ilk başvuruyu yaptıktan sonra html kısmına yayıncı kodunu girmek gerekir mi, yada hiçbirşey yapmayıp onay sonrası onların yönlendirmesini mi bekleyeceğiz? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.