Blog Ziyaretçi Sayacı Ekleme

Blogların ziyaretçi sayısını öğrenmenin gelişmiş ve basit pek çok yöntemi var. Bunlardan en pratiği bloga bir ziyaretçi sayacı eklemek. İnternette ücretsiz olarak kullanabileceğiniz pek çok sayaç hizmeti veren site var. Bu ziyaretçi sayaçlarının en popüler olanlarını ve bloga nasıl ekleneceğini sizler için yazmaya çalıştım.

Blog Counter

blog counter ziyaretçi sayacı

En hızlı, kolay ve ücretsiz sayaç servislerinden biridir. Siteyi ziyaret edip ana sayfadaki Creeate A Counter butonuna tıkladıktan sonra basit bir form sayfası açılır. Bu forma sırasıyla blog adresini, sayacın kaçtan itibaren saymaya başlayacağını ve tüm ziyaretçileri mi yoksa tekil ziyaretçileri mi sayacağını girdikten sonra onlarca farklı stilde sayaçtan birini seçersiniz. Son olarak verilen kodu Blogger kumanda panelinde Tema > Gadget Ekle > HTML/Java Script gadget diyerek ekliyorsunuz.

Stat Counter


stat counter ziyaretçi sayacı

Üyelik gerektirdiği için biraz uğraştırsa da daha profesyonel bir sayaç hizmetidir. Siteye gidip Create A Free Account dedikten sonra üyelik formunu dolduruyorsunuz. Stat Counter’ın artılarından biri size aylık veya haftalık rapor göndermesi. Ayrıca sayacı isterseniz gizli isterseniz herkese görünür yapabiliyorsunuz. Ayarları tamamladıktan sonra hangi sistemi kullandığınızı yani Blogger’ı seçiyorsunuz. Ardından verilen kodu aynı şekilde HTML/JavaScript gadget olarak ekliyorsunuz.

Hit Web Counter

hit web counter ziyaretçi sayacı

Onlarca farklı tarzda sayaçtan birini seçebildiğiniz ve isteğinize göre tekil ya da çoğul ziyaretçiyi sayan ücretsiz bir sayaç hizmeti. Seçimlerinizi yaptıktan sonra verdiği kodu yine aynı şekilde HTML/JavaScript gadget olarak bloga ekliyorsunuz. Üyelik gerektirmediğinden hızlı ve çok basit bir servis.

Reliable Counter

reliable counter ziyaretçi sayacı

Ana sayfadaki sayaç stillerinden birini seçtikten sonra otomatik olarak bir form sayfası açılır. Bu formu doldurduktan sonra kodu alır ve aynı şekilde HTML/JavaScript gadget olarak bloga eklersiniz. Üyelik gerektirmediğin sayacı hızlı bir şekilde ekleyebilirsiniz.

Guest Counter

guest counter ziyaretçi sayacı

Eklemesi en kolay ücretsiz sayaçlardan biri. Ana sayfadan sayaç stilini ve saymaya kaçtan başlayacağını seçiyorsunuz. Başka hiç bir bilgi girmeden kodu alıp HTML/JavaScript gadget olarak bloga ekliyorsunuz.

En basit ve en hızlı 5 ücretsiz sayaç servisini tanıttım. Bu sayaçları yeni blog oluşturduğunuzda sıfırdan başlayarak eklemek en doğru olanı. Eğer bir süredir yayında olan bir bloga ekliyorsanız bir yerine “şu tarihten itibaren” diye not yazmanız faydalı olacaktır.

Herkese bol ziyaretçili, keyifli bloglar dilerim :)

17 yorum:

  1. İlk yorum benden:) Yazarkafe'de gördüm yazınızı hemen geldim:)
    http://www.muhendisokur.com/

    YanıtlaSil
  2. ziyaretci sayacı motivasyonu artırmak için oldukça etkili..

    YanıtlaSil
  3. Hocam Daha Güncel Çalışmalar yokmu ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski yaptığın projeler gibi html css kodları sliderlerden bahsediyorum :)

      Sil
  4. gayet başarılı

    YanıtlaSil
  5. güzel bir paylaşım teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  6. yazıyla alakalı değil ama e mail yoluyla sorularıma cevap alamadığım için yoruma sorumu yazıyorum bloguma sadece mobil için menü butonu oluşturmayı istiyorum kısaca üç tane üst üste kısa çizgi ona tıkladığımda (ana sayfa,hakkımda ,iletişim )vb. gibi ifadeler çıksın istiyorum yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  7. Merhaba benim şöyle bir sorunum var blogta iletişim sayfası yapmak için gadget ekledim sonra sabit sayfaya taşıma işlemini yaptım fakat gadget kutusu boş olarak ana sayfamda gözükmeye devam ediyor onu nasıl kaldırabilirim?

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir yazı olmuş açıkçası. Fakat beğenemediğim için şuanlık eklemeyi düşünmüyorum.

    Bu arada bloguma beklerim :) http://blogpatronu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

  9. Hocam iyi günler blog sitemi açalı 15 gün oldu site haritamı /atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500 olarak gönderdim ancak 45 yayından sadece 9 tanesi dizine eklendi. Bir de tarama hataları kısmında şu hataları alıyorum sorun nedir acaba yardımcı olabilir misiniz?

    1
    posts/default/-/
    404
    24.04.2017

    2
    hqdefault
    404
    22.04.2017

    3
    default
    404
    22.04.2017

    4
    %3E
    404
    22.04.2017

    5
    fa-
    404
    22.04.2017

    6
    feeds
    404
    22.04.2017

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir yazı olmuş ama şu anlık ihtiyacım yok :)
    PDRci ve eğitimcilerin faydalanacağı içerikler üretmeye çalışıyorum.Dokümanlar sayesinde uygulamaya dönük.
    Bloğuma beklerim https://pdrgundemi.blogspot.com.tr/ :)

    YanıtlaSil
  11. Sitelerdeki sayaçlar birazcık estetik bakımından geri kalmış ama gizli koyulabilir güzel bir yazı teşekkürler. Bloguma beklerim: https://aliexpressvegearbest.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  12. teşekkürler. sitenizi google'dan buldum. stat counterı denedim.
    sitem toptan led satışı üzerine.
    http://seritledtrafo.com

    YanıtlaSil
  13. Teşekkür ederiz, seçmeyi düşünüyorum birini

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.