Blogger’da Blog Dışında Açabileceğiniz 14 Farklı Site Türü

Blog dünyasında Blogger’ın amatör, kısıtlı, kullanışsız bir platform olduğuna dair bir kanı var. Oysa Blogger platformu üzerinde blog yazmak dışında çok farklı projelere, çok farklı sitelere sahip olabilirsiniz.

Aşağıda Blogger’da blog yazmak dışında yapabileceğiniz 14 farklı site türünden, neler yapabileceğinizden ve örneklerden bahsettim. İlham vermesi ve yardımcı olması dileğiyle

1. Kişisel Portföy Sitesi

Müşteri kazanmak, online itibarını ya da tanınırlığını arttırmak isteyen bir profesyonelseniz hakkınızda bilgi veren, projelerinizin yer aldığı, hizmetleriniz hakkında bilgi içeren ve iletişim bilgilerinizin yer aldığı kişisel bir portföy sitesi açabilirsiniz.

kişisel portföy sitesi


Blogger’da oluşturulmuş örnek kişisel portföy sitesini incelemek için buraya, örnekteki temayı indirmek için buraya bakabilirsiniz.


2. Kurumsal Site

Aynı kişisel portföy sitesinde olduğu gibi Blogger’da firmanız için kurumsal ve profesyonel görünümlü bir site sahibi olabilirsiniz. Kurumsal site ile firmanızın tanıtımını yapabilir, hizmetleriniz hakkında bilgi verebilir, projelerinizi sergileyebilirsiniz.

kurumsal site


Blogger’da oluşturulmuş örnek kurumsal siteyi incelemek için buraya, örnekteki temayı indirmek için buraya bakabilirsiniz.

3. İndirim Kuponu Sitesi

İndirim kuponları e-ticaret sitelerinin son yıllarda en sık kullandığı satış stratejilerinden biri. Etrafta gördüğünüz indirim kuponu siteleri de çeşitli affiliate ağlarından bu indirim kodlarını alarak sitelerinde paylaşıyor ve bu kodlar üzerinden yapılan satışlardan  komisyon alıyorlar. Blogger ile siz de kendi kupon sitenizi ücretsiz kurabilirsiniz.



Blogger’da oluşturulmuş örnek indirim kuponu sitesini incelemek için buraya, örnekteki temayı indirmek için buraya bakabilirsiniz.

4. Kitap Sitesi

Kendi online kütüphanenizi Blogger’da ücretsiz olarak açabilirsiniz. Okuduğunuz kitapların kapak fotoğraflarını çekin, özetini yazın, kitap hakkındaki görüşlerinizi not edin. Hem kendi kütüphanenizi kurun, hem de kitap okumak isteyenlere yol gösterin.

kitap sitesi


Blogger’da oluşturulmuş örnek kitap sitesini incelemek için buraya, örnekteki temayı indirmek için buraya bakabilirsiniz.

5. Fotoğraf Sitesi

Hobi amaçlı veya profesyonel olarak fotoğrafçılıkla uğraşanlar, çektikleri fotoğrafları sergileyebilecekleri çok şık bir fotoğraf sitesi açabilirler Blogger’da.

fotoğraf sitesi


Blogger’da oluşturulmuş örnek fotoğraf sitesini incelemek için buraya, örnekteki temayı indirmek için buraya bakabilirsiniz.

6. Zaman tüneli

Zaman tüneli, hayatınızdaki önemli olayların tarihini gösteren bir sistemdir. Örneğin şu tarihte doğdum, şu tarihte mezun oldum, şu tarihte ameliyat oldum, şu tarihte nişanlandım gibi bir zaman tünelini Blogger’da ücretsiz olarak yapabilirsiniz.

zaman tüneli


Blogger’da oluşturulmuş örnek zaman tünelini incelemek için buraya, örnekteki temayı indirmek için buraya bakabilirsiniz.

7. Program İndirme Sitesi

Program indirme siteleri çok kazandıran site türlerinden biri. Ve Blogger’da ücretsiz olarak bir program indirme sitesi açabiliyorsunuz. Ana sayfada programları kategorilere göre ayırıp ikonlarını koyabiliyor, program ismine tıklayınca o programla ilgili detayları görebiliyorsunuz.

program indirme sitesi


Blogger’da oluşturulmuş örnek program indirme sitesini incelemek için buraya, örnekteki temayı indirmek için buraya bakabilirsiniz.

8. Tema Paylaşım Sitesi

Çeşitli tema paylaşım sitelerindeki temaları tek bir yerde toplamak gibi bir projeniz varsa, kendi düzenlediğiniz/Türkçeleştirdiğiniz temaları paylaşmak istiyorsanız Blogger’da böyle bir tema paylaşım sitesi açabilirsiniz.

tema paylaşım sitesi


Blogger’da oluşturulmuş örnek tema paylaşım sitesini incelemek için buraya, örnekteki temayı indirmek için buraya bakabilirsiniz.

9. Video Sitesi

Blogger’da niş bir video izleme sitesi açabilirsiniz. Örneğin ilgi alanınız dövüş sporlarıysa Blogger’da bir video sitesi açabilir, YouTube ve Vimeo’da yer alan dövüş sporları ile ilgili videoları sitenize ekleyebilirsiniz. Böylece dövüş sporları ile ilgili tüm videoların tek bir yerden izlenebileceği niş bir video siteniz olur.

video sitesi


Blogger’da oluşturulmuş örnek video sitesini incelemek için buraya, örnekteki temayı indirmek için buraya bakabilirsiniz.

10. İş İlanı Sitesi

Freelancerlar için veya belli bir sektöre özel niş bir iş ilanı sitesi açmak da Blogger’da mümkün. Küçük işletmelerin eleman taleplerini alın, blog yazar gibi ilanları yazın, işverenlere iş arayanlar arasında köprü olun.

ilan sitesi


Blogger’da oluşturulmuş örnek iş ilanı sitesini incelemek için buraya, örnekteki temayı indirmek için buraya bakabilirsiniz.

11. Alışveriş Sitesi

Kullanmadığınız eşyalarınızı veya kendi ürettiğiniz DIY ürünlerinizi satabileceğiniz bir platform yani bir nevi e-ticaret sitesi açmak için de Blogger’ı kullanabilirsiniz.

alışveriş sitesi


Blogger’da oluşturulmuş örnek alışveriş sitesini incelemek için buraya, örnekteki temayı indirmek için buraya bakabilirsiniz.

12. Film Sitesi

Sinema ve dizi fanatiklerinin izledikleri filmler hakkında yorumlar yazabilecekleri, değerlendirme yapabilecekleri, fragman ekleyebilecekleri bir film sitesi açmak da Blogger’da mümkün.

film sitesi


Blogger’da oluşturulmuş örnek film sitesini incelemek için buraya, örnekteki temayı indirmek için buraya bakabilirsiniz.

13. Güzel Sözler Sitesi

Ünlü ve önemli kişilerin söyledikleri sözlerden hepimiz alıntı yaparız. Bu şekilde sözlerin, kendi yazdığınız sözlerin, kitap alıntılarının vs. paylaşıldığı bir söz sitesi açmak Blogger’da mümkün.

söz sitesi


Blogger’da oluşturulmuş örnek söz sitesini incelemek için buraya, örnekteki temayı indirmek için buraya bakabilirsiniz.

14. Destek Sitesi

Belli bir konuda uzmanlığınız varsa o konu hakkında sık sorulan sorulara verilmiş cevaplardan oluşan bir yardım & destek sitesi Blogger’da açabilirsiniz.

yardım sitesi


Blogger’da oluşturulmuş örnek film sitesini incelemek için buraya, örnekteki temayı indirmek için buraya bakabilirsiniz.

Sanırım burada paylaştığım sıra dışı Blogger temaları Blogger’ın ne kadar esnek, ne kadar özelleştirilebilir bir sistem olduğunu kanıtlıyor. Umarım paylaştığım bu temalar ile güzel fikirler, projeler hayta geçer. Ama siz yine de blog yazmaktan vazgeçmeyin :)

28 yorum:

  1. Kararsız arkadaşlar için çok faydalı bir yazı olmuş, teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
  2. Bu çok güzel bir haber. Ilgimi çekenleri inceleyecegim. Keske alisveris önerileri yaptigim blogumu acmadan önce haberim olsaydi.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir içerik. Kendi diktiğim çantaları normal bir blog teması üzerinden yayınlıyordum. Vermiş olduğunuz 1. ve 11. temaları gözden geçireceğim. Eğer entegre edebilirsem süper olacak.

    YanıtlaSil
  4. Kişisel portföy sitesi ve kurumsal site teması çok hoşuma gitti. Güzel sözler sitesi kısmında da bir hata var sanırım :)

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir çalışma, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Kararsız arkadaşlarıma bir önerim olacak o da Video sitesi. kepceizle.com gibi çılgın bir fikir bulursanız tutması çok kolay olacaktır.

    YanıtlaSil
  7. cok guzel emeginize saglik

    YanıtlaSil
  8. Elelrinize sağlık Serkan bey evet aslında bir de bu taraftan bakmak gerek blog platformuna..öneriler çok yeridne olmuş,benim en çok ilgimi güzel sözler sitesi oldu güzel sözleri seven biri olarak..

    YanıtlaSil
  9. Her zaman ki gibi çok faydalı bir paylaşım. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Ellerinize saglik Her zaman ki gibi super bir blog amma keske 1 blogunuzda Blog temasi sifirdan nasil yazilir konusunu yazsaniz. Bunu eminlikle soyluyorum , Bloghocamda 10.000 kisi varsa 5.000 i icin bu konu cok onemli olucak. Lutfen ...

    YanıtlaSil
  11. Hocam çok teşekkürler bu bilgilerle milletimizi bilinçlendiriyorsunuz.

    YanıtlaSil
  12. link olarak verdiğiniz blogların temalarıda çok iyiymiş..sanki resmi bir sitede dolaşıyormuş gibi bir havası oldu..:) çok faydalı bir paylaşım olmuş,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Sayın Serdar KARA,yaptığınız çalışmalar biz blog yazarlarına ufuk açıyor.Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  14. paylaşım için teşekkürler süpersin hocam

    YanıtlaSil
  15. Teşekkürler bloghocam Sadece blogger değil diğer altyapılar hakkında da sizden destek alıyorum. önerilerinizle kurduğum yeni sitem. www.delircem.com göz gezdirip önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  16. Bu yazıya baktığımda 7 farklı site açabilirmişim..Teşekkürler öneriler için

    YanıtlaSil
  17. Bunun yanında Hayvan Bakımı ile alakalı bir sayfa da yapılabilir. Örneğin , Kedi, Köpek, Muhabbet Kuşu, Papağan, Sincap, ve buna benzer hayvanların bazı özel bakımları oluyor, banyo, yuva yapımı gibi. Bu tür sayfalar da meraklısına önerilebilir :)

    YanıtlaSil
  18. Yine çok bilgilendirici bir yazı olmuş, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. Teşekkürler. Güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  20. Hocam şu site için ne tür site açabilirim içerik olarak ne yapmamı tavsiye edersiniz. 5tr.org

    YanıtlaSil
  21. Güzel bi yazı olmuş tam da blog sitesi açmak için mikroblogger arıyodum.

    YanıtlaSil
  22. Hocam sizce de blogunuzun temasını değiştirmenin vakti gelmedi mi? Başarılar :)

    YanıtlaSil
  23. 2013'ten beri blogunuzu düzenli takip ediyorum hocam hem adaşızda :) Elinize sağlık.

    http://www.kreatorn.com

    YanıtlaSil
  24. Hocam çok güzel yazılarınız var özenle okuyorum

    YanıtlaSil
  25. Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık http://yazarbaba.blogspot.com bloğuma sizleri de beklerim

    YanıtlaSil
  26. blogger soru-cevap ve forum temaları var mı bildiğiniz varsa sitenide paylaşırmısınız lütfen

    YanıtlaSil
  27. Blogger siteler konusunda ilgi çekici bir yazı olmuş . SEO, Analytics ve Web Geliştirme adına içerikler paylaştığım https://makaleplatformu.blogspot.com sitemi incelerseniz sevinirim. Sitede herhangi bir gönderinin altına olumlu yorum yapan ilk 50 kişiye ücretsiz backlink veriyorum. Yorum atanlar bize ulaşın kısmından ücretsiz backlink talebini ekibimize bildirebilir.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.