Blogunuzdan İlk Paranızı Kazanmaya Hazır Mısınız?

Blogdan para kazanmanın pek çok yolu olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde şahit olduğum bir tartışmada bazı blog yazarlarının bloglarından halen tek kuruş bile  kazanamadığını, kazananlara hayret ettiğini, “blogdan nasıl para kazanabiliyorsun?” diye şaşırdığını gördüm.

Sanırım bazıları blogdan para kazanma işinin çok zor ve kendileri için ulaşılmaz bir şey olduğunu falan düşünüyorlar. Özellikle para kazanmanın tek yolunun AdSense reklamları olduğunu zannedenler oldukça zor olan onay sürecini geçemeyince bloglarından para kazanmanın peşine düşmekten vazgeçiyorlar.

Herkes Blogundan Para Kazanabilir

Çok açık ve net söylüyorum ki eli ayağı düzgün her blogdan para kazanabilirsiniz. Üstelik bunun için AdSense veya benzeri reklam programları ile uğraşmadan. Eğer bugüne kadar blogunuzdan tek kuruş bile kazanamadıysanız iddia ediyorum bu yazıda anlattıklarımı yaptıktan sonra ilk paranızı kazanacak, hatta düzenli olarak güzel kazançlar elde edebileceksiniz.İhtiyacınız olan tek şey özgün içeriklerden oluşan, düzenli olarak yazı girilen, temiz bir blog.

Eğer yukarıda belirttiğim gibi özgün ve güncel bir blogunuz varsa SEO ajanslarının ve SEO uzmanlarının tam da aradığı şeye sahipsiniz demektir. Zira SEO çalışmalarının en önemli ayağı tanıtım yazıları ile ilgili içerikler yayınlamak ve bu içeriklerden backlink kazanmak.

Google’da üst sıralarda çıkmak isteyen siteler nitelikli bloglarda tanıtım yazıları yayınlamak ve bu yazılardan kendi sitelerine link vermek zorundadırlar. Yani bloglara muhtaçlar.

Şimdi diğer tüm para kazanma yöntemlerini bir kenara atın, en kolay ve en hızlı para kazanma yöntemi olan tanıtım yazısı yayınlamaya odaklanın.

Tanıtım Yazısı Yayımlayarak Blogdan Para Kazanma

Tanıtım yazısı yayımlayarak para kazanmanın en hızlı ve en kolay yöntem olduğunu söyledim. Öncelikle neden böyle söylediğimi açmak istiyorum. Tanıtım yazısı yayımlayarak para kazanma yönteminin işleyişi şu şekildedir:

1. Aşama: Bir pazar yerinde (aşağıda pazar yerlerinden bahsedeceğim) blogunuzda tanıtım yazısı yayımlayacağınızı ilan eder veya tanıtım yazısı satın almak isteyenlerin ilanlarına cevap yazarsanız.

2. Aşama: Karşılıklı mesajlaşmalar ile tanıtımı yapılacak site, tanıtım yazısında olması gerekenler karşılığında ödenecek ücret ile ilgili mutabakata varırsınız.

3. Aşama: Ödemeyi hesabınıza alırsınız ve tanıtım yazısını yayına alırsınız.

Gördüğünüz gibi AdSense veya Bumerang’da olduğu gibi parayı almak için belli bir kotaya ulaşmanıza gerek yoktur. Üstelik arada aracı olmadığı için herhangi bir kesinti de yapılmaz.

Tanıtım Yazıları İçin Pazar Yerleri

Blog yazarı olduğunuz için internette dolaştığınız sitelerin çoğu da blog siteleri olduğunu tahmin ediyorum. Peki bloglardan önce oldukça popüler olan tartışma platformları forumları hiç ziyaret ediyor musunuz? Belki ilgi alanınızla ilgili niş forumlarda vakit geçiriyor olabilirsiniz ama tanıtım yazısı yayımlayarak para kazanmak için ihtiyacınız olan pazar yerleri webmaster forumları. Türkiye’de ticaretin en çok yapıldığı, en kalabalık ve en popüler webmaster forumları şunlar:

Bu forumlarda pazar yeri dediğim bölümler ise tanıtım yazısı, link satışı, backlink satışı, reklam satışı gibi bölümler. Bu bölümleri incelediğinizde tanıtım yazısı, backlink, reklam, banner alımı ve satışı yapan konu başlıklarını görebilirsiniz.

Şimdi gelelim bu bölümleri ve konu başlıklarını nasıl değerlendireceğimize.

Tanıtım Yazısı İlanlarına Başvurmak

Forumda kendi ilanınızı yayımlamadan önce tanıtım yazısı almak isteyenlerin mevcut ilanlarına göz atmak ve bunları değerlendirmek daha hızlı sonuç almanızı sağlayacaktır.

Tanıtım yazısı almak isteyen kişiler ilanlarında bazen hiç bir kriter belirtmezler ama bazıları şu örnekte olduğu gibi ne tür bloglardan tanıtım yazısı alacaklarını belirtirler.

tanıtım yazısı alımı

İncelediğiniz ilanlarda size uygun olanları bir kenara ayırın ve sırasıyla bu ilanlara başvuru yapın. Başvuru yapmak için ilanı veren kişinin profilinden kendisine özel mesaj (PM) göndererek blogunuz hakkında istenen bilgileri iletebilirsiniz.

Tanıtım Yazısı Satışı İlanı Vermek

Forumlardaki pazar yerlerini kullanmanın bir diğer yolu ise kendi ilanınızı vermektir. İlgili bölümlerde yeni konu açarak blogunuzdan tanıtım yazısı satışı yaptığınızı belirtebilirsiniz.

Forumlarda tanıtım yazısı satışı ilanı çok sayıda kişi tarafından verildiği için ilanınızın görüntülenme sayısı düşük olabilir. Görüntülenme sayısını arttırmak için en önemli kriter ise ilan yani konu başlığıdır. Dikkat çekici, cezbedici, ikna edici başlıklar atmalısınız.

tanıtım yazısı satışı

Mesajınızın yani ilanınızın içeriği de oldukça önemli. İnsanlara blogunuzu tercih etmeleri için nedenler sunmanız gerekmektir. Tabi burada yalan dolan olmamalı, ayrıca forum kurallarına bağlı kalınmalıdır.

Tanıtım Yazıları İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Gördüğünüz gibi webmaster forumlarını kullanıp tanıtım yazısı yayımlamak ve para kazanmak oldukça kolay. İlanlarda satış yapan blogları incelediğinizde sizin blogunuzdan bunlardan hiç de aşağı kalır olmadığını kendiniz göreceksiniz. Onlar kazanıyorsa siz de kazanabilirsiniz.

Son olarak tanıtım yazıları ile ilgili birkaç hatırlatma yapmak istiyorum.

  • Bazı kişiler tanıtım yazısını hazır olarak verip olduğu gibi yayımlamanızı ister, bazıları ise yazıyı sizin yazmanızı. Ben yazıyı kendi bloguma uyacak şekilde, okuyucuların alıştığı tarzda bizzat kendim yazmayı tercih ederim.
  • Webmaster forumlarında üyelerin ticaret puanları vardır. Ticaret puanı düşük olan kişilerle iş yapmanızı fazla önermem. Yapacaksanız da ödemeyi peşin alın, ücret hesabınıza yattıktan sonra yazıyı yayımlayın.
  • Yayımladığınız her tanıtım yazısında iş yaptığınız kişi ile birbirinize + ticaret puanı vermeyi unutmayın. Ticaret puanınız arttıkça daha fazla tanıtım yazısı satışı yapabilirsiniz.
  • Tanıtım yazısı yazarken diğer blog yazılarınıza gösterdiğiniz özeni gösterin. Yazı hem tanıtımını yaptığınız sitenin beklentilerini karşılasın, hem de okuyucularına değer katsın. Gösterdiğiniz özen size yeni kapılar açacak, yeni tanıtım yazısı teklifleri olarak geri dönecektir.
  • Yayımladığınız tanıtım yazılarını anlaşılan süre geçse bile silmenizi önermem. Zira hiç ummadığınız yazılara Google aramalarından hiç ummadığınız kadar ziyaretçi gelebiliyor. Benim 4-5 sene önce yayımladığım tanıtım yazıları bile hala Google’dan trafik almakta.
Sanırım bu yazıdan sonra blogundan para kazanmak isteyen her blog yazarı bunu başaracaktır. Anlattıklarımı uygulayarak blogundan ilk parasını kazanan arkadaşlar yorum bölümünden bizle paylaşırsa sevinirim.

İyi bloglar, bol kazançlar!!!

58 yorum:

  1. Güzel bir bilgi.Emekleriniz için Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  2. Genellikle reklam denilince Adsense geldiği için insanların aklına ve de en iyi kazanç Adsense'de diye yazılar okununca herkes doğal olarak yükleniyor Google'a. Bu nedenle verdiğiniz bilgiler oldukça aydınlatıcı ve değerli.
    Kaleminize sağlık.
    Ben de Adsens'ı yeni alan biri olarak çektiğim zorlukları anlatmak istemiyorum, gecemi gündüzüme katmıştım her seferinde "ne diyor Google amca" diye.
    Meğer bilince kolaymış, öğrendiğim şey: olumsuz sonuç alınan sitedeki mevcut "Google Analystic Js takip kodu" nu silip yeniden kopyalayıp yapıştırmak ve tekrar müracaat etmek. Tamam, oldu işte 5 gün içinde direct onay aldım, denemeye girmeden direct reklamlar yayınlanmaya başladı. Elbette sitemin 6 aydan fazla ve yayın sayısı oldukça fazlaydı 300 adet kadar.
    Kolaylıklar dilerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Analytics takip kodu ile AdSense arsında bir ilişki olduğunu bilmiyordum. Onay alamayanlara bunu da denemelerini söyleyeceğim.

      Sil
  3. AdSende'den para kazanmak göründüğü gibi kolay değil. Blog yazmaya yeni başlayanlar onay alana kadar çok heyecanlanıyorlar sonrası ise hüsran. Blogundan hiç para kazanamayan birisi olarak yazıyı ilgiyle okudum. Detaylı anlatım ve püf noktalara değindiğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Dediğiniz gibi çoğu blog adsense'den ayda 30-40 tl kazanırken aynı ücreti 1-2 tanıtım yazısı yayımlayarak kazanabilirler. Üstelik parayı hesabına aktarmak için beklemesine de gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 40 TL mi? Abi , Hocam Yapma be , neden korkuyorsunuz 2000 3000 kazaniyorum demeye? Yav bu insanlar neden gelirini gizliyorlar? Youtuberlerde boyle. 4 milyonluk kanallar adamlar Lambarcini aldi hala kurus gosterip bizimle dalga geciyorlar.

      Sil
  6. Bilgilendirici bir açıklama olmuş hocam ama eskisi gibi bloglar pek ilgi görmemeye başladı. Daha çok haber sitelerine yönelim var. Bir de hocam bumerang halen devam ediyor mu bilginiz var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet eskisi kadar aktif olmasa da Bumerang devam ediyor. Hatta bu yazıdan önce yayımladığım şu yazı bumerang teklifiydi.

      Sil
  7. Serdar hocam emeğinize sağlık yine muazzam bir yzı olmuş. Emeğinize sağlık. Bu arada sizden sadece bu paylaşma butonlarınızın kodunu bir yazınızda paylaştınız mı yada paylaşır mısınız. Acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan kullandığım butonları henüz paylaşmamıştım. Notumu aldım, ilk fırsatta paylaşacağım.

      Sil
  8. Ne zaman yeni yazı görsem heyecan yapıyorum 😁 teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  9. Çok şaşırdım. Eşim her seferinde şakasına takılır. " N'oldu ekmek parası kazandın mı bloğundan" diye. Bu lafın altında kalma demeyeyim de en azından susup "haklıymışsın hanım" demesi için bile para kazanmak istiyorum. 😁 Kendimi çok fazla yorduğumu iddia ediyor da. Yazı için çok teşekkür ederiz. İnşallah yarın çözünmüş kafayla, gündüz kuşağında tavsiyelerinizi denicem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız iyinet e üye olmak içinde .com' a geçmiş olmak gerekiyormuş.

      Sil
    2. Webmaster icinse tc kimlik no gerekiyormuş. :) Elimizde bir tek wpmaraci kaldı :)

      Sil
    3. Ben uzun zaman önce üye olduğum için .com gerektiğini bilmiyordum. TC kimlik numarası ise ticaret yapılan çoğu forumda istenir. Forum yönetimleri üyelerin dolandırılması durumunda kullanır bu TC kimlik numaralarını. Bir nevi önlem yani.

      Sil
  10. Bir kaç senedir takip ediyorum. Gene güzel bir yazı.

    YanıtlaSil
  11. Makale yazdım bir kaç yere :) Beş para vermediler :) Emek sömürüsü yapmayı seviyor reklam verenler.Geçen buzdolabı tanıtımı için 6 TL önermişler bana :) Şaka gibi :) Tabi ki yazmadım ama en az 50 blog yazdı.Öyle olunca da sömürüler devam ediyor.Birlik olamıyoruz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz şey bumerang teklifi sanırım. Aynı teklifi ben de değerlendirdim ama 6 TL almadım. Teklifler kişiden kişiye farklı. 5 TL alan da var 50 TL alan da. Örneğin benim ilk tekliflerim 2-3 TL iken şuan 50 TL. Performans artıkça gelen teklif fiyatları da artıyor.

      ASlında Bumerang tekliflerini değerlendirseniz bundan sonraki tekliflerde ücretin arttığını göreceksiniz. Tabi karar sizin.

      Sil
  12. btveyazilimdersi.blogspot.com adresinden adsense reklamları olmasına rağmen bir türlü para kazanamıyorum. Birşeyleri yanlış yapıyorum ama neyi onu bulamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi Ordan , Kandirmayin milleti. Reklam gozukuyorsa para kazaniyorsun ! Mesela Bloghocam diyorki aylik 150 tl kazaniyorum )) Bir blogunda gormushtum , Hocam burdan en az 2000 2500 TL aylik net adsenseden gelir kazaniyor. Sponsoru demiyorum bile. Dogruyu soyleyin , Size para kazandiranlari kandirmaya hakkiniz YOK !!!! Bu yorumumu silerler artik

      Sil
  13. blogundan hiç para kazanamamış biri olarak ilgiyle okudum. ama daha önceki tanıtım yazısı maceralarım yüzünden baya bi mesafeli yaklaşıyorum şu an. blogum yeni adsense aldı bakalım onun sonucu ne olucak:)

    YanıtlaSil
  14. Ön okuma yaptım muazzam bilgilendirici olmuş hocam biraz araştırma yapıp bende başlayabilirim. Bu arada soruları gönderdim hocam tez için kısa sürede cevaplarınızı beklerim.

    YanıtlaSil
  15. Yine detaylı ve etkili bir paylaşımda bulunduğunuzu bildirmek isterim

    YanıtlaSil
  16. Yaklaşık 3 senedir uğraşıyorum ve tek tük kazançlardan başka bir gelir elde edemedim. Belki de biraz istemedim, o da etken olabilir. Ama verdiğiniz bu bilgi benim dikkatimi çekti. Sanırım uygulayacağım. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  17. Çok güzel bilgiler ama nasıl uygulanır bilmek gerekir.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  18. Elinize saglik faydali bir yazi olmus🖒

    YanıtlaSil
  19. Yeni Adsense aldım hayırlısı bakalım :)

    Sitenin konseptine uygun özgün yazı yazan kişilere makale başı ücret veriyorum bazen

    http://www.kreatorn.com/

    YanıtlaSil
  20. Yine çok faydali bilgiler. Tesekkürler 😊

    YanıtlaSil
  21. Abi... Faydali yazi Tamam da... Yillarimiz hep bu faydali yazilari okuyup kendimize qaz vermekle gecmedimi? Hep siteler kazandi. Biz okuyup reklama tikladik... Ulan adsense 5 yil Selena gomeze yurusem suan evliydik lan ! Ya abi 100$ ya :(

    YanıtlaSil
  22. Harika bir yazı bilgi sahibi olamyan arkadaşlara çok yarar.

    YanıtlaSil
  23. Çok faydalı bir bilgi yazmışsınız teşekkürler. Benim ayrıca merak ettiğim bir şeyde adsens onayı alıp reklam yayınlamaya başladım.Benim kazancım sayfamın trafiğinin çok olmasına mı bağlı yoksa mutlaka yayınladığım reklamların tıklanması mı gerekiyor?
    Bu konuda bilgi vermenizi rica ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaretçiler sitenizdeki reklamlara tıkladıkça kazanırsınız.

      Sil
  24. Çok teşekkürler, özellikle şu sıralar en çok araştırdığım ve merak ettiğim konu buydu. Yanılmadığımı fark ettim, kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  25. İnsanlara "blogdan para kazanmak" denildiği zaman "kolay yoldan para kazanmak" olarak algılıyorlar. Bu işten para kazanmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. İyi bir seo, özgün içerik, düzenli içerik yükleme ve daha bir çok şey gerektirir.

    YanıtlaSil
  26. Yolun başındayım olur mu dersiniz? olur:)))
    https://tulin-art.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  27. Bilgilendirmeniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  28. Yararlı makale ile para kazanmak, özellikle standartlarımıza göre daha gelirli ekonomi kategorisi mantıklı bir tavsiye olacaktır. Bol şans.

    YanıtlaSil
  29. http://www.teknohub.xyz benim de teknoloji ile ilgili bir haber sitem var. Gerçekten güzel çalışıyor bloghocam'dan gerçekten güzel öğütler aldım

    YanıtlaSil
  30. Tanıtım yazısı almak eskiden beri var olan bir şey ancak beş yıldır emek verdiğim sitemi üç beş kuruş için kirletmeye değer görmüyorum. İnternet reklamları düzeyli olursa dikkate alınmıyor, düzeysiz olunca siteyi berbat ediyor. Yıllardır bu ikisi arasında bir reklam modeli geliştirilemedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıtım yazısını kendiniz, okuyucunun ilgisini çekecek şekilde yazarsanız ne okuyucu rahatsız olur, ne de reklam veren.

      Sil
  31. Bir yandan da networku sağlam tutmanız gerekiyor. Özgün olmak da gerçekten önemli. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  32. Sadece para kazanmak içi değil kendini geliştirmek için de blog yazmalı insan. Bu sayede değişik açılardan hayata bakmayı öğrenir. Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş.

    YanıtlaSil
  33. hocam adsense hesabımdan okulsanatetkinlik.blogspot adresime sorunsuz reklam alıyorum.Ancak okulsanatetkinlik.com adresime kodları ekleyince reklam alamıyorum.Arkadaşımın hesabından gönderdigi kod u ekleyince com uzantılı sitemde reklamlar görünüyor.Nerede hata yaptıgımı bir türlü bulamadım.Yardımcı olur musunuz ?

    YanıtlaSil
  34. güzel yazı teşekkür ederiz yarın ilk iş söylediklerinizi yapmak olacak. blogumu açarken amacım sadece yazıp kafa dağıtmaktı ama işin içine girince para kazananları görünce insan biraz hırs yapıyor ve ben niye kazanmayayım diyor. ben bumerang üyeyim şimdiye kadar 4 reklam teklifi aldım teklifler 9 tl ydi :)
    reddetmek istemedim devamı gelsin diye.
    adsense deseniz bana takıntıları var zannımca ısrarla kabul etmiyorlar :))
    yani ciddi kazanan arkadaşlara saygılarımı sunuyorum...

    YanıtlaSil
  35. Çok yararlı bir yazı olmuş, teşekkürler. Ben de blog açtım daha çok yeniyim bakalım nasıl olacak. Tavsiyelerinizden faydalanıyorum.

    https://turkcedensesler.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  36. Acabilmismiyim acaba https://birfikirdesenden.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
  37. Her zamanki gibi kalite akan bir yazı. Yeni okuma fırsatım oldu ve çok beğendim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  38. Bloğumda özgün içerikler yer alıyor ancak trafiği çok az.Para kazanmaktan da öte emeğimin boşa gitmesini istemiyorum.Umarım önerilerinizin faydası olur.

    YanıtlaSil
  39. https://bilimfabrikasi.blogspot.com.tr/ ziyaret etmek isteyenleri beklerim:)

    YanıtlaSil
  40. Merhaba bn blog hesabı açtım fakat adsense gadgetini etkinlestiremiyorum yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
  41. Sizinle nasıl irtibata geçebilirim ?

    YanıtlaSil
  42. merhaba blog yazmaya yeni başladım. ve sanırım bilmediğim çok şey var. acaba yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.