AdSense Başvurularının Reddedilme Nedenleri Ve Çözümleri


Hiç şüphe yok ki AdSense blogdan para kazanmak için kullanabileceğiniz en iyi reklam ağıdır fakat bu reklam ağına katılmak bildiğiniz üzere pek kolay değil. Bu nedenle “AdSense başvurum onaylanmadı” şeklinde ve başvurularının reddedilmesi ile ilgili yoğun bir arama yapılmaktadır.

Bir AdSense başvurusunun onaylanması için gerekli olan temel şey doğallık ve gerçekliktir. AdSense’in binlerce reklam vereni var ve bu reklam verenler reklamlarını yayınlatmak için Google’a her gün tonlarca para akıtıyorlar. Google’da bu reklamların kaliteli sitelerde gözükmesini istiyor. Bu nedenle odaklandığı temel konu kalite.

AdSense başvurularının onaylanma oranı çok düşük ve genellikle aşağıda belirttiğim 4 nedenden dolayı reddediliyor başvurular. Yazının devamında en sık rastlanan 4 AdSense başvurusu ret sebebinin ne anlama geldiğini ve bu uyarıları bir daha almamak için neler yapılabileceğini açıklamaya çalıştım.

AdSense ret sebepleri ve çözümleri


1. Yetersiz İçerik


AdSense başvurularının büyük çoğunluğu “yetersiz içerik” sebebiyle reddediliyor. Yetersiz içerik uyarısı alan blog yazarları bunun yazısı sayısı ile alakalı olduğu gibi bir yanılgı yaşıyorlar. Halbuki bu uyarının alınmasının sebebi yazı adedinin yanı sıra yazıların içeriğidir.

Şöyle ki AdSense bağlamsal bir reklam ağıdır. Yani bir sitede reklamlarını yayınlatmak için o sitenin içeriği ile ilgili bir reklamı olması gerekir. Eğer AdSense içeriğinizi herhangi reklamlarından bir ile ilişkilendiremezse “yetersiz içerik” uyarısı verir.

Ayrıca sitenin AdSense  botları tarafından taranmaya elverişli olması gerekir. Bazı meta kodları sitenin botlara erişimini kısıtlamaktadır. Bu durumda da AdSense içeriği tanımlayamadığı için “yetersiz içerik” uyarısı verir.

Bu uyarıyı almanın bir diğer sebebi de site içeriğinin metinden yani yazıdan çok görsel, grafik, video gibi medya öğelerinden oluşmasıdır. İçeriklerde bu tarz medya öğeleri olsa dahi altına o medyanın içeriği ile ilgili bir şeyler yazmak belli ölçüde çözüm olabilir.


2. Siteniz Çok Yeni


Bir blogu açtıktan kısa süre sonra yapılan AdSense başvurularının en yaygın reddedilme sebeplerinden biri de sitenin çok yeni olmasıdır. Google, AdSense katılım şartlarını yazdığı resmi sayfasında, bir başvurunun değerlendirilmesi için en az 6 aydır etkin olması gerektiğini belirtiyor.  Bunun nedeni ise sırf AdSense için kurulan siteler ile kaliteli sitelerin ayrımını yapmak.

Bir blog açtıktan sonra hemen AdSense başvurusu yapmak yerine en az 6 ay blogu geliştirmek, içerik üretmek, blog belli bir seviyeye geldikten sonra başvuru yapmak doğru olacaktır.


3. Site Google AdSense Politikasına Uymuyor


Bu uyarı genellikle sitenin tasarımı, kullanılabilirliği ve gizlilik ile alakalıdır. Başvuru yapan sitenin temiz bir teması, mobil uyumlu bir tasarımı olmalı, ziyaretçiler site içerisinde kolayca gezinebilmelidir. Blogun sağından, solundan, altından, üstünden popuplar fışkırmamalı, ziyaretçiyi rahatsız edecek eklentiler kullanılmamalıdır.

Ayrıca başvuru yapılan sitenin bir gizlilik politikası sayfası olmalı ve trafik kaynağının çoğunluğunu Google aramaları oluşturmalıdır. Bloga modern bir tema yüklemeden, iletişim & gizlilik gibi sayfalar eklemeden, organik trafik sağlamadan yapılan başvurular “Site Google AdSense Politikasına Uymuyor” uyarısı reddedilebilir.


4. Uygunsuz İçerik


Google, devletlerle , kişilerle ve kurumlarla yasal problemler yaşamamak için bazı materyalleri içeren siteleri yayıncı olarak kabul etmez. Eğer sitede yasaklanmış içeriklerinden biri varsa AdSense başvurusu “uygunsuz içerik” uyarısı ile reddedilir.

AdSense’in yasaklı içerikleri şunlardır:

  • Yetişkinlere uygun içerikler
  • Tehlike veya hakaret barındıran içerikler
  • Uyuşturucu, tütün mamülleri veya alkolle ilgili içerikler
  • Hack, crack, warez içerikler
  • Silahlarla ilgili ve şiddet barındıran içerikler
  • İlaç ve besin takviyesi satışı olan içerikler
  • Sahtecilikle ilgili ve gerçek dışı içerikler
  • Yasa dışı içerikler
Şurada detaylı listesini bulabileceğiniz yasaklı içeriklerden biri sitede yer alıyorsa bu içeriği kaldırmadan yapılan başvurunun onaylanma ihtimali yok denecek kadar azdır.

Eğer AdSense başvurularının reddedildiyse ve yeni bir AdSense başvurusu yapacaksanız bu yazdıklarımın yanı sıra şu püf noktalarını dikkate almanızı öneririm. Daha önce onay aldıysanız ve yayıncı olduktan sonra AdSense hesabınız askıya alındıysa tekrar etkinleştirmek için de şuradaki yönergeleri takip edebilirsiniz.

Herkese iyi bloglar, bol kazançlar!!!

41 yorum:

  1. Yazı oldukça bilgilendirici olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. adsense'in uyarmamıza rağmen kopya çalıntı içerik yayınlayan bir siteye reklam koyduğunu ve kaldırmadığını biliyorum ki beni defalarca reddetmiştir bu arada :-(

    YanıtlaSil
  3. Adsense blogumu kabul etmişti ama daha sonra engellemişti. Aradan zaman geçince bir kaç kez başvurdum. Başvurumu kabul ettiler. Yayınlıyorum reklamlarını.

    YanıtlaSil
  4. Iyi bir reklam platformu ama kabul edilmesi baya zor.

    http://www.indirhaydi.com

    YanıtlaSil
  5. hocam ben 2 yıldır başvuruyorum sonuç olumsuz gelen cevap
    Gezinmesi zor site: Web sitenizi incelerken, sitenizde gezinmenin güç olduğunu fark ettik. Potansiyel gezinme sorunları arasında şunlar bulunur: Tekrar yönlendirmeler, giriş yapılarak erişilen veya erişimi kısıtlanmış sayfalar, çalışmayan bağlantılar, aşırı pop-up kullanımı, çevirici programları, yapım aşamasında olan veya henüz kullanıma sunulmayan sayfalar.

    ne yapacağımı nasıl çözeceğimi bilmiyorum??? bu işten anlayan biri yardımcı olsa çok sevinicem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Site adresiniz nedir ? İnceleyip yardımcı olmaya çalışacağız.

      Sil
  6. Çok teşekkürler, ben de yeni bir blog açmaya heveslendim ve açtım bana da yararlı oldu bu bilgi.

    https://turkcedensesler.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşlar işin sırrı sabır 3 ay düzenli içerik iyi bir tasarım olduktan sonra red yemezsiniz.

    YanıtlaSil
  8. Faydalı bilgi birçok kişiye yararı olacaktır :)

    YanıtlaSil
  9. Blogger, bir blogun 6 aydır aktif olmasını dayatmıyor aslında. Sürekli özgün içerik girerek birkaç hafta içinde adsense başvuru butonunu açılabiliyorsunuz. Ama sanırım bir bloğun para kazandıracak seviyeye geldiği süre 6 ay oluyor... Teşekkürler Blog Hocam.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Abi. Benim blog 8 ayı geçti ve sürekli özgün içerik oluşturup aralıksız koydum. Sitenin düzenin de diğer şeylerinde sıkıntı yok. Ama başvuru yaptığımda ilk aşamayı anında başvuru yaptığım gün geçti ama ikinci aşama neredeyse iki ay oldu hala inceleniyor yazıyor. Bunun nedeni ne acaba...

    Not: Eğer reklamlardan dolayı dersen abi. Reklamları koyalı daha 3 gün oldu adsense i bekledim ama bir türlü gelmiyor..

    https://benhepiniz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuzun açılış hızı yarı yarıya baya düşük. Öncelikle temanızı değiştirseniz daha iyi olabilir. Blogger için adsense uyumlu ve hızlı responsive temaları rahatlıkla bulabilirsiniz. İçerik anlamında bir problem gözükmüyor. Bu arada bu inceleme süreçleri bazen aylar bazen bi kaç saat bile alabiliyor bol şans.


      http://www.kreatorn.com

      Sil
  11. Ve Abi Adsense sayfasına girdiğimde görüntülenme sayısı gösteriyor ama hala blogda reklam alanları boş bu nasıl iştir anlamadım

    YanıtlaSil
  12. Güzel içerik olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten başarılı olmuş :) sitemede göz atabilir sinizhttps://birfikirdesenden.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
  14. Merhaba bloğunuz çok faydalı bilgiler vermekte. Bende yeni bir blog açtım. http://www.internettenparakazan.tk/ bu blogta internetten para kazanma yöntemleri ile ilgili bilgiler vermekteyim. Destek olursanız sevinirim.
    İyi Günler...

    YanıtlaSil
  15. hayatiminbasroluyumm.blogspot.com yetersiz içerikle bende onaylanmıyorum bir türlü

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Hocam
    Ben adsense hesabı açmıştım onaylandı, kural vb şeyleri bilmiyordum ve reklama 1 kere tıkladım hesabı kapatılar bende o hesabı google hesap ayarlarından sildim, yeni hesap açtım o da onaylandı 1 gün sonra kapandı ne yapabillirim.

    YanıtlaSil
  17. Arkadaşlar kalite, özgün ve politikaya uyduktan sonra gerisi gelir. Bakın benim bloğum 4. Ayında adsense katılmayı başardı.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba, "sitenin bir gizlilik politikası sayfası olmalı" demişsiniz. Bununla alakalı bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

    1- Gizlilik politikası metnimizin, sitemizdeki normal yazılar kısmında çıkmaması için hangi eklentiyi nasıl kullanmalıyız? O kadar uğraştım yapamadım bir türlü.

    2- Eğer size özel değilse bu blogdaki gizlilik politikası kısmını en aşağıya nasıl yerleştirdiğinizi anlatabilir misiniz?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizlilik politikası metninin diğer yazılarla aynı şekilde ana sayfada yayınlanmasını kastediyorsanız özel bir sayfa oluşturup gizlilik metnini oraya ekleyebilirsiniz. Bunun için blogger panelinde sol menüde Sayfalar > Yeni Sayfa yolunu izleyerek özel bir sayfa oluşturup yayınlayın. Bu sayfayı sizden ve googledan başkası görüntüleyemez.

      Sayfa Adını sitenizin en altında konumlandırmak için yine blogger panelindeyken Yerleşim > Gadget Ekle > (Biraz altta) Sayfalar gadgetini kullanabilirsiniz.

      Oluşturduğunuz bu gadgeti yani aracı sayfanın footer dediğimiz en alt bölümüne sürükleyip bırakın ve kaydedin.

      Sil
  19. Klavyenize dokunan parmaklarınıza sağlık. Kısa ama öz bir yazı olmuş. Herkesin adına teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  20. Ben bir şey sormak istiyorum yeni blog açtım yaklaşık üç hafta falan oluyor, daha öğrenecek çok şeyim var, bloğum için bana neler önerirsiniz, hangi temayı kullanmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

    https://turkcedensesler.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size önerim blogger'ın kendi temalarından kullanın yeni çıkan temaları çok hoş. Birde her yayınınız için minimum 2 adet resim kullanmanız ve onlara alt etiket vermeniz. Alt etiket olayını BlogHocam'da araştırarak bulabilirsiniz yardımcı oluyor epey.

      Kreatorn.com

      Sil
  21. Hocam baya aralıklı yazılar giriyorsunuz. Blog serüvenini durduruyor musunuz yoksa sizin gibi bir devi kaybetmek bize iyi gelmez. Bu arada adıma tıklayıp benim bloguma bakabilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2018'e hazırlık sürecinde içeriğe pek vakit ayıramıyorum bu aralar.

      Sil
  22. Hocam ben 4-5 içerik ile başvuru yapmıştım günlük tekil hit 450 500 falandı. 1 hafta içerisinde kabul edildi ben hala çözemedim bu Google politikalarını.

    Özgün içerik ve iyi bir tema yeterli oluyor anladığım kadarıyla. 4-5 aydır tekrar tekrar başvuru yapan kabul edilmeyen arkadaşlarım var.

    Kreatorn.com

    YanıtlaSil
  23. Kriterleri okuyunca şaşırıyorum, ne zormuş aslında. Ben başvuru yaptığım dönemi net hatırlamıyorum ama hiç zorlanmadığımı tek başvuruda onay aldığımı hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar,
    benim de bir ücretsiz blog sayfam var. ücretsiz olduğu için temalar istediğim gibi değiller.
    Acaba temaların kodlarını alıp siteme eklediğimde o temayı etkinleştirmiş olur muyum? yani hazır temayı direk almaktansa kodlarını alsam olur mu?

    YanıtlaSil
  25. Güzel bilgiler veriyorsunuz çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  26. sanatasarimteknoloji.blogspot.com.tr
    Siteme göz atarmısınız
    Geri bildirim gönderin

    YanıtlaSil
  27. https://ruhsa.blogspot.com.tr blogumda ksik buldugunuz bir şey var mı?

    YanıtlaSil
  28. Bilgilendirici güzel bir yazı olmuş çok yararlı sağolun

    YanıtlaSil
  29. Düzenli takip ettiğim bir site. Yine güzel bilgiler vermişsiniz hocam.

    YanıtlaSil
  30. Merhaba. Ben blogumu AnSense'de onaylatdım. Reklam kodumu alıp siteme yerleştiriyorum, ama sitede gözükmüyor. Bu neden olabilir? Önceden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  31. carsofwold.com
    bende alamaıyorum turkce sıteme www.kimkiacaba.com neden bılmıyorm daha yenı olduugm ıcın ıngılızce sıtem ıcın daha basvurmadım

    YanıtlaSil
  32. Merhaba, benim de https://timeofarticle.blogspot.com/?m=1 adında 7 aylık bir bloğum var. Neden bilmiyorum adsense başvurum 3 defa yetersiz içerik gerekçesi ile reddedildi. Yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.