Blogger’ın Az Bilinen 4 Özelliği




İnternette blog açmanızı, yazmanızı, yönetmenizi sağlayan ücretsiz ve kullanımı en kolay platformu olan Blogger'ın tüm imkanlarından faydalanıyor muyuz? Bence çoğumuzun varlığından bile haberdar olmadığı pek çok özelliği var Blogger'ın.

Bu yazıda çok az bilinen ve hemen hemen hiç kullanılmayan 4 Blogger özelliğinden bahsedeceğim. Keyifli  okumalar.



1. Kayıt Şablonu Özelliği


Bu özellik yeni bir yazı yazmak için yazı panelini açtığınızda önceden girdiğiniz bir metnin ve kodun otomatik olarak orada yer almasını sağlar. Kayıt şablonu olarak eklediğiniz bir metin veya kod her yeni yazmak istediğinizde otomatik olarak çıkacaktır. Böylece her yazıda bulunmasını istediğiniz şeyi unutma derdine çare bulmuş olursunuz.

Kayıt şablonu olarak istediğiniz metni veya kodu ekleyebilirsiniz ancak birkaç öneride bulunmak gerekirse:

- Bu içerik Serdar Kara tarafından oluşturulmuştur.İçeriğin izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur.

HTML Kodu:

Bu içerik <b>Serdar Kara</b> tarafından oluşturulmuştur.İçeriğin izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması<a href="http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.5846.pdf" target="_blank" rel="nofollow"> 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu</a>'na göre suçtur.

- signature-fonts

HTML Kodu:

<img src="https://fontmeme.com/permalink/171107/e8ad1d2e4ff6a4140e7f6002bf354d0d.png" alt="signature-fonts" border="0"/>


Bu şekilde bir imzayı şuradan oluşturabilirsiniz.

- Blog Hocam’ı şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Google+Instagram

HTML Kodu:

Blog Hocam’ı şu hesaplardan takip edebilirsiniz: <a href="#" target="_blank" rel="nofollow">Facebook</a> - <a href="#" target="_blank" rel="nofollow">Twitter</a> - <a href="#" target="_blank" rel="nofollow">Google+</a> – <a href="#" target="_blank" rel="nofollow">Instagram</a>

Kayıt Şablonu özelliğini Blogger kumanda panelinde Ayarlar > Yayınlar, yorumlar ve paylaşım bölümünde görebilirsiniz.

2. Yorum Formu İletisi


Bu özelliği blog yazılarının altındaki yorum formunun üzerinde yorum yapacak kullanıcılara yapılacak uyarı ve hatırlatmalar için kullanabilirsiniz. Buraya yazılacak metin veya kodlar her yazının altındaki yorum bölümünde gözükecektir.

Yorum formu iletisi olarak yazılacaklara şu iki örneği verebiliriz:

- Yazdığınız yoruma gelecek cevaplardan haberdar olmak için yorum kutusunun altındaki  E-posta yoluyla abone ol bağlantısına tıklamayı unutmayın.

HTML Kodu:

Yazdığınız yoruma gelecek cevaplardan haberdar olmak için yorum kutusunun altındaki  <b>E-posta yoluyla abone ol</b> bağlantısına tıklamayı unutmayın.

- Yorum Kuralları:
- Reklam ve tanıtım içeren yorumlar yasaktır.
- Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır.
- Anahtar kelime ile yapılan yorumlar yasaktır.
- Sadece konu ile ilgili yorumlara cevap verilir.

HTML Kodu:

<strong>Yorum Kuralları:</strong><br>-Reklam ve tanıtım içeren yorumlar yasaktır.<br>-Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır.<br>-Anahtar kelime ile yapılan yorumlar yasaktır.<br>-Sadece konu ile ilgili yorumlara cevap verilir.

Yorum formu iletisi ayarlarını Blogger kumanda panelinde Ayarlar > Yayınlar, yorumlar ve paylaşım bölümünde görebilirsiniz.

3. Yazıyı Belli Bir Tarihte Otomatik Yayımlama


Uzun bir tatile çıkacağınızı ve bu tatil süresince bloga içerik girerek imkanınızın olmayacağını düşünün. Ancak aktif bir blogunuz var ve blogunuzu düzenli olarak güncelliyorsunuz. Bu durumda önceden oluşturduğunuz içerikleri siz tatildeyken istediğiniz tarihte otomatik olarak yayımlatabileceğinizi biliyor muydunuz?

yazıyı belli bir tarihte otomatik yayımlama




Blogger yazı panelinde içeriğinizi oluşturduktan sonra sağ taraftaki Program Yap seçeneğini kullanarak yazının yayımlanacağı tarihi ve saati belirleyebilirsiniz. Belirlediğiniz gün ve saatte hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan oluşturduğunuz içerik otomatik olarak yayımlanacaktır.

4. E-Posta İle Blog Yazma


Her blog yazarı benim gibi uzun ve detaylı içerikler oluşturmuyor. Bazen bloga kısa , hızlı ve anlık içerikler girmek gerekebiliyor. Böyle durumlarda yanınızda bilgisayarınız yoksa akıllı telefondan veya tabletten herhangi bir mail uygulamasını kullanarak blogunuza yeni içerik ekleyebilirsiniz.

Bunun için öncelikle küçük bir ayar yapmanız gerekiyor.Blogger kumanda panelinde Ayarlar > E-posta bölümüne giderek blogunuz. secretWords@blogger.com yazan yerde secretWords yerine sadece sizin bileceğiniz, tahmin etmesi zor bir kelime yazın. çünkü bu adrese göndereceğiniz mailler blogda yayımlanacak.

mail ile yazı gönderme





Ardından E-postayı hemen yayınla seçeneğini işaretleyerek ayarları kaydedin.

Artık cep telefonunuzun mail uygulamasından blogunuz.gizlikelime@blogger.com adresine göndereceğiniz her mail blogda yazı olarak yayımlanacak.

Mailde konu bölümüne yazacağınız cümle yazı başlığı, mesaj bölümüne yazacaklarınız ise yazı içeriği olacak. Eğer yazıya bir resim eklemek isterseniz mailde ek olarak istediğiniz resmi seçebilirsiniz.

Blogger’ın bu 4 özelliği az bilinen ve az kullanılan özelliklerdir ama bazı durumlarda hayat kurtarabilir. Blogger kullanımı ile ilgili merak ettiklerinizi, öğrenmek istediklerinizi yorum bölümünden sorabilirsiniz.


20 yorum:

  1. 4. maddeyi bilmiyordum. "Öğrenmenin yaşı yok" diye bir cümle var değil mi? öğreniyoruz sayenizde. teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. 1.ve 4.maddeyi bilmiyordum. Yine yeni bir sey ögrendim sayenizde 😊

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler, sadece bir özelliği biliyordum. Yeni birşeyler öğrendim teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Bu ne çok reklam be abi. Belli oluyo yeni temaya gecisin sebebi. Önceden adblock kapatirdim artik acma vakti geldi.

    YanıtlaSil
  5. Yine siz yine güzel bir yazı serdar hocam. Üstüne birde güzel tema bence harika ☺️

    YanıtlaSil
  6. Ben de yeni şeyler öğrendim sayenizde teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
  7. 6 yıldır blogger kullanıyorum, e-posta ile blog yazma özelliğini geçen ay fark etmiştim :)

    YanıtlaSil
  8. Konuyla alakasi yokta reis bişe sorabilirmiyim Ben sayfa oluşturyorum sayfalar bölümünde gözküyor ama o sayfaya link oluşturmuyor sayfa olmamş oluyor anlamadim bi yardimci olabilirmisin bu konuda [www.forumrailnation.blogspot.com]

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle çoook faydalı bir makale olmuş. Çok teşekkürler Blog Hocam...

    YanıtlaSil
  10. Hocam temanız hatalı sanırım. Menülerdeki hiçbir sayfa çalışmıyor. Birde temayı artık değiştirdiğinize göre eski temanızın son halini paylaşma şansınız var mı?

    YanıtlaSil
  11. bir zamanlar 4. madde ile birçok bloğa 1 makale ile tanıtım yapıyordum. 3. özellik ile önceden 10 günlük makaleleri yazardım otomatik hergün kendısı yayınlardı. Yinede teşekkürler faydalı bilgiler.

    YanıtlaSil
  12. Hocam yıllar sonra sayfanın tasarımı değişince afalladım ama biraz daha optimize edilerek güzel bir tasarım olabilir. Yazın siz, sizle blog ortamı daha güzel. :)

    YanıtlaSil
  13. Merhaba hocam blogum :
    http://avokadopaylasim.blogspot.com
    İçeriklerimi kendim üretiyorum adsense işini sonra halledicem onaylarmi sizce

    YanıtlaSil
  14. Çok faydalı bir yazı olmuş, emeğinize sağlık. ^_^ Özellikle otomatik tarih özelliği çok hoşuma gitti, sayenizde öğrendim, teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  15. iyi günler blog hocam. Makale içlerindeki reklamların bazılarını yazım editörü üzerinden mi ekliyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazı editöründen manuel olarak ekliyorum.

      Sil
  16. faydalı bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. Daha önceden bildiğim ve kullandığım özelliklerdi. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  18. Şu an kullandığınız temada görselliğe (css vs.) biraz daha ağırlık vermenizi tavsiye ederim. Önceki temada güzeldi ancak sizin gibi yenilik iyidir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  19. Yararlı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.