AdSense Feed İçi Reklamlar Blogger'a Nasıl Eklenir?



AdSense’in son zamanlarda getirdiği yeniliklerden eşleştirilen içerik özelliğini tanıttığım yazımda kısaca bahsetmiştim. Eşleştirilen içeriği kısa bir süre denedikten sonra neden kullanmayacağımı da ilgili yazıda belirtmiştim.

AdSense’in bir diğer yeniliği olan feed içi reklamları yeni tasarıma geçtikten sonra kullanmaya başladım ve olumlu etkisini gördükten sonra AdSense feed içi reklamlar nedir? Blogger’a nasıl eklenir? sorularına açıklık getirmek istedim.

AdSense Feed İçi Reklamlar Nedir?

Öncelikle “feed” kavramından bahsetmekte fayda var. Feed yani akış, genellikle blogların ana sayfasında görülen, içeriklerin blok halinde listelenmiş halidir. Örneğin Blog Hocam’ın ana sayfasındaki feed yani akışta 7 adet içerik alt alta listelenmiş, yazıda kullanılan görsellerin küçültülmüş hali ve içeriğin kısaltılmış hali blok olarak gözükmektedir.

Feed içi reklamlar ise ana sayfadaki akışa uygun olacak şekilde özelleştirilebilen reklam birimleridir. Feed içi reklamlar ana sayfada içeriklerinize ait bloklara benzer şekilde gösterilerek AdSense gelirinizin artmasını sağlar. Mobil uyumludur ve blogunuzun ana sayfa tasarımına uygun olduğu için tıklanma oranı oldukça yüksektir.

AdSense Feed İçi Reklamlar Blogger’a Nasıl Eklenir?

AdSense feed içi reklamları oluşturmak diğer reklam birimlerini oluşturmaktan pek de farklı değil ama oluşturulan bu feed içi reklamları Blogger’a eklemek için kodları biraz kurcalamanız gerekecek. Kodları duyunca hemen gözünüz korkmasın. Feed içi reklamların nasıl oluşturulacağını ve Blogger’a nasıl ekleneceğini görsellerle birlikte adım adım anlatacağım.

1. Adım: AdSense hesabınızda oturum açarak Reklamlarım > İçerik > Reklam Birimleri > Yeni Reklam Birimi yolunu izleyerek feed içi reklamları seçin.

adsense feed içi reklamlar


2. Adım: Blogunuzun akışına yani ana sayfa yerleşimine uygun düzeni seçin. Örneğin Blog Hocam’ın akışında başlık, görsel ve özet şeklinde bloklar olduğu için ben “başlık yukarda” isimli 3. sıradaki düzeni seçtim.

adsense feed içi reklamlar


3. Adım: Öncelikle her reklam biriminde olduğu gibi bu reklam birimine de bir isim verin. Ardından sağ taraftaki seçeneklerden yazı tipi, arka plan rengi, kenarlık, resim boyutu, başlık özellikleri, açıklama özellikleri, url özellikleri, buton özellikleri gibi özellikleri blog akışınıza uyacak şekilde ayarlayarak kaydedin ve adsense kodu alın.

adsense feed içi reklamlar


4. Adım: AdSense panelinde işiniz bitti. Bundan sonrası Blogger paneli ile ilgili. Blogger kumanda panelinde Tema > HTML’yi Düzenle yolunu izleyerek şu kodu bulun:

<b:loop values='data:posts' var='post'>

Bulduğunuz kodu şununla değiştirin:

<b:loop values='data:posts' var='post' index='i'>

Ardından bu kodun altında yer alan şu kodu bulun:

<div class='post-outer'>

Bu div etiketi kapanmadan şu kodları ekleyin:

<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot; and data:blog.pageType != &quot;item&quot;'>
<b:if cond='data:i ==3'>
<div class='post'>
Adsense Feed İçi Reklam Birimi Kodu
</div>
</b:if>
<b:if cond='data:i == 5'>
<div class='post'>
Adsense Feed İçi Reklam Birimi Kodu
</div>
</b:if>
</b:if>

Bu kodları eklerken hatırlatmam gereken bir nokta var. Kodların içinde 'data:i ==3 ve 'data:i ==5 satırlarını değiştirebilirsiniz. Burada 3 ve 5’in anlamı 3. ve 5. bloklardan sonra reklamın görüleceğidir. Örneğin siz ana sayfada ilk bloktan sonra görünmesini istiyorsanız 3 yerine 1 yazabilirsiniz.

Kodların son hali şu şekilde olmalı:

adsense feed içi reklamlar bloggera nasıl eklenir


Bu şekilde düzenledikten sonra kaydedebilirsiniz. Bazı temalarda kodlarda değişiklik olabiliyor. Takıldığınız veya anlamadığınız yer olursa yorum bölümünden sorabilirsiniz.




Hepinize bol kazançlar!

18 yorum:

  1. Merhaba, faydalı yazınız için çok teşekkürler. Bir sorum olacaktı: Bu kodlarda benim kullandığım temada birden fazla sayıda var. Hangilerini değiştirmemiz gerekli acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Blog kayıtları ile ilgili bölümde olanı değiştiriyoruz.

      Sil
  2. Koddaki ilk sıradaki "div class post" için şu uyarıyı alıyorum:
    "The value of attribute "cond" associated with an element type "b:if" must not contain the '<' character."
    Çözümü nedir?
    Teşekkürler şimdiden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Bu Uyariyi Aliyorum. Sorun Cozulurse Cok Sevinirim.

      blogum: www.dmca.men

      Sil
    2. Sorunu Çozdüm. <b:if cond='data:i ==3> Surada 3cen sonra ' koymagi unutmus.

      Sil
    3. Aynen öyle oraya ' koymayı unutmuşum. Düzeltme için teşekkürler Tural Qasimov. Yazıyı güncelliyorum.

      Sil
  3. Serdar Bey
    Adsense hesabıma kazançlarınız risk altında diye bir uyarı gelmiş ne yapabilirim.
    "Kazançlarınız risk altında - ads.txt dosyalarınızdan bir veya daha fazlası AdSense yayıncı kimliğinizi içermiyor. Gelirinizde önemli düzeyde olumsuz bir etkiye neden olmasını önlemek için bu sorunu hemen giderin." gelen mesajı bu

    YanıtlaSil
  4. Hocam bu feed içi reklamlar AdSense'in bir sayfada 3 reklam kuralına dahil mi? Veya bir sayfada 3'ten fazla reklam gösterme yasağı kalktı mı acaba, uzun bir aradan sonra AdSense kullanmaya başladım. Sizin blogda ana sayfada feed içi reklamlar dahil 3'ten fazla reklam var, ben de bu şekilde yapsam program politikalarına aykırı davranmış olur muyum?

    YanıtlaSil
  5. Hocam konu dışı bi sorum olucak aksaraynerede.blogspot.com facebookta bağlantı paylaşım yaptığımda resim çıkmıyor bu sorunu nasıl çözebilirim..

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Serdar Bey
    Bloga bugün uygulama fırsatı bulabildim. Kullanışlı görünüyor. Teşekkürler.
    Bunun daha faydalısı benzer yazılar şeklinde olanı sanırım ama blogum henüz onun için onay almadı.

    YanıtlaSil
  7. Serdar selamlar,
    Bu kodu değiştirin demişsin ama blogda bu koddan birbirine çok yakın 3 adet var. Resmini çektim atıyorum buraya acaba hangisini değiştireceğiz? Senin paylaştığın fotoya göre ortadaki değişecek gibi gözüküyor div class='blog-posts hfeed' kısmının hemen altındaki ama mantıken de en üstteki değişecek gibi duruyor. Yanlış yapmadan önce sana bir sormak istedim. Ve bu en alttaki de mobil için falan olabilir mi acaba esasen üçünü de değiştirsek bir sorun olur mu?
    https://i.hizliresim.com/8Y8ngA.jpg

    YanıtlaSil
  8. Artık Google Adsense'den büyük bir gelir elde edilebileceğin isanmıyorum. Herkes de reklam engelleyicisivar martta chrome dahili olarak da gelecekmiş. Zaten tıklama başına ücretler çok düşük :/

    YanıtlaSil
  9. kodu koydum ama bir tane daha reklam eklemek istiyorum ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  10. Tebrikler! Blogger destekte bu tip çözümleri hep ingilizce takip ediyorduk. Türkçe olarak çok iyi bir açıklama olmuş.

    YanıtlaSil
  11. blogum bir kaç günlük şimdi yapsam hemen reklam gelirmi

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.