Blogger Hesabının Sınırları Nelerdir ? Blogger Sınırlarının Tam Listesi

Bu yazı bir misafir yazıdır ve SosyalMedyaKafe.com'dan Sibel Ordueri tarafından yazılmıştır. Siz de Blog Hocam'da konuk yazar olmak isterseniz buraya bakabilirsiniz.

Blogger, blog yazmak isteyen herkes için iyi bir platform sunmaktadır, ancak bunun bir sınırları olması da söz konusudur. Bu sınırlardan bazıları doğrudan blogun performansını ve düzenini etkileyebilir, bu nedenle Blogger hesap limitlerini bilmek önemlidir.

blogger sınırları
Blogger hesabı sınırlarının tam listesi.

Yaş Sınırı

Blogger hizmetini kullanmak istiyorsanız 13 yaşından büyük olmanız gerekiyor.

Blogger profili ile takip

Her bir Blogger profili 300 blog takibi yapabilir.Google+ profili ile blogları takip etmekte herhangi bir sınırlama yoktur.

Blog yayınları içe aktarma

Yedeklediğiniz blog kayıtlarını içe aktarabilirsiniz.Günlük 5 içe aktarma sonrası bir uyarı ile karşılaşabilirsiniz.Ertesi gün tekrar içe aktarma işlemi yapabilirsiniz.

Hesap limitleri

Hesap sınırları hakkında, Blogger'ın kullanıcı hesap başına 100 blog açmasına izin vermektedir.Özel bir blog oluşturmak ve yalnızca üyelere özel blog açmak isterseniz her bir blogun üye sayısı 100'e kadar çıkabileceğini unutmayın.

Silinen blogun kurtarılması için gün sınırı

Eğer siz blogunuzu silerseniz, en fazla 90 gün içinde kurtarabilirsiniz.90 gün sonra, blog tamamen kaldırılır ve adres, diğer kullanıcıların kayıt yapması için kullanılabilir duruma gelir.

Blog yayınlarının ve etiketlerin sınırları

Blog yayınlarına gelince, sınır yoktur. İstediğiniz sayıda yazı oluşturabilirsiniz, ancak bir gün içinde yaklaşık 30 yazı sayısına ulaştığınızda, güvenlik için  captcha etkinleştirilecek ve devam etmek için kodu girip onaylamanız gerekecektir. Bununla birlikte, blog başına 5.000 benzersiz etiket ile sınırlandırılarak, her yazı için en fazla 20 benzersiz etiket kullanabilirsiniz.Her bir blog yayınında, " ve " de dahil olmak üzere toplam 200 karakterlik etiket olabilir.
Etiketleri daha iyi yönetmek için, Blogger'da verdiğiniz etiketleri planlı şekilde kullanmanız gerekir.

Bir Blogger şablonu kullanıyorsanız, Blogger paneli aracılığıyla, ilk sayfada görünen yayın sayısını düzenleyebilirsiniz. Ana sayfada 500 yazı veya 500 gün sınırı, bu sayının sayfanın boyutuna göre azaltılabileceğini hatırlatırım. (İlk sayfada çok yazı yayımlamak blog açılış hızını düşürdüğü için önerilmez)

Sayfa sınırları

Daha önce, blog başına 20 sayfaya kadar bir sınır vardı. Neyse ki, artık Blogger sayfa sayısını sınırlamıyor. Bununla birlikte, sayfa boyutu sınırını da karşılıyorlar.(Hakkımda,iletişim,arşiv v.b oluşturulan özel sayfalar)

Sayfa boyutu sınırları

Blog performansını artırmak için, tek tek sayfaların boyutu 1 MB ile sınırlıdır. Bu sınır sert kural olarak görünmüyor.Ancak, müzik çalarlar da dahil olmak üzere kenar çubuğunda çok sayıda resim, ana sayfada birden çok yazı, çeşitli eklentiler ve widget'lara sahip bloglar blog yükleme sınırlarından etkilemiş olabilir. Bu nedenle , blogunuzun yükleme süresini test etmek önemlidir . Blogger, tarayıcınıza gönderilen içeriğin miktarını, HTML miktarını ve resim dosya sayısına bağlı olarak dikkate alacağından bu sayfanın tamamen yüklenmesi sorunlara neden olabilir.



Yorumların sınırları

Yorumlar üzerinde herhangi bir sınırlama yoktur; ancak, Blogger ile ilgili eski bir sorun, bir yazı sayfasında 200 yoruma ulaştığında yüklemeyi sınırlar.200 yorumdan sonra sayfada bulunan yorumların altında  "daha fazlasını yükle"  linki oluşur.Tıkladığınızda 200 yorumdan sonra gelen yorumları görebilirsiniz.

Ayarlar -> Yorumlar sekmesi altındaki " Yorumları Gizle " kutucuğunu seçseniz bile eski yorumlarınız hesabınızda kayıtlı kalır .

Depolama Alanı Sınırları

Blogunuzun görüntülerini saklamanız için sağlanan alan en fazla 5 GB'dir. Ancak, Blogger profilinizi Google + 'ya yükseltirseniz Google, Gmail, Google Drive ve Google Artı fotoğrafları arasında 15 GB paylaşılan depolama alanına izin verir. Göndermek için Blogger Mobile'ı kullanırsanız, fotoğraf başına 250 KB'lik bir sınırı vardır.Şablon tasarımcı kullanılarak arka plan resmi için 300 KB ile sınırlandırılmıştır.

Yüklenen videoların maksimum boyutu

Depolama alanı 1GB olarak sınırlandırılmıştır. Blogger yazı editörünü kullanarak, video eklemek isterseniz  en fazla 15 dakika olan videoları yükleyebilirsiniz.

Karakter sınırları

Bazı açıklama seçenekleri sınırlı sayıda karakter içeriyor.
Örneğin:
Blog Başlığı: 100 karakter.
Blog URL : 37 karakter.
Açıklama: 500 karakter.
Profil bilgileri: 1.200 karakter.
Yorum uzunluğu : 4096 karakter

URL özelleştirmesinde sınırlama

Blogger URL'nin kişiselleştirmesini serbest bırakarak 80 karakter sınırını kaldırdı ve blog yazarının ekleyeceği karakterleri seçmesine izin verdi. Fakat bir şey hala eksik. Bugün, URL'yi tamamıyla özelleştirmek henüz mümkün değildir ve bir Blogger blog'u olanlar, yayınlarını yıl ve ay olarak görünmesini özelleştiremez.

Blogger profili

Google, Google+ profilinin kullanılmasını teşvik ediyordu, ancak Blogger profilini de kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, Blogger profilinizi Google + 'ya bağlarsanız, yalnızca ilişkilendirmeyi geri almanız için 30 gününüz vardır.

Blogger hesabınızın kapatılması

Blogger hesabınızı kapatma yetkisi Blogger ekibine aittir.Blogger ve Google şartlarına uymayan bloglar  bildirim alır ve kapatılır. (blog kayıt yedeklerinizi almayı unutmayın)
Gelen mail aşağıdaki şekildedir;

" Merhaba,
http://www.alanadınız.blogspot.com/ adresindeki blog'unuz incelendi ve SPAM olduğu için Hizmet Şartlarımızı ihlal ettiği onaylandı.Bu şartlar uyarınca blog'unuzu kaldırdık. Blog'unuzun URL'si artık erişilebilir değil. Daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki kaynaklara göz atın:
Google Hizmet Şartları: https://www.blogger.com/go/terms
Blogger İçerik Politikası: https://blogger.com/go/contentpolicy
-Blogger Ekibi "

Yukarıda  bulunan Blogger içerik politikaları ve Google kullanım şartları sayfalarını okumanızda fayda var.

Blogger'ın en büyük gücü de Google ait olmasıdır .Sanal mağazanızı, kişisel blog'unuzu veya farklı bir konuda blog oluşturmak için Blogger'ı her zaman öneriyorum ! Blogger hesabının sınırları asla sizleri korkutmasın.Yeterince depolama alanı mevcuttur.Ücretsiz ve kolay kullanımı ile Blogger'ın keyfini çıkarın :)

Herkese bol okurlu bloglamalar!

Author Image
Konuk Yazar: Sibel Ordueri
Sosyal Medya Kafe blogunun kurucusu ve yazarıyım.10 yıldır blog dünyasında ,farklı hesaplarımda makaleler yazdım.Blogger tema tasarımlarına,Google seo konularına,Blogger konularına meraklı, araştırmayı, okumayı, öğrenmeyi, paylaşmayı ve sosyal olmayı seven biriyim. Sosyal Medya Kafe 'de hemen hemen her konuda yazılarımla ve yazar kadromuza dahil olan yazar arkadaşlarımın yazıları ile birlikte olmanız dileğiyle...

42 yorum:

  1. Çok güzel bilgiler. Ancak sanirim 300 üzeri blog takip edilebiliyor en azindan ben çok fazla blog takip edebildim hesabimla 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Derya abla☺️
      Yazımda da belirttiğim gibi Google+ ile blogları takip etmede herhangi bir limit yok.Geçen kış Blogger tüm Google+ profili olan blogları otomatik olarak Google + hesabıyla takibe yönlendirmişti.Hatırlarsın bir ara blog takipçilerinde düşmeler yaşanmıştı.Çok eski hesabı olan Blogger kullanıcıların açılmış bir Google+ hesabı olmadığı için onların blog takip sınırı 300 olarak limitli. 😉 Yeni açılan Blogger hesapları artık Google+ hesabıyla birlikte açılmış oluyor.

      Sil
    2. Anladim canim. Böyle bir sinirlama olmadigina sevindim. Tesekkürler cevabin için 😊

      Sil
  2. Güzel ve farklı bilgiler. Bazılarını biliyordum ama sınırlarının tam anlamıyla farkında olmak daha kullanışlı olacak.

    YanıtlaSil
  3. Bazı bilgileri tam olarak anlayamamıştım yazınızı okuyunca netleşti. teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Halil bey,
      Blogger limitlerini bilmek blog yönetimimiz için çok önemli. Yorumunuz için ben teşekkür ederim☺️

      Sil
  4. Gerçekten bazı bilgilerin sınırlarını bilmiyordum. İyi biz yazı olmuş her zamanki gibi emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger sınırları hakkında bugüne kadar edindiğim tüm bilgileri listelemeye çalıştım.Faydalı olmak dileğiyle..
      Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler☺️

      Sil
  5. Faydalı bir yazı... Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Misafir yazar olarak yazımı yayınladığımız için teşekkür ederim Serdar bey😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz için ben teşekkür ederim Sibel Hanım.

      Sil
  7. çok teşekkürler bilgiler için

    YanıtlaSil
  8. Bazı şeyler de güncelleme yapmış. Aslında benim blogla ilgili sıkıntım var.Size yazsam yardım eder misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger sürekli kendini yenilemeye devam ediyor.Bu gelişim sürecinde de güncellemeler oluyor. Tabiki yardımcı olabileceğim bir konu ise neden olmasın☺️

      Sil
  9. Resim sınırı hep merak ettiğim bir sınırdı 5 gb'mış burada öğrenmiş oldum teşekkürler. 5 gb'a da sınırsız demek yanlış olmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Aynen sınırsız demek gibi birşey :))
      Zaman ayrıp okuduğunuz için teşekkürler.

      Sil
    2. Böyle bir yazı için ben size teşekkür ederim :)

      Sil
  10. benim gibi yeni blog yazmaya başlayanlar için çok yararlı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni blog yazarı olarak faydalı bulduğunuza sevindim.
      Zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkürler.

      Sil
  11. Ne güzel bilgiler. Aklıma hiç gelmeyen şeyler hakkında da istatistik var. Teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Şule Hanım :)
      Asıl ben teşekkür ederim zaman ayırıp ,okuduğunuz ve yorumladığınız için.
      Yazmış olduğum Blogger limitlerinin herkese faydalı olması dileğiyle...

      Sil
  12. Çok faydalı, bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyup zaman ayırdığınız için ben teşekkür ederim.Blogger limitleri yazımın herkese faydalı olması dileğiyle.

      Sil
  13. Yazınız çok kısa öz ama bi o kadar da bilgilendirici olmuş.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    https://sukruyldrm.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman ayırıp okuduğunuz ve olumlu yorumunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  14. Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bazılarını bilmiyordum. Daha doğrusu Blogger hakkında öğrenmem gereken daha çok şey var. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Melek :)
      Blogger'da blog yönetimi için bilgileri her birimiz zamanla araştırarak ve okuyarak öğreniyoruz.Faydalı olabildiysem ne mutlu:) Zaman ayırıp okuduğunuz ve düşüncelerinizi yazdığınız için ben teşekkür ederim.:)

      Sil
  15. Bir yazımız 200 yorum alsa da test etsek... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey:)
      Blog keşif etkinliği yaptığım zamanlarda 200'den fazla yorum geldi ve gelmeye devam ediyor.Bu etkinliklerim sayesinde "daha fazla yükle" linkinin devreye girdiğini farkettim. :)) Yazılarınıza 200'den fazla yorum gelmesi dileğiyle...

      Sil
  16. Hi Sibel...

    When a blog is permanently deleted, the blog address/name is not available to anyone anymore.

    There is no image upload/storage limits IF uploading images below 2048px in width and height. Images uploaded above 2048px will be counted in users Google Account storage.

    URL customization is available for Posts using "Permalink URL". This can be used before publishing Posts to add a custom URL for that post.

    More information can be available at Blogger Help pages at users dashboard.

    Best Wishes.
    +airinaa Team BlogrAMP

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hi Airinaa,
      Firstly i have checked for it, you are agree.If blog deleted permanently no one can take it anymore.
      We are agree with url customization but we can't customize it by month and year.
      Thanks for your comment, im very happy to know this information.

      Sil
  17. Gene harika bir yazi sibel zevkle okudum❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kelebek Etkisi :)
      Blogger limitleri anlatımımı beğenmene sevindim.❤

      Sil
  18. Elinize emeğinize sağlık , harika bir yazı olmuş .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zehracım.
      Teşekkür ederim.Beğenmene sevindim.

      Sil
  19. gün konu açım sınırı varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Alaattin Bey,
      Gün içerisinde istediğiniz kadar yazı paylaşabilirsiniz.Fakat 30 yazıdan sonra captcha girmenizi isteyecektir.Kodu girerek yine yazılarınızı paylaşmaya devam edebiliyorsunuz.

      Sil
  20. Merhaba blogger da istediğimiz kadar makale yayına alabilirmiyiz

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.