AdSense Otomatik Reklamlar



Google, yayıncıların reklam stili ve yerleşimi gibi dertlerine son verecek otomatik reklamlar özelliğini duyurdu. AdSense için bir devrim niteliğinde gördüğüm bu özellik, tam olarak geliştirildiğinde reklam kazançlarını maksimuma çıkaracağı gibi bu işi yapan firmaların tekerine de çomak sokacağa benziyor.

AdSense Otomatik Reklamlar Nedir? Nasıl Çalışır?


AdSense otomatik reklamlar Google’ın makine öğrenimi teknolojisini kullanarak sitenizin yapısını anlar ve sayfa düzeninizi algılayarak izin verdiğiniz reklam birimlerini en yüksek performansı gösterecek şekilde sitenize otomatik olarak ekler. Bunun için sadece bir AdSense kodu eklemeniz yeterlidir.

AdSense otomatik reklamları 2 şekilde denedim:

1. Mevcut AdSense reklamlarını kaldırmadan: Mevcut AdSense reklamlarını kaldırmadan otomatik reklamları kullanmak mümkün. Fakat bu şekilde kullandığımda pek değişiklik olmadı. Bunun nedeni uygun yerlere reklam koyduğum için müsait yer bulamaması.

2. Mevcut AdSense reklamlarını kaldırarak: Otomatik reklamları bu şekilde kullandığımda sistemin çalışmasını net görebildim. Uygun yerlerde AdSense otomatik oluşturduğu farklı reklam birimleri gözükmeye başladı ve her sayfada reklamların türü ve boyutu değişti.

AdSense Otomatik Reklamlar Blogger’a Nasıl Eklenir?


AdSense otomatik reklamları Blogger’a eklemek için AdSense hesabınızda oturum açtıktan sonra Reklamlarım > İçerik Otomatik Reklam yolunu takip edin. Burada reklam birimi türleri ve yanlarında seçim yapmak için butonlar göreceksiniz.Hangi reklam türlerinin otomatik olarak gösterilmesini istiyorsanız onları işaretleyip kaydetmeniz yeterli olacaktır.

adsense otomatik reklamlar


Sonraki sayfada size otomatik reklamlar için sadece bir kod verilecek. Bu kodu Blogger paneline giriş yapıp Tema > HTML’yi Düzenle yolunu takip ederek <head> satırının altında bir yere ekleyin.

adsense otomatik reklamları bloggera ekleme


Temayı bu şekilde kaydettikten sonra yaklaşık 15-20 dk. sonra otomatik reklamlar devreye girecektir. Başka bir işlem yapmanıza gerek yok.

AdSense Otomatik Reklamlar Hakkında Görüşlerim


Yazının başında da belirttiğim gibi bu sistem geliştirildiğinde çok faydalı olacağından hiç şüphem yok. Fakat an itibariyle sayfa yapısını algılamada sıkıntılar yaşadığı için olmadık yerlerde, olmadık boyutlarda reklamlar gözükebiliyor. Ben otomatik reklamları sadece test blogumda denedim. Belki diğer sitelerde daha iyi performans gösterebilir. Denemekte fayda var.

Ben her sayfaya için farklı reklam türleri oluşturduğum ve bunları manuel olarak eklediğim için şuan otomatik reklamlarda sadece sabit ve vinyet reklamları etkinleştirdim. Eğer ileride farklı bir tasarıma geçersem veya AdSense otomatik reklamların geliştiğini fark edersem tüm reklamları kaldırım sadece otomatik reklamları kullanabilirim.



Söz Sizde


Bu yazıdan önce veya sonra AdSense otomatik reklamları kullanan arkadaşlar deneyimlerini ve görüşlerini yorum bölümünden paylaşırsa bize yol göstermiş olurlar. Yorumlarınızı bekliyorum.

İyi bloglar!!!

60 yorum:

  1. Anlamadığım kısım, kodu ekledikten sonra reklamlar sayfanın yapısına göre yerleştiriliyor da, sayısı neye göre değişiyor. Mesela ben ana sayfamda 3 adet reklam yerleşimini tek bir kodla belirleyebiliyor muyum yoksa siteye 3 ayrı kod mu kopyalamam gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sadece bir kez ekliyorsunuz kodu. AdSense bazen reklam çıkartıyor, bazen üç. Sayıyı kendisi otomatik belirliyor.

      Sil
  2. Sabah bu reklamlar ile ilgili yazı yazarmısın demiştim galiba hazırmış çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu konuda yazmak için not almış, unutmuştum. Sizin yorumu okuyunca hemen tamamlayıp yayına aldım.

      Sil
    2. Serdar, sana ulaşabileceğim bir yer var mı? bazı şeyler sormak istiyorum kendi başıma yapamadım ve internette de kesin bir çzöümlerini bulamadım.ilgilenecek olursan şimdiden teşekkürler...

      Sil
  3. Güzel bir güncelleme ama geliştirilmesini beklemek lazım. Google daha iyisini de yapar. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Her halukarda Adsense yenilik yaptığı için reklamlarını kullanmasam bile sevindim.
    Yenilikleri severim.

    YanıtlaSil
  5. Cepten reklamlarınız gayet düzgün görünüyor bu arada.

    YanıtlaSil
  6. Mobilde ya da masaüstünde reklamları makale ortasına, son paragraftan önce vb yerlere nasıl ekliyoruz hocam? Manuel ekleme dışında bir taktik var mı? adsense panelde bulunan yazı içi reklamlar ile denedim olmadı

    YanıtlaSil
  7. Blog konusunda teknik gelişmeleri bu kadar güncel takip eden bir site olması çok güzel, teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. İlk eklendiğinde algılama sorunları oluyor ama zamanla oturuyor. Özellikle yazı içine reklam ekleme sorununu ortadan kaldırması iyi olacak bence. "Hangi paragraftan sonra eklıyım", "uzun-kısa yazılar da yazı içi reklam sorunu" gibi sorunlar düzelir zamanla umarım.

    YanıtlaSil
  9. https://btveyazilimdersi.blogspot.com.tr/?m=1
    Blogumda 1-adsense reklam kodlarını ana dizine ekledim. Tema yerleşiminde adsense reklam kismi 2 gözüküyor ana sayfada 3 reklam nasıl gosterebilirim?
    2-herhangi bir sayfada 1 reklam gözüküyor (ana sayfada sadece 2 tane) bu gösterilen reklam sayısını nasıl artirabilirim? Yazı eklerken html kısmına mi elle adsense kodu eklemeliyim?
    Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  10. Şu anda bende otomatik reklamları kullanıyorum. Mobilde çok başarılı fakat sizin de dediğiniz gibi masaüstünde maalesef bazen saçma yerlerde saçma reklamlar gösterebiliyor.

    YanıtlaSil
  11. Hocam blogger de, yazı içine adsemse bağlantı birimleri reklamları eklenebiliyor mu?

    Bildiğim kadarıyla 3 normal reklam, 4 bağlantı reklamı ekleniyor bloga.

    Benim öğrenmek istediğim bağlantı reklamları yazı içine eklense görünür mü? Ve bir sıkıntısı, sınırlaması var mı?

    Cevabınıza göre hareket edeceğim.
    Selamlar.

    YanıtlaSil
  12. Hocam, mobil için eyvallah güzel sonuçlar alabiliriz bazen uzun konularda 4-5 adet banner reklam çıkıyor, fakat masaüstü reklam kodlarımızı çıkarmamıza gerek varmı çünkü otomatik reklam masaüstünde görünmüyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceden eklediğiniz kodları kaldırmak zorunda değilsiniz.

      Sil
  13. Merhaba, ben de bloguma google adsense otomatik reklamların özelliğini kullanarak sayfama ekledim, ancak mobilde reklamlar çıkmakta masaüstü olarak baktığımda reklam yerleri var ama reklamlar çıkmamaktadır. NEDENİ?

    YanıtlaSil
  14. Merhaba otomotik reklam ücret-limi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin sorun da çıldırtır cinsten. Ben blog hocası olsam, bu sorudan sonra ne uğraşıyorum böyle cahil bir halkla diyip, blogu kapatırım.

      Sil
    2. Merhaba,
      Hayır ücretsiz.

      Sil
  15. Millet o kadar soru soruyor ama, cevap vermiyor. İnsan hiç mi bloguna bakmaz. Bakıyor bence ama, sorulara cevap verse, az yorum gelir. Ve soru soran tekrar, tekrar bloga gelip cevap vermiş mi diye bakmaz.

    Ama, unuttuğu bir şey var ki, saygınlık kayboluyor. Bir daha soru sormaz kimse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahsen takibi bıraktım.

      Sil
    2. Merhaba öncelikle unuttuğunuz birşey var burası Bloghocam'ın bloglar için basit bir blogu profesyonel bloglara çevirecek kadar anlatım var. Adamın işi güçü olabilir yani ki zaten ne kadar çok soru oluyorsa adam onlarla ilgili makale yazıyor
      Bencede saygınlık önemli önyargılı olmak yerine empati kurulsa daha iyi olur diye düşünüyorum

      Sil
  16. Bağlantı reklamlarını yazı içine ekleyebiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ekleyebiliyoruz.

      Sil
    2. Hocam herhangi bir sınırı var mı? Eğer sınır yoksa, bir kerede hepsine (tüm içeriklere) eklemeyi öğretirmisin.

      Sil
  17. Bloga eklediğimiz bir içerik, otomatik olarak twiter, ıstagram, facebook ve google + da nasıl paylaşılır?

    YanıtlaSil
  18. Adsenseyi bugün açtım sitemi ekledim bakalım önce normal reklamı bi deneyelim tecrübe olsun önce daha sonra dediğinizi de denerim hocam siz diyorsanız denenir 😁

    YanıtlaSil
  19. Serdar Bey merhaba
    Sizi çok beğenerek takip ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Bu konunuzla ilgili değil ama diğer başlık altına yazarsam görememe ihtimalinizi düşünürek burakaya yazıyorum. Lütfen kusura bakmayın.

    https://bloghocam.blogspot.com.tr/2013/05/blogger-icin-youtube-eklentisi.html

    bu başlık altında verdiğiniz bilgileri, bloğuma uyguluyorum ama objekt objekt uyarısı veriyor. Sebebi ne olabilir ? head kodunun üzerine yapıştırın demişsiniz, yapıyorum ama malesef olmuyor.Yardımcı olursanız çok mutlu olurum .Kolay Gelsin.

    YanıtlaSil
  20. Serdar bey merhaba, güzel anlatımınız için teşekkürler. Bende blogumda denedim ama diğer google reklamları ile bir senkron problemi oldu sanırım. Bunu eklediğim zaman diğer reklam alanlarımdaki reklamlar görünmez oldu.

    YanıtlaSil
  21. Hocam tekrardan Merhaba
    Ben blogumu adsense ile ilişkilendirdim
    Otomotik reklam seçimi yaptım bana verilen kodu dediğiniz gibi ekledim haricinde yapmam gereken bir işlem var mı? 4 gün falan oldu uyarı falan gelmedi reklamlar daha görünmüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reklam birimi oluşturup manuel olarak eklediğinizde reklam gözüküyor muydu?

      Sil
    2. Aynı sorun bendede var, ve hayır manuel olarak reklam birimi ekledikten sonrada gözükmedi.

      Sil
  22. Hocam manüel olarak ekleme yapmadım sadece blogger den kazançları açıp sonra adsense ye geç yoluyla otomotik reklam olusturdum verilen kodu ekledim haricinde manüel olarak yapmadım r

    YanıtlaSil
  23. Kodları manuel olarak ekledik bakalım ne zaman gösterime girecek hakkı verilmiş bir yazı bloguma bir göz atın Serdar Bey geçmiş yıllardan hatılayabilirsiniz.Tekrar aktif hale getirdim bakalım bu sefer ne kadar sürecek.
    https://harunlog.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim merhaba bloguna baktım reklamlar görünüyor ben direk kazanç sekmesinden ilişkilendir yaptım bana yardımcı olurmusun

      Sil
  24. Hocam manuel olarak nasıl ekleniliyor. Yada
    Harici yapmam gereken bir işlem varmı
    Sadece blogger kazançlar sekmesinden aktif ettim adsense ile ilişkilendirdim. Birde adsense hesabını daha önce youtube için kullanıyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki yardımcı olayım sadece yapman gereken tek şey head tagından sonra aldığın adsense kodlarını yapıştırmak daha sonra kazançlarım sekmesinden nerede görüneceğini seçiyorsun o kadar.Ama şuanlık yeni bir sistem olduğu için baya sorunlu iyi geceler dilerim

      Sil
  25. Hocam manuel olarak nasıl ekleniliyor. Yada
    Harici yapmam gereken bir işlem varmı
    Sadece blogger kazançlar sekmesinden aktif ettim adsense ile ilişkilendirdim. Birde adsense hesabını daha önce youtube için kullanıyordum

    YanıtlaSil
  26. Şuradaki yazımda bahsettim blogumu ziyaret etmeyi unutmayın
    https://harunlog.blogspot.com.tr/2018/03/adsense-otomatik-reklamlar-nedir.html

    YanıtlaSil
  27. Google AdSense rakiplere göre 1 adım önde. http://www.binbirmasallar.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  28. Bir kaçkez denedim ama hala sayfamda reklam çıkmıyor

    YanıtlaSil
  29. Hocam blog düzenini yapınca önerilerinizi uygulamayaca çalışacam fakat benim şu anda şöyle bir sorunum var. Adsense 2 oldu tıklama olmasına rağmen kazanç kısımında miktar güncellemesi yapmıyor. Nasıl düzeltebilirim? Beklemem mi gerekiyor?

    YanıtlaSil
  30. Merhaba, Adsense sayfasından aldığımız kodları convert etmemiz gerekiyor mu? Daha önceki yeni sayfa düzeyi reklamlarda kodu convert ediyorduk. Ben burada anlattığınız gibi yaptım ama bir değişiklik olmadı. Kodları head' in hemen altına yapıştırdım. Kodların bazı kelimelerinde renk değişimi oldu. Siyaha döndü. Renklerin değişmesi normalmidir? SAYGILAR...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Kodları convert etmenize veya herhangi bir şekilde değiştirmenize gerek. Adsense siteyi tanıdıkça kendisi renk, boyut, yerleşim gibi değişiklikleri otomatik olarak yapıyor.

      Sil
  31. Teşekkür ederim. Kolay gelsin... :)

    YanıtlaSil
  32. hocam sitemde reklam yerleşimlerini kontrol edemiyorum. ya ben saçma koydum ya da widgetler saçma çalıştı anlamadım. yazı içerisine sayfa en altına değil de makalenin hemen altın reklamları nasıl koyabilirim? sitem: https://ekonomiavrupa.blogspot.com yorumlarınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  33. Reklamlar biçimsiz çıkıyor
    www.baliktayim.com

    YanıtlaSil
  34. mrb hocam bende ekledim gece ama bir geçti hala çıkmadı reklamlar

    YanıtlaSil
  35. Hayırlı günler Hocam ben adense reklam ekliyorum normal şekilde reklamlarım beyaz gözüküyor yardımcı olurmusunuz http://girdebir-bak.blogspot.com/?m=1

    YanıtlaSil
  36. Elinize sağlık hocam çok faydalı bir yazı olmuş.

    Ben de çok başarılı buldum. En güzel yanı ise tek kod üzerinden çalışması. Bir kaç haftadır farklı denemeler yapıyorum. Ancak şahsi görüşüm sabit ve vinyet reklamlarını kullanmama yönünde. Çünkü bu reklamlara kolay kolay kimse tıklamıyor. Tıklamadığı gibi de reklam görüntüleme oranının artmasına sebep oluyor. Bu da tabi TBM değerini düşürüyor.

    YanıtlaSil
  37. Merhaba, benim bir sorum olacak. Otomatik adsense reklamlarımın blogumda head yani başlık kısmında çıkmasını istemiyorum. bunu nasıl yapabilirim? Reklam kodunu head kısmından alıp body bölümüne yapıştırdım fakat bir değişiklik olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorunu klasik bir reklam birimi ekleyerek çözebilirsiniz. 300x250 lik bir reklam birimi oluşturup sağ sidebarın en üstüne yerleştirin. Yeni reklam birimini algılayan oto reklamlar headerın alt kısmına artık reklam koymayacaktır.

      Sil
  38. Hocam bende sizin gibi düşünüyorum bu konuda daha da geliştirilmesi lazım

    YanıtlaSil
  39. Metin içi ve feed içi reklamları masaüstü sürüme kendisi eklemiyor maalesef. Bu yüzden metin içi ve feed içi reklamları kendim oluşturup ekledim. Otomatik reklamlara sidebar ve footer'ın üst kısmını teslim ettim. İnsanların sidebarla hiç ilgilenmediğini de anlamış oldum :) Gözlemlediğim süre boyunca elde ettiğim gelirin %90'ını kendi eklediğim reklam birimlerinden geldi. Yalnız oto reklamların eşleştirilen içerik kısmını çok beğendim. Popüler yayınların arasına zaman zaman çok kaliteli reklamlar ekliyor. Yani benim tecrübem oto reklamlarda sadece metin ve görüntülü, sabit ve vinyet seçeneklerini aktif edip geri kalan kısımlara kendi reklam birimlerinizi yerleştirmeniz.

    Ayrıca; yukarıya yazmıştım ama yeniden hatırlatma gereksinimi duydum. Oto reklamların header'ın (blog başlığınızın/logonuzun) altını oyup reklam yerleştirmesini engellemek için sidebarın en üstüne kendi oluşturduğunuz bir reklam birimi yerleştirin.

    YanıtlaSil
  40. Hocam Adsense otomatik reklam özelliği çok iyi oldu şimdi ilk çıktığı günlere nazaran artık yapay zeka ile yerleşimler falan da düzeldi fakat şöyle bir sıkıntı oluştu; eskiden adsenseden onay alamayan siteler, başka bir site adına onaylanan adsense hesabına eklenip kullanılabiliyordu şimdi ise adsense hesabın onaylı olsa bile yeni site için inceleme başlatıyor. Asıl sıkıntı şu ki inceleme başlatıp onay vermediği site de bol ve özgün içerikli site. Kurallar her geçen gün daha da sertleşiyor.

    YanıtlaSil
  41. mrb sitem https://sefaofis.blogspot.com/ bu reklam ayarları yaptım ama reklam yerinede sarı kutu gözüküyor yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  42. Elinize sağlık hocam, çok sağolun bilgilendirme için

    YanıtlaSil
  43. en güzeli hazır tema almak sanırım

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.