1 Günde 30 Kaliteli Profil Backlink Nasıl Kazandım?

Sanırım artık herkes backlink nedir, neden önemlidir gibi konularda bilgi sahibi. Blog dünyasına yeni girenler için kısaca açıklamak gerekirse backlink; bir siteden başka bir siteye verilen bağlantılardır. Google’ın temel sıralama faktörlerinin başında gelen backlinkler bir sitenin itibarını ve arama sonuçlarındaki sırasını belirlemede oldukça önemli bir rol oynar.




Bu yazıda backlink kazanma yöntemleri arasında görmezden gelinen veya çok önemsenmeyen bir yöntem olan profil backlinklerden bahsedeceğim. Küçük bir çalışma yaptım ve 1 günde 30 adet kaliteli siteden profil backlink elde ettim. Bu çalışmayı sizlerle paylaşmak ve hangi sitelerden nasıl profil backlink kazandığımı anlatmak istiyorum.

1. Facebook

facebook backlink

Milyonlarca kişinin kullandığı Facebook’ta sizin de blogunuz için bir sayfanız veya kişisel profiliniz vardır diye tahmin ediyorum. Blog Hocam’ın Facebook sayfasında hakkında bölümünde iletişim bilgileri kısmına blog linkini ekleyerek Facebook’tan backlink almış oldum. Siz de hala eklemediyseniz kişisel profilinize veya benim gibi blogunuzun Facebook sayfasına blogunuzun linkini ekleyebilirsiniz.

2. Twitter

twitter backlink

Facebook ile beraber dünyanın en popüler sosyal ağı olan Twitter’da da hemen her blog yazarının bir profili vardır. Twitter’da biyografi bölümüne blogunuzun linkini ekleyerek Twitter’dan backlink kazanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey profil düzenleme bölümüne girip blog adresini yazarak kaydetmek.

3. Google+

Google+ backlink

Google+ profili her Blogger kullanıcısı için Google tarafından otomatik olarak oluşturuluyor ama Google+ aslında bir sosyal ağ olduğu için diğer tüm internet kullanıcılarının da Google+ profili olabilir.  Google hesabı ile yorum yapıldığında isminize tıklayanlar Google+ profilinize gideceği için profilinizi güncel tutmanızı öneririm. Ayrıca Google+ profilinizin hakkında bölümünde siteler kısmına blogunuzun adresini yazarak backlink kazanabilirsiniz.

4. LinkedIn

LinkedIn backlink

Çoğunlukla iş aramak ve bulmak amaçlı kullanılan bir sosyal ağ olan LinkedIn’e kayıt olduğunuzda iletişim bilgileri ve kişisel ilgiler bölümünde web sitesi seçeneği vardır. Buraya blogunuzun adresini yazarak LinkedIn’den backlink kazanabilirsiniz.

5. YouTube

youtube backlink

YouTube’un Google’dan sonra en çok kullanılan arama motoru olduğunu biliyor muydunuz? Video marketing ile blogunmuzu YouTube üzerinden tanıtmaya daha fazla zaman ayırmalıyız sanırım. Yeri gelmişken ben de yeni bir YouTube kanalı açtım fakat henüz düzenlemeye başlamadım. Yakında blog içeriklerini video platformuna da taşıyacağım için isterseniz şimdiden abone olabilirsiniz kanalıma. Ayrıca YouTube kanalınızın hakkımda bölümünde linkler kısmına blogunuzun adresinizi yazarak backlink kazanabilirsiniz.

6. Pinterest

pinterest backlink

Bir zamanlar görsel paylaşımlarıyla patlamıştı Pinterest ama sonrasında tahtını Instagram’a kaptırdı. Yine de özellikle kadınlar tarafından ilham amaçlı kullanılan bir fotoğraf paylaşım platformu olan Pinterest’in ayarlar bölümünden blogunuzun adresini ekleyerek backlink kazanabilirsiniz. Yakında Pinterest paylaşımlarına da ağırlık vereceğim.

7. Disqus

disqus backlink

Disqus bloglara eklenen bir yorum sistemi. Disqus yorum sistemini kullanan bloglara yorum yazmak için bir Disqus profili oluşturmanız gerekiyor. Ben de yorum yazazarak tartışmalara katılmayı seven biri olarak zamanında bir Disqus profili oluşturmuştum. Disqus profilinizde web sitesi kısmına blogunuzun adresini ekleyerek backlink kazanabilirsiniz.

8. About.Me

about.me backlink

About.me insanların hakkımda sayfası şeklinde mikro bir site oluşturmaları için kullanılan bir araç. Yeri geldiğinde bir CV, yeri geldiğinde bir portföy, yeri geldiğinde mini bir kişisel web sitesi olarak kullanılabilir. Ben sırf backlink kazanabilmek için bir sayfa oluşturdum ve buraya “read my blog” butonu ekleyerek bloguma link verdim.

9. Dribbble

dribbble backlink

Tasarımcılara özel bir sosyal ağ olan Dribbble’da tasarımcılar çalışmalarını sergileyerek diğer tasarımcıların yorumlarını ve fikirlerini alabiliyor, birbirlerine ilham kaynağı olabiliyorlar. Ben elbette bir tasarımcı değil ama bu Dribbble’dan backlink almama engel değil. Burada da bir profil oluşturup website kısmına blog adresinizi yazarak backlink kazanabilirsiniz.

10. SoundCloud

soundcloud backlink

Nasıl ki Instagram ve Pinterest gibi resim paylaşım platformları, YouTube ve Vimeo gibi video paylaşım platformları varsa SoundCloud’da bir ses paylaşım platformu. İzin verilen formatlardaki ses dosyalarını sisteme yükleyebiliyor, indirilebilirliğini ayarlayabiliyorsunuz. Ücretsiz bir SoundCloud hesabı açıp profil ayarlarından blogumuzun linkini ekleyerek backlink kazanmak mümkün.




11. Behance

behance backlink

Behance için bir proftföy paylaşım platformu diyebiliriz. Tasarımcılar çalışmalarını yükleyerek oluşum süreçleri hakkında bilgi verirler böylece birbirlerine ilham vermiş olurlar. Tabi bizim backlink kazanmak için tasarımcı veya sanatçı olmamıza gerek yok :) Profil oluşturup web sitesi kısmına blog adresimizi ekleyebiliriz.

12. Wattpad

wattpad backlink

Son zamanlarda çok popüler olan Wattpad bir hikaye paylaşım sitesidir. Kullanıcılar hikaye olayını bir adım öteye götürerek küçük kitaplar yazmaya ve Wattpad üzerinde paylaşmaya başladılar. İnsanlar da bu hikayeleri ya da kitapları takip edebiliyor, yorum yapıp beğenebiliyorlar. Wattpad’de bir hesap açıp profil ayarlarından internet sitesine blog adresinizi yazarak backlink kazanabilirsiniz.

13. Goodreads

goodreads backlink

GoodReads te kitap okumak üzerine kurulu bir sosyal ağ. Okuduğunuz kitapların listesini yapıyor, puan veriyor, yorum yapıyor, yeni kitaplar keşfedebiliyorsunuz. Çok kitap okuyan biri olmama rağmen bu siteyi kullanmıyorum ama profil backlink almak için bir hesap açtım. Profil ayarlarından blogunuzun linkini ekleyerek siz de benim gibi backlink alabilirsiniz.

14. Listly

listly backlink

Blog Hocam’ın eski takipçileri bilir, BH okuyucuları blogunuzu listeye ekleyin diye bir yazı yazmıştım. İşte o listeyi Listly üzerinde oluşturmuştum. Kısacası Listly listeler oluşturmaya yarayan bir araç. Listly hesabı açarak profilinize blogunuzun linkini ekleyebilir, backlink alabilirsiniz.

15. Visually

visually backlink

Visually infografik oluşturma hizmeti sunan profesyonel bir araç. Ücretli olduğu için bizim gibi bireysel kullanıcılar tarafından pek tercih edilen bir araç değil ama ücretsiz profil oluşturarak backlink alabiliyoruz bu siteden.

16. ColourLovers

colourlovers backlink

Colourlovers benim çok sevdiğim ve blog ile ilgili bir şeyler tasarlarken sıkça başvurduğum bir site. Bu site renklerle ilgili bir sosyal ağ. Kullanıcıların oluşturduğu renk paletlerini, desenleri, şekilleri, renk kodlarını kullanarak tasarımlarınızdaki renk karasızlığına çare bulabiliyorsunuz. Profil sayfanıza blogunuzun urlsini ekleyerek backlink de kazanabilirsiniz.

17. Ted

ted backlink

Ted videolarını izlemeyen yoktur sanırım aranızda. gerçekten çok zihin açıcı, harika konuşmalar ve konferanslar var içerisinde. Zaten bu oluşumun sloganı da “paylaşmaya değer fikirler”. Ted’in internet sitesinde bir profil oluşturarak blogunuzu ekleyebilir ve backlink alabilirsiniz.

18. Inbound.Org

inbound.org backlink

Inbound.org, pazarlama ile ilgilenenlerin bir araya geldiği, tartışmalara katıldığı, soru sorup cevap yazdığı bir topluluk sitesi. Tartışmalara katılmak için profil oluşturmanız gerekiyor ve profildeki yazdığım yerler, favori bloglarım gibi bölümlere blogunuzu ekleyerek backlink kazanabiliyorsunuz.

19. Issuu

issuu backlink

Issuu pdf dosyaları paylaşabileceğiniz ve diğerlerinin paylaştığı pdf içeriklere  erişebileceğiniz bir site. Pdf paylaşımı için başka alternatifler olsa da bizim amacımız backlink almak olduğu için profil oluşturabilir ve blogumuzu profilimize ekleyebiliriz.

20. Quora

quora backlink

Türkiye’de pek başarılı örneklerini göremediğimiz soru-cevap sitelerinin dünya üzerindeki en popüler örneği Quora’dır. Hatta eğer ingilizce içerikli bir blogunuz varsa bu site sizin Google’dan sonra en çok trafik getiren kaynağınız olabilir çünkü ziyaretçi sayısı çok fazla. Quora’da profil oluşturup blog adresini ekleyerek backlink kazanabiliyoruz.




21. We Heart It

weheartit backlink

Pinterset benzeri bir mantıkla çalışan, pek çok fotoğrafa kolaylıkla ulaşabileceğiniz ve bunları “kalpleyerek” beğenebileceğiniz bir sosyal ağ. Ücretsiz profil oluşturup profil ayarlarındaki bağlantı bölümüne blog adresinizi yazarak backlink kazanabiliyorsunuz.

22. IMDb

imdb backlink

Sinema ile ilgilinin herkesin bildiği bir site olan IMDb film veritabanıdır. Dünyadaki tüm filmlerle ilgili resimler, fragmanlar, yorum ve puanlar yer alır. Çıplak Yazar’ın yorum bölümünde bahsettiği gibi sitede profil oluşturup blogunuzun linkini ekleyebiliyor ve backlink kazanabiliyorsunuz. Katkın için teşekkürler Çıplak Yazar.

22. GitHub

Github backlink

GitHub projeleri depolayarak farklı kişilerin projeye destek vermelerini ve takım çalışması yapılmasını sağlayan bir proje yönetim sistemidir. Sitede hesap açarak profilinize blogunuzu ekleyebilir ve profil backlink alabilirsiniz.

23. Symantec

symantec backlink

Antivirüs ve güvenlik programları üreticisi olan Symantec’in ürünler hakkında bilgi alışverişi yapılması sağlayan bir “connect”  sistemi var. Buraya üye olup profilinize blogunuzu ekleyebilir ve backlink kazanabilirsiniz.

24. Udemy

udemy backlink

Kurs verenleri ve alanları bir araya getirerek ihtiyaçları gidermeyi amaçlayan bir online eğitim sitesi. Ücretli ve ücretsiz online kurslara katılabileceğiniz gibi kendiniz ücret karşılığı kurs da verebiliyorsunuz. Sitede hesap açıp profilinize blog adresini ekleyerek backlink almak mümkün.

25. The Verge

the verge backlink

Teknoloji ile ilgilenenlerin sıklıkla uğradığı, pek çok incelemenin bulunduğu bir site. Interaktif yönü kuvvetli olduğu için ziyaretçilere profil açıp katılımda bulunma imkanı sunuyorlar. Profilinize blog urlsini eleyerek backlink kazanabiliyorsunuz.

26. MagCloud

magcloud backlink

Oluşturduğunuz dergi, takvim, broşür gibi şeyleri satabileceğiniz veya satıştakileri alabileceğiniz bir site. Sitede hesap açıp profilinize link ekleyebilir ve profil backlink kazanabiliyorsunuz.

27. Dead.Net

dead backlink

Bir rock müzik grubu olan Grateful Dead’in resmi web sitesi. Hayatımda hiç dinlemedim ama sitelerine üyeyim :) Sebebi belli, siteye üye olup profil oluşturabiliyor ve blogunuzu ekleyerek backlink kazanabiliyorsunuz.

28. Armor Games

armor games backlink

Flash oyunlar içeren ve ücretsiz yüzlerce oyunu oynayabileceğiniz bir web sitesi. Benim pek aram yoktur oyunlarla ama sitede hesap açarak blogunuzu ekleyebiliyor ve profil backlink alabiliyorsunuz.

29. Triberr

triberr backlink

Triberr blog yazarının içeriklerini paylaştığı bir platform. Sizle aynı konu ile ilgili diğer bloggerlarla iletişim kurabilir, fikir alış verişi yapabilir, tartışmalara katılabilirsiniz. Tiberr’de bir hesap açıp profilinize blogunuzu ekleyerek backlink kazanmak da mümkün.

30. Polyvore

polyvore backlink

Moda bloggerlarının bildiğini tahmin ettiğim bir kolaj sitesi. Internette satışta olan binlerce kıyafetten kombinler yapılmasına olanak sağlıyor. Sitede bir hesap açıp profilinize blog adresinizi ekleyerek backlink de kazanabiliyorsunuz.

Bu sitelerde profil açıp, profilinize blogunuzun urlsini ekleyerek 1 günde 30 adet kaliteli profil backlink kazanmış olursunuz. Internette bunlar gibi profil oluşturup link ekleyebileceğiniz yüzlerce site bulabilirsiniz. Bunlar benim araştırıp, bulup, deneyip, tavsiye ettiklerim. Umarım işinize yarar.




İyi bloglar!

42 yorum:

  1. Bir de Medium.com'u önerebilirim, Serdar Bey. Blog hakkında küçük bir tanıtım yazısı yazılarak makale içerisindeki anahtar kelimelere bloğun linkleri verilecek backlink kazanılabilir...
    Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medium.com'a da üye oldum fakat profil backlink için url girecek bir yer göremedim. Eğer Medium.com'da yazı yazıp yazıdan bloga link vermekten bahsediyorsanız o daha çok paravan blog olayına giriyor. Ben burada sadece profil backlinkleri koymak istedim.

      İleride paravan blog ile link inşasını anlatırsam zaten medium.com listenin başlarında olur :)

      Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Elinize sağlık gerçekten çok faydalı bir yazı olmuş. Hepsine tek tek üye olup sitemi ekliyorum hemen :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir yazı. En büyüklerinde zaten backlinkimiz var :)

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar cokmus ben ilk birkac tanesini kullaniyorum ancak. Serdar bey disqusa bloglara yorum yazmak icin üye olmustum ama istedigim kadar aktif kullanamiyorum. Google+ yorumu kullanilan bloglara disqus yorumlari da eklenebilir mi? Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BLogger'a disqus eklenebiliyor ama Googgle+ yorumlarla bir arada kullanılır mı emin değilim.

      Sil
    2. Bu konuda detayli bir bilgi yazisi yazsaniz cok mutlu olurum 😊

      Sil
  5. Üşenmeden tüm servislerden açmışsınız, helal olsun :). Piyasada size backlink verelim 20 Tl verin tarzı işler aslında bunlar. Bilgi verdiğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke yorumlarda beğen butonu olsaydı da şu yoruma bir like atabilseydim :) (Y)

      Sil
  6. Çok faydalı bir yazı oldu benim için. Ben yalnızca bilindik sosyal ağları kullanıyordum fakat bu platformlardan da yararlanacağım. Aslında her platformda aktif olmak ve ufak bile olsa bir kitleye sahip olmak blog için faydalıdır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz çok doğru ama bunu için epey vakit gerekli :)

      Sil
  7. Serdar hocam, hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz kesinlikle ! :)

    YanıtlaSil
  8. Çok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. İlk 6 sini bilmeden yaomılıy 😊
    Diğerlerinr dd bakacağım mutlaka, bilgilendirme için çoç teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  10. Boş bi zamanımda kalan 14 tanesinide açayım o zaman :) Çok teşekkürler yazı için :)

    YanıtlaSil
  11. faydalı yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. Kaliteli bir paylaşım olmuş Serdar Hocam elinize sağlık.
    Bir de imdb sitesini önerebilirim. Biraz uğraştığımı hatırlıyorum ama profil backlink veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz söyleyince sitede hesap açtım ama profilde link ekleme yeri bulamadım.

      Sil
    2. Hocam dediğim gibi ben biraz uğraşmıştım. Ama kesinlikle ekleniyor.

      https://prnt.sc/igsltc

      Sil
    3. Description bölümünü editledim, html kod olarak falan denedim ama beceremedim :)

      Sil
    4. üye girişi yaptıktan sonra profil ismi üzerine geldiğinizde site settings, açılan pencerede Change your Description açılan metin alanına eklediğim kodlar şu şekilde.

      This is my personel blog. You can visit me [bounce]

      [url]http://www.ciplakyazar.com[/url]

      Sil
    5. Tamamdır bu kodla oldu, teşekkürler :)
      listeyi güncelleyeceğim.

      Sil
  13. Hocam maile yazı gönderdim. Geri dönüş yaparsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  14. Bende backlink yapmaya çalışıyorum. Acaba zararı var mıdır? www.teknokenti.com

    YanıtlaSil
  15. merhaba,
    aslında bu soruyu eski bir yayınınızda sormuştum ama buradan da yazamak istedim. yardımınız rica ediyorum.

    ben Google+'ta bir çok topluluğa üyeyim ve yayınlarımı orada paylaşıyorum. ama bir sorunum var. topluluklarda yayın paylaşınca o yayının altında yorum olarak görünüyor. bu sefer de bir yayının altında 30 tane yorum varmış gibi oluyo ama hepsi hangi toplulukta paylaşım yaptığımı gösteriyor. bunu nasıl düzeltebilirim. yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  16. Teşekkürler.yalnız şöyle bir durum var. Linkedin gibi bazı sitelerde "profil" bölümü herkese açık olmuyor. Ancak üye olan görebiliyor. Dolayısıyla google'ın o linkleri backlink olarak görmesi mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer o sitelerde robots.txt dosyasına profil sayfalarının indexlenmemesi yönünde bir kod yazılmadıysa evet Google botları o sayfaları indexler.

      Sil
  17. Serdar hocam rica etsem adsense'n Otomatik Reklamlar'ı ile ilgili yazı yazabilirmisiniz ?

    YanıtlaSil
  18. Teşekkürler hocam deneyecem.

    YanıtlaSil
  19. Bir kaçını zaten kullanıyorduk diğerlerinide dikkkate almak lazım. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  20. Kaliteli bir makale olmuş ellerinize sağlık siteme beklerim
    https://harunlog.blogspot.com

    YanıtlaSil
  21. hocam 1 yıldır blogunuzu takip ediyorum, bende blog açma kararı verdim ve açtım, adsense de aldım.. blog sitemi inceler ve geri dönüş yaparmısınız? teşekkürler..

    YanıtlaSil
  22. Çok Güzel bir çalışma olmuş.

    YanıtlaSil
  23. Harika bir çalışma olmuş. Polyvore linki ölmüş yalnız bilginiz olsun.

    YanıtlaSil
  24. Yazınız için teşekkürler. Benim de bilmediğim bir kaç site daha varmış. En son olarak verdiğiniz site başka bir siteye evrilmiş. Bir alternatif olarak Steam'den de profil backlink alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  25. Yazı için teşekkür ederim. Bütün sitelere ekledim.

    YanıtlaSil
  26. Çok güzel ve uzun bir liste teşekkürler.http://muhendiskafa.com/

    YanıtlaSil
  27. Çok faydalı bir paylaşım olumuş. Seo çalışmasına başlayan siteler için etkili bir yöntem olacaktır. Ben de steemit.com' u önerebilirim. Fakat üyelik açmak biraz uzun sürebiliyor. Burada hem paravan blog gibi tanıtım yazısı ile backlink alınabilir. Hem de profil backlink kazanılabilir.

    YanıtlaSil
  28. Uzun zamandır bu konuda araştırma yapıyorum ama bu kadar iyi bir derleme bulamamıştım. Paylaşımınız için teşekkürler!

    YanıtlaSil
  29. Hocam tek tek hepsine üye olacağım. Ayrıca Niche sitem içinde yorumlarınızı bekliyorum

    site: https://yerliotomobil.org/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.