Blogger Günlüğü #8




Bana ulaşan soruları, mesajları, faydalı bulduğum linkleri paylaştığım blogger günlüklerimin sekizincisine hoş geldiniz. 8. blogger günlüğünde faydalı bulduğum birkaç online araç, SEO, AdSense ve içerik hırsızlığı ile ilgili faydalı yazılar, youtuberlık ve girişimcilik ile ilgili tartışmalar, ilham kaynağı filmler ve neden blogspot kullandığımın cevabı var.

Keyifli okumalar…

Bir Araç (Picture Port): Bir arkadaş bana mesaj göndererek yeni yayına aldıkları Picture Port isimli projelerinden bahsetti ve kendilerine destek olmamı rica etti. Hem yerli girişimlere destek vermek amacı ile, hem de blog yazarlarına çok faydalı bir araç olduğunu düşündüğüm bu aracı “Blogger Günlükleri”nde sizlerle paylaşmak istedim.

Picture Port bir resim sıkıştırma aracı. Blog yazılarınızda kullanacağınız görselleri siteye yüklüyorsunuz, site  görsellerin kalitesini hiç bozmadan boyutlarını ortalama %80 oranında küçülterek size teslim ediyor. Üstelik tüm bunları sadece birkaç saniye içerisinde ücretsiz olarak yapıyor. Aracın en güzel taraflarından biri tek seferde çok sayıda görseli upload edip, sıkıştırılmış hallerini yine tek seferde download edebilmeniz. Picture Port bir bloggerın sık kullanılanlar listesinde mutlaka olması gereken araçlardan.

Bir Paylaşım (Blog & YouTube): İnternette gezinirken blogların devrini tamamladığı, tahtını YouTube’a bıraktığı, blog yazarlarının bloglarını kapatarak YouTube videoları çekmeye başladığına dair okuduğum bir yazı üzerine sosyal medya hesaplarımda aşağıdaki paylaşımı yapmıştım. Bu paylaşım fazlaca reaksiyon alıp ilgi görünce “Blogger Günlükleri”nde tekrar değinmek istedim bu konuya.


Bence her iki mecrada da üretime ihtiyacı var ve her iki mecranın da kitlesi farklı. Gözlemlediğim kadarıyla yazmayı seven kişiler için okumak da büyük bir keyif. Bu kişilerin önüne araştırdıkları konu hakkında yazılı bir içerik ile birinin o konuyu konuşarak anlattığı bir videoyu koysanız muhtemelen benim gibi yazılı içeriği tercih ederler. Fakat yine gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki YouTube kitlesi okumaya üşenen, hazırcı, tembel genellikle yaş ortalaması 20’nin altında bir kitle.

Geçtiğimiz Altın Kelebek ödüllerinde en iyi YouTuber diye bir ödül verildi. Adını ilk kez duyduğum Enes Batur diye genç bir kardeşimiz aldı ödülü. Sosyal medya ile içli dışlı olan ben koskoca ödül alan bir YouTube fenomenini nasıl tanımam diye kendime kızdım ve kimdir diye bir bakayım dedim. Videolarını da izleyince bugüne kadar neden tanımadığımı anladım. O kadar anlamsız videolar var ki yorumlarına falan baktım takipçi kitlesi 10-11 yaşlarında. Kısacası eğer YouTuber’lık böyle bir şey ise ben almayayım :)

Bir Yazı (SEO Nedir?): Blog gündemini yakından takip eden, çokça araştıran ve oldukça faydalı içerikler üreten bir blogger olan Sibel Ordueri, logunda SEO ile ilgili harika bir yazı yazmış. 10 yıllık bilgi birikimi, deneyim ve gözlemler sonucunda SEO’nun önemini, aslında ne olduğunu, örneklerle çok güzel anlatmış. Sosyal Medya Kafe’de bu harika yazıyı okumak için buraya  bakabilirsiniz.



Bir Paylaşım (İlham Veren Filmler): Sosyal medya hesaplarımda yaptığım bir başka paylaşımı daha buraya koymak istedim. Konumuz girişimcilik, motivasyon, ilham ve sinema. Bugüne kadar izlediğim filmleri düşündüm ve girişimcilere, blog yazarlarına, hayattan umduğunu bulamayanlara ilham verecek 10 favori film seçimimi yazdım.



Gerçekten hepsi insanı fazlasıyla etkileyen filmler. Eğer hala izlemedikleriniz varsa biran önce izlemenizi şiddetle öneririm. Listede olması gerektiğiniz film tavsiyelerinize de açığım.

Bir Yazı (AdSense Reklam Sınırı): Bildiğiniz gibi AdSense yayıncıları sayfalarına reklam birimi eklerken belli bir sınır söz konusuydu ve bu sınırı aşan sitelerin hesapları askıya alınıyordu.Fakat bir süre önce bu sınır kaldırıldı. AdSense’in yeni politikalarına göre sayfa başına 3 reklam sınırı artık yok ama yine de dikkat edilecek bazı hususlar söz konusu.

Blogger Eklentileri adlı blogda AdSense’in yeni reklam politikaları ile ilgili detaylı ve güzel bir yazılmış. Yazıda AdSense reklamlarını blogunuza yerleştirirken dikkat edilmesi gerekenler, reklam – içerik oranı, eklenebilecek reklam sayısı gibi konulara açıklık getirilmiş. AdSense yayıncıları için oldukça faydalı olduğunu düşündüğüm bu yazıyı okumak için burayı ziyaret edebilirsiniz.




Bir Yazı (Çalınan Blog İçerikleri): İçerik hırsızlığı kendi içeriği üreten blog yazarlarının çoğunun başına gelen çok nahoş bir durum. Feri Peri’nin de başına böyle bir olay gelince içerik hırsızlığına karşı neler yapılacağı ile ilgili detaylı ve güzel bir yazı yazmış. Yazıda içerik hırsızlığında kullanılan yöntemler, içeriklerin çalınıp çalınmadığını tespit etme yöntemleri, çalan siteye uygulanabilecek şikayet seçenekleri, içeriklerin çalınmasını önlemek adına uygulanabilecek yöntemler, detaylıca anlatılmış.

Onca emek harcayarak oluşturduğunuz özgün içeriklerin, yazdığınız yazıların başkaları tarafından çalınmasına sessiz kalmayıp önlemler almak için bu yazıyı okumanızı mutlaka öneriyorum. İçerik hırsızlarına bir kaç kelam etmeden bu konuyu noktalamayacağım elbette. Türlü yöntemlerle kopyaladığınız içerikler sizi hiç bir yere götürmedi, götürmeyecek. Çekin kirli ellerinizi bloglarımızdan!

Bir Tartışma (Blog Yazarlığı & Girişimcilik): Sanırım yukarıda bahsettiğim girişimcilere ilham veren filmleri paylaşırken düşünmüştüm bu konuyu. Blog yazarları birer girişimci midir? Bunu sosyal medya hesaplarımdan tartışmaya açtığımda türlü fikirler atıldı ortaya. Bir kez de burada tartışalım konuyu; blog yazarları girişimci midir?



Öncelikle girişim ve girişimci kavramları irdeleyelim. TDK’ya göre üretim için bir işe girişen, kalkışan kişiye girişimci deniyor. Peki blog yazarları bir şey üretiyor mu? Evet, içerik üretiyorlar. Bloglardan gelir elde edildiğini de hesaba katarsak içerik üretmeye teşebbüs eden biri girişimci, üretimin yapıldığı platform olan bloglar da birer girişim olmuyor  mu? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Bir Yazı (SEO Sıralama Faktörleri): Geçmişte birlikte bazı SEO çalışmaları yaptığımız, genç ama bilgili bir SEO uzmanı arkadaşımız var. İsmi Roman Adamita. Bu arkadaşımız Picardes isimli blogunda SEO gündemine dair harika içerikler paylaşıyor ki zaman zaman bu yazılara “Blogger Günlükleri”nde yer veriyorum.

Roman blogunda SEO dünyasına dair yine güncel ve fayda dolu bir yazı paylaşmış. Google’ın arama kalitesinin gelişimi ve geldiği nokta, 2018 yılında etkili olacak sıralama faktörleri gibi konularda otoriter kaynaklardan faydalanarak detaylı bilgiler vermiş. 2018’de Google aramalarında üst sıralarda çıkmak için hangi faktörlere önem vermeniz gerektiğini ve Google’ın SERP mantığını daha iyi kavramak için bu güzel yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

Bir Soru (Neden Blogspot?): Hasan isimli bir takipçim iletişim formundan bana ulaşarak neden .com şeklinde bir domaine geçmediğimi, neden blogspot.com alt alan adını kullandığımı, geçince bir sıkıntı olup olmayacağını sormuş. Buradan bu konuyu merak eden herkesin merakını gidereyim.

Blog Hocam’ı ilk açtığım zamanlarda blogspot subdomainli bloglara karşı bir ön yardı vardı blog dünyasında. Eğer sitenizin adresi site.com değil de site.blogspot.com ise sanki kalitesiz, sıradan bir blogmuş ve asla başarılı olamayacakmış kanısı yaygındı. Benim bloghocam.blogspot.com olarak yoluma devam etme kararımın altında yatan ilk neden bu ön yargıyı yıkmak, ücretsiz bir domainle bile bir blogun çok iyi yerlere gelebileceğini herkese göstermekti.

İlerleyen yıllarda özel bir domaine geçme  konusunu çok düşündüm. Nihayetinde yoluma blogspot ile devam etmek için çok daha geçerli bir nedenim olduğunu gördüm. Miras… Şöyle açıklayayım; 15 yıl boyunca blog yazdığımı, binlerce içerik ürettiğimi ve blog yazarları için devasa bir kaynak yarattığımı düşünün. Ardından başıma bir iş geldi ve bırakın blogla ilgilenmeyi internete bile giremez, bilgisayar kullanamaz duruma geldim. Hatta belki de vefat ettim. Blog Hocam ne olacak?  Söyleyeyim; satın aldığım domainin son ödeme tarihi geçecek ve bloga artık kimse ulaşamayacak. Sonuçta insanlar 15 yıllık bir geçmişe sahip, binlerce içerik ihtiva eden bu kaynaktan mahrum olacaklar. İşte bu yüzden özel domain kullanmaya başlamadım, başlamayacağım. Tabi bu kararım sadece Blog Hocam için geçerli.




Bir Paylaşım (Analiz Araçları): Web sitenizin veya blogunuzun analizini yaparak iyi ve eksik yanlarını tespit eden çok sayıda online araç mevcut. Bu araçların bir çoğunu tek tek deneyerek en basit ve net sonuçlar verenleri sosyal medya hesaplarımda paylaştım. Bu araçlara site grader ya da site audit araçları deniyor. Bu araçları kullanıp blogunuzu analiz ettiğinizde geliştirmeniz gereken yerleri ve nasıl geliştirebileceğinize dair önerileri alabiliyorsunuz.

Ben bu araçları denediğimde Blog Hocam’ın performansının zayıf olduğunu ve site hızını geliştirmem gerektiğini tespit ettim. Siz de bu ücretsiz araçları kullanarak neyi doğru, neyi eksik yaptığınızı görebilirsiniz.

8. Blogger günlüğüm için biriktirdiklerim bu kadar. Önümüzdeki blogger günlüklerimde yer vermemi istediğiniz soruları, yazıları, linkleri iletişim seçeneklerini kullanarak bana ulaştırabilirsiniz. Bugüne kadar yayımlanan tüm blogger günlüklerini okumak isterseniz buraya bakabilirsiniz.

İyi bloglar!!!

48 yorum:

  1. Merhabalar,

    Twitter'da @Picardes hesabımı mention etmen sayesinde bu yazı günlüğüne denk geldim. Daha önce karşıma çıkmamıştı, oldukça kaliteli linklere yer veriyorsun. Ayrıca hakkımdaki yorumlarına ve blogumdaki yazıya yer verdiğin için çok teşekkürler! :)

    Başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Faydalı içerikleri daha çok kişiye ulaştırmak gerek. Siz üretmeye devam edin, ben paylaşmaya :)

      Sil
  2. Son bi kaç yıldır diğer sosyal mecralar daha popüler olsa bile blog yazmanın ve blog okumanın tadını vermeyeceğini bir çok kişi biliyor.
    Blog yazmak üretimi gerektirir üretmek için araştırmak notlar tutmak gerek belirli bir zammını en az bir saatini vermen gerek.
    Hızlı hayat ve çabuk ulaşmak/tüketmek tercih edilse bile dönüş her zaman kaliteye olacaktır.
    Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl ki bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar hayatımızın tam merkezinde olsa da biz hala kağıt kalem ile not almaktan vazgeçemiyorsak, içerik üretmek ve içeriğe ulaşmak için de hangi mecra trend olursa olsun bloglar daima vazgeçilmez olacaktır.

      Sil
  3. Çok iyi bir seri bu. Bilmediğimizi öğreniyor; bildiklerimizi de tazeliyoruz. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Eksik olmayın.

      Sil
  4. Merhaba, yine harika bir yazı yazmışsın her zamanki gibi. Ayrıca .com'a geçmemenin ikinci nedeni de yine oldukça hoş bir nedene dayanıyor. Kutluyorum... İçerik hırsızlığına gelince maalesef google amcamız çalıntı içerikleri indekselemeye devam ettiği müddetçe bu sorun devam eder bence. Bizden çalınan yazılara 3-5 satır ekleyince google indeksliyor bu yazıları. Bununla ilgili google'a uzunca bir yazı yazmayı planlıyorum. Dikkate alırlar umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yazınız dikkate alınır. Bazzen kendimi Google'ın yerine koyuyorum da bu konuyla uğraşmaları pek de kolay değil gibi geliyor bana.

      Sil
    2. Kesinlikle zor ancak Google gibi bir yazılım devi, orijinal yazıyla çalıntı yazıyı geliştirdikleri yazılımlarla ayırt edebilmeli diye düşünüyorum. Çünkü gelecek internet mecrasında... Ayrıca şunu da eklemek isterim: Videolar kesinlikle yazının yerini alamayacak internet aleminde. Çünkü ikisi birbirinin yerine kolaylıkla ikame edilemeyecek formlar. Video kitlesiyle yazılı içerik kitlesi kesinlikle birbirinden farklı kitleler.

      Sil
    3. Bazen içeriği çalan bizden önce indeksleniyor. Biz içerik hırsızı oluyoruz.

      Sil
  5. Bence de fast food mecralar geçecek bloglar kalıcı olacak :) Güzel bilgilendirici yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. neden blogspot.com yazısı için teşekkürler hocam. Buradan daha açıklayıcı olmuş. Yani baya iyi bir bloggersiniz neden .com'a geçmediniz diye sorası geliyor insanın. Zaten cevabımı aldım tekrardan sağolun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz mi sormuştunuz o soruyu :) Yazıda da belirttiğim gibi her .com kullanan site iyi olmadığı gibi her .blogspot.com kullanan site de kötü değildir. Mühim olan ortaya çıkardığın iş.

      Sil
    2. Evet hocam ben sormuştum :) teşekkürler paylaşımınızda yer verdiğiniz için.

      Sil
  7. Bu serideki yazılarınızı değerli buluyorum. Bilgi alınacak ve merak giderilecek özel bir yazı. Ben her zaman okumaktan yanayım bu nedenle video ile aramdaki tek ilişki filmlerdir. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Hocam domain konusunda " Tabi bu kararım sadece Blog Hocam için geçerli." yazmışsınız. Ben sizi 2012'den beri takip ediyorum :D Başka siteniz var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır başka sitem yok. Zaman zaman affiliate marketing için niş siteler açıyorum ve onlarda domain kullanıyorum. Kampanya bitince de kapatıyorum siteyi.

      Sil
  9. Blog yazarları için oldukça faydalı bir yazı daha hazırlamışsın.Emeklerine sağlık Serdar.😊

    Resim sıkılaştırmak için farklı bir aracı kullanıyordum.Bundan sonra yerli sıkılaştırma aracını deneyip,kullanacağım.

    Youtube konusunda düşüncelerine katılıyorum.Yazı okumak mı? Youtube'da izlemek mi? deseler kesinlikle yazı okumak!Youtube sadece müzik,şiir dinlemek için kullanıyorum.

    İlham veren filmlerde "Umudunu Kaybetme" muhteşem bir film.İlk sinema salonlarına geldiğinde izlemiştim.Şimdi ise ne zaman umudumu kaybetsem,internetten açar izlerim.Diğer önerileri de fırsat buldukça izleyeceğim.

    Adsense reklam sınırının kaldırılması çok güzel bir gelişme oldu.Lakin bizim kazançlara olumlu bir etkisini göremedim.😁🙆

    Feri Peri'yi ilgiyle takip ediyor ve blog yazarlığında oldukça başarılı buluyorum.Ah o kopyacılar bir bitmediler gittiler.Ben de yıllarca bu kopyacıları şikayet etmekten bıktım.Geçenlerde öğretmen sayfası çalmış yazımı.İnsan çok üzülüyor,yazmaktan soğutuyorlar.4-5 saat emek vererek,araştırıp,yazdığım bir yazının 1 dakika da kopyalanıp farklı blog/web site üzerinde görmek çok acı veriyor.💔

    Facebook'da girişimcilik ile ilgili yazını görmüş cevap vermiştim.Bence girişimcilik.🙆

    SEO ilgi alanım içinde olduğu için Roman Adamita'nın SEO yazılarına bugün ışınlanıyorum.💫😅

    Blog Hocam için almış olduğun karar ve düşüncelerini takdir ediyorum.Blogspot üzerinde kalarak ölümsüzleştirmiş oldun Blog Hocam'ı Serdar.Yıllarca blog yazarları yazılarını okuyacak ve bu en değerli mirasın.💫

    Ve son olarak SEO nedir? yazımı Blogger Günlükleri #8 'de görünce mutlu oldum.🙆Ayrıca motive eden,hakkımdaki yorumun için teşekkür ediyorum.😊

    YanıtlaSil
  10. Yine harika bir yazı 😊 uzun zamandır neden .com kullanmadiginizi merak ediyordum. Şuan acaba bende blogspot.com'a gerimi dönsem diyorum 😆

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bence yola nasıl çıkıldıysa o şekilde devam etmek doğru. Yine de sizin tercihiniz.

      Sil
  11. Körler sağırlar birbirini ağırlamış yine... blog yazarlarının bir çok sorusu ve sorunu varken sırf link yerleştirmek için böyle yazılar paylaşmak bana komik geliyor...amatör bloggerlar yer belki ama işinin ehli bloggerlar size gülüyorlardır hocam.....yukarıdaki yazı tam bir link ticareti,bu gidişle blog hocam link çöplüğüne dönecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Link ticareti mi? Bu yazıda verdiğim bağlantılar için birinden tek kuruş aldıysam ya da karşılığında bağlantı istediysem bu blogu size teslim etmeye hazırım. Peki ya almadıysam siz ne yapacaksınız? Kendinizi deşifre etme cesaretinde bulunabilecek misiniz? Sayın işin ehli bloggger, amatör bir blogger olarak sizi link ticareti yaptığımı ispata davet ediyorum.

      Sil
    2. Öncelikle bu ithama cevap vermek istedim; Serdar Bey yazımı görmüş ve Blogger Günlüğü'nde yer vermiş, bunun için ayrıca teşekkür ederim. Blogger Günlükleri bizim de yakınen şahit olduğumuz üzere tamamen Serdar Bey'in blog dünyasında görüp bloğunda bahsetmek istediği mecralardan oluşuyor. Örneğin benim yazımın yayımlanması ile ilgili tek bir kelam bile etmemiş bulunmaktayız. Bilip bilmeden yersiz bir iftirada bulunmuşsunuz ve de birçok kişinin hakkına girmişsiniz, çok ayıp olmuş. Umarım davranışlarınızdan ötürü zaman içerisinde kendinizi aynada görme ve algılama kapasitesini gösterirsiniz.

      Yazıma Blogger Günlükleri'nde yer vermiş olduğunuz için de ayrıca teşekkür ederim Blog Hocam. İnanın daha yeni gördüm. Bu yorumu fark edince de örnek teşkil etmesi açısından yorumda bulunan ilgili kişiye cevap vermek istedim. Hiçbir "körler sağırlar birbirini ağırlar" durumu söz konusu değil aslında ama gözler görmek istediklerini görüyor sanırım...
      Tekrar çok teşekkür ederim. Şimdi sayenizde daha çok kişiye ulaşacak ve daha çok kişi içerik hırsızlığı ile mücadele edebilecek belki...

      Sil
    3. Yazısını paylaştığım kimseden bir talebim olmuyor. Hatta çoğu zaman hiçbirinin haberi bile olmuyor yazılarını paylaştığımdan. Bu yorumu kimin yazdığını da öğrendim. Kendi kimliğini kullanamayıp yorumu anonim yazacak kadar kendine güveni ve cesareti olmayan bu genç kardeşimizi çok da ciddiye almaya gerek yok.

      Ben teklifimi yaptım. Eğer yazısına yer verdiğim bloggerlardan bir kişi bunun karşılığında bir şey talep ettiğimi ispatlasın blogu kendilerine devredeceğim :)

      Sil
  12. Serdar hocam sizlere misafir yazarlık için yazı göndereceğim. Daha öncelerinde de göndermiştim lakin 1-2 hafta sürede yanıt alamayınca sildim. Umarım bu kez göndereceğim yazıyı incelersiniz.

    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  13. Serdar bey meraba,
    Sitede uzun zamandır arama çubuğunu göremiyoruz mümkünse ekleyebiir misiniz?
    Google arama çubuğu değilde normal arama çubuğu olursa iyi olur.
    Sitede aramak istediğim konuyu google üzerinden aramak zorunda kalıyorum.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba , blog hazırlmaya yeni başladım ve yazılarınızı okuyarak geliştirmeye çalışıyorum. ama yine de anlayamadığım bir çok şey var.
    az önce site grader kullanarak blogumu kontrol ettirdim. genel puan 89 çıktı ama en altta yazan şeyler hakkında anlamadığım şeyler var. Şöyle ki


    PERFORMANCE
    Page requests 59 < 30 Combine files to minimize the number of HTTP requests your site makes.
    Render blocking Yes No Remove or defer any JavaScript or CSS that interferes with loading above-the-fold content.
    SEO
    Meta description No Yes Reduce meta descriptions to 300 characters in length and include keywords once.

    render blocking ve meta description tam olarak nedir.

    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,
    Siteyi hızlandırmak için teknik bir öneride bulunmuş. Bunu ayrı bir yazıda anlatacağım.

    YanıtlaSil
  16. Muhteşem bir yazı olmuş Serdar bey, içerisinde bilgi olan yayınlara bayılıyorum. Ben de blog sitenizde yayınlamak için bir kaç önemli bilgi paylaşmak istiyorum eğer izin verirseniz.

    YanıtlaSil
  17. Yine ilginç, faydalı, bir o kadar da sevimli bir yazıyla gönülleri fethettiniz:)
    Teşekkür ediyor, takibe devam diyorum.

    YanıtlaSil
  18. Yazınız gerçekten çok güzel olmuş emeğinize sağlık bende bu bloggerci arkadaşlarıma yardım edebilmek adına sürekli blog temaları paylaşıyorum blogger gerçekten farklı bir tad.

    YanıtlaSil
  19. Selamlar...
    Daha önce size yazmıştım... Alan adı aldığımda adsense reklamlarım görünmediği ile ilgili... gerekli başvuruları yaptım olumsuz sonuç geldi... Tekrar başvuruda bulundum... Şimdi bu yazınızda blogspotta kalma nedeninizi açıklamışsınız... Aynı duygular içinde blogumu oluşturdum ve dikiş konusunda detaylı benim tabirimle kütüphane oluşmaya başladı... Yönlendirmelerin tamamını iptal edip tekrar blogspota geçebilirmiyim... Sizin de yazdığınız gibi kütüphanemin yıllar sonra da kullanılabilir ulaşılabilir olmasını istiyorum... Yanıtlarsanız çok sevinirim... İşlerinizde kolaylıklar başarılar diliyorum...

    YanıtlaSil
  20. Dediklerinize katılıyorum. Blog yazarı olarak takip ettiğim nadir bloglardansınız zaten vakit kalmıyor blog yazmaktan :D

    YanıtlaSil
  21. Merhaba
    Blog yazmaya yeni başladım ve tecrübeli değilim hemen hemen tüm yazılarınızı okumaya çalışıyorum bilgi sahibi olmak adına çok yardımcı oluyorsunuz ellerinize sağlık takip ediyorum :)

    YanıtlaSil
  22. Abi seni biz blogspot.comlu tanıdık coma geçip ne yapacaksın zaten geçme :)

    YanıtlaSil
  23. Bloguma eklediğim resimleri gimp kullanarak düzenliyorum. Sıkıştırma işlemleri gayet basit. Ben yazı yazmayı daha çok seviyorum. Video çekmek bana göre değil.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba arkadaşlar.
    Zamanında bir çok site gezdikten sonra Blogspot'da demir attım ve öyle de kaldı. Blogspot'un verdiği hizmet takdir edilecek niteliktedir. Ne var ki, en basit siteleri dahi öne çıkaran arama motorları Blogspot'a gelince son seçenek olarak veriyorlar.
    Kendim bunu dert etmiyorum, zira yükselme gibi bir amacım yok ama bu çifte standardı da anlayamıyorum. Örneğin kendi yayınlarımı paylaştığım siteler en başta çıkarken, o yayının kaynağı olduğu halde kendi sitem ya sonlarda çıkar ya da hiç çıkmaz.
    Hani özgün yayının kaynağı varken Google'un Blogspot'u görmemezlikten gelmesi haksızlık değil de nedir? Diğer anlamda Google, kendi verdiği blogger hizmetini ikinci-üçüncü plana atıyor.
    Dediğim gibi, sitemin üstte veya altta çıkması beni hiç ilgilendirmiyor ancak bu konuya da anlam veremiyorum.
    Sayın Serdar hocam böyle bir konudan daha önce bahsetti mi bilemiyorum, bahsetmemişse bunun için bir başlık açılması hiç de fena olmaz, zira bu konu belki başka bloggerlerin de dikkatini çekmiştir. Çünkü ücretsiz blog hizmeti varken, com'lu sitelere yönlenmenin başında bu çifte standart geldiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  25. Elinize sağlık, çok güzel bir yazı olmuş..

    YanıtlaSil
  26. Hocam merhaba size sormak istediğim soru bu eğer vaktiniz olursa cevaplarsanız memnun olurum.Film,dizi ve kitap tanıtımları üzerine bir blog yapım var.Fragmanları youtube üzerinden resmi sayfaların html kodları ile alıyorum,bazı yazılarımda da resim kullanıyorum ve resmin altında kaynak sitenin linkini veriyorum.Google Adsense başvurusu yaptığımda bunlar bana herhangi bir sorun yaratır mı merak ediyorum.Cevap verirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkürler..Bloguma göz atmak isteyen olursa eğer https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  27. Merhaba arkadaşlar, Blog yazmada yeniyim ve yeni bir sayfa kurdum rica etsem bir bakıp hatalarımı, eksiklerimi bana söyleyebilir misiniz? https://www.halilkilic.xyz

    YanıtlaSil
  28. Hocam çoktandır yazmıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  29. verdiğiniz bilgiler gerçekten çok yardımcı oldu bende daha başlangıçtayım blog sitemi biüyütmek dileğiyle :))) bublogkimin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  30. Hocam özledik sizi nerelerdesiniz?

    YanıtlaSil
  31. Arada bir olsun yazmanda çok güzel geçmişte blogger ile ilgili çok şey öğrenmiştim senden tüm emeklerin için tşkler. Şimdi kendi sitemi gelişiterecek kadar bilgi sömürdüm.
    https://www.faydeon.com/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.