Bir Blogcunun Sahip Olması Gereken 5 Temel Beceri

Blog oluşturmak çok kolay bir işlem.Blogger gibi ücretsiz blog plasformları sayesinde bir kaç dakika içinde blogunuzu oluşturabiliyorsunuz.Yazacak bir şeyi olan herkes kolayca blog oluşturup aklındakileri yazıyor ancak önemli olan bundan sonrası.

 

Blog oluşturmak çok kolay olduğundan blogosferde her konuda yüzlerce hatta binlerce blog bulmak mümkün.Bunca blog arasında ayakta kalmak ve blogunuzun ömrünü uzatmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır.Bunlardan bazılarını daha önce yazmıştım;

 

- İyi Bir Blogcu Olmanın Sırları

- Her Blogcunun Bilmesi Gereken 8 Şey

- Yeni Blogcular İçin Yol Haritası

- Başarılı Blogcuların Alışkanlıkları

 

Şimdi yine yukarıdaki yazılar gibi blog oluşturduktan sonra başarıya ulasşmak için bilinmesi gereken bir konudan bahsedeceğim.Bir blogcunun sahip olması greken 5 temel beceri…

 

Bir blogcunun sahip olması gereken 5 beceri

1. Bilgisayar Becerisi

 

Basit bir şeymiş gibi görünüyor olabilir bence çok önemlidir.Bilgisayarınızdaki hatalarla ve sorunlarla boğuşmak yerine blogunuza ve yazılarına zaman ayırabilmeniz için iyi bir bilgisayar kullanmıcı olmalısınız.

 

2. Resim Düzenleme

 

Belki bir grafik tasarımcısı olamazsınız ama yine de blogunuzda kullanacaınız görselleri düzenlemek ve blogunuun görünümünü iyileştirmek için bazı temel photoshop veya gimp tekniklerini bilmeniz gerekir.

 

3. Temel HTML Becerisi

 

İster Blogger kullanın ister Wordpress mutlaka bazı HTML ve CSS kodlarına ihtiyacınız olacaktır.Örneğin benim burada paylaştığım eklentileri blogunuza uygun hale getirmek için bazı HTML kodlarını bilmeniz gerekir.

 

4. Konu Uzmanlığı

 

Hangi konuda blog yazıyorsanız o konu hakkında üst düzey bilgi sahibi olmanız gerekir.Okuyucularınıza doğru bilgi vermek ve sorularnı yanıtlamak için yazdığınız konuda bilgi sahibi olmanmız çok önemlidir.

 

5. Temel SEO Becerisi

 

BYazdığınız yazıları insanlara ulaştırmak için en iyi ve en basit yol arama motorarıdır.Bunun için temel SEO beceriniz olması gerekir.Ben de blogculuğun çok önemli bir parçası olduğunu düşündüğüm SEO ile ilgili zaman zaman yazılar yazıyorum.

 

Söz Sizde

Bir blogcunun olması gerektiğini düşündüğünüz başka beceri varmı? Siz buradaki becerilerden hangilerine sahip olduüunuzu düşünüyorsunuz?

8 yorum:

  1. Blog yazmanın beceri işi olmadığını düşünüyorum.Sadece özen gösterilip amacına ulaşması için çalışmak gerek.Mesela 1.Bilgisayar Becerisi Olması Gerek demişsiniz hiç bir becerisi olmadan ve hiçbir görsel güzelliği olmayıp çok tuttulan bloglarda var.Örnek vermek gerekirse; Evrensel Müzik blogu sanırm söylediğim şeyleri örnekler niteliktedir.
    Yazınızı paylaştığınz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Biraz da şans olması lazım.Reklam yeteneği yüksek olması gerek.O kadar faydalı yazılar yazın ki.Yazdığınızı pazarlayabilmeli insan

    YanıtlaSil
  3. photoshop veya gimp bilmeyenler/yüklemek istemeyenler için online editor olarak "pixlr.com" çok faydalı olur.

    YanıtlaSil
  4. 6. Beceri: Bilişimde Temel Yazım Kuralları

    Nokta, virgül gibi noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakılması, yazdığınız yazının okunabilirliğini arttırır ve görsel olarak gözü yormaz.

    :)

    YanıtlaSil
  5. 3. maddeyle ilgili hiçbir bilgim yok, epey zorlandığımı söyleyebilirim:))

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşlar zaman ayırıp yorum yazdığınız için teşekkür ederim…

    @www.yorumhane.org

    Kendi açımdan düşünürsem, iyi bir bilgisayar kullanıcısı olmasaydım, kısayolları, püf noktaları bilmeseydim onca işimin arasında blog yazmak için vakit ayıramayabilirdim.

    @ehl-i blog

    Belki bazı dijital pazarlama taktiklerini öğrenerek hedef kitleye ulaşılabilir.

    @gümüş hilal

    Her ne kadar gimp ve photoshop kadar profesyonel olmasa da en popüler online fotoğraf düzenleyiciler olan http://pixlr.com/ ve http://www.picnik.com/ işinizi görebilir.

    @Orhan

    6.madde olarak yazma becerisini ekleyebiliriz evet.Özellikle makale ağırlıklı yayın yapan bloglarda okuyucuyu sıkmayan yazılar yazmak çok önemli.Ve eğer böyle bir beceriniz yoksa çok zorlanırsınız.

    @asortik

    Kodlarla ilgili çok az bilgi sahibi olduğunu en iyi bilenlerden biri benim sanırım :))

    YanıtlaSil
  7. İyi bir içerik her zaman takip edilir. Ama neden bundan emin olmayasınız.
    Pazarlama ve görsel özen tabii ki zorunluluk değil. Fakat ya öğrenerek yada yaptırılarak blogunuza uygulayacağınız profesyonel altyapı hizmetleri sizi her zaman yukarıya taşır.

    YanıtlaSil
  8. iyi guzel ama en onemlisi reklamini iyi yapabilmendir bunun icin

    facebookta hayran sayisi cok olan bir sayfanin olmasi cok yararina..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.