Blogunuzun Sidebar’ına Koyabileceğiniz 10 Şey

Blogların en önemli kısımlarından biri sidebar adı verilen kenar çubuklarıdır.Blogcular bu kenar çubuklarını çeşitli öğelerle doldurarak hem okuyucularının işini kolaylaştırabilir hem de daha çık bir blog tasarımına kavuşabilir.Eğer blogumun sidebar’ına hangi öğeleri koyacağınız hakkında fikir sahibi değilseniz size bazı opsiyonları hatırlatmak istiyorum.

bloghocam-sidebar

1. Arama Kutusu

 

Bence blogların olmazsa olmazıdır arama kutuları ve mutlaka blogunuzun kenar çubuğunda olması gerekir.Kendi blogumda bile çok sık kullandığım bir öğe arama kutusu.yazılarımın sayısı arttıktan sonra herhangi bir konuda yazı yazacağım zaman bu konuyla ilgili daha önce neler yazdığımı hatırlamak için arama kutusundan faydalanıyorum.

 

2. Arşiv

 

Eski tarihli yazılara kolayca ulaşmak için faydalı bir öğedir arşiv eklentisi.Ben arşiv kısmını br sayfa olarak oluşturdum ancak alternatif olarak kenar çubuğunda da bir arşiv widget’ı bulundurulabilir.

 

3. Blogroll

 

Eğer blog yazarı gerçekten beğendiği ve takip ettiği blogları blogroll’una eklediyse onları mutlaka incelerim.Ancak link değişimi veya reklam amaçlı siteler varsa blogroll’da kesşnlikle ziyaret etmem.Sizde favori bloglarınızı listelediğiniz bir blogroll’u kenar çubuunuza yerleştirebilirsiniz.Ben de yakında bir blogroll eklemeyi düşünüyorum.

 

4. Son Yorumlar

 

Bu widget eski ve unutulan yazılarınızı tekrar hatırlatmanıza yardımcı olabilir.Eski bir yazınıza yorum yazıldığında bu listede gözükür ve insanlar o yorum vasutasıyla eski yazınızı okurlar.

 

5. Kategoriler

 

Blogunuz birden fazla konuda ise kategori kullanmanız ve bu kategorileri kenar çubuğunda göstermeniz bence şarttır.Böylece insanlar sadece ilgi duydukları konudaki yazılarınıza ulaşabileceklerdir.

 

6. Popüler Yazılar

 

Blogger resmi popüler yazılar widget’ını çıkardıktan sonra bloglarda çok sık kullanılmaya başlandı.Sizde blogunuzdaki en popüler yazılarınızı kenar çubuğunda gösterebilirsiniz.Ben bunun yerine en çok okunmasını istediğim yazıyı manuel olarak kenbar çubuüğuna yerleştirmeyi tercih ediyorum.

 

7. İlşetişim Bilgileri

 

Eğer bir iletişim sayfası oluşturmadıysanız insanların size ulaşabilecekleri bilgileri kenar çubuğuna koyabilirsiniz.Benim tercihim ise bir iletişim sayfası oluşturarak oraya bir iletişim formu yerkeştirmektir.Bu, insanların size daha kolay ve daha hızlı ulaşmasını sağlar.

 

8. Hakkınızda Kısa Bilgi

 

Genelde bloglarda bir hakkımda sayfası vardır ve yazar hakkıında bilgiler orada yer alır.Ama eğer ziyaretçilerinizin mutlaka bilmesini istediğiniz bir özelliğiniz varsa küçük bir hakkımda paragrafı şeklinde kenar çubuğuna ekleyebilirsiniz.

 

9. Projeleriniz

 

Mevcut blogunuzun dışında başka herhangi bir web sitesi, blog, e-kitap gibi bir projeniz varsa bunu enar çubuğunuzda okuyuculara duyurabilirsiniz.

 

10. Abonelik Butonları

 

Bir blog abone sayısı ne kadar fazla ise o kadar güçlü bir blogdur.İnsanların blogunuzu takip etmeleri için gerekli butonları kenar çubuğunuza koyarak blogunuzun abone sayısını arttıorabilirsiniz.

19 yorum:

  1. Tabii varsa reklam kodlarına da bu kısımda yer verebiliriz

    YanıtlaSil
  2. Kategoriler vidgetini nasıl yapabilirim.

    Filmleri kategorilere ayırmak istiyorum.

    yardımcı olumusunuz ilk deneyimim

    YanıtlaSil
  3. Etiketleri kullanaak yapabilirsiniz.Örneğin aksiyon filmlerine etiket olarak aksiyon, gerilim filmlerine etiket olarak gerilim etiketini ekleyin ve blogger'ın gadget listesinden etiketler gadget'ını ekleyin, başlık olarak ta kategoriler yazın.

    YanıtlaSil
  4. ya blogumda fotoğraflar müzik katogari dünden bugüne gibi şeyler yapmak istiyprum blog üsmimn hemen altına nasıl yapabilirm acil çünkü blog açtım szn sayenzde güzellerştriorm

    YanıtlaSil
  5. blogrol nasıl eklendiğini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler simdiden

    YanıtlaSil
  6. Blogger kumanda panelinden Tasarım > Sayfa Öğeleri sayfasını açtıktan sonra Gadget Ekle diyerek açılan penceredeki gadgetlardan Blog Listesi listesi isimli gadgetın diğer adı blogrolldur.

    YanıtlaSil
  7. bunu birkez kullandım bloğumda başka bir yere daha koyamıyorum birde şunu sormak istiyorum bu sidebarın tasarımı nasıl yapabilirim fotoğraftaki gibi ve mavi olmasını istiyorum yardım ederseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  8. Arşiv Konularını sayfa olarak nasıl yapabilirim sizinki gibi..?

    YanıtlaSil
  9. son yorumları eklemek isterim, açıkladıgınız yazı varsa linkini rica ediyorum...

    YanıtlaSil
  10. @Hanife Dikbıyık :
    Elbette, şuradan ekleyebilirsiniz.
    http://bloghocam.blogspot.com/2012/04/blogger-resimli-sonyorumlar-eklentisi.html

    YanıtlaSil
  11. 6. Popüler Yazılar kısmında en çok okunmasını istediğim yazının manuel olarak kenar çubuğuna yerleştirilmesi işlemi nasıl yapılabiliyor acaba?

    YanıtlaSil
  12. @Aylin
    Bağlantı listesi isimli gadgeta istediğiniz yazılarınızı ekleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  13. Olmadı ama sağolun yine de :)

    YanıtlaSil
  14. merhaba bloguma bir blog şablonu kurdum. yatay kutusu var açılmıyor. bu yatay kutuları nasıl aktif edebilirim yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  15. Hocam selamlar, bloguma popüler yazıları nasıl ekleyebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger kumanda panelinde Yerleşim > Gadget Ekle dedikten sonra açılan pencerede Popüler Yayınlar isimli gadgetı ekleyebilirsiniz.

      Sil
  16. Benimde üstünde uzun zamandır çalıştığım bloğum var bedava ekitap lar paylaşıyorum eğer sitemi önerirsiniz çok memnun olurum http://bedavaekitaparsivi.blogspot.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.