Cufon İle Blogger’da Farklı Fontlar Kullanın

Daha önce benden menü oluşturma ile ilgili yardım isteyen Ece Hanım, İletişim formu asracılığıyla bir ricada daha bulunmuş ve Blogger’ın kendi fontları dışında farklı fontları nasıl kullanabileceğini sormuş.Bu yazımda Cufon isimli fonmt sitesindeki fontları blogumuzda nasıl kullanacağimizi anlatacağım.

 

1. Adım: Cufon sitesine giderek türkçe karakterleri destekleyen bir fontlardan birini bulduktan sonra o fontun hemen altındaki Cufon Dosyasını İndir linkine tıklayın.Fontların türkçe karakterleri destekleyip desteklemediğini görmek için önizleme özelliğini kullanabilirsiniz.

 

Cufon Türkçe Fontlar

2.Adım: Açılan sayfanın alt tarafında Fontu Cufon Olarak İndir butonuna basarak fontu bilgisayarınıza kaydedin.

 

Cufon Dosyasını İndir

3.Adım: Your Java Script sitesine gidin ve Dosya Seç butonuna basarak bilgisayarınıza az önce indirdiğiniz cufon dosyasını seçip, e-mail adresinizi yazdıktan sonra Upload butonuna basın.

 

Cufon Java Script Upload

4.Adım: E-Mail adresinize Your javascript link on yourjavascript.com konulu bir e-mail gelmiş olması gerekiyor.Bu e-mail’deki http://yourjavascript.com/81143…/pecita.cufonfonts.js şeklindeki linki kaybetmeyin.Bir sonraki adımda bu linki kullanacağız.

 

Cufon Java Script Linki

5.Adım: Blogger hesabınıza giderek şablonunuzun kodlarını açın ve  <head> kodunun hemen altına sırasıyla ilk olarak;

 

<script src='http://yourjavascript.com/1214130809/cufon-yui.js' type='text/javascript'/>


 



kodunu ekleyin.Bunun hemen altına bir önceki adımda bahsettiğim mailimize gelen linki kullanacağız.Bunuda şu şekilde ekleyin:



 



<script src='http://yourjavascript.com/2820411011/pecita.cufonfonts.js' type='text/javascript'/>
<script type='text/javascript'>


 



Bu kodun altına ise aşağıdaki kodları ekleyerek şablonunuzu kaydedin.



 



Cufon.replace(&#39;h1, h2, h3, h4, h5, h6&#39;);
</script>


 



Kodların şablondaki yerleşimi şu şekilde olacaktır:



 



Cufon Kod Yerleşimi



Ve işte sonuç…



Blogger Cufon Kullanımı



 



Biliyorum biraz zahmetli bir iş ama sonucu gördüğünüz zaman uğraştığıma değmiş diyeceğinizden eminim.

24 yorum:

  1. güzel ve faydalı bir yazı olmuş.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler! Geri dönüşü hemen yapıyorsunuz!...Harika olmuş...

    YanıtlaSil
  3. Merak ettiğim ise; bunu bu şekilde yaptığımızda, bütün sitenin yazıları mı değişmekte? Başlık, ana metin hepsi dahil mi ?

    YanıtlaSil
  4. @Ece Köprübaşılı

    Bu şekilde yaptığınızda asdece başlıklar değişir ana metin değişmez.

    YanıtlaSil
  5. hocam http://www.yourjavascript.com/ sitesi hata veriyor. 413 request entity..... şeklinde.

    ayrıca sormak istediğim bir konu var hocam. Mesela blogumu google a sorgulattığımda ( site:http://zamanakipgidiyor.blogspot.com/ ) şeklinde, çıkan sonuçların hepsinde konuların başlığı yerine blogun ana başlığı çıkıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?


    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. http://www.yourjavascript.com/ sitesini sürekli kullanıyorum ve herhangi bir hata yok.Senin karşılaştığın hata belki geçici bir durumdur.

    İkinci soru için yapman gerekeni şu yazımda anlatmıştım: http://bloghocam.blogspot.com/2011/07/arama-sonuclarnda-yaz-baslklar-blog.html

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler hocam okudum yaptım umarım önümüzdeki günlerde düzelecektir.

    YanıtlaSil
  8. hocam merhaba ..

    Dediğinizi yaptığım halde durum hala aynı. Acaba google arama sonuçlarında, bu işlemi yaptıktan sonraki yayınladığım yazılar mı sadece kendi başlığıyla çıkacak.?

    YanıtlaSil
  9. Bir yerde hata yapmışsınız sanırım.Bu işlemi yapar yapmaz blogunuzdaki tüm başlıkların fontunun değişmesi gerekir.

    YanıtlaSil
  10. Hocam durum aynen bu resimdeki gibi: http://a1111.hizliresim.com/r/1/8kyn.png

    YanıtlaSil
  11. hocam dediğiniz gibi yaptım oldu fakat hemen eski hale geri dönüyor. mesela hababam sınıfı diye başlık attım sayfayı yenilerken normal hababam sınıfı diye görünüyor ama hemen eski hale dönüyor ve şöyle gözüküyor: hababam snf. 'ı' ları 'ş'leri vs. göstermiyor. Türkçe karakterler indirdim ama dediğim gibi yazılar sonradan eski hale dönüyor.Bu sorunu nasıl aşabilirim?

    YanıtlaSil
  12. @Murat Türkön
    Fontun türkçe karakterleri desteklediğinden emin misiniz? Yazdığınızdan anladığım kullandığınız fontun türkçe karakterleri desteklemediği.

    YanıtlaSil
  13. evet eminim destekliyor denedim indirdim hatta sizinkini bile kullandım ama olmadı . sayfa yenilenirken olduğu gözüküyor ama anında eski hale dönüyor. hocam şu sayfaya gidin bakın derdimi ancak öyle anlarsınız sayfa yenilenirken dikkat edin . http://kitapblogu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  14. Verdiğiniz adresteki font türkçe karakterleri desteklemiyor.Sayfayı yenilediğinizde script devreye girene cufon dışındaki default font kullanılıyor ancak script devreye girince cufon fonta geçiyor.Bu font ta türkçe karakter desteklemiyor.

    YanıtlaSil
  15. hocam işte devreye sonradan giren tasarımın kendi fontları önce görünen benim cufondan yüklediğim o Türkçe destekliyor. Gördüğünüz sayfa son haliyle kendi fontlarına geri dönüyor.

    YanıtlaSil
  16. Vrediğiniz adreste ki temada da cufon kullanılmış o zaman.Yani 2 tane cufon kodu var o şablonda.Kodları incelerseniz bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  17. hocam eski cufonları nasıl değiştirebilirim baktım ama bu kodlara benzer bir şey bulamadım

    YanıtlaSil
  18. tamam hocam buldum çok sağolun iyiki varsınız oldu.

    YanıtlaSil
  19. ALLAH RAZI OLSUN

    YanıtlaSil
  20. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  21. serdar abi zaten cufonu sçince altta direk scirpt olarak veriyo tekrar upload etmemize gerek yok yani .d

    YanıtlaSil
  22. Hocam şöyle bi sorum olacaktı. Bu yöntemi blog içerisinde farklı alanlarda uygulamak istersek ne yapmamız gerekir?
    Yani konu başlıklarında veya sidebarda veya etiketlerde veya post içerisindeki metinde gibi..

    YanıtlaSil
  23. Çok faydalı olmuş hocam. Ben bir shop/store şablonu indirdim. Aslında 6,9$ a tam sürümünü satın alıp editleyip güzelce kullanacaktım fakat ödeme sistemi paypal ve bildiğiniz gibi paypal Türkiyede faaliyetini durdurdu! Şimdi ücretli de satın alamıyorum :( herşey çalışıyor, kodlara gizlenmiş reklamları da geçtim fakat tam sürüm olmadığı için SEPET falan duruyor ancak ürüne Ürcet belirleyemiyorum ve bu görünmüyor. Kodlardan baktım fakat birşey yapamadım :( Başka yerlerden bulduğum kodlar da şablonu komple bozdu :( bu yüzden eski şablonu tekrar yükledim şimdi. Bunun bir çözümü var mı?? Yada illa bu şablon olmak zorunda değil. Fakat bana bir store/shop yani alışveriş yapılabilecek bir şablon lazım. Ücretsiz yada uygun bir ücrete blogger da kullanabileceğim bir şablon arıyorum. (En önceliğim olabiliyorsa bunun kodlarından değişiklik yapıp kullanabilmek) Bana yardımcı olabilir misiniz???

    http://elabelencom.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.