Kod Yazmak İsteyen Bir Blogger İçin Kendini Geliştirme Yöntemleri

Bu yazı firatyalcin.com’dan Fırat Yalçın tarafından Blog Hocam için yazılmıştır.

Blogunuzda kendi temanızı kullanmak veya özgün HTML kodlar oluşturabilmek için belli başlı program dillerini bilmeniz gerekmektedir. Bu program dilleri hakkında kendinizi geliştirmeniz de şarttır. Peki nasıl geliştirebilirsiniz ne yapabilirsiniz?

 

1-Halk Eğitim veya Halk Evi Kursları

 

Sertifikada alabileceğiniz bu kurslar öğreticisinin niteliğiniğine göre size birçok deneyim, önbilgi kazandıracaktır. Halk eğitimden halk eğitime değişen kurslar vardır fakat web programcılığı, web tasarımcılığı, grafik ve animasyon tabanlı web sitesi hazırlama gibi kurslar birçok halk eğitim merkezinde mevcuttur.

 

2- İnternetteki Öğretici Videolar

 

İnternetteki öğretici videolarla herhangi bir kursa gitmeden kendinizi bir nebze geliştirmeniz mümkün. Öğrenmeniz gereken Action Script 3- PHP -HTML gibi temel konuları google da araştırarak birçok eğitmen videosuna ulaşmanız mümkündür. Yine öğrenmeniz gereken programlardan birisi olan FLASH PLAYER  için size milli eğitim tabanlı ŞU siteyi öneriyorum. O sitedeki videoları upload edip kendi blogumdaki ŞU yazıda bahsetmiştim. Oradan indirebilirsiniz.

 

3- Gerekli Adobe Programlarını Bulundurun ve Kullanın

 

İnternetten videolarla öğrenme yolunu seçtiğinizde eğitmenlerin genelde adobe programı kullandığını gözlemlersiniz. Gözlemlediğiniz adobe programını bulundurup, eğitmeni taklit ederek kullanmanız sizi geliştirecektir. HTML kod yazma programlarından Adobe dreamweaver, Flash programlarından Adobe Flash CS5 benim önerdiklerimdendir.

 

4- Aşama Aşama İlerleyin

 

Acele etmeyin ve birden öğrenmeliyim psikolojisine kapılmayın. Her şeyi parça parça planlı planlı öğrenin. Kolaydan zora gitmeniz sizin için daha faydalı olacaktır.

 

5- Benzer Sitelerden ve Webmasterlardan Yararlanın

 

Sadece bir videoya veya kursa, öğreticiye bağlı kalmaksızın öğrendiğiniz kodlama dilini içeren websitelerden de yararlanın. Ne kadar farklı kaynak o kadar farklı bilgi demektir.Anlamadığınız veya takıldığınız yerleri ilgili sitelere veya webmasterlarla iletişime geçerek sorun. Bu maddelere daha birçok madde eklenebilir fakat kod bakımından söylüyorum, başkasına muhtaç olup forum forum kod aramaktansa kendi kodunuzu kendiniz üretin.

3 yorum:

  1. acıkakademi.com u öneririm ciddi ve yeni bir site

    YanıtlaSil
  2. acikakademi.com ' u sayenizde öğrenmiş olduk teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. By bilgiler Benin icon cok degerli tesekkurler

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.