Yazılarınız Daha Çok Sitede Yer Alsın

Bir bloğun başarılı olabilmesi için özgün içeriğin gerektiği kadar o içeriğin Google'da sıralamaya girmesi ve sosyal medya da yer alması gerekir. İçeriğinizin bir tıkla bir çok sosyal imleme sitesine gönderen bir servisten bahsedeceğim "ping.fm" Ping.fm içerisinde çoklu servis entegrasyonu bulunan bir durum güncelleme servisidir. Yani birden fazla hesabınızı bu servise bağlayarak hepsine aynı anda durum güncellemesi gönderebilirsiniz.

 

Ping.fm

 

Facebook'a ve twitter, identi.ca, plurk gibi mikro bloglara durum güncellemesi gönderebildiğiniz gibi blogunuzun rss linkini bağlayarak blogunuzda yazdığınız her yazının bu servislere gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede yazınız ve yazının linki bir çok yerde paylaşılacağından çok hızlı bir şekilde index alabilir ve aynı oranda sitenize backlink alabilirsiniz.

      

Nasıl Üye Olunur?

 

Buraya tıklayarak siteyi açın ve sağ alt köşede bulunan üye kayıt formunu doldurun. Daha sonra mail adresinize girerek aktivasyon linkine tıklayın.

 

Servisleri Nasıl Kullanacağım?

 

Üyeliğinizi tamamladıktan sonra karşınıza ping.fm in desteklediği servislerin listesi gelecek, üyeliğiniz olmayan servislerin üzerine tıklayarak o servislere üye olabilirsiniz, üyeliğiniz olan veya üyeliği tamamladığınız servisler için "add network" butonuna tıklayarak gerekli bilgileri girerek servisi bağlama işlemini bitirebilirsiniz. 

 

Ping.fm 

 

RSS i Nasıl Bağlayacağım?

 

Servislere üyeliklerinizi tamamladıktan sonra Üst taradta bulunan "dashboard" butonuna tıkladığınızda güncelleme gönderilmeye hazır servisleri göreceksiniz. Daha sonra sağ alt tarafta bulunan "Rss Feed" e tıklayın ve gelen sayfada ki "Feed URL" kısmına Rss linkinizi yapıştırıyorsunuz ve "add feed"e tıklıyorsunuz.

 

Ping.fm

 

Kayıt yaptığınız servislerde de arkadaş çevrenizi çoğalttığınız takdirde blogunuza her yazı yazdığınızda yüzlerce ziyaretçi çekebilirsiniz.  

 

Yazar Hakkında:Bu yazı kayya.net sitesi yazarı Ali KAYA tarafından Blog Hocam için yazılmıştır.

17 yorum:

  1. yazıyorum rss linkini hata veriyor

    YanıtlaSil
  2. @Cevher Blog

    Evet şu an kontrol ettiğimde bana da hata verdi. Ping.fm bazı zamanlar rss konusunda sorun yaşayabiliyor, daha sonra denediğinizde sorun çözülecektir. Güncellemelerinizi sorun giderilene kadar manuel olarak gönderebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. friendfeed ayarinda birsey mi bari ?

    YanıtlaSil
  4. @Era

    Söylemek istediğinizi anlayamadım. friendfeed ayarında derken kastınız nedir?

    YanıtlaSil
  5. iki gündür deniyorum. rss adresimi yazdığımda eror veriyor. Nasıl bir hata yapmış olabilirim? Adresimin doğruluğundan eminim.

    YanıtlaSil
  6. Gülsüm Hanım,

    Sizde herhangi bir hata yok. Hata ping.fm in rss servisinde bu konuyu birkaç webmaster arkadaşla görüştüm onlarda da durum aynı bir süre beklemek gerekecek. Ben bu konuyu yazmayı düşündüğüm gün servislerin hepsini kontrol etmiştim herhangi bir sıkıntı çıkmasın diye fakat rss konusunda sıkıntı çıktı (sürekli hata çıkıyor ama düzeltiliyor)buna gerçekten üzüldüm. Fakat rss bağlamasanız bile blogunuzda yazdığınız yazının linkini güncelleme alanına yazarak yine diğer servislere gönderebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. Yanıtınız için teşekkür ederim. Biz de bekleriz biraz.Nasıl olsa düzelecektir.

    YanıtlaSil
  8. Yazımı manşete taşıdığınız için çok teşekkür ederim Serdar Bey. Uzun zamandır uzağım internetten, sıkıntılı bir dönemin ardından bunu görmek beni çok mutlu etti.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir uygulama ama rss bağlamada problem yaşadım :(

    YanıtlaSil
  10. ping çok sağlam bir site, 2 senedir fan blogum için kullanıyorum! Bir tıkla bağlantı adresiniz bütün üye olduğunuz sosyal ağlarda!

    YanıtlaSil
  11. bütün konular çok güzel çokta faydalı ben özellikle bu konuyu çık beğendim. Faydalı da oldu benim için.

    YanıtlaSil
  12. beni seesmic diye bir siteye yönlerdirdi. pingfm de üyelik formunu doldurunca

    YanıtlaSil
  13. seesmic sitesine yönlendiriliyoruz üye olduktan sonra da resimlerdeki gibi bir ekranla karşılaşmıyoruz, nasıl yapıcaz acaba?

    YanıtlaSil
  14. ping.fm ücretsiz sadece 4 tane servis veriyor ve günlük 10 tane gönderi ile sınırlıyor..

    Yani parasız bir hizmet almak isteyenler denemesin.. !!

    YanıtlaSil
  15. gerçekten çok başarılısınız teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  16. 6-11-2013 ping.fm hala calismiyor simdi denedim guzel bir uygulama ama site acilmiyor yorumlarda acilmadigi yazilmis bu gun itibariyle aynen

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.