Bir Blogger’ın Başarı Önerileri

Başarılı bir blog ve başarılı bir blogger olmak tüm blog severler için en üst seviyedir. Buna ulaşmak için araştırmacı, yeteneğini bilen, kendini sürekli güncel tutan birisi olmaktan geçtiğini biliyoruz.

 

Aslına bakarsanız blogger olmak için blog yazma yeteneğinin yanı sıra kendinize eklemeniz gereken veya öğretemeniz gereken bir çok şey olduğunu göreceksiniz. Şu da varki ; Her blogger kendi yolundan gider ve kendi tecrübelerini anlatır. Yani siz ne kadar iyi bir araştırmacı olursanız, gidilen yolda ki tecrübelerden ilham alıp kendinize bişey katarsanız, başarılı olmak adına önünüzden bir engel daha kalkacaktır, özgün içerik dediğimiz bu yazılar bu şekilde ortaya çıkacaktır.

 

Bende üç beş yıl önce bu yola baş koyan birisiydim, okudum, araştırdım. Şimdi bir iki nacizanevi tavsiye vermek istiyorum.

 

blogger

 

Plan, Plan, Plan. . .

 

Bir blog&site kuracaksanız acele eden, olayın heyecanına kapılıp, oldu bittiye getiren mantalitenizi değiştirin. Çünkü hızlı düşünülmüş bir fikir parlak olduğu kadar da detaylanmak ister. Yani sitenizin konsepti üzerine düşünme zamanı verin kendinize. Biraz daha yaratıcı olmak adına bu yazıma bakabilirsiniz.

 

Not Alın

 

Plan yaparken mutlaka yanınızda not defteri ve kalem olsun, gerek cebinizde gerekse evde oturduğunuz mekanlarda. Böylece fikirler uçup gitmez. Ayrıca takvim hazırlayın. Örneğin ; Bir hafta plan yapma, belirlenen tarihler arası site düzenlemeleri, belirli tarihlerde içerik girmek gibi günlere yayılmış etkinlik takvimi hazırlayın. Zaman ilerledikçe rayına oturmuş bir sisteme sahip olacaksınız.

 

Araştırma

 

Araştırmadan kastım, varsa sizinle aynı konsepteki diğer siteleri inceleyin ve bunu plan dediğim kısımda gerçekleştirin. Böylece iki iki iş yapmamış olacaksınız ve unutmayın gördüğünüz herşey size ilham verir. Bu süreçte not almayı unutmayın.

 

Herşeyi Siz Biliyor Olamazsınız

 

Sitenizle ilgili bir sorunu ve yapmak istediğiniz uygulamyı bilmiyorsanız araştırın. Eğer sizin yapamayacağınız br durum ise üstelemeyin herşeyi biliyor olamazsınız, bilen birine danışarak yardım almanız zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak ve işiniz hızlı bir süreçte işleme girecektir.

 

Motivasyon

 

Açıkca söylemeliyim herşey her zaman iyi gitmeyecek. Yeri geldiğinde maddi zorluk, yeri geldiğinde içerik eklemek için konu bulamayabilirsiniz. Fakat şunuda unutmayın bu her bloggerın başına gelmiş bir sorun olabilir. Bu size bir işarettir o işaretin adı ; İnziva. Bu dönemde yeni bilgiler toplamaya devam edin. Bir yandan webmaster forumlarında sitenizde misafir blogcu aradığınızı veya dönemlik yazar aradığınızı söyleyin. Hem siz bilgi toplamaya devam edin hemde blogunuz yayın hayatına devam etsin. Böylece motivasyon çalışmanızı yapmış olacaksınız. Ayrıca özgüven için tavsiyelerime göz atabilirsiniz.

 

 

Yazar Hakkında: Ben Kültür Yaşa blog yazarı Mustafa Yaldız. Kişisel gelişim ve genel kültür üzerine hatırı sayılı yıldır çalışma yapmaktayım ve birikimlerimi blogumda okuyucularla paylaşmak istedim. Ayrıca Twitter’dan yazılarımı okuyup, takip edebilirsiniz.

17 yorum:

  1. Blog yazarlığına yeni başlayan ya da başlayacak arkadaşlar için faydalı bir yazı. Blog yazarlığı, emek isteyen bir uğraş. Her blog yazarının bir stratejisi olmalı.

    YanıtlaSil
  2. sizin tüm paylaşımlarınızdan ben bir şeyler öğreniyorum, biliyorum ki sizden öğreneceğim daha çok şey var...

    YanıtlaSil
  3. çok beğendim.Tek eksiğim plan sanırım.tüm hayatım boyunca biraz gecikiyorum..bu arada ben de bahceperim.bahceperim.blogspot.com a beklerim.

    YanıtlaSil
  4. Samimi yayin için teşekkür ler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ,
    sizden bir konuda yardım isteyecektim blogumda page scroll um çalışmıyor sayfa aşşağı kaymıyor :( yön tuşlarını kullanmak zorunda kalıyorum düzeltebileceğim bir kod yardımı yaparsanız çok mutlu olurum.

    http://www.rococosh.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Hemen hemen aynı şeyler yazılıyor artık. Hepsinin özeti aslında üç kelime; çalışmak, sebat etmek ve farklı olmak.

    Yine de yeni başlayan bir blogcu için faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  7. güzel bir yazı olmuş. emegi gecen arkadaşa teşekürler.

    YanıtlaSil
  8. her zamanki gibi yazınızda yine cok faydalı bilgiler vermişsiniz. Bende futbol blogumdan sonra farklı bir tarzda blog hazırlıyorum umarım tavsiyeleriniz ile başarılı olurum..

    http://blog-axu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Merhaba hocam konuyla alakasız ama benim sorum alan adını blog.com’daki bloguma yönlendirmek istiyorum fakat bir türlü yapamadım yardımcı olurmusunuz.şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  10. Gerçekten bu yolda ilerlemek isteyen arkadaşlarımız için faydalı bir yazı olmuş.Bu iş bir yandan emek ve sabır isteyen bir iş. Yapılan iş zevk ile yapılırsa iyi yerlere gelinecektir. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Daha önceden okusaydım, daha güzel şeyler yapabilirdim... Yeni başlayanlar için yol gösterici olmuş... Bir şey de ben ekleyeyim, ihtiyaca yönelik yazılar yazın...

    YanıtlaSil
  12. Ben de kendi yazılarımı yazıyorum ama arama motoru botlarından başka ziyaretçi yok kimse bilmiyor blog adresimi nasıl haberdar edebilirim herkesi. Bu arada http://tilkicik.Blogspot.Com

    YanıtlaSil
  13. @ilker gönüler
    Trafik arttırma yöntemleri ile ilgili yazdığım yazıyı okumanızı öneririm.

    YanıtlaSil
  14. Benim gibi blog dünyasına adım atmak isteyenler için faydalı yazılar var burda... Soruyorum kendime: 'Bunu gerçekten istiyor muyum, devam ettirebilir miyim?..' diye. Şimdilik hiç bir pürüz yok :) Ama blog açmam için daha zaman var, daha çok istediğimde aranıza katılmak ümidiyle ...

    YanıtlaSil
  15. çok hoş ve içten bir yazı olmuş.vakti olan arkadaşlarımın blogumu incelemelerini isterim
    http://guncelisfikirleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. Faydalı bir bilgi olmuş. Benimde blogumu incelemenizi çok isterim :) Kendi içimdekileri yazıyorum. Takip ederseniz çok çok sevinirim
    http://ucurummavisi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  17. Merhaba, bende yeni bir blog açtım. Bu ve bu tarz yazıları okuyup takip ediyorum, öncelikli olarak. Ve görüyorum ki daha katedecek çok yolum var. Hayatım boyunca kendimi ifade etmeyi sevmişimdir, ve bu yüzdendir ki,blog açmak için yeterli birikimim henüz şu şartlarda olmamasına rağmen bu cesareti kendimde buldum. Bu ve bu tarz yazılar, harita gibi bana göre. Hangi rotaya gideceğinizi kararlaştırıyorsunuz. Bir fikir ediniyorsunuz. Ve bu yüzdendir ki size ufak da olsa bir teşekkür sözü söylemeyi kendime borç bilirim. Umarım benim blogum da zaman içerisinde yeni okuyuculara kavuşur....

    http://ayperiablaninevi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.