Blogum Bir Gecede 10.000 Görüntülemeyi Nasıl Aldı?

Bu yazı, Evde Yazar tarafından Blog Hocam için yazılmıştır.

Ne zamandır Bloghocam'a konuk yazar olmayı istiyordum. Ama öyle bir konu olmalıydı ki hem Bloghocam çizgisine uygun olsun, hem de kendi tarzımı bozmasın.. Epey bir zaman geçti aradan, bir buçuk senelik oldu bizim Evdeyazar.. Derken derken bir günde blogumun görüntüleme sayısı günde ortalama 500-700'den 10.000'e fırlayınca zihin baloncuğumda “Evreka Evreka, Bloghocam'a yazacağım yazı işte bu!” repliği hızla geçti ve ben de acayip sevindirik oldum itiraf edeyim.. Çünkü anlatacağım bu deneyimimin bütün blog yazarlarına faydalı olacağını düşünüyorum.

Sadede gel ve anlat artık, nasıl oldu da blogunun görüntüleme sayısı bir günde böyle fırladı?” dediğinizi duyar gibiyim; azıcık meraklandırayım demiştim, hemen konuya geçiyorum. Olay aynen şöyle gelişti:

Sabah blogdaki mesajlara bakıyordum rutin olarak, sevdiğim bir blogger arkadaşım şöyle yazmıştı:

Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmada 'Gece kokan çiçek hangisidir?' diye sordular. Google amcaya danışayım dedim. Karşıma sizin yazınız çıktı. Nasıl sevindim blogger arkadaşımla karşılaştığım için, sorunun cevabını da sizin yazınızdan öğrenmiş oldum.”


Bu yorum çok hoşuma gitti ve sonrasında nedense istatistiklere bir göz atayım dedim, uzun süredir ilgilenmemiştim; bakmamla şaşırmam bir oldu.. Günde 500-600 bilemediniz 750 tekil sayfa görüntülemesi alan blogumda 23 haziran günü tam 10.408 tekil sayfa görüntülemesi olmuş!.. Biraz daha detaylı baktığımda, “Adı Şebboy'muş!” adlı burada gördüğünüz yazımın tam 9666 adet görüntülendiğini görünce, sabah sevgili blogger arkadaşımın yazdığı yorumla bağlantıyı kurdum; yoksa gerçekten de anlayamayacaktım neler olduğunu.. Aşağıdaki ekran görüntüsünü gururla paylaşıyorum..

istatistikler


Demek yarışmada “ gece kokan çiçek nedir?” diye sorulmuştu ve herkes aynı anda Google'da bu aramayı yapınca karşılarına benim sayfam çıkmıştı. “Yapayım aynı aramayı, bakalım ne oluyor?” dedim ama inanın heyecandan içim de içime sığmıyordu. Aynı gün yaptığım sorguda yazım en üstte çıkıyordu, sonrasında hâlâ Google'da ilk sayfada yer alıyor; hem de yaklaşık 3.990.000 tane sonucun arasından sıyrılarak, ama üçüncü sıraya düşmüş.. Benim gözümde sanırsınız ki yazım, maraton koşusunu kazanmış; o derece sevindim ki ne sevindim. Mütevazı blogumdan beklenenin çok üstünde bir başarı çünkü bu..

google sıra

 

 

“Gece kokan çiçek nedir?” sorgusunda 3.990.000 sonuç içinde benim yazımı ilk sıraya taşıyan şey neydi acaba?

 

Doğrusunu söylemek gerekirse, SEO uzmanlarının söylediği çoğu kurala pek uymuyorum. Ne anahtar kelime kullanıyorum, ne yazının uzunluğuna dikkat ediyorum, H1 H2 etiketleri derseniz onlar da kendi hallerindeler.. Tamamen içimden geldiği gibi yazıyorum, hani diyorlar ya “Özgün İçerik Şart!” diye, işte tek izlediğim kural o..

Bu başarılı sonucun nasıl geliştiğini hem merak ettim, hem de sizlere faydası olur düşüncesiyle yazıyı inceledim, kendimce saptalamalar yaptım:

 

1. Yazı 641 kelimeden oluşmuş, fena bir uzunluk değil. Genelde uzun yazıyorum ben. Demek ki Google da bundan hoşlanmış.

 

2. Yazıda organik olarak, yani yazının gerektirdiği yerlerde toplam 13 kez “şebboy” sözcüğü geçmiş. Bu da yazının tamamındaki sözcüklerin %2'si yapıyor. Yani ben hiç farkında olmadan, tamamen organik bir şekilde yazımda %2 oranında anahtar kelime kullanmışım. Google bu durumdan rahatsızlık duymamış olmalı ki, almış 3.990.000 sonucun en güzeli seçmiş ve ilk sayfanın birinci sırasına taşımış bu içeriği.

 

3. Başlıkta “Şebboy” kelimesini, yani aslında anahtar kelimeyi kullanmışım. Genelde yazıda ne anlatıyorsam, özetleyen bir kelimeyi başlıkta da kullanmaya çalışırım; demek ki Google bu durumu seviyor..

 

4. Yeni öğrendiğim ya da vurgulamak istediğim bir sözcük, bir kavram kullanmışsam yazıda, mutlaka kısa bir açıklamasını yapma alışkanlığım vardır. Nitekim bu yazıda da aşağıdaki gibi kullanmışım, yani tanım yapmışım ve vurgulamak için “mavi renkte” yazmışım. Seo kurallarına uymak için değil, dedim ya sadece bilmeyenler öğrensin diye vurgulamak için böyle yapmıştım. Google robotları gerçekten sandığımdan çok daha yeteneklilermiş ne diyeyim ki başka.. Aşağıdaki tanımlamanın Google robotları için değil, insanlar için yapıldığını anlamışlar ve iyi not vermişler ya, gerçekten de -her ne kadar robot olsalar da - saygı duyuyorum kendilerine..

 

Şebboy” dedi, kokladım, şebboylar adı gibi güzel kokuyordu. Eve gelince araştırdım biraz; Farsça şeb (gece) ve buy (koku) sözcüklerinin birleşimi, yani gece kokan demekmiş şebboy...”

 

5. Yazıda kullandığım fotoğrafı kendim çekmiştim, yani o da özgün. Bloguma bir resim eklediğimde mutlaka “özellik” etiketlerini dolduruyorum, Bloghocam 'ın buradaki yazısında okumuştum, her zamanki gibi yine işe yaramış.

 

Yazının en zor bölümü olan sonuç kısmına geldik kazasız belasız. İnsan misafirliğe gittiğinde nasıl ki oturmasına kalkmasına dikkat eder ya; ben de yazarken nokta, virgül, düşük cümle hatası olacak diye stres olmuştum; defalarca kontrol ettim gerçi, varsa hatalar affola diyeyim..

 

Evet toparlıyorum; “içerik kraldır” veya “Content is king” diyorlar ya, inanın yerden göğe kadar haklılar. Eğer güzel, okunabilir; Google robotlarını kandırmaya yönelik, daha doğrusu “para kazanma amaçlı” yazmazsanız, Google sizi ödüllendiriyor. Dedim ya robot falan demiyorum, Google örümceklerine bu adaletli yaklaşımlarından dolayı acayip saygı duyuyorum.

 

Özet şudur: Yazıyorsunuz, unutuyorsunuz; aylar sonra bir de bakmışsınız ki o yazıyla sürpriz bir başarı yakalamışsınız, yeter ki özgün ve okunabilir içerik üretin..

Dip not:

Siz okuyucular da burada benim gibi misafir sayılırsınız, lütfen giderken yorum bırakmayı ihmal etmeyiniz. Misafir olduğunuz evden ayrılırken kapıda “teşekkürler, görüşmek üzere” demiyor musunuz, bu da aynı şey. Yorumlar az olursa Bloghocam'ın yüzüne bakamam sonra...

 

Sevgiyle ve kendiniz gibi kalın diyorum, Bloghocam'a beni konuk ettiği için çok teşekkür ediyorum ve gidiyorum. “İyiydik böyle, hoştu yazı” diyenleri blogumda görmekten mutluluk duyacağımı bilmem söylememe gerek var mı..

 

YAZAR HAKKINDA:

Sektöre kızıp 2 sene önce radikal bir kararla mesleği bırakan bir tekstil mühendisiyim. Bir buçuk yıl kadar evde yazı çizi işlerinden para kazandım. Blogumun adı da buradan geliyor. Sonrasında evde çalışmaktan sıkıldım, insan bazen rahattan da rahatsız oluyormuş nitekim.. Blogumu referans gösterip başvurduğum reklam ajansında yaklaşık 2,5 aydır metin yazarı ve sosyal medya sorumlusu olarak çalışıyorum şu an, keyfim yerinde açıkçası.. Çocukluk hayalim olan roman yazarlığına çok yaklaştım desem yalan söylemiş olmam..

 

Blog adresim: http://evdeyazar.blogspot.com

Facebook adresim: https://www.facebook.com/Evdeyazarblog

191 yorum:

  1. gerçekten güzel bir örnek olmuş hem sizin yazınızın başarısı hem e sizin başarınız. blogunuzu referans göstererek bir işe girmiş olmanız bir çok blogcu arkdaşı emi,nim şevklendirmiştir bu konu hakkında çok sağolun bilgiler için. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir annenin bloğuna destek için gelin dostlar çocuğu için blog yazıyor www.sefkatanne.blogspot.com

      Sil
  2. Ne güzel olmuş...okurken çok heyecanlandım... darısı benim blogun başına diyorum.Şu resimdeki özellik etiketleri yazısını da hemen okumalıyım.

    YanıtlaSil
  3. Ben hatirliyorum o yazinizi bayilarak okumustum ve kosup sebboy alasim geldi, sebboy bu kadar mi guzel anlatilir? diye yorumda birakmistim. Aylar gecti hala hatirliyorum cunku cok guzeldi. Serdar Bey'de bugune kadar yardim almaya calisipta yuzde yuz sonuc aldigim yegane insan. Cok verimli bir yazi ve cok guzel bir bulusma olmus, saglikla uzun yasayin.

    YanıtlaSil
  4. Sizin adınıza çok sevindim, itiraf ediyorum çok da imrendim. Her blogger'ın rüyası, Google tıklaması :) Şaka bir yana verdiğiniz faydalı bilgiler için çok teşekkürler. Yaklaşık 1 yıl önce başladığım blog yolculuğumda her gün görüyorum ki sosyal medya derya deniz. Bazen bu konudaki eksiklerim beni hayal kırıklığına uğratsa da yazmaya devam edeceğim.

    YanıtlaSil
  5. Tebrikler evde yazar. Bu başarın asla tesadüf değil. Seninle sadece bir kez yüzyüze gelsek de o an senin içindeki başarıya aç durumu fark etmiştim ve şimdilerde ne kadar da başarılı olduğunu görüyor ve senin adına çok seviniyorum. Selamlar...

    YanıtlaSil
  6. Çok hoşuma gitti bu yazı :) Tesadüf gibi görünen bir başarı ama bence kesinlikle değil. Başarılarınızın devamını diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrik ediyorum seni ve web siteme bi bakarmisiniz
      Oyunkafe.tk

      Sil
  7. Söylediklerinizi "SEO nedir ne değildir" meselesini bilmeden ben de uyguluyormuşum:)
    (5.madde hariç, o kısmı biraz daha açarsanız sevinirim , yani resimlerin özelliklerini nereden doldurmamız gerekiyor, bilmiyorum o meseleyi:( )

    Bloghocam bir site adresi vermişti; anahtar kelimelerimizle Google'de sitemiz hangi sırada yer alıyor, bunu sorgulayabiliyorduk.
    Anahtar kelimlerimin bir kısmını merakla yazdım ve sonuç beni cidden şaşırttı!
    Sonuçlar sandığımdan çok daha iyiydi, ilk sayfada görüntülenen pek çok yazım vardı.

    Sizin yazınız da çok hoş, sıkıcı SEO yazılarına hiç benzemeden, SEO nitelikli yazı nasıl yazılır, buna değinmişsiniz;) ve doğru bir konu seçimiyle bu adreste buluşmuşsunuz:)

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Açıkçası ben de SEO'ya dikkat etmiyorum, demek ki oluyormuş :)
    Wordpress'e geçtim iyi mi yaptım bilemiyorum, yorumlarınızı beklerim, saygılar.
    www.suatsaygin.net

    YanıtlaSil
  9. @Mert Koyutürk, teşekkür ederim yorumunuz için. Blog yazarı arkadaşlarıma biraz da olsa fikir verebilmişsem ne mutlu bana..

    YanıtlaSil
  10. @Sertaç Cihan: Evet darısı bütün blog yazarı arkadaşların başına.. O yazıdaki bütün maddeler çok faydalı bence, teşekkürler yorumunuz için..

    YanıtlaSil
  11. @Hayata Dair: Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için. O gün şebboylarla eve gelince içim öyle bir coşmuştu ki, muhtemelen yazıya da bulaşmış pozitif enerji, hatta Google'a bile bulaşmış olabilir, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  12. @desindes: Yazmaya devam ettiğiniz ve sabırlı olduğunuz sürece başarı mutlaka gelecektir, ben de zaten bunu anlatmak için yazdım bu yazıyı. Teşekkürler yorumunuz için..

    YanıtlaSil
  13. @Serdar Sözkesen: Çok teşekkür ederim, nereden nereye değil mi ama, daha yolun ortasında bile değiliz aslında, selamlar :)

    YanıtlaSil
  14. @Özlem Turan: Çok teşekkür ederim, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  15. @Beyza Aydın Başer: 5. madde için Bloghocam'ın aşağıda linkini eklediğim yazısı sanırım size faydalı olacaktır.
    Evet aslında Seo uyumu yazı konusuna güzel de bir örnek oldu bu durum, faydalı olduysa ne mutlu bana, teşekkürler :)
    http://bloghocam.blogspot.com/2011/04/gorseller-icin-seo.html

    YanıtlaSil
  16. @İyilikve sağlık: Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  17. @SuatSaygın: SEO'yu tam da dışlamamak lazım, benim söylemek istediğim şey, "SEO için yazmıyorum, zaten yazdıklarımın kendisi SEO" idi aslında :)

    YanıtlaSil
  18. Ben de kuralsız yazıyorum, içimden geldiği gibi.
    Birgün ben de emeklerimin karşılığını alacağım inanıyorum.
    Herkesi bloğuma bekliyorum bu arada :)
    http://mavininguncesi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  19. Bu yazı da cok tiklanir kanimca..hangi blog bir gecede bu kadar tiklanmis olabilir ki gerçekten mutlu olur insan..geçen günlerde google teaser sorunu başlamadan evvel benim tiklamalarda cildirmisti baktığımda farkli bisey yoktu istatistikler cok yuksekti ama hatta o gun yazi dahi görmemiştim..daimi olsun diyorum cok sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. @Aylin Demir: Asla vazgeçmeyip, sabırlı olmak lazım, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  21. @Değmesin Yağlı Boya: En ummadığım yazının, bir yarışma sorusu ile bu kadar görüntüleme alması beni yüreklendirdi, "Demek ki olabiliyormuş!" dedim, ve bu herkes için geçerli bence; sevgiler..

    YanıtlaSil
  22. aaaa her gün yeni birşey öğreniyorum :) etiket özelliğini daha önce hiç kullanmamıştım. İnşallah etkisinin ölçeği büyük olur.

    Bu arada tebrikler :)

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel bir örnek...Sabrın sonu selamettir...:)

    YanıtlaSil
  24. @Miss Tiffany: Yeni şeyler öğrendikçe uygulamaya çalışıyorum, bir süre sonra alışkanlık haline geliyor. Resim etiketleri de öyle artık benim için, resim ekleyince etiketliyorum, mutlaka faydası oluyordur, tavsiye ederim..
    Bu arada teşekkürler yorum için:)

    YanıtlaSil
  25. @Morlu Mutfak: Evet sabreden derviş, muradına ermiş:)

    YanıtlaSil
  26. Hem misafir yazın için hem de böylesi güzel bir tıklanma aldığın için seni kutluyor ve tebrik ediyorum sevgili Evdeyazar. Bloghocam Serdar beyi bana da sen önermiştin. Her ikinizi de severek ve beğenerek kaçırmadan takip ediyorum. İkinizin aynı blogda buluşması üstelik öğretici bir çizgide buluşması daha bir güzel olmuş ne diyim. Ellerine sağlık her zamanki gibi. Sana ve Serdar beye biz acemi blogculara yardımlarınızdan dolayı tekrar teşekkürler ve selamlar...

    YanıtlaSil
  27. :) Vış süpre tıklanma ve yazı olmuş teşekküler

    YanıtlaSil
  28. Tebrikler... ne güzel.. sizin adınıza ben de sevindim. sevincin mutluluğun artarak devam etsin.. galiba haberi ilk veren ben oldum..:) Sevindim.
    umarım hayallerinizi adım adım gerçekleştirirsiniz...
    Selamlar... Sevgiler....

    YanıtlaSil
  29. Geçen yaz öyle uzatmadan yazdığım bir yazıda aynı"şok" durumunu ben de yaşadım. tatil dönüşü aldığım şeftalilerden "peşmelba" tatlısı yapmıştım.İşte "peşmelba" nedir, Nellie Melba kimdir içerikli bir yazı. Sabah bloğumun ziyaretçi sayısında anormal bir artış var. Ne oluyor dedim. Durumu ancak anahtar kelimeleri googlle'dığımda anladım. Bir site "peşmelba" "nellie melba" kimdir iye ödüllü yarışma yapmış millet benim yazıya akmış:) http://guzelseylerrehberi.blogspot.com.tr/2013/08/melbann-pesi-yani-pesmelba-boyle-olur.html
    Hala da gelen var.

    YanıtlaSil
  30. @Wepblogger: Evet müthiş bir dönüm noktası oldu blogum için:)

    YanıtlaSil
  31. @Şahin Shirin Erdem: Haberi sizin yorumunuzdan aldım evet, siz yazmasaydınız yarışmada sorulduğunu, ne olduğunu anlayamayacaktım muhtemelen. Hata olduğunu bile düşünebilirdim:)
    O yüzden tekrar teşekkürler, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  32. @gzlşeylerrehberi: Çok keyifli bir durum nitekim bu, unutulan bir yazıya apansız ilgi olması çok enteresan. İlk gün 10000 olan görüntüleme sayılarım, bir kaç sonra 13000'lere fırladı; şaşkınlık ve mutlulukla gelişmeleri takip ediyorum ben de, bakalım ne olacak sonrasında:)
    Teşekkürler yorumunuz için..

    YanıtlaSil
  33. Çok keyifle okudum devamı bol olsun diyelim:)
    Ev sahibine de misafirine de çok teşekkürler .

    YanıtlaSil
  34. @MİNEL SE: Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben de sizin gibi henüz acemi bir blog yazarıyım, öğrendiklerimizi paylaşarak birlikte gelişiyoruz, işin en keyifli kısmı da burası zaten..
    Blog Hocam'ın varlığı ise dediğiniz gibi biz acemi blog yazarları için büyük bir avantaj.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  35. @ÖRGÜÇANTAM: Yorumunuz için asıl ben size teşekkür ederim, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  36. Keyif ile ve bir solukta okudum yazınızı. Sizide tebrik ediyor veee darısı başıma diyorum inş. çok faydalı bir makale olmuş.

    YanıtlaSil
  37. Yazınız çok güzel, faydalı ve içten olmuş. Emeğiniz için size çok teşekkür ediyorum. Ben de bloğumda çok fazla SEO ya dikkat eden birisi değildim ancak, http://www.seokriter.com/ sitesini keşfettiğimden beridir dikkat etmeye çalışıyorum. Wordpess için Yoast WordPress SEO eklentisini kullanmaya başladım. Tam olarak bir faydası oluyor mu henüz anlayamadım. Ama kullanmaya devam ediyorum. Seo dan anlamayan kişiler için faydalı buldum şahsen. İşte böyle. Yazınız için yeniden tebrikler. Bloğunuzu takip edeceğim.

    YanıtlaSil
  38. ben anlamadım gitti bu SEO işini, ama bir yazım 10000 tık alsa düşer bayılırım herhalde:))

    YanıtlaSil
  39. Tebrik ediyorum. Ben de emek vererek ve severek yapılan bir şeyin er ya da geç karşılık bulacağına inanıyorum. Blogumu çok seviyorum. Ve de çok sevilsin istiyorum. Umarım ben de yüksek okunma sayılarına ulaşırım.
    jaleceanne.blogspot.com

    YanıtlaSil
  40. Gerçekten çok güzel konulara değinmişsiniz tabiki özgünlük önemli ama son zamanlarda insanlar yazmak yerine kopyala yapıştır yada programlarla özgünlüştürme gibi yöntemler kullanıyor. Özgün olmak her zaman iyidir yazı için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  41. @Evrim ÇAKICI: Darısı başınıza olsun evet, teşekkürler, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  42. @Gülce: SEO'ya uymamak olmaz elbette, ama SEO'ya uymak için zorlama yazı yazılmamalı diye düşünüyorum ben, teşekkürler yorumunuz için..

    YanıtlaSil
  43. @Belgin Güven: Düşüp bayılmıyor insan ama müthiş bir mutluluk yaşıyor, umarım en kısa zamanda sizin de benzer deneyiminizi okuruz, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  44. @Jale Güney Sun: Asında olayın özü sizin de dediğiniz gibi sevmek ve emek vermekte.. Ben de bu ikisinin karşılığı olduğuna hep inanmışımdır..

    YanıtlaSil
  45. @Tolga K: Programla yazı değiştirerek nasıl özgün olunabilir ki, bence bu kopyacılar mutlaka Google'ın gözünden düşerek zaman içinde yok olacaklar...
    Teşekkürler yorumunuz için..

    YanıtlaSil
  46. Adam özgün olmayı hedeflemiş ve başarısını almış

    YanıtlaSil
  47. @Serdar Bey teşekkürler..

    YanıtlaSil
  48. bazen binlerce içerik girersiniz ancak bazende tek bir yazı sizi zirveeye taşıyabilir

    YanıtlaSil
  49. Blogum için neler yapmam gerek

    www.netamca.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  50. hocam ben açılır menüdedik yerlere html sayfası vermek istiyorum html sayfası nasıl açılır

    YanıtlaSil
  51. mesala bir yazıyı ansayfada değilde menudeki bir yerde ynasıl yayımlarım

    YanıtlaSil
  52. sitemin adresi http://teknotutkun.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  53. haberler kısmında nokia samsung asus ve appla bölümleri var onlara bastığımda aradığınınz sayfa bulanamadı diyor bunu nasul çözücem

    YanıtlaSil
  54. Merhaba siz ve Serdar bey en çok takip ettiğim blogculardansınız. Başarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.
    iyi yayınlar

    YanıtlaSil
  55. @Şevket Koray: Çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  56. benzersiz konu olması seni başarıya ulaştırmış. Eğer yarışmada sorulmasaydı sayfanın bir değeri olmayacaktı. Biz bloggerlar sadece içerik olarak değil konu olarak da benzersiz yazarız. Çünkü kendi hayatımıza dokunan şeyleri bloga aktarırız. Aslında yazdığın bi çok sayfa google aramasında ilk sıralardadır. Tek sorun gündemde olmaması.

    YanıtlaSil
  57. Harika yazmışsınız insanın hemen yazınıza göre içerik oluşturmaya başlayasıya geliyor hatta başladım bile :)

    YanıtlaSil
  58. Gerçekten sıkılmadan okudum güzel yazı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  59. arkadaşlar siz misafir yazar oluyorsunuz ama bu sizin değil blog hocamn yararına oluyor...
    Şimdi mesela sadece gece kokan çiçek yazdığımda blog hocamın siteside çıkıyor.Hem de ilk sayfada!!

    YanıtlaSil
  60. bazen başarıların tesadüfi olduğu düşünülse de , aslında uzun bir çalışmanın verdiği meyvedir . Tebrikler

    YanıtlaSil
  61. BLOGHOCAM ARTIK BIRAKTI :(

    YanıtlaSil
  62. Yazıyı okumaktan hem çok keyif aldım hem de çok heyecanlandım. Benim gibi bloğunda henüz birinci ayını dahi tamamlamamış, fazlaca toy blog meraklıları için harika bir yol gösterici niteliğinde bir yazıydı. Kendi adıma çok teşekkür ediyorum. :)

    YanıtlaSil
  63. harika yazı için teşekkürler bizi bir kez daha özgün içerikden uzaklaşmamaya motive eden bir durum teşekkürler..
    Bu arada www. dekorhediye .com sitesi ile bu yazıyı okuyup irtibata geçen blog sevdalılarına özel indirim yapacağım hatta durun bir kod vereyim size gönlümden koptu ( YnAruW ) oranada süpriz diyelim ama çok iyi bir oran belirledim.

    YanıtlaSil
  64. Çok teşekkür ederim . Darısı benim blog'un başına inşallah :)

    YanıtlaSil
  65. basarıların devamını dilerim

    YanıtlaSil
  66. Ellerinize sağlık çok güzel bilgiler vermissiniz darisi basimiza diyelim sevgiler..

    YanıtlaSil
  67. Aynısı Ayhan Işık'ın söylediği bir şarkı aracılığıyla bana oldu... Kimsenin yüzüne bakmadığı günlük 25-30 ziyaretçili blog bir gecede 5 binden fazla tekil hit aldıydı.Ancak bu denli spesifik bir şeyi her post üzerinden yada her gün yakalamak ne yazık ki pek mümkün değil...

    YanıtlaSil
  68. Evet darısı benim bloğumun başına diyorum ve tebrik ediyorum sizi.....benim de daha 4 günlük yeni bloğum var ve yarım yamalak yazdığım tariflerımden birisine bugün bir yorum yapılmış...şimdi farkettim....bir çok imla hatasıyla yazdığım tarifimi çok beğendiğini yazmış sağolsun isimsiz arkadaş...kimdir nedir diye merak ettim ve takip ettiği bloglardan sizi buldum o'nun sayesinde:))çok teşekkürler isimsiz arkadaşıma ve size....meğer öğrenmem gereken ne çok kural varmış....kaçırırmıyım böyle güzel bilgileri artık sizi takibe aldım ben de....bu arada saatlerimi verdim oturdum bloğumdaki imla hatalarını düzeltmekle başladım işe....saygılarımla teşekkürler....bu arada bloğuma : selmakemalyildirim.blogspit.com dan ulaşabilirsiniz....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yukarıdaki yorumumda bile yine bir çok hata yapmışım ama aceleciliğimin cezası bana:)) selmanın organik mutfağı ..... selmakemalyildirim.blogspot.com dan benim güzel tariflerime ulaşabilirsiniz

      Sil
  69. Elinize, yüreğinize sağlık. Umut verici bir yazı olmuş. Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  70. Herzamanki gibi muhteşem bir yazı olmuş hocam çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  71. Yani enteresan :) tuhaf makale güzel olmuş

    YanıtlaSil
  72. @Hakan Kayhan @Korkusuz Yazar @Turgut Ordu @Burak Can @Yusufbaris @birnotumvar @GuvenKocak @Aleyna Akkulak @İsmail Zaorak @Ayşegül @Gezenti Gezgin @Üç Kardeşler @Koca Yusuf
    Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  73. @Mehmet Halıcı: Misafir yazarlık konusunda size katılmıyorum, bu tamamen blog dayanışmasıdır. Her şeyden önce Bloghocam'da yazımın yayınlanması benim için önemli bir prestijdir, ikincisi Bloghocam'dan gelen trafik hiç de azımsanamayacak kadar güzeldir. Üçüncüsü ise eğer Bloghocam'a yazdığım yazı, "gece kokan çiçek" gibi bir sorguda ilk sayfada çıkmasını sağlamışsa, yani küçük bir katkım olduysa ne mutlu bana..

    YanıtlaSil
  74. Heyecanla okumaya başladım. Google istatik fotoğrafını görünce daha çok heveslendim.Bu yazı beni daha çok blogumun üzerine düşünmemi sağladı.Bu bilgileri bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  75. Kapıdan çıkmadan teşekkür edeyim hocam, harika bi yazı olmuş, emeğinize sağlık ve aracı olan bloghocam'ada teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  76. Hocam çok iyi ve de bilgilendirici bir yazı olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  77. Hiç beklemediğim bir yazıdan 1 günde değil ama 1 haftada 7000 hit aldım Yazarkafe sayesinde. Dünya için küçük benim için büyük bir adım :))
    http://www.suatsaygin.net/kotu-bir-yonetici-olmanin-10-sarti/

    YanıtlaSil
  78. Aslında herşey bu kadar kolay işin aslı özgün içerikte darısı bizim başımıza :)

    YanıtlaSil
  79. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  80. valla cok begendim. blog işine yeni başlayanlardanım ama güzel bir konuya değinmişsiniz. kendime örnek olarak görüyorum bu başarıyı

    YanıtlaSil
  81. Çok hoş doğrusu merakla okudum bu yazıyı :)

    YanıtlaSil
  82. Üslübünüzü beğendim.Benim tarzımı yansıtıyor.Blogunuza da bakacağım.Faydalı olmasını ve birşeyler değil çokşeyler öğrenebilmeyi umuyorum sizlerden.

    YanıtlaSil
  83. başarılarınızın devamını diliyorum :)

    YanıtlaSil
  84. Çok güzel başarılarınızın devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  85. şimdi daha da ünlü oldun.:))

    YanıtlaSil
  86. Hepimizin ortak heyecanı beğenilmek ve tanınıyor olmak google amca ve internet ana sayesinde bunu yaşamışızdır gelip geçici küçük bir heyecan ama dünyalara bedel :)

    YanıtlaSil
  87. çok yardımcı oldunuzzz çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  88. Özgün İçerik Şart: çok ama çok önemli bir konu....özgün ve içten yazmak gerekiyor

    YanıtlaSil
  89. Bu güzel yazınız için çok teşekkürler. İçerik, bakış açınız, özgün değerlendirmeleriniz ve konuyu toplu hale getiren linklerinizle çok faydalandığım bir yazı oldu. Neredeyse son bir haftadır bu yazıdan başlayarak bağlantılı yazılar arasında gezindim. Bugün EGO başlıklı ilk yazımın duyurusunu da Facebook'tan yapıp blog yazarlığına start verdim. Hem size hem de Serdar beye yolumuza ışık olduğunuz için çok ama çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  90. merhaba gerçekten ilgi çekici ve yararlı bir yazı olmuş bloghocam'a yakışır bir yazı olmuş.
    ben de genelde yazılarımı fark etmeden uzun uzun yazıyorum bir taktikte ben vereyim madem yazılarınızda eğer yazı uzuyorsa bol bol resim kullanın.

    YanıtlaSil
  91. Öncelikle akıcı yazınızdan dolayı teşekkür ederim.

    Aynı durum 2010 yılında benim de başıma geldi.

    Kanuni ile Hürrem Sultan'ın aşkını, 2008 yılında kendi yorumumla yazıya dökmüştüm. 2010 yılında malûm dizi yayınlanınca, benim yazım 3 yıl boyunca 5 milyon arama sonucunun ilk sırasında yer almıştı. Ben de tıpkı sizin gibi, yazıyı Adsense için değil, okuyucularım için yazmıştım. İlk 1 ay, günde 90 bin kişi bu yazıyı okuyordu.

    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  92. Öncelikle tebrik ederim. Ayrıca çok yeni bir blog sahibesi olarak hem heyecan duydum hem de çok iyi bilgilendim. Merakla takip edeceğim yazılarınızı. Darısı başıma diyorum. Sevgi ve dostlukla kalın... :))

    YanıtlaSil
  93. Harika bir başarı öyküsü olmuş, tebrik ederim. Umarım benimde böyle bir öyküm olur! : )

    YanıtlaSil
  94. Yazınız çok güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş. Bende sadece özgün yazılar yazıyorum zaten o nedenle hergün yazmak mümkün olmuyor. Benim de hayalim bir gün yazım okunma rekorları kırması. Yazınız aynı zamanda moralimi de düzeltti. Ellerinize ve klavyenize sağlık .

    YanıtlaSil
  95. Büyük emek büyük şans ile birleşmiş harika bir yazı :)

    YanıtlaSil
  96. Abi benim bloguma günde 70 kişi ya giriyo ya girmiyo, insanın hevesi kaçıyo bi zamandan sonra :D

    YanıtlaSil
  97. Supermis daha bi heveslendim simdi ;)

    YanıtlaSil
  98. süpermiş gerçekten bize de fikir verdin teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  99. Yazıyı biraz geç okumuş oldum ama zaten bu mecranın da güzel tarafı bu değil mi? İçerikte verilen örneğin de olduğu gibi. Yazıların çok başarılı, umarım roman hayali de içine sinecek şekilde, en kısa sürede gerçekleşir. Benim de hayalim yazmak, ama önce çok çokkkk biriktirmek lazım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  100. @ alican dişbudak @adsız arkadaşlar @suat saygin @Feyyaz Kurtuluş @Mehmet Buyukturk @Beher tasarım @Hilal İpek @selda selda @Gülten B @Mobilya Dünyanız @Zülal Sena @GuneyDesign @İlayda ERDOL @Çeşit Haber @Cengiz Eralp @Bora çınar @Şükrü Erkut @Filizdiker Diker @Esra @Vildan Alpan @Zeynep Girgin @Oğuzhan Akyıldız @Tugba Magunaci @aseyy @kate ben

    Sevgili arkadaşlari her birinize güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  101. yazınızı yeni okudum denk geldim çok güzel paylaşımlar bunlar

    YanıtlaSil
  102. Benimde basıma buna benzer olay gelmişti günlük hit 500 600 olan site 3 saat içinde 20 000 gecti, o zamanlar wp kullanıyordum site küçük oldugu için anında kilit kısaca site kaldırmadı. :)

    YanıtlaSil
  103. Paylaşımızı yeni gördüm. Hakikaten güzel bir vakadır başınıza gelen... Bu arada özgün bir kaleme sahip olduğunuz için sizi takdir ediyorum...

    YanıtlaSil
  104. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  105. Mükemmel bir yazı olmuş teşekkürler...
    Bana da beklerim evde yazan kişi...
    melikdidar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  106. Yav yine okuyarak zaman kaybettim hay aksi..

    YanıtlaSil
  107. Özelliklede benim gibi yeni başlayanlar için çok güzel bir yazı tebrkler ve teşekkürler

    YanıtlaSil
  108. Cok güzel bir yazi olmus bana da beklerim. http://makeuploverslife.com.tr
    Makyaj ve cilt bakimina dair bir blog.

    YanıtlaSil
  109. Çok güzel bir deneyim olmuş, okurken aynı mutluluğu kendi başıma gelmiş gibi hissettim ben de.
    1 hafta kadar önce, başkaları ile de paylaşmak istediğimi farkettiğim şeyler hakkında yazmaya başladım. Kuralsız, hesapsız, kitapsız ilerliyorum ama elbette ki farkında olmadan yaptıklarımız dışında, farkında ola ola da yapmamız gereken pek çok şey varmış.
    Hep birlikte öğreniyoruz işte...

    http://birsoranbirbilen.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  110. vay be insan hevese geliyor okudukça :) tebrikler...
    http://rabiabilginn.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  111. Blogger arkadaşımın heyecanını okurken hissettim desem yeri. Umarım halkın duygularını sömüren şarlatanlara karşı olma fikrimden hareketle yazmaya başladığım blogum, birgün daha çok insana ulaşır.

    YanıtlaSil
  112. Çok keyifli bir yazı olmuş, sonuna kadar okudum..Yazdıklarınızın hepsi de çok doğru. Tebrikler..:)

    YanıtlaSil
  113. Sanırım en önemli şey istikrarlı olmak

    YanıtlaSil
  114. değerlendireceğim insallah :)
    ziyaretlerinizi bekliyorum http://teknoteknogger.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  115. Dediğin gibi özgünlük her şey. Resimlerin özgün olması acaba üst sıralara çıkmayı engelliyor mudur? Bunu araştırayım ben :)

    YanıtlaSil
  116. Vay be inanılır gibi değil. İnsanların ilgileri bir anda değişebiliyor demek ki aslında tüm blog yazarları için bı durum söz konusu. Buradan çıkarmamız gereken ders yazmayı asla bırakmamak, aşkla yaptığımız şeye devam etmek olmalı :)

    YanıtlaSil
  117. Helal olsun. Bizim gibi her blogcunun hayal ettiği bir hit yakalamışsın. Yayın hayatında başarılarının devamını dilerim

    YanıtlaSil
  118. Bir sayfada en çok yorumun miktarı dikkatimi çekiyor benim. Bu yazıda da öyle oldu yazının uzunluğuna baktım sonra yorumun uzunluğuna bakamadım :)

    YanıtlaSil
  119. Cok faydali bilgiler tesekkur ederim bende bir tomurcugum herkesi bloguma bekliyorum

    YanıtlaSil
  120. Başından sonuna bi solukta okuduğum, çok faydalı bir makale olmuş.

    YanıtlaSil
  121. çok iyi bende özgün içeriklerle blogumu yükseltiyorum

    YanıtlaSil
  122. On numara bir yazı ve ilham verici.

    YanıtlaSil
  123. Bende yeni açtım bloğumu nasıl atak yapabilirim diye düşünüyorum kutlarım sizi :)

    YanıtlaSil
  124. Merhaba, harikasınız ve gerçekten çok başarılı bir blog : hiç bir başarı tesadüf degildir buna inanırım :) bende yeni bir blog açtım hatta iki tane :) çok heyecanlıyım umarım sizin gibi olurum bir gün :)

    YanıtlaSil
  125. güzel şeyler bunlar insanların öğrenmesi öğrenmeye olan açlığımız siz değerli bloggerlar sayesinde yine ortaya çıkıyor okuyalım ne olursa olsun okuyalım..

    YanıtlaSil
  126. Ben de inancımı kaybetmeye başladım. Seo stratejileri yalan! Özgün ve okunabilir olduktan sonra başarı kaçınılmaz. Bütün olay bu..

    Mustafa Karakaya
    www.yeniistrendleri.com

    YanıtlaSil
  127. Bloğumu açarken yazılarınızla o kadar çok yardımcı oldunuz ki anlatamam.Bu da onlardan biri.Çok teşekkür ederim.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  128. ufuk açan bir yazı olmuş. etkileyici gerçekten.

    1haritaci.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  129. Yeni blog açtım yazınızı yeni okudum.çok faydali olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  130. aciklamalar ve yorumlar icin cok tesekkurler.
    kendi blogum icin de yorumlarinizi bekliyorum.
    https://hhuseyinpehlivan.blogspot.ru/
    Sevgi ve saygilarimla.

    YanıtlaSil
  131. Çok güzel bir yazı olmuş. Üstünden 2 yıl geçmesine rağmen hala okunuyor. Üşenmeyip gittim bir de google'da arayıp, Adı ŞEBBOY'muş yazınızı da okudum. :)
    Ben de bir blog yazarıyım, blogum için tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.
    www.gezentiadam.com

    YanıtlaSil
  132. Çok güzel bir yazı olmuş. Üstünden 2 yıl geçmesine rağmen hala okunuyor. Üşenmeyip gittim bir de google'da arayıp, Adı ŞEBBOY'muş yazınızı da okudum. :)
    Ben de bir blog yazarıyım, blogum için tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.
    www.gezentiadam.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:)
      Blog için dediğim gibi ben sadece yazıyorum, yazdıklarımı defalarca okuyup gözden geçiriyorum. Yazdığım yazıyı önce ben beğenirsem, zaten başkaları da beğeniyor.

      Sil
  133. Son derece ilham verici bir paylaşım olmuş... Gerçekten de content is the king! Nitekim en zoru o içeriği üretebilmek. Başarılar dilerim

    YanıtlaSil
  134. Biz Öyle Bir çalışma yapsak program yayından kalkar :D Saygılar sevgiler hürmetler Şans İşi Şans Mı Kader Mi ? :D

    YanıtlaSil
  135. Bende yeni blog açtım.. İnceleyip eksiklerimi söyler misiniz?

    https://bebekanasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  136. Özgün yazmak her blogcunun harcı değil. Öncelikle fikirlerini paylaşmak olmalı niyetin sonra popülarite zaten olur. Google de hiçbir şey hemen olmaz biraz sabır gerekir. Tebrikler devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  137. Özgün yazmak blog yazarlığında en önemli deyat. Yazınıza bayıldım ve sonuna kadar ara vermeden okudum. Başarılarınızın devamını diliyorum :)

    www.bilgikumbarasi.com

    YanıtlaSil
  138. Bu kadar okumuşken yorum yazmamak olmaz :) Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  139. Bu işi benim gibi amatörce ve umutsuzca, bir o kadar da hevesle yapanlar için umut aşılayan bir yazı olmuş. Ben de www.baliktayim.com ve www.yiyecekicecekhizmetleri.com adlı iki siteyi büyük bir hevesle yürütmeye çalışıyorum. Bu yazınızda, neden acaba? diye sorduğum ve cevap aradığım bir kaç sorunun cevabını buldum. Sizin bu deneyiminizi bizimle buluşturan bloghocama ve tek başına çok şey ifade etmeyen bir çok kelimeyi, bir araya getirerek edebiyat sanatına eşsiz bir örnek sunan size teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumunuz için ben de size teşekkür ederim :)

      Sil
  140. Çok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık!

    YanıtlaSil
  141. çok faydalı bir yazı olmuş :)

    http://seliningunlukleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  142. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  143. Dört yapraklı yonca gibi birşey olmuş sizin bu olay :D :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ama daha da güzeli oldu; geçenlerde bir yazım sadece 1 haftada 104.000 kez okundu :)

      Sil
  144. çok keyifli bir yazı olmuş.

    www.paracambazi.com

    YanıtlaSil
  145. Merhaba. Verdiğiniz örnekle birlikte çok faydalı bir yazı olmuş, çok teşekkürler. Ben de açtığım bloğumda görüşlerimi içimden geldiği gibi samimi bir şekilde yazıyorum. Henüz çok yeniyim ama umarım ilerde emeklerimin karşılığını alırım :)

    Bloğum: fullinblog.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  146. Teşekkürler Güzel Paylaşım.

    Bloğum : http://politicsartandculture.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  147. güncel trend olayları takip edip hızlı makale yazmak gerek.

    www.internetalemi.net

    YanıtlaSil
  148. Tebrikler o zaman. :)

    YanıtlaSil
  149. Hiç sıkılmadan okudum,gerçekten faydalı bilgiler vermişsiniz,teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  150. https://karidess.blogspot.com.tr/
    Merhaba arkadaşlar ben de kendi bloguma açıp bir şeyler üretmeye çalışıyorum göz atarsanız sevinirim .

    YanıtlaSil
  151. Açıklayıcı bir yazı olmuş. www.ahmetozgur.net

    YanıtlaSil
  152. çok içten samimi diliniz olduğu buradada anlaşılıyor :) ve kaç yıl geçmiş hala bu yazı okunup ,yorum alabiliyor ve bende nasıl oluyorsa buluyor okuyor ve yorumluyorum tebrikler blog hocam ve evdeyazar a :) https://dnymavs.blogspot.com/ ben deneyim avcısı sevgiler ...

    YanıtlaSil
  153. Güzel bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık.

    http://yokboylesozler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  154. Çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık. Başarılarınızın devamını dilerim. 😊 http://tugceboz.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  155. yazıda anahtar kelime gerçekten önemli, makalenin canıdır adeta...

    http://ofpof.com/profil/murat-elvan-tas

    YanıtlaSil
  156. Merhaba, öncelikle tebrik ederim bu başarı çok güzel bizde arkadaşımla yeni blog açtık darısı bizim başımıza :) henüz bir şey paylaşmadık ama takip ederseniz çok seviniriz ve çok güzel yazılar paylaşacağız
    leogemin.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  157. Düzenli çalışmaların karşılığını elbet bir gün alırız.Darısı bizim başımıza, bir gün böyle bir patlama yaşayacakta hitler, acaba ne zaman?

    YanıtlaSil
  158. Gerçekten muhteşem bir başarı , inşallah bizim de olur 😊 tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
  159. Yazı için çok teşekkür ederim. Ümitlendirdi beni... daha yolun başındayım inşallah benim içinde her şey güzel olacak...Başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
  160. Umut verici bir yazı olmuş.Darısı yeni blogcuların başına :)

    YanıtlaSil
  161. Evreka dedim yazınızı okuduktan sonra ve aklıma güzel bir fikir geldi. hemen uyguluyorum. teşekkür ederek ;)

    YanıtlaSil
  162. ben reklam yapabilir miyim? lütfen.reklam yapmaya ihtiyacım var.

    YanıtlaSil
  163. Benim için oldukça bilgilendirici bir yazı olmuş.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  164. baya bilgilendirici olmuş gerçekten

    YanıtlaSil
  165. Bloğumda bir hikaye yazıyorum ve genel olarak romanlar üzerinde ilerleyeceğim.
    Acemi olduğum kesin bloğu nasıl duyuracağım hakkında da bir fikrim yok. Zaten insanlar Google'da bilgi içerikle aramalar yapıyor sanırım, bunu düşününce de moralim ciddi anlamda bozuluyor. Fakat bu yazıyı okuduktan sonra zihnimde yeni bir fikir filizlendi. Yazınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  166. hocam sevgiler saygılar tek çocuklu bir anne var çocuğu için ciddi paralara ihtiyacı var ve bunun için blog yazıyor ama bir türlü kitleye ulaşamadım diyor. rica etsem bloğunuzda bahsedermisiniz?teşekkürler www.sefkatanne.blogspot.com

    YanıtlaSil
  167. Teşekkür ederiz :) Tesvik edici bir yazı olmuş. Benimde yeni yazmaya başladığım bir blogum var. sosyaline.com ziyaret ederseniz sevinirim. Karşılıklı içerik paylaşımı da yapabilirim.

    YanıtlaSil
  168. Sakla samanı gelir zamanı hesabı olmuş.. Şu dersi çıkaralım özgün olacağız.. Çare bu

    YanıtlaSil
  169. Tecrübenizi sade bir dille aktarmışsınız, tebrik ederim başarınızı

    YanıtlaSil
  170. Harika bir olay olmuş. Dilerim birgün benimde sitem bu şekilde farkedilir. www.kanadahikayem.blogspot.com

    YanıtlaSil
  171. Çok güzel ve akıcı bir dille ifade edilmiş. Bende işinize yarayacak birçok konunun yer bloğumu buraya yazıyorum .Dilerim bir gün bizde böyle güzel olaylarla karşılaşırız.https://bilgibulutuuu.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.