Blog Dünyasında Hayatta Kalma Kılavuzu

Blog Hocam 5. yılını doldurmaya az bir süre kalmışken bu konu ile ilgili düşüncelerimi paylaşmanın iyi olabileceğini düşündüm. Keyifli okumalar…

Blog dünyasına giren her blogger adayı ziyaret ettiği eski, arşivi kalabalık, kendi çapında tanınmış blogları görünce aklından hep şu düşünceyi geçirir: “Keşke ben de blogumun 1.2.3… vs yaş gününü kutlayabilsem.”

Fakat bunu gerçekleştirmek ne yazık ki her zaman mümkün olmuyor. Hem kendimden hem çevremdeki blogger arkadaşlarımdan gözlemlediğim kadarıyla uzun ömürlü bir bloga sahip olmak istiyorsanız bin bir zorlukla dolu blog dünyasında hayatta kalma mücadelesi vermeli yani bir SURVIVOR olmalısınız.

Gözlemlerim ve deneyimlerim doğrultusunda blog dünyasında hayatta kalmanızı sağlayacak bazı önemli konuları paylaşmak isterim. Türlü blog girişimlerinde bulunup bir süre sonra vazgeçen arkadaşlara faydalı olmasını ümit ederim.

Blog dünyasında hayatta kalma


1. İyi Olduğunuz Bir Konu Seçin

İlk ve en önemli adım blogunuzu açmadan önce hangi konuda blog yazacağınıza karar vermektir. Doğru konu seçimi blogun ömrü ile doğru orantılıdır.

Blogunuzun uzun ömürlü olmasını istiyorsanız mevcut veya potansiyel kitlenizin beklentilerini karşılayabilecek içerikler üretmeniz ve bunda devamlılık sağlamanız gerekiyor. İşte bu nedenle bilgi sahibi olduğunuz, ilgi duyduğunuz ve insanların ilgisini çekmesi muhtemel konularda blog yazmalısınız.

X konusunda yayın yapan bloglar çok tutuyor diye hiç bir donanıma sahip olmadan o konuda blog yazma eğilimi var bazı arkadaşlarda. Bence en büyük hata bu. Sen hangi konuda iyiysen o konuda yaz. Belki ilk olacaksın, belki ileride insanlar senden feyz alacak.

Örneğin ben Blog Hocam’ı açtığım dönem ne blog yazarlığı bu kadar popülerdi, ne de ana konusu blog yazarlığı olan bir blog vardı.

2. Mor İnek Olun

Mor inek lafını hakaret veya başka bir şey algılamayın lütfen. Aranızda bilenler mutlaka vardır fakat bilmeyenler için ünlü yazar ve blogger Seth Godin’in farklılaşmak üzerine yazdığı çok satan bir kitabı olduğunu hatırlatalım.

Mor inek olmaktan kastedilen şey tek renk ineklerin arasında mor inek olarak dikkat çekebilmek. Seth Godin bu teoriyi iş dünyası için öne sürse de blog dünyasında başarılı olmak için de göze çarpmanın farklı bir yolunu bulmanız gerekiyor.

Blogosfer oldukça kalabalık. Rakiplerinizin sayısı ve güçleri fazla. Bu güçlü rakiplerin arasından sıyrılmak, başarılı olmak, insanların dikkatini çekmek, sürüden ayrılmak istiyorsan FARKLILAŞACAKSIN!

Nasıl mı? Bunu siz bulacaksınız. Rakibiniz olan hiç bir blogda bulunmayan bir tasarım öğesi olabilir, bir yazı türü olabilir, konuya bakış açısı olabilir, yazım dili olabilir, ziyaretçilere sunduğunuz ayrıcalıklar olabilir. Olay tamamen hedef kitlenizi ne kadar tanıdığınıza ve ne kadar yaratıcı olduğunuza bağlı.

3. Sık, Düzenli Ve Planlı Yazın

Bir blogda içeriklerin kalitesi kadar güncelliği de önemli elbette. Evet kaliteli ve özgün içerikler çıkarmak uzun zaman alıyor farkındayım ama pek çok nedenle güncelliği sağlamalısınız.

İlk neden okur trafiği. İnsanlar blogunuzu çeşitli kanallarla takip edecekler ve her yeni yazınızda o yazını okumak için blogunuzu ziyaret edecekler. Bu da demek oluyor ki ne kadar çok yazı, o kadar çok trafik.

Diğer önemli neden ise arama motorları. Blogunuzda ne kadar çok kaliteli yazınız olursa arama motorlarının dizinlerinde o kadar fazla içeriğiniz yer alacak. Yani aramalardan gelen ziyaretçi her yazınızla birlikte daha da artacak.

Kaliteden ödün vermeden olabildiğince fazla içeri oluşturun fakat bunları belli bir plan ve düzen dahilinde yayına alın. Örneğin boş bir gününüzde oluşturduğunuz 10 içeriği arka arkaya pat pat diye paylaşmak yerine bunları haftalara dağıtın. Haftada 2 yazı paylaşsanız blogunuzun 5 haftalık içeriği hazır demektir :)

4. Reklamınızı Yapın

Bir blog sahibi olduktan ve yazılarınızı yazdıktan sonra oturup insanların blogunuzu ziyaret etmelerini beklerseniz açık söyleyeyim daha çok beklersiniz. Blog yazmaya vakit ayırdığınız kadar blogunuzun ve yazılarınızın tanıtımına da vakit ayırmalısınız.

Blog reklamı yapmanın ücretli ve ücretsiz yolları var. Ücretli reklam yöntemlerinden en etkilileri Google AdWords reklamlarını kullanarak blogunuzun konusuyla ilgili aramalarda blogunuzu çıkarmak ve popüler sitelerden ücret karşılığı süreli banner ve tanıtım yazıları almaktır.

Eğer ben ücretsiz tanıtım yapmak istiyorum derseniz ciddi bir efor harcamanız gerek. Öncelikle yazılarınızın Google aramalarında üst sıralarda çıkması için backlink almaya yönelik çalışmalar yapmalısınız. Bir süre sonra Google’dan hatırı sayılır hitler almaya başlarsınız.

Bunun dışında diğer bloglardaki yazılara yorum yazmak, konuk yazarlık sistemini kullanmak ve sosyal medyada aktif olmak diğer etkili ücretsiz reklam yöntemlerinin başlıcalarıdır.

5. Blogger Arkadaşlar Edinin

Blog dünyasında tek başına hayatta kalmaya çalışmak gerçekten zor iş. Pek çok konuda size fayda sağlamanın ötesinde blog yazmayı daha keyifli hale getirmek için mutlaka insan ilişkilerine yatırım yapmalısınız.

Burada bahsettiğim şey sırf çıkar için diğer blog yazarlarıyla iletişim kurmak değil elbette. Gerçek arkadaşlıklardan bahsediyorum. Yazılarını beğendiğiniz insanları takip edin, onlarla iletişime geçin, kendi yazılarınızda onlardan bahsedin, beğendiğiniz içeriklerini paylaşın vs.

Bir süre sonra karşılıklı paylaşımlar ve etkileşimlerden o kadar çok keyif alacaksınız ki hem blogunuz daha çabuk gelişecek hem de blog dünyası sizin için daha keyifli bir yer haline gelecek.

Unutmayın en etkili backlink ve trafik kaynağı sizin blogger dostlarınızdır!

6. Olaya Profesyonelce Yaklaşın

Çoğumuz blog yazmayı hobi olarak görüyor ve bu şekilde başlıyorsunuz. Ancak henüz fark etmediyseniz bilmenizi isterim ki bloglar dijital pazarlamanın tam göbeğinde bulunan popüler mecralar. İster istemez bir süre sonra bazı fırsatlar karşınıza çıkacak, çıkmazsa da neden çıkmıyor diye düşüneceksiniz.

Bu nedenle işi en baştan sıkı tutmak, ciddiye almak ve olaya profesyonelce yaklaşmak en doğrusu. Blogunuzun tasarımından tutun da içeriklerine kadar her alanda profesyonel olmaya gayret edin. Gerekirse masraf edin ama insanlar blogunuzu ziyaret ettiğinde o kaliteyi görsünler.

Bu tür bloglara hem okurların, hem ajansların, hem markaların, hem de reklam verenlerin ilgisi çok daha fazla oluyor.

Son Sözler

Ben de bu yollardan geçmiş bir blogger olarak yeni başlayan arkadaşlara vaktim el verdiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Çoğu kişi de blog yazmaya yeni başladığını ve kendisine yol göstermemi istiyor. Sanırım bu yazı yeni başlayan arkadaşlara yol gösterecek nitelikte bir yazı oldu.

Kendi deneyimlerim ve gözlemlerin sonucun da yazdığım bu yazı ve konu ilgili düşüncelerinizi, sorularınızı, fikirlerinizi lütfen yorum bölümünden yazın. Ben yetişemesem bile yorumunuzu okuyan diğer blogger arkadaşlar sizi yanıtlayacaktır.

Blog dünyasına yeni giren tüm arkadaşlara hayatta kalma mücadelesinde başarılar ve keyifli bloglar dilerim.

66 yorum:

  1. Buram buram tecrübe kokan bu paylaşımınız pek çok blogger adayı için ve blogger'lığa yani başlamış üyeler için çok değerli bilgiler. Öncelikle bunun için çok teşekkür ederim. Ben blogger dünyasına adım atalı net 5 sene oldu, Ekim 2011'de bu yola çıktım ve çoğu hayallerimi gerçekleştirdim aslında. En aktif ve üretken olduğum zamanları yaşıyorum. Spor blogger'ı olmak bu devirde çok zordur. Elimden geldiğince sizlerin de dediği gibi kaliteden ödün vermeden blog'umu güncel tutmaya çalışıyorum. Futbol, basketbol ve tenis alanlarında, dünya genelinde özgün yazılar yazmaya çalışıyorum.

    Buradan diğer blogger arkadaşlarıma da seslenmek istiyorum. Gelin, hep beraber takipleşelim...

    www.serdarilefutbol.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler, başarılar.

      Sil
    2. AKILLI ŞEHİRLERE AKILLI OTURMA BANKLARI.
      Güneş enerjili oturma bankları ile cep telefonu şarjı.
      Yıllar önce birçok Avrupa ülkesine uygulanmaya başlayan güneş enerjisi ile cep telefonlarını şarj eden oturma banklarından esinlenen Türk Mühendis Ali Özdemir bu uygulamayı daha da geliştirerek dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan akıllı oturma banklarını üretmeye başladı.
      Avrupa ülkelerin de uygulanan mevcut sistem oturma bankında dinlenirken güneş enerjisi ile cep telefonlarını şarj edebilme özelliği bulunmaktayken Ali Özdemir tarafından geliştirilen akıllı oturma bankında birçok özellik bulunmakta. Solar Şarj Bank. www.solarsajbank.com
      Doğal yaşamı korumak, elektrik tüketimini azaltmak ve mobil cihazlarının şarj ömrünün kısa olması ve insanların cep telefonu şarjının bitmesi problemini ortadan kaldıran bu akıllı oturma bankları aynı zamanda Engelli vatandaşlarımızın akülü araçlarının da imdadına yetişiyor. Akıllı oturma bankında bulunan solar paneller tarafından Aküye depolanan enerji hem cep telefonu şarjı ihtiyacını giderirken aynı zamanda akülü tekerlekli sandalyelerin de şarjını yapabilmekte. Solar Şarj Bank. www.solarsajbank.com
      Akıllı bankların diğer özelliklerinden bir tanesi de hot-spot wifi internet hizmeti vermesi. Oturma bankında dinlenen vatandaşlar cep telefonlarını şarj ederken aynı zamanda ücretsiz internet hizmetinden de faydalanabilmekte. İnternet hizmetinden faydalanmak için yapılması gereken sadece telefon ayarlar kısmında bulunan wireless kısmında akıllı oturma bankını seçmek ardından cep telefonuna gelen şifreyi girmek yeterli oluyor. Solar Şarj Bank.
      Bu akıllı oturma bankları küçük bir sağlık hizmeti de vermekte. Parkta, bahçede, sahilde yürüyüş veya koşu yaptıktan sonra bu banka oturduğunuz da tansiyon ve nabzınızı ölçebiliyorsunuz. Oturma bankına yerleştirilen dijital ölçüm cihazına başparmağınızı 10 saniye basılı tutmanız bu hizmeti almanıza yeterli. Solar Şarj Bank. www.solarsajbank.com
      En önemli özelliklerinden bir tanesi ise Belediyelerin aydınlatma sorununa çözüm getiriyor. Akıllı oturma bankında bulunan gece sensorları sayesinde havanın kararması ile bu sensorlar devreye giriyor ve bulunduğu yeri aydınlatıyor. Bu hizmetlerin hepsi yenilebilir enerji kaynağı Güneş enerjisi ile sağlanmakta. Solar Şarj Bank. www.solarsajbank.com
      Akıllı oturma bankları hava sıcaklığı, saat ve tarih bilgisi de vermektedir.
      Çok yakında birçok meydan, park, bahçe, sahil, üniversite gibi yerlerde bu akıllı oturma banklarını görmeye başlayacağız. Solar Şarj Bank. www.solarsajbank.com
      Şimdiden yurtdışından sipariş bağlantılar yaptıklarını söyleyen Özdemir Elektronik ve mekanik olarak tamamen yerli olan bu akıllı oturma banklarının milli ekonomimize büyük katma değer kazandıracağını vurguladı. Solar Şarj Bank. www.solarsajbank.com

      Sil
  2. Benim gibi yeni baslayanlar için güzel bilgilendirici bir yazı olmuş
    https://bilgilihazine.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  3. nice yıllarda deneyimlerimizi paylaşmak dileği ile:) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksik olmayın, teşekkürler.

      Sil
    2. AKILLI ŞEHİRLERE AKILLI OTURMA BANKLARI.
      Güneş enerjili oturma bankları ile cep telefonu şarjı.
      Yıllar önce birçok Avrupa ülkesine uygulanmaya başlayan güneş enerjisi ile cep telefonlarını şarj eden oturma banklarından esinlenen Türk Mühendis Ali Özdemir bu uygulamayı daha da geliştirerek dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan akıllı oturma banklarını üretmeye başladı.
      Avrupa ülkelerin de uygulanan mevcut sistem oturma bankında dinlenirken güneş enerjisi ile cep telefonlarını şarj edebilme özelliği bulunmaktayken Ali Özdemir tarafından geliştirilen akıllı oturma bankında birçok özellik bulunmakta. Solar Şarj Bank. www.solarsajbank.com
      Doğal yaşamı korumak, elektrik tüketimini azaltmak ve mobil cihazlarının şarj ömrünün kısa olması ve insanların cep telefonu şarjının bitmesi problemini ortadan kaldıran bu akıllı oturma bankları aynı zamanda Engelli vatandaşlarımızın akülü araçlarının da imdadına yetişiyor. Akıllı oturma bankında bulunan solar paneller tarafından Aküye depolanan enerji hem cep telefonu şarjı ihtiyacını giderirken aynı zamanda akülü tekerlekli sandalyelerin de şarjını yapabilmekte. Solar Şarj Bank. www.solarsajbank.com
      Akıllı bankların diğer özelliklerinden bir tanesi de hot-spot wifi internet hizmeti vermesi. Oturma bankında dinlenen vatandaşlar cep telefonlarını şarj ederken aynı zamanda ücretsiz internet hizmetinden de faydalanabilmekte. İnternet hizmetinden faydalanmak için yapılması gereken sadece telefon ayarlar kısmında bulunan wireless kısmında akıllı oturma bankını seçmek ardından cep telefonuna gelen şifreyi girmek yeterli oluyor. Solar Şarj Bank.
      Bu akıllı oturma bankları küçük bir sağlık hizmeti de vermekte. Parkta, bahçede, sahilde yürüyüş veya koşu yaptıktan sonra bu banka oturduğunuz da tansiyon ve nabzınızı ölçebiliyorsunuz. Oturma bankına yerleştirilen dijital ölçüm cihazına başparmağınızı 10 saniye basılı tutmanız bu hizmeti almanıza yeterli. Solar Şarj Bank. www.solarsajbank.com
      En önemli özelliklerinden bir tanesi ise Belediyelerin aydınlatma sorununa çözüm getiriyor. Akıllı oturma bankında bulunan gece sensorları sayesinde havanın kararması ile bu sensorlar devreye giriyor ve bulunduğu yeri aydınlatıyor. Bu hizmetlerin hepsi yenilebilir enerji kaynağı Güneş enerjisi ile sağlanmakta. Solar Şarj Bank. www.solarsajbank.com
      Akıllı oturma bankları hava sıcaklığı, saat ve tarih bilgisi de vermektedir.
      Çok yakında birçok meydan, park, bahçe, sahil, üniversite gibi yerlerde bu akıllı oturma banklarını görmeye başlayacağız. Solar Şarj Bank. www.solarsajbank.com
      Şimdiden yurtdışından sipariş bağlantılar yaptıklarını söyleyen Özdemir Elektronik ve mekanik olarak tamamen yerli olan bu akıllı oturma banklarının milli ekonomimize büyük katma değer kazandıracağını vurguladı. Solar Şarj Bank. www.solarsajbank.com

      Sil
  4. Blogcu arkadaşlar ile iletişim kurmak biraz zor ama sanırım bununla ilgili tavsiyeleriniz vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında günümüzden bu artık çok kolay. Blogların yorum bölümleri, iletişim formları, blog yazarlarının sosyal medya hesapları aracılığı ile herkesle iletişim kurmak mümkün.

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Tavsiyelerin için çok sağol. 5. Yılın kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçi daha 5. yılın dolmasına 3 ay var ama yine de sağolun :)

      Sil
  7. Bloglar yazılı ve görsel medyanın dijital dünyaya evrilmesinden sonra hızlı bir ivme yakaladı ama her konuda olduğu gibi burada da devam edenler bırakanlar olacaktır. Sayı olarak fazladır tahmin ediyorum çünkü azımsanmayacak büyüklükte bir blog dünyası var. Bloglar temeli ve birikimi ne olursa olsun kişinin kendine bir şeyler katıyorsa uzun soluklu olur, hayatın paralelinde giden paylaşımlar sizle birlikte aynı solukta sürüyor. Sorumluluk gerektiren zaman gerektiren emek isteyen bir iş ama ben çok seviyorum. Yazarken edindiğim kazanımlarım var, yeni dostlar, disipline olmak ve dahası... Daha blog açmadan tanıdığım, yazılarını rehber edindiğim bir yer sizin blogunuz, teşekkür ediyorum ve nice nice yıllar diliyorum... Başarı ve iyi dileklerimle...

    YanıtlaSil
  8. nice uzun yıllara.
    ilk blogumu açtığımda bir hevesle hiçbir şey bilmiyordum.
    sizin sitenizde öyle güzel herşey anlatılıyorki.
    blog açarken yapılması gerekenler, yazıların indekslenmesi için gerekenler.
    bir düz yazı yazarak blog camiasında yer alınmadığını ben sizin uyarıcı makalelerinizle öğrendim.
    teşekkürler ve nice uzun senelere tekrar

    YanıtlaSil
  9. Nice yıllara :) benimde epeyce oldu ve ilk günden bu yana oldukça yararlandım sizden hepsi için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  10. hocam blogunuzun 5 yılı kutlu olsun.benimde 4 yıl oldu ilk blogumu actıgımda sizin blogunuzdan cok faydalandım.bir cok blog eklintileri paylaşdınız yazılarınızdan ögrendim.blogerlik için sizden ögrenecek daha cok şey var.hocam sizi takibdeyim.iyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
  11. Hocam çok güzel bir yazı olmuş. Sık yazmasanız da arada böyle yazılar hoş ve yeniler bu yola girmek isteyenlere yol gösteriyorsunuz. Ben bunun için aslında her şeyden önce bloga saygının hayatta bıraktığını düşünüyorum. Yani bunu içselleştirme diye özelleştirebiliriz. Kendi blogumu o kadar içselleştirdim ki çocuk bakar gibi bakıyorum, sürekli beslemeye çalışıyorum ve bunun dışında da yeni gelen insanları beslemeye çalışıyorum. Baktığımız zaman içselleştirmeyi iyi yapan, blogunu seven blogunu bırakmıyor zaten zamanla da sizin bu tespitlerinizle bir seviyeye ulaşabiliyor.

    YanıtlaSil
  12. Blog dünyasına adım attığım ilk günden beri, inanın sizden çok şey öğrendim. Hatta itiraf etmeliyim, her şeyi sizden öğrendim. Eski gönderilerinizi de sık sık okuyorum.

    Ne güzel 5 yıl olmuş. Dile kolay değil mi? Başarılarınızın devamını ve daim olmasını diliyorum Blog Hocam :) Bu bloğa da bundan başka isim düşünemiyorum. Çok yerinde olmuş :) Tebrikler

    YanıtlaSil
  13. Daha nice uzun soluklu yıllarınız olsun. İyi ki varsınız.

    YanıtlaSil
  14. Cok guzel bir yazi olmus. Tecruberlerinizi paylasmaniz bizler ve yeni basliyanlar icin yol gosterici.Basarilar...

    www.ingilizcenotlar.com

    YanıtlaSil
  15. Güzel bir yazı daha serdar hocam :)
    Bahsettiğiniz gibi yıllar geçip gidiyor ara vermelerim yoğun çalışmam vs birçok nedenle gelistiremedigim blogumda doğru nadir şeylerden biri sizi rehber edinmek oldu nice 5 yıllara
    Www.ikikelam.com

    YanıtlaSil
  16. Nisandan beri blog yazarlığı yapıyorum.Dilerim bizim de 5.yılımızı kutladığımız günler olur.Çok faydalı bir yazı.Blog işi gerçekten emek işi.Yılmadan devam edebilmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  17. Başarılarılarınızın devamınızın dilerim.
    Bu güzel ve bilgilendirici yazı için teşekkürler. ..

    YanıtlaSil
  18. Blog açtığımdan beri sayfanızdaki tüm yazılarınızdan faydalandım diyebilirim. Bilmediğim bir çok konuyu sizin yazılarınızdan öğrendim. Başarılarınız daim olsun...

    YanıtlaSil
  19. Ne guzel yapiyorsun tecrubelerini paylasip arsive ekleyerek, mor inek olmak iyi guzel de insan duzenini oturtup kendini ispatlayana dek epey bir sabir ve itina gerekli, basarilariniz daim olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Faydalı bir yazı olmuş. Paylaşımınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  21. Hayatta kalmaya çalışıyoruz :D kısacası ziyaretinizi bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  22. Sevgili hocam, önce önemli bir konuyu yerinde ve zamanında gündeme getirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Varlığınızı hissetmek biz bloggerlere aynı zamanda büyük bir moral kaynagı olduğunu belirtmeden geçmeyeyim...
    Bloggerde bilmiyorum ama zanedersem blogspot'un kendi sorunları yüzünden yıllardır faaliyette olan blogumu kapatmak zorunda olan ilk blogger herhalde benim. Blogun panel yönetiminde sürekli kaybolan tuşlar, kaydetmeyen ayarlar, dengesiz yüklenmeler beni gerçekten bıktırdı.
    Bir ay boyunca sürekli geri dönüşüm yaptım, hiç bir cevap gelmedi. Ayrıca çok önemli değildi ama Adsense başvurularım olumlu-olumsuz hep cevapsız kaldı.
    Ne var ki, bu alanda Blogspot'un alternatifsiz olması bir anlamda boynumu büktü diyebilirim. Wordpress ve diğerleri hepsi bana göre para kaynaklı sözde ücretsiz uydurmadan ibaret, dışardan bir tema yüklemeye dahi sınır koyan güya ücretsiz hizmetmiş. Bu sorunumu burada paylaşmamın nedeni, ben diğerleriyle dersimi aldım, Blogspot en kötü haliyle dahi onlardan iyi. Benim başıma gelen panel sorunu dediğim gibi bir istisna olabilir, bu yüzden sevgili Serdar Kara üstadımızın önerilerini ciddiye almanızı ben de öneriyor ve kendisine tekrar teşekkür ediyorum...

    YanıtlaSil
  23. Güzel ve anlaşılır paylaşımınız için gerçekten sonsuz teşekkürler blogunuzu takip listeme almış bulunmaktayım

    YanıtlaSil
  24. Merhaba. Size bir sorum olacak. Bu pinterestteki fotografları blogumuzda linkli paylaşsak telife girer mi?

    YanıtlaSil
  25. 5.Maddeye istinaden yazıyorum :)Keyifli bir yazı olmuş.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  26. Gerçekten serdar bey dedikleriniz çok doğru,ben de yaklaşık 3 senedir bu işin içindeyim ve düzenli paylaşım yapmaya çalışıyorum....
    http://matematiksevgilileriyiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  27. Bende blog yazmaya başladığım ilk zamanlarda belli bir süre ne takipçim nede okuyucum vardı, fakat hiç pes etmedim ve yaptığım işi elimden geldiği kadar en iyi şekilde yapmaya çalıştım halende çalışıyorum. Serdar Bey, gerçekten çok önemli ve çok faydalı bir yazı olmuş, yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  28. Merhaba Serdar Bey, öncelikle 5. yılınız kutlu olsun. İnşallah benim de blog sayfam gelişerek uzun soluklu bir süreçte amacını gerçekleştirme şansını yakalarız.Bunun için sizin değerli önerilerinizi takip ediyor ve uygulamaya çalışıyorum. Bu arada tüm yapıcı eleştirilere de açığım. Güzel paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  29. Paylaşımınız için çok teşekkürler hocam gerçekten bilgilendim.

    YanıtlaSil
  30. Güzel bir yazı olmuş.Pasif takipçiler açığa çıkıyor :)
    http://www.siberyol.com/

    YanıtlaSil
  31. gerçekten benim gibi yeni başlayanlar için harika bir yazı olmuş teşekkür ederim https://kasimpatii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  32. Öncelikle 5. yaşınız kutlu olsun. Benim blogum da yakında 3 yaşını bitirecek, eğer bu günlere gelebilmişsem, özellikle yeni başladığımda bana yaptığınız yardımlar sayesindedir. Ne zaman blog konusunda bir sorum olsa, yardıma ihtiyacım olsa biliyorum ki Blog Hocam Serdar Bey var. Dolayısıyla iyi ki varsınız, hep buralarda olun, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  33. 5. Yaşınız kutlu olsun. Yaklaşık 3 yıldan beri sizi takip ediyorum. İşime yarayan çok başlık açtınız, birnevi blog klavuzu oldunuz. :))

    YanıtlaSil
  34. En önemli olan şey ise, bana göre istektir. Severek yazıyorsan zaten kolay kolay bırakmazsın. Bunun yanında düzenli yazmakta önemli. Düzenli ve sürekli yaz. Gerisi gelir. Ben yaklaşık 3 yıldır bu şekilde yazıyorum...

    YanıtlaSil
  35. Çok güzel ve çok faydali bir anlatım olmuş e yüreğimize sağlık çoğumuz bahsettiğiniz hatalari yapmaktadır. Blog arkadaşı nasıl edinebiliriz biraz fikir verebilirmisiniz....

    http://www.kizlargunlugu.com/?m=1

    YanıtlaSil
  36. Öncelikle Merhabalar,

    Yazılarınız ve blog politikanızı çok beğeniyorum. Ve görüyorum ki verilen emeği'de yeterince almışsınız.. Sizi tebrik ediyorum.

    Sağlıcakla kalın...

    YanıtlaSil
  37. Merhaba hocam öncelikle yazınızı çok beğendim. Bende yeni bir blog açtım desteklerinizi bekliyorum 😁 https://birwebmasterblogum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  38. bloğumu açalı 2 gün oldu sizce nasıl ? http://bizdennotal.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  39. Merhaba Blog Hocam yazılarınızı severek takip ediyorum, sayenizde bir Blog'a sahip olduö blog'um da ani bir artış oldu ama bir türlü yorum gelmiyor acaba okurlarımın ilgisini çekecek paylaşımlar yapamıyormuyum bu konu da bana yardım ederseniz çok sevinirim İyi yazılar :)

    İstatistik : http://i.hizliresim.com/zaV6Y6.png

    YanıtlaSil
  40. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  41. valla ben şu başlık olayını halledemedim bir türlü. çok boşluk var. ama pes etmek yok sabır sabır sabır.

    http://www.paracambazi.com/

    YanıtlaSil
  42. Arkadaşlar yeniyim site analizi yapın anahtar kelimelere dikkat etmiyorum sorun olur mu http://www.ihtiyachanem.net/ .net uzantısını alabilmek için 100 Tl gitti en son google a yaptırdım. bloghocam sizden de yardım bekliyorum. Of of çok cahilim ya işallah öğrenirim bu işleri. Amacım para kazanmak değil sadece google da üst sıralarda olmak istiyorum çok mu şey istiyorum ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yazılarını yaz ve sabret elbet emeğinin karşılığını alırsın.

      Sil
  43. Merhabalar serdar hocam,
    Daha oldukça yeni başlamama rağmen oldukça güzel ve seri bilgiler öğrendim. Gerçekten çok faydalı bilgiler öğrendim teşekkür ederim. İnsanlar paraya yatırım yaparken siz insana yatırım yapmayı paraya yatırım yapmaktan daha iyi öğrenip uygulamaktasınız. Tebrik ederim yaklaşımınız için.
    Paylaşımlarınız çok hoş kendi bloguma da beklerim. Sizden ricam blogumu bir inceleyip bana yorumunuzu söyleyebilir misiniz ? Döneceğinizi bildiğim için bekleyeceğim :) Selamlar...

    https://thepsychologyturkey.blogspot.com.tr
    İletişim:ucarilbey@gmail.com

    YanıtlaSil
  44. "Blog için neler yapabilirim?" derken bu yazıyı buldum. teşekkürler, iyi bir yönlendirme oldu diyebilirim.

    YanıtlaSil
  45. Kendime yazmak için başladığım işe sizler sayesinde daha da ilgiyle bakmaya ve uğruna çalışmaya başladım. Hepinize iyi bloglar. :)

    http://yanbloktan.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  46. aslinda hayatta kalmak çok zor :)

    YanıtlaSil
  47. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  48. osmancalis03.blogspot.com gelmek isteyen arkadaşlar yeni başladım yardım ve önerilerini bekliyorum.

    YanıtlaSil
  49. 3 aydır bir Blog yayınlıyorum. Blog sayfamın konusu olan "Bisiklet" hakkında bilgi sahibi olmanın bu konuda yazabiliyor olmanın yeterli olacağını düşünmüştüm. :) Çok yanılmışım bir Blog sayfasının alt yapısını oluşturmak yazı yazmaktan daha zormuş. Bu konuda Blog Hocam syafasında yer alan bilgilerin çok kıymetli ve faydalı bilgiler olduğunu söylmeleyim. Söylemem gereken bir şey daha da varsa o da kat etmem gereken çok yol olduğu. Bu yolda devam edebilirsem belliki Blog Hocam sayfasında yer alan bilgilere de daha çok ihtiyaç duyacağım bir gerçek. Sayfanızda yer alan faydalı bilgiler için çok teşekkürler.
    https://hayattirbisiklet.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  50. Şimdiye kadar sizden öğrendiğimiz herşey için çok teşekkür ederiz. Emeklerinizin kıymetini bilen nice okuyucularla, daha nice yıllara.

    YanıtlaSil
  51. Bir blogum var Google Adsense ile reklam almayı düşünüyorum ama kafama takılan bir şey var.Google Adsense geliri için vergi verilmesi gerekiyor mu gerekiyorsa nasıl olacak bu vergi işi?

    YanıtlaSil
  52. Yine motivasyon kaynağı bir yazı olmuş. Elinize sağlık blog hocam

    YanıtlaSil
  53. Teşekkürler. Orjinal içerik fark yaratan faktördür diye hazırlandım bekliyorum :) http://www.bogicim.com

    YanıtlaSil
  54. Faydalı bilgiler var ancak blog alanında gerçekten tutunmak çok zor. Ama siz bunu başarmışsınız tebrikler. Başarılarınızın devamını diliyor sitenizi takip ediyorum.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.